Forum Starając się - ogólne Październikowe II kreski
Odpowiedz

Październikowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • Oleczka94 Autorytet
    Postów: 2235 436

    Wysłany: 24 września 2018, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNikt! wrote:
    U mnie chyba będzie bezowulacyjnie :(
    A robisz testy? Mierzysz temp?:-)

    10.09.2019 Marcel
  • niedograna Autorytet
    Postów: 400 354

    Wysłany: 24 września 2018, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNikt! wrote:
    U mnie chyba będzie bezowulacyjnie :(
    wrzuć wykres

  • Maarti Przyjaciółka
    Postów: 81 196

    Wysłany: 24 września 2018, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :) Ja się zapisuję na testowanie 15.10. Trzymam kciuki za wszystkie staraczki :)

    Problem męski

    AMH w 2018- 6,34ng/ml
    AMH w 2019- 2,99ng/ml
    AMH z 20.09- 4,70ng/ml

    Aniołek [*] 13.07.2007

    1 IUI - 15.05 :(
    2 IUI - 12.06 :(

    07.10 - ET blastki 4.1.1
    7dpt beta - 81.90 mlU/ml, prog - 77,90 ng/ml
    10dpt - 340,70 mlU/ml, prog - 104,50 ng/ml
    17dpt - 4074 mlU/ml, prog - 162,70 ng/ml

    Mamy 3 ❄️❄️❄️

    f33e17eeb7.png
  • PannaNikt! Koleżanka
    Postów: 92 14

    Wysłany: 24 września 2018, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    c049e37dd733a77fb4e16384fcee4364.png

  • Malina362 Koleżanka
    Postów: 36 6

    Wysłany: 24 września 2018, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja również liczę na dwie kreski w październiku :) obecnie czekam na owu pozdrawiam :)

    Evell, niedograna lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 września 2018, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja również się zapisuję myślę,że 22 październik to będzie odpowiedni dzień na testowanie.Pozdrawiam ciepło :)

    niedograna lubi tę wiadomość

  • Malina362 Koleżanka
    Postów: 36 6

    Wysłany: 24 września 2018, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie testowanie przypadnie na prawdopodobnie 21 października :)

    niedograna lubi tę wiadomość

  • She Wolf Autorytet
    Postów: 4169 5570

    Wysłany: 24 września 2018, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie modle, zeby owu sie nie opoznila, bo jedziemy do Polski, ale T zostaje tylko kilka dni. Wyjezdza w moj 18dc. Jak sie nie wstrzelimy to lipa, bo ja zostaje w Pl az miesiac :/

    Oleczka od tarczycy jest endokrynolog. Ginekolodzy niekoniecznie sie na tym znaja.
    W kazdym razie jeszcze nigdy (a lecze sie prawie 5 lat) nie slyszalam o braniu leku tylko przez miesiac. Namieszasz sobie w hormonach. Co bedzie kiedy przestaniesz brac eutyrox i wyniki po kilku miesiacach znowu Zaczna skakac?

    b3Xi.png
    Encorton, Clexane, Acard, Cyclogest

    25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] <3 <3

    41 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • niedograna Autorytet
    Postów: 400 354

    Wysłany: 24 września 2018, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNikt! wrote:
    c049e37dd733a77fb4e16384fcee4364.png
    ta temperatura bardzo ci skacze, wysokie temperatury przed ovu? Ponad 37? Robiłaś jakieś badania? Wg mnie coś nie tak

  • Oleczka94 Autorytet
    Postów: 2235 436

    Wysłany: 24 września 2018, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Ja sie modle, zeby owu sie nie opoznila, bo jedziemy do Polski, ale T zostaje tylko kilka dni. Wyjezdza w moj 18dc. Jak sie nie wstrzelimy to lipa, bo ja zostaje w Pl az miesiac :/

    Oleczka od tarczycy jest endokrynolog. Ginekolodzy niekoniecznie sie na tym znaja.
    W kazdym razie jeszcze nigdy (a lecze sie prawie 5 lat) nie slyszalam o braniu leku tylko przez miesiac. Namieszasz sobie w hormonach. Co bedzie kiedy przestaniesz brac eutyrox i wyniki po kilku miesiacach znowu Zaczna skakac?
    Dlatego po miesiacu zbadam tsh i zobacze co i jak.
    Nurtuje mnie tylko pytNie co robia kobiety takie jak ja. Ile zazywaja ten lek i w ogole...
    Jesli ta dawka mi nie pomoze to zaczne brac cala tabletke i wtedy zobacze co sie bedzie dzialo :-)

    10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet
    Postów: 2235 436

    Wysłany: 24 września 2018, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNikt! wrote:
    c049e37dd733a77fb4e16384fcee4364.png
    A moze to bezowulacyjny...

    Ja od tej owu biore dupka i dziwnie temp sa nizsze niz zwykle, tez nie wiem o co chodzi. A to jedynie 0,2, 0,3 st

    10.09.2019 Marcel
  • Neytiri Autorytet
    Postów: 428 216

    Wysłany: 24 września 2018, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekki bol brzucha i jajnikow od paru dni, ale dzis to mi prawy jajnik tak daje popalic, ze...
    Ide zaraz do wanny sie troche relaksowac, bo dawno nie mialam takiej chwili dla siebie.
    Jestem mimo wszystko pozytywnie nastawiona, dzisiaj tempka fajnie skoczyla, wiec czekamy :)

    💁🏻‍♀️ 32 lata
    Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,6.
    01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły 😔
    10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał tylko jeden
    - 11/10 transfer 3-dniówki - Beta <1
  • czarnulka24 Autorytet
    Postów: 5607 2727

    Wysłany: 24 września 2018, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNikt! wrote:
    c049e37dd733a77fb4e16384fcee4364.png
    A gdzie mierzysz temp? W buzi?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 19:17

    27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb
    2d4a9f826b.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c82b84ea0bf.jpg

    BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Paulina Nessa Autorytet
    Postów: 379 182

    Wysłany: 24 września 2018, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri wrote:
    U mnie lekki bol brzucha i jajnikow od paru dni, ale dzis to mi prawy jajnik tak daje popalic, ze...
    Ide zaraz do wanny sie troche relaksowac, bo dawno nie mialam takiej chwili dla siebie.
    Jestem mimo wszystko pozytywnie nastawiona, dzisiaj tempka fajnie skoczyla, wiec czekamy :)

    Trzymam kciuki za zieloną kropę :)

    a ja dziś czuję się jak na @ - ból całego brzucha, zawroty głowy i mdłości ;/ ostatnio jak się tak czułam to pierwsze dni okresu ledwo żyłam. Tyle, że te objawy miałam dzień przed @ a nie tydzień przed.. Chyba, że będę mieć jutro rano czerwoną niespodzianke ;/

    Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
    32 lata

    Drożność i budowa macicy i jajników ok.
    Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
    FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
    Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
    Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
    Dieta bezglutenowa.

    Nasienie ok.

    - 1 iui - nieudane.

    - słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
    - 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
    - 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.


    Pełna niepokoju. Pełna wiary.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 września 2018, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje ze sie znowu nie udalo ehh:(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 września 2018, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/d4a85160ade7.jpg.html
    Tutaj jest caly panel tarczycowy.

    A co do brania tego leku to dwie ginekolorzki mi tak powiedzialy.
    Przeciez jak niektore dziewczyny maja troche za wysokie tsh no to im sie to obniza wlasnie za pomoca tego leku ale nie na stale... no to ja juz nie wiem... teraz zaczynam 3tydzien z euthyroxem.

    To są wyniki przed lekami? Trochę niskawe ft3 i ft4. Ciekawa jestem jak po leku.
    W ciąży, przy niedoczynności, hormony spadają i zwykle trzeba zwiększyć dawkę. To wyobraź sobie, że w ogóle odstawiadz lek. Logiczne?
    Znajdź dobrego endokrynologa.

  • OlivkowaMama Autorytet
    Postów: 930 1212

    Wysłany: 25 września 2018, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika88 ja też, szczerze to zdziwiłabym się gdyby się udało ;)

    no ale nic, czekam na przebieg wydarzeń.
    podbrzusze mnie pobolewa gdzieś od 15dc, kłuje itp a dziś już 21dc. Jak nad tym kminie to chyba nic takiego w zeszłych cyklach nie było, ale zaczełam pić zioła więc może coś się tam dzieje

    33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

    l22ncwa1gr7xibs9.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 września 2018, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNikt! wrote:
    c049e37dd733a77fb4e16384fcee4364.png

    Ale Ci skacze! Mierzysz o tej samej porze?
    Jak z hormonami?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 września 2018, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    Mika88 ja też, szczerze to zdziwiłabym się gdyby się udało ;)

    no ale nic, czekam na przebieg wydarzeń.
    podbrzusze mnie pobolewa gdzieś od 15dc, kłuje itp a dziś już 21dc. Jak nad tym kminie to chyba nic takiego w zeszłych cyklach nie było, ale zaczełam pić zioła więc może coś się tam dzieje
    Dzisiaj sobie uzmyslowilam to mam 6 dpo i ogolnie do kitu tempka bez szalu cycki flaki czyli jak zawsze

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 września 2018, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/3510fa2f0d4a1.png.html

    Moj wykres

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 09:41

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego