X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie!
Odpowiedz

Październikowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • Oktawka Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.nprtech.ehost.pl/Szyjka-macicy.html

Macie dziewczyny ! świetnie wszystko opisane i pokazane.. dajcie znać jak po lekturce :)

cookiemonsterka lubi tę wiadomość

eikt9n73e692zdqz.png

qb3c3e5emcq955rz.png
    bfarxzdvsqxjflwa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Po zrobieniu kariotypów i jak już wyniki będę miała skonsultowane z ginem ;) ale ogólnie tak liczę po nowym roku pomału zaczać :)

Paulette Ty kochana wiesz nie??? ;) <3 Ja jestem często myślami z Tobą i wierzę że po nowym roku zaskoczysz Tym razem szczęśliwie!

Paulette lubi tę wiadomość

• Klaudin Nowa

Wysłany: 5 października 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i u mnie październik będzie tym szczęśliwym. Mąż twierdzi, że tak. 5 cykl

Klaudin
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudin u mnie o dziwo też niemąż jest dobrych myśli a ja tak jakoś sceptycznie :P
    Ale był tu taki jeden dla mnie specjalnie ślepy xD to mooże^^

SusannaDean lubi tę wiadomość

17.11.17-poronienie całkowite
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oktawka wrote:
    http://www.nprtech.ehost.pl/Szyjka-macicy.html

Macie dziewczyny ! świetnie wszystko opisane i pokazane.. dajcie znać jak po lekturce :)

Bardzo fajne, obrazowo pokazane. Ale zeby wspolzyc tylko 2 razy w tyg?
    A wspolzycie co 2-3 dni obniza szanse?

Co sadzicie o tym fragmecie:

Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca abstynecję seksualną przez 4-5 dni przed współżyciem, którego celem jest ciąża. Dzięki temu plemniki zdążą "dojrzeć" (jakość DNA). Jeżeli nie obserwujesz szyjki macicy i śluzu, to najlepiej współżyj 2x na tydzień ("OBSTETRICS & GYNECOLOGY", VOL. 103, 1, 2004; "Fertility and Sterility", Vol. 82, 1, 2004) zwiększenie liczby zbliżeń z 2 do 3 nie zwiększa szansy na ciążę, a jedynie obniża jakość nasienia.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Oktawka Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo plemniki potrzebują MINIMUM 48 godzin aby dojrzeć :)

eikt9n73e692zdqz.png

qb3c3e5emcq955rz.png
    bfarxzdvsqxjflwa.png

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oktawka wrote:
    bo plemniki potrzebują MINIMUM 48 godzin aby dojrzeć :)

A jak ♡ codziennie? To co lipa? Coś mi się to nie widzi :/
    Nawet androlog każe co najmniej ci 2dzień, a jeśli wiesz kiedy masz owulke to nawet codziennie... Czy coś źle zrozumiałam :(

• Oktawka Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli <3 jest codziennie to plemniki nie są na tyle rozwinięte aby zapłodnić , tak mi mówiła moja P.Ginekolog i najlepiej wskazany jest stosunek co 2 dni
    ALE jeżeli będzie to co 3-4 dni np to plemniki są dużo silniejsze i potrafią dłużej przeżyć przy odpowiednich warunkach :)

eikt9n73e692zdqz.png

qb3c3e5emcq955rz.png
    bfarxzdvsqxjflwa.png

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Współżycie - im częściej, tym plemniki są silniejsze
    „Ale przecież nie można często, bo wtedy nasienie jest gorsze” – słyszą lekarze. Poza tym okres płodny to tylko 2–3 dni w miesiącu, więc wystarczy współżyć wtedy... Specjaliści mają jednak inne zdanie. Częste współżycie jest potrzebne i mężczyźnie, i kobiecie. Mężczyzna im częściej współżyje, tym lepszej jakości ma plemniki. Są badania, które wykazały, że po 7 dniach abstynencji u mężczyzny stwierdza się zmiany, które mogą utrudniać zapłodnienie. A badacze z Sydney dowiedli, że u mężczyzn ze słabymi plemnikami codzienne uprawianie seksu w tygodniu poprzedzającym owulację poprawia jakość plemników, zmniejszając rozmiary uszkodzeń w ich DNA.
    Częste współżycie powoduje, że macica jest zdrowsza
    U kobiety częste stosunki powodują lepsze ukrwienie jajowodów i macicy, a także wzmacniają czynność skurczową macicy, bo nasienie zawiera prostaglandyny – silny środek naskurczowy. Dzięki takiemu „treningowi” dróg rodnych plemniki łatwiej docierają do jajowodów, w których następuje zapłodnienie. Poza tym nasienie może przebywać w narządach rodnych 2–3 dni, więc przy regularnym współżyciu plemniki stale są obecne w ciele kobiety, gdzie mogą czekać na komórkę jajową."

http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/leczenie-nieplodnosci/chcecie-miec-dziecko-czesto-sie-kochajcie_38931.html
    Tą stronę podał mi androlog, z którym konsultowałam wyniki przez Internet...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 19:33

• PaniNorris Znajoma

Wysłany: 5 października 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, u mnie ani okresu ani dwóch kresek, 34dc.....

Keep fingers cross!
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniNorris wrote:
    Kochane, u mnie ani okresu ani dwóch kresek, 34dc.....

A mniej więcej który dzień po?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka22 wrote:
    A ja pomiędZy krk a kato :D
    Hehe zależy jaką miejscowość masz na myśli, bo bardzo dobrze znam te rejony :)

• PaniNorris Znajoma

Wysłany: 5 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18.09 była owulacja sądząc po śluzie i bólu brzucha. Później były tylko bóle brzucha ale sluz juz się nie zgadzał.

Keep fingers cross!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Klaudin u mnie o dziwo też niemąż jest dobrych myśli a ja tak jakoś sceptycznie :P
    Ale był tu taki jeden dla mnie specjalnie ślepy xD to mooże^^
    <3

AJA_S lubi tę wiadomość

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniNorris wrote:
    18.09 była owulacja sądząc po śluzie i bólu brzucha. Później były tylko bóle brzucha ale sluz juz się nie zgadzał.

To może poczekaj jeszcze 2dni, albo nie ma wyjścia i beta.... (Boże jak ja kocham twój Nick)

PaniNorris lubi tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudin, podaj datę, to dopiszę cię do listy :)

Adry, super przyrost! Gratulacje :)

PaniNorris, a beta?

Adry lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    "Współżycie - im częściej, tym plemniki są silniejsze
    „Ale przecież nie można często, bo wtedy nasienie jest gorsze” – słyszą lekarze. Poza tym okres płodny to tylko 2–3 dni w miesiącu, więc wystarczy współżyć wtedy... Specjaliści mają jednak inne zdanie. Częste współżycie jest potrzebne i mężczyźnie, i kobiecie. Mężczyzna im częściej współżyje, tym lepszej jakości ma plemniki. Są badania, które wykazały, że po 7 dniach abstynencji u mężczyzny stwierdza się zmiany, które mogą utrudniać zapłodnienie. A badacze z Sydney dowiedli, że u mężczyzn ze słabymi plemnikami codzienne uprawianie seksu w tygodniu poprzedzającym owulację poprawia jakość plemników, zmniejszając rozmiary uszkodzeń w ich DNA.
    Częste współżycie powoduje, że macica jest zdrowsza
    U kobiety częste stosunki powodują lepsze ukrwienie jajowodów i macicy, a także wzmacniają czynność skurczową macicy, bo nasienie zawiera prostaglandyny – silny środek naskurczowy. Dzięki takiemu „treningowi” dróg rodnych plemniki łatwiej docierają do jajowodów, w których następuje zapłodnienie. Poza tym nasienie może przebywać w narządach rodnych 2–3 dni, więc przy regularnym współżyciu plemniki stale są obecne w ciele kobiety, gdzie mogą czekać na komórkę jajową."

http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/leczenie-nieplodnosci/chcecie-miec-dziecko-czesto-sie-kochajcie_38931.html
    Tą stronę podał mi androlog, z którym konsultowałam wyniki przez Internet...
    Moj maz chyba to czytal haha ;D jak mu mowie ze nie mam ochoty to mowi ze trzeba te "niedorozwiniete" zdyskfalifikowac by te najlepsze zostaly :D

AJA_S, aaniluap lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz byłam załamana wynikami B i pisałam tutaj na męskich sprawach, no i androloga znalazłam... te pytanie do eksperta czy coś takiego i podał mi ten link. A na wyniki kazał suplementować i zrobić usg podwrózka nasiennego(które miał rok wcześniej i było idealnie). Ale B stwierdził że teraz zrobi badanie odpłatnie a potem w lutym powtórzy. No i ja mam zamiar w lutym do tej kliniki od razu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 20:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Wiesz byłam załamana wynikami B i pisałam tutaj na męskich sprawach, no i androloga znalazłam... te pytanie do eksperta czy coś takiego i podał mi ten link. A na wyniki kazał suplementować i zrobić usg podwrózka nasiennego(które miał rok wcześniej i było idealnie). Ale B stwierdził że teraz zrobi badanie odpłatnie a potem w lutym powtórzy. No i ja mam zamiar w lutym do tej kliniki od razu ;)
    Czym suplementujecie? Ja 3 msce karmiłam mojego męża profertilem :) Czy dało coś? Po wynikach nasienia przerzuciłam go na vitotal dla mężczyzn i cynk :D

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały zestaw na. Androvit, salfazin, magnez, witamina C (+ okolowowulacji dodatkowo acc) ostatnie na aglutynacje;)

‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ