Forum Starając się - ogólne Październikowe II kreski
Odpowiedz

Październikowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8423

    Wysłany: 29 października 2018, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy nie mialam badanego progesteronu wogole a bralam luteine do 20dtego ktoregos tygodnia bo tak kazal gin.
    Sama na wlasna rękę bym nie brala.

    Jutro mam 29 dc. Robie rano test bo chce kupic suplement dla meza a jest drogi i dla siebie musze kupic leki i inofolic . a kwota bedzie pokazna i szkoda mi kasy gdyby..
    A szkoda czasu zeby nie suplementowac tym meza. Mysle ze czas bedzie w miare wiarygodny.

    przedszkolanka:), Lady_Dior, Nona lubią tę wiadomość

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15965 11917

    Wysłany: 29 października 2018, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia rób jutro,ja robię w środe i wtedy dzwonie na prywatny do gina (jak wyjdzie) co dalej (bo inofolic mam do srody kolejnej tylko)a jak nie to zapisuje sie na grudzien na stymulacje a ten ostatni spróbujemy naturalnie-innego wyjscia nie ma.
    I kciuki!!

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8423

    Wysłany: 29 października 2018, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni cykl mialam 29 dni ( jutro bedzie 29). Ogolnie mam 32 dni. Wiec jak cos byloby na rzeczy to by wyszlo chyba. Aaa nie wiem.. Jak bedzie - ide do apteki i wykupuje recepty..

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 29 października 2018, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie muszę zrobić dodatkowe badania,których bym nie robiła, gdyby test był pozytywny. Ale u mnie pozytywny jutro, może być efektem zastrzyku. Przewertowałam wiele wątków i pregnylu i raczej w 11 dniu nie powinien wpłynąć na test, ale pewności nigdy nie ma. A też mogłabym zaoszczędzić jakieś 800 zł.

    Jutro mam iść do lekarza bo skierowanie na tą krew, myślicie, że jest sens, żeby robił mi monit w 11 dpo, czy strata czasu? (I tak mam w ramach wizyty taka możliwość).

    ❄️
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1763 2317

    Wysłany: 29 października 2018, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny siedzę właśnie przed gabinetem w oczekiwaniu na podgląd kurnika...mam przeczucie, że nic tam po tym Clo nie wyrosło...

    zem3wn15hyz14zz5.png


    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 29 października 2018, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sztefi wrote:
    Ja dziś miałam wyniki bety (11 dpo) = 25.95 mlU / ml.
    To daje Wam nadzieję wszystkie starające się, bo:

    1. W czw beta nie wyszła, było mniej niż 0.01 mlU / ml
    2. W sb jeden test pozytyw z b. jasna kreską, a inny o większej czułości negatyw lub cień.

    To moj 31 dc - nie spieszcie się z testami jak ja, to uniknięcie niepotrzebnego stresu.

    Gratuluję !!

    xgirl, Sztefi, Magda - mbc lubią tę wiadomość

    ❄️
  • xgirl Autorytet
    Postów: 5703 1951

    Wysłany: 29 października 2018, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie :) Gratuluje :)

    A ja czekam na tel od mojej lekarki. Czuje sie jak pijana i usypiam na stojaco po tym progesteronie o.O

    f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15965 11917

    Wysłany: 29 października 2018, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sztefi gratuluje!!

    Anhydra daj znac koniecznie.

    Mi buzuje w brzuchu .. a mąż mowi" masz gorączke taka jestes ciepla" :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 19:10

    Lady_Dior lubi tę wiadomość

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1890 609

    Wysłany: 29 października 2018, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    W pt beta 40, dzis 210 :) :) :)

    Hej :). Gratulacje ;) powiedz mi jak udało się zejść że słabym nasieniem? Suplementy?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1763 2317

    Wysłany: 29 października 2018, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff...są trzy pęcherzyki :) . Najwiekszy ma 15 mm. Po cyście z poprzedniego cyklu ani śladu! W środę kolejny podgląd ;) .
    Dziękuję wszystkim za kciuki!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 19:25

    speakyourmind93, przedszkolanka:), _Hania, Iga66, Beti82, Słoneczko12, Lady_Dior, Nona, Agagusia, Izaw, Sung, moyeu lubią tę wiadomość

    zem3wn15hyz14zz5.png


    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Ania95 Autorytet
    Postów: 2746 2652

    Wysłany: 29 października 2018, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam sie pochwale moze nie pozytywnym testem ciazowym, ale za to obroniona praca dyplomowa! :D dzisiaj sie bronilam :D

    przedszkolanka:), _Hania, Martek&M, Iga66, Robaczek123, Beti82, Beti82, Magda - mbc, Anhydra, Słoneczko12, Lady_Dior, AktywnaPrzyszłaMama1991, Izaw, moyeu lubią tę wiadomość

    8.08.2019 💗
    3jvzjw4zu715l6nw.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15965 11917

    Wysłany: 29 października 2018, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra to owu za jakies 5/7 dni;)

    Ania gratuluje :D jaka specjalizacja?

    Ania95 lubi tę wiadomość

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • koktajlowa Autorytet
    Postów: 987 492

    Wysłany: 29 października 2018, 19:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sztefi gratulacje :) a długość cyklu jaką zawsze miałaś?

    PAI homo, wczesna IO.
    ANA typ Homogenny 1:1000 🤔
    MUCHa ujemna.

    Starania aktualnie zawieszone.

    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)

    Do starań wracamy końcem 2021 roku lub dopiero w 2022 roku.

    ♣️Patrząc zawsze przed siebie, myśląc o tym, jak zrobić jeszcze więcej, osiągniesz stan umysłu, w którym nie ma rzeczy niemożliwych♣️

    Córka 2016 🤍
  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 29 października 2018, 19:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90, Ciebie też chyba kojarzę ;)
    Ale odpowiadając na Twoje pytanie - nam się jeszcze nie udało, ale nasienie udało się poprawić sumplemetami i CLO.
    Wynik super się poprawił, ilość wzrosła ponad 3 krotnie. Niestety u nas to nie jedyny problem i potem też był spadek, ale na pewno można poprawić wyniki partnera. A bardzo słabe macie/

    Anhydra brzmi super :) Niech rosną duże, okrąglutkie!

    Ania gratuluję sukcesu z pracą dyplomową! Co studiujesz? :)

    Ania95 lubi tę wiadomość

    ❄️
  • Robaczek123 Przyjaciółka
    Postów: 89 76

    Wysłany: 29 października 2018, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) przepraszam, że się nie odzywałem, ale ostatnie dwa tygodnie były bardzo intensywne... jestem w 42dc czyli 6-7 tydzien ciąży. Wszystko byłoby w porządku gdyby nie to, że troszkę zmartwila mnie dzisiejsza beta :( ostatnia betę wykonałam w zeszła środę i wynosiła ona 8265,0 dzisiejsza beta to 24796,0 według kalkulatora bellybestfriend jej przyrost jest poniżej normy. Jutro mam wizytę u lekarza.. Powiedzcie mi proszę czy mam powody do niepokoju? :(

    ckaixzkrztcd3l2i.png
  • Ania95 Autorytet
    Postów: 2746 2652

    Wysłany: 29 października 2018, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) studiowałam filologię hiszpańską :)

    przedszkolanka:), Anhydra lubią tę wiadomość

    8.08.2019 💗
    3jvzjw4zu715l6nw.png
  • Robaczek123 Przyjaciółka
    Postów: 89 76

    Wysłany: 29 października 2018, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    A ja Wam sie pochwale moze nie pozytywnym testem ciazowym, ale za to obroniona praca dyplomowa! :D dzisiaj sie bronilam :D
    Gratuluję :*

    Ania95 lubi tę wiadomość

    ckaixzkrztcd3l2i.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6538 4991

    Wysłany: 29 października 2018, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek123 wrote:
    Cześć dziewczyny :) przepraszam, że się nie odzywałem, ale ostatnie dwa tygodnie były bardzo intensywne... jestem w 42dc czyli 6-7 tydzien ciąży. Wszystko byłoby w porządku gdyby nie to, że troszkę zmartwila mnie dzisiejsza beta :( ostatnia betę wykonałam w zeszła środę i wynosiła ona 8265,0 dzisiejsza beta to 24796,0 według kalkulatora bellybestfriend jej przyrost jest poniżej normy. Jutro mam wizytę u lekarza.. Powiedzcie mi proszę czy mam powody do niepokoju? :(
    Na tym etapie nie bada się już bety, bo ona rośnie nierównomiernie.

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 15965 11917

    Wysłany: 29 października 2018, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek na takich wartościach beta zwalnia i juz sie jej nie sprawdza :)

    Ania wow! Szacun!

    Robaczek123, Ania95 lubią tę wiadomość

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6538 4991

    Wysłany: 29 października 2018, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Ja właśnie muszę zrobić dodatkowe badania,których bym nie robiła, gdyby test był pozytywny. Ale u mnie pozytywny jutro, może być efektem zastrzyku. Przewertowałam wiele wątków i pregnylu i raczej w 11 dniu nie powinien wpłynąć na test, ale pewności nigdy nie ma. A też mogłabym zaoszczędzić jakieś 800 zł.

    Jutro mam iść do lekarza bo skierowanie na tą krew, myślicie, że jest sens, żeby robił mi monit w 11 dpo, czy strata czasu? (I tak mam w ramach wizyty taka możliwość).

    Hania, monit bez sensu, ale idź zrób betę, w 11dpo już powinna wyjść. :)

    atdcl6d8afs9zxzu.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego