Październikowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
Nona wrote:Megs, Czarnulka, kozgo to wy już zaraz się dowiecie!!! Już blisko.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Meggs wrote:No to etap mamy ten sam. U mnie 23 dc i tez ok 7-8 dpo.
To wszystkie podobnie, u mnie 19 dc i 7 dpo
Najmłodsza_staraczka, mi pierwszy tydzień zleciał, teraz zaczyna się trochę dłużyćprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
27 lat
9cs -
Ja teraz odliczam do zbadania progesteronu02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Ja mam teraz 3 weekendy zjazdów na uczelni, wiec myśle ze czas będzie leciał aż za szybko...02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
17.12 - Transfer 3.2.2
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
-
czarnulka24 wrote:-przeciw kardiolipinie Igg, Igm
-przeciwB2 glikoproteinie IgG., IgM
-antukoagulant tocznia
-przeciw fosfatydyloserynie IgG, IgM
-fosfatydyloinozytolowi IgG,IgM
-przeciwciała jadrowe jesli dodatnie to ana2i3
Badania pomocne przy wykrywaniu , zespołu antyfosfolipidowego lub podejrzeniem , że problem dotyczny krzepliwości krwi :zalecane badania :
-Antytrombina III
-Białko C i S
-Czas koalinowo-kefalinowy APTT
-D-dimery
-Fibrynogen
-Czas protrombinowy PT\INR
-Homocysteina
Widze ze masz mthfr i v liden i 3 poronienia ja podobnie 3 poronienia
Mam.dodatnie Ana, pai-1 i mthfr, niedoczynnosc .
Bralas w ciazy clexane lub acard? Metylowany kwas przy mthfr?
No to chyba nie mam zespołu antyfosfolipidowego ale nie zrobiłam jeszcze fibrynogenu,czasu potrombinowego,APTT.
Zażywam acard a heparynę mam zaleconą od pozytywnego testu.Metyle zażywam oczywiście.Pozostało mi tylko się starać Jak teraz się nie uda,to za miesiąc popracuję nad śluzem-mam go dużo ale jest tak mega gęsty,że nie wiem jakim cudem plemniki miałyby się w nim przemieszczać Także syropek wykrztuśny i litry wody pójdą w ruch
Magda-mbc to trzymam kciuki,by badania wyszły dobrze
Od owu mam wrażliwy jeden cyc dziwne to ... -
Ola454 wrote:U mnie dni płodne, działamy, tylko kurcze tak sie zebrało ze chcialam w czwartek do gina isc, musze cytologie odebrac, chcialam podejrzec czy bedzie po owu, czy przed, a tu wypada mi 14dc. I teraz pytanie do Was, bzykacie sie dzien wczesniej czy odpuszczacie sobie przed wizyta u ginekologa?
Ja to odwaliłam akcję w tym właśnie udanym cyklu - bo miałam skierowanie na cytologię i miałam pójść do położnej żeby mi pobrała i chciałam iść w sobotę - a w piątek zupełnie o tym nie myśląc zaliczyliśmy bzykanko - niby jestem stara i miałam dużo tych cytologii ale nie wpadłam na to że nie należy współżyć no przed pobraniem... i oczywiście to było najboleśniejsze pobranie w moim życiu położna była młoda i chyba niezbyt doświadczona - szyjka wysoko, nie mówiąc o pozostałościach współżycia - no masakra - ale wstyd mi było się przyznać bo dopiero na fotelu się skumałam że głupio zrobiłam.
Najśmieszniejsze jest to że jestem pewna że to piątkowe współżycie było tym szczęśliwym a wynik cytologii był ok - tzn. próbka nadała się do badania mimo że położna miała wątpliwości co do tego...
-
Mnie tylko martwi to, ze i ja i Damian jesteśmy chorzy ...02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Najmłodsza_staraczka jak nie ma gorączki to chyba nie ma się co martwić
Ja już 3ci dzień ananasa wciągam nic mnie jednak nie szczypie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 13:17
-
Ja jakoś w weekend, o ile szybciej okresu nie dostanę. Mój mózg się przegrzewa dzisiaj od tego myślenia, więc wolę sobie konkretnej daty nie wyznaczać. Dzisiaj 38 dc, około 10 dpo ale ciężko stwierdzić miałam wcześniej lekko zaburzone tempki przez chorobę i gripex
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ariette1983 wrote:Ja to odwaliłam akcję w tym właśnie udanym cyklu - bo miałam skierowanie na cytologię i miałam pójść do położnej żeby mi pobrała i chciałam iść w sobotę - a w piątek zupełnie o tym nie myśląc zaliczyliśmy bzykanko - niby jestem stara i miałam dużo tych cytologii ale nie wpadłam na to że nie należy współżyć no przed pobraniem... i oczywiście to było najboleśniejsze pobranie w moim życiu położna była młoda i chyba niezbyt doświadczona - szyjka wysoko, nie mówiąc o pozostałościach współżycia - no masakra - ale wstyd mi było się przyznać bo dopiero na fotelu się skumałam że głupio zrobiłam.
Najśmieszniejsze jest to że jestem pewna że to piątkowe współżycie było tym szczęśliwym a wynik cytologii był ok - tzn. próbka nadała się do badania mimo że położna miała wątpliwości co do tego...
Może lekarz tym patyczkiem upchnął nasienie głębiej haha
Ja w pon 15 pewnie. Najmłodsza ja jestem chora już 5 tydzWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 14:10
Ariette1983 lubi tę wiadomość
-
U mnie w tym cyklu owulacja wystąpiła pierwszy raz bardzo wcześnie bo w 11dc gdzie zazwyczaj mam w 14-15dc, potwierdzona przez moje objawy, ginekologa i temp nie mam pojęcia czemu tak się stało ale w związku tym testować tez będę trochę wcześniej chociaż widzę ze pierwsza strona nie jest uzupełniana, wiec nie trzeba zgłaszać :p
-
Beata81 wrote:Hej kochane Oj w ten weekend będzie się u wielu z Was działo, na forum pewnie będzie cisza, chyba większość będzie zajęta bzykankiem, będę trzymała za wszystkie kciuki
A u mnie akurat w weekend powinna przyjść @, dziś zrobiłam test (10dpo) no i oczywiście biało Temperatura 37.00, ale mierzę ją tylko z ciekawości, bo myślę, że przy infekcji może być podwyższona :(Pewnie nic u mnie w tym cyklu nie wyjdzie.Beata81 lubi tę wiadomość