Październikowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To mój pierwszy miesiąc starań o dziecko. Strasznie się stresuje i jednocześnie cieszę się, że zdecydowaliśmy się z mężem na taki poważny krok w naszym życiu. Oczywiście starania zaczęłam od badań krwi m.in. dot. tarczycy. Dzisiaj byłam u endokrynologa. Moje ostatnie badanie krwi: tsh 3,8, ft4 1,2 anty-tg 1869 (przy normie od 0 do 115). Lekarz potwierdził, że mam Hashimoto. Stwierdził, że w przypadku starań o ciążę trzeba włączyć lek. Przepisał mi letrox 50. Mam brać na przemian raz pół tabletki, raz 1 tabletkę na dobę. Taka dawka ma pozytywnie wpłynąć na płodność i ewentualnie na początek ciąży. Dodał, że mam się nie martwić, bo spotkał się już z dużo gorszymi przypadkami, które kończyły się sukcesem, czyli ciążą.
Isia1986, Majaaa lubią tę wiadomość
-
Nona wrote:tak Isiu z tym kwasem foliowym lepiej przyswajalnym chodzi o mutacje genu mthfr27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualnyczarnulka24 wrote:Dokładnie i chodzi tu o kwas foliowy -Metafolin solgara jest on w formie metylowanej .trzeba uważać jak sie kupuje bo solgar ma tez zwykły kwas . Wazne wiec by byl ten metafolin
-
nick nieaktualnyNona przykro mi ale jod to właśnie powinnaś
Najmłodsza_staraczka wrote:Mam magne b6 w domu i debilne pytanie - jest sens go brać skoro biorę b conpelx?
jeśli już tam jest b6, a pewnie jest to możesz przedawkować i będzie niefajnie.
makalotia wrote:Po wizycie. Wczoraj test owu pozytywny. Dziś brak pęcherzyka dominującego, brak pozostałości po pęcherzyku, brak ciałka żółtego. Endometrium 1,42 cm.
Płakać mi się chce lekarka mowi o clo, ale proponuję poczekać z pół roku...
a jak tarczyca? widzę, ze masz wynki, ale bez ft3 i bez norm, a dawkę masz malutką... w ogóle proponuję badania hormonalne, cukier itp.
Najmłodsza_staraczka wrote:W sensie w awatarze ? Moja
A co ?
aa łądna
kozgo wrote:Jak zaszłam w ciszę to tak miałam ovu było w 13dc a poxniej płodny śluz w 18dc
interesujące
Ariette1983 wrote:Sung może mnie poratujesz, bo umieram ze zmartwienia. Zapomniałam wczoraj rano Euthyroxu, a wieczorem poczułam dziwny ból brzucha i sobie o tym przypomniałam - więc go wzięłam - i nie wiem czy dobrze zrobiłam Jestem w 5,5tc - i nie wiem czy to nie zaszkodzi ciąży... jeśli nawet nie, to co zrobić na przyszłość gdyby sytuacja się powtórzyła - czy jest jakiś limit czasu po którym nie warto brać zapomnianej dawki - czy jednak lepiej wziąć nawet gdy minie ponad 12 godzin od godziny o której zazwyczaj biorę?
Strasznie schizuję bo ciągle mam wrażenie że ten brzuch mnie teraz okresowo boli
wyluzuj on ma 6 dniowy okres półtrwania. Nic się nie stało.Ariette1983 lubi tę wiadomość
-
Nona wrote:cyt z NPR" Dziecko poczyna się w jajowodzie. Jego wędrówka do macicy trwa około 7 dni. Rozgoszczenie się w macicy, zwane zagnieżdżeniem, to następne dwa dni. Jeśli rozwinięta śluzówka macicy utrzymuje się krócej niż 10 dni, to poczęte dziecko ma niewielkie szanse na zadomowienie się w łonie matki."
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 22:22
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualny
-
Sung wrote:Ja się obraziłam na objawy i ananasa i lezy od 2 dni w lodówce
Proszę jutro o kciuki! I o mało pisania bo od 8 będe na mieście więc dopiero pewnie Was podczytam pod gabinetem lub przy usypianiu Poli..
Najmlodsza czekam na Twoje wieściIzaw, Nona, Sung lubią tę wiadomość
-
Jutro testuje tak cały czas sie bałam bałam aż wczoraj myślałam że dostałam miesiączke ale było to dziwne trochę poszło wczoraj krwi takiej hmm brunatnej A dzisiaj ani kropli. I teraz nie wiem co to było zadzwoniłam do gin żeby sie umówić na wizytę ale czas ma dopiero 18 października. No nic dla mojego spokoju zrobię jutro test
Isia1986, Majaaa, Ariette1983 lubią tę wiadomość
Kiedyś jeszcze zostanę mamą.... -
Nona, ale jak masz 10 dni to jeszcze jest ok. Ale magnez zawsze warto i chyba dieta bogata w błonnik również pomaga.
Przedszkolanka trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze na wizycie! Oby jakiś pęcherzyk się szykował
Szatynka31 to faktycznie dziwne, a który to dzień cyklu?przedszkolanka:), Nona lubią tę wiadomość
27 lat
9cs -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNona wrote:Ojej biedna. A test robiłaś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 07:23