Październikowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
Agagusia wrote:Tak, pierwsza beta. Wczoraj pojawił sie cień cienia po 1 godzinie od zrobienia testu, dzis słaby cień od razu, po 3-5 minutach.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualny_Hania wrote:A czy Waszym zdaniem sprawdzać jeszcze progesteron, czy jeżeli jest tak dużo ponad normę, to nawet jak spadnie (wiem, że wahania są do 50%) to się nie martwić?
Pierwszy raz nie bolą mnie piersi po owulacji i trochę mnie to martwi, a zawsze lekarze twierdzili, że to progesteron dobry wpływa na ten ból.
Dzięki mikaa88!Nona, _Hania lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mikaa88 wrote:Powiem tak ja 7dpo mialam progesteton 20 i akurat nie mam boli od kad znalazlam u siebie kolejny problem wysoka prolaktyna. Przy wysokiej prolaktynie piersi mnie bolaly ok tydz przed okresem a ustepowalo to w dniu okresu a czasami to mialam i wrazenie ze na owulacje tez sa spuchniete wiec chyba nie powinnas sie martwic piersiami.
Rozumiem. Prolaktynę mam w normie na szczęście. No nic, pozostaje czekać, zająć czymś myśli itp chociaż po pojawieniu się bóli jak na @ chyba entuzjazm ostygł.
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
nick nieaktualnyNona wrote:Mikaa to ja chyba mam za wysoka prolaktyne, cyce puchna tydzień przed @ a tuż przed flaki. Muszę powtórzyć badanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 18:36
-
Lami wrote:Nikodemka, może jeszcze jeden test? Trzymam mocno!
Zobaczę jak sytuacja będzie wyglądać jutro...ale mam złe przeczucie. -
Wiecie co, zastanawia mnie jeszcze jedno, jak to sie stało. Przed 4 rano poszłam zrobic siku, bo młodszy synek obudził na picie. Czyli mocz musiał sie od nowa zbierać ze ' świeżym stężeniem' bety aktualnie produkowanej. Po 4 godzinach, czyli przed 8 zrobilam test, na ktorym po ok 3 minutach pojawiła sie blada kreska, czyli troche tej bety w moczu musiało byc. Po 3 godzinach, czyli o 11 zrobilam betę w Labie i wyszlo te 5,7, jak to mozliwe? Jak ona spadła tak szybko? Skoro we krwi jest zawsze wyższe stężenie niz w moczu?
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
_Hania wrote:Cześć dziewczyny!
Chciałam dołączyć do wątku (chyba), bo zastanawiam się nad testowaniem jeszcze w październiku - może pomożecie podjąć decyzję. Dzisiaj jestem 9 dni po owulacji, ale z podaniem pregnylu (5000), wg ulotki po 10 dniach test powinien być wiarygodny, myślicie, że mogę w 11 dniu po owulacji i zastrzyku testować ew iść na betę.
Na razie w 8 dpo zrobiłam progesteron, wynik 37 ng/ml więc sporo ponad normę, ale wiem,że to żaden pewny wyznacznik.
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Oczywiście wiem, ze najlepiej tesować 14 dnia, albo po terminie miesiączki, ale nie ukrywam, że chciałabym skrócić męki oczekiwania.
Z mężem staramy się od 1,5 roku, więc cudowne byłoby gdyby w końcu się udało.
Hania, to Ty?
Wiem, że to głupie pytanie, ale jeśli to Ty, to będziesz mnie pamiętać💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
_Hania wrote:Aaa dopiero zobazyłam Twój suwak. Gratulacje :***
Suwak jak suwak, ale litania pod nim mnie załamała. Po drodze jeszcze była cb, a 6.11 lecę do szpitala na oddział reumatologiczny jeszcze kilka badań zrobić. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. 2.11 pierwsza wizyta u gina po pozytywnej becie. Trzymaj kciuki
Ja trzymam za Ciebie bardzo, bardzo mocno!
Wspominałyśmy Cię tutaj z dziewczynami często. Karolcia, to już chyba na końcówce ciąży!💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda-mbc jak u Ciebie z objawami?
Dziewczyny z 2kreskami dajcie znać jak u Was objawy? Ja póki co robię te zastrzyki-jest nawet ok.Biorę acard,luteinę.
Agagusia no opcję są 2 moim zdaniem.Albo to mega wczesna ciąża albo biochemiczna.Dopiero druga beta Ci coś rozjaśni.Niektore testy są tak czułe,że jakimś cudem wylapują niskie bety.
xgirl to prawdziwa dzidziusiowa kreseczka Gratuluję
Nikodemka mam nadzieję że się u Ciebie nie rozkręciło -trzymam kciuki.
-
Kochana dobrze, że się udało! Na pewno wszystko będzie dobrze. Zdrówka Tobie i Maleństwu. U mnie ten okres ostatni też ciężki, dużo rozczarowań. Ale jesteśmy cykl przed in vitro i jakoś wszystko zaczęło się układać. A nuż się udało
Bardzo mi miło, że wspominałyście mnie Jejuuu jak ten czas leci! Mam nadzieję. że wszystkim z tamtego wątku się udało. Daj znać 2.11, ja tego dnia testuję. Oby był dla nas obu szczęśliwy.Magda - mbc lubi tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Lady_Dior wrote:Magda-mbc jak u Ciebie z objawami?
Dziewczyny z 2kreskami dajcie znać jak u Was objawy? Ja póki co robię te zastrzyki-jest nawet ok.Biorę acard,luteinę.
Agagusia no opcję są 2 moim zdaniem.Albo to mega wczesna ciąża albo biochemiczna.Dopiero druga beta Ci coś rozjaśni.Niektore testy są tak czułe,że jakimś cudem wylapują niskie bety.
xgirl to prawdziwa dzidziusiowa kreseczka Gratuluję
Nikodemka mam nadzieję że się u Ciebie nie rozkręciło -trzymam kciuki.
Oprócz większych piersi, to nie mam objawów. Ale to chyba za wcześnie, wydaje mi się, że takie serio objawy to w 8tc, a ja dopiero w 6. Ja też taki zestaw, lutka na noc, acard 150, neoparin 0.6. 2.11 mam wizytę, zobaczymy.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
A jak z bólem jajników? Mnie łapią silne bóle takie przez kilka sekund, czasm dłużej. Miałam wrażenie w ogole, że to jajowód i zaczęłam panikować.
A czy jest tu ktoś po pregnylu?syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Magda-mbc trzymam kciuki za wizytę
xgirl woow mdłości na tym etapie To musisz mieć ładną betę
Ja wczoraj zdychałam-bolały mnie kości i w krzyżu cały dzień.Było mi tak źle-momentami myślałam,że zemdleję.Dziś kompletnie nic-jakie to wszystko dziwne.
Nona będziesz badać prolaktynę na początku cyklu? Może warto co ? Ona często powoduje wrażliwe piersi