Październikowe testowanie!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaulette wrote:Po zrobieniu kariotypów i jak już wyniki będę miała skonsultowane z ginem
ale ogólnie tak liczę po nowym roku pomału zaczać
Paulette Ty kochana wiesz nie???Ja jestem często myślami z Tobą i wierzę że po nowym roku zaskoczysz Tym razem szczęśliwie!
Paulette lubi tę wiadomość
-
Oktawka wrote:http://www.nprtech.ehost.pl/Szyjka-macicy.html
Macie dziewczyny ! świetnie wszystko opisane i pokazane.. dajcie znać jak po lekturce
Bardzo fajne, obrazowo pokazane. Ale zeby wspolzyc tylko 2 razy w tyg?
A wspolzycie co 2-3 dni obniza szanse?
Co sadzicie o tym fragmecie:
Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca abstynecję seksualną przez 4-5 dni przed współżyciem, którego celem jest ciąża. Dzięki temu plemniki zdążą "dojrzeć" (jakość DNA). Jeżeli nie obserwujesz szyjki macicy i śluzu, to najlepiej współżyj 2x na tydzień ("OBSTETRICS & GYNECOLOGY", VOL. 103, 1, 2004; "Fertility and Sterility", Vol. 82, 1, 2004) zwiększenie liczby zbliżeń z 2 do 3 nie zwiększa szansy na ciążę, a jedynie obniża jakość nasienia.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Oktawka wrote:bo plemniki potrzebują MINIMUM 48 godzin aby dojrzeć
A jak ♡ codziennie? To co lipa? Coś mi się to nie widzi
Nawet androlog każe co najmniej ci 2dzień, a jeśli wiesz kiedy masz owulke to nawet codziennie... Czy coś źle zrozumiałam17.11.17-poronienie całkowite -
Jeśli
jest codziennie to plemniki nie są na tyle rozwinięte aby zapłodnić , tak mi mówiła moja P.Ginekolog i najlepiej wskazany jest stosunek co 2 dni
ALE jeżeli będzie to co 3-4 dni np to plemniki są dużo silniejsze i potrafią dłużej przeżyć przy odpowiednich warunkach
-
"Współżycie - im częściej, tym plemniki są silniejsze
„Ale przecież nie można często, bo wtedy nasienie jest gorsze” – słyszą lekarze. Poza tym okres płodny to tylko 2–3 dni w miesiącu, więc wystarczy współżyć wtedy... Specjaliści mają jednak inne zdanie. Częste współżycie jest potrzebne i mężczyźnie, i kobiecie. Mężczyzna im częściej współżyje, tym lepszej jakości ma plemniki. Są badania, które wykazały, że po 7 dniach abstynencji u mężczyzny stwierdza się zmiany, które mogą utrudniać zapłodnienie. A badacze z Sydney dowiedli, że u mężczyzn ze słabymi plemnikami codzienne uprawianie seksu w tygodniu poprzedzającym owulację poprawia jakość plemników, zmniejszając rozmiary uszkodzeń w ich DNA.
Częste współżycie powoduje, że macica jest zdrowsza
U kobiety częste stosunki powodują lepsze ukrwienie jajowodów i macicy, a także wzmacniają czynność skurczową macicy, bo nasienie zawiera prostaglandyny – silny środek naskurczowy. Dzięki takiemu „treningowi” dróg rodnych plemniki łatwiej docierają do jajowodów, w których następuje zapłodnienie. Poza tym nasienie może przebywać w narządach rodnych 2–3 dni, więc przy regularnym współżyciu plemniki stale są obecne w ciele kobiety, gdzie mogą czekać na komórkę jajową."
http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/leczenie-nieplodnosci/chcecie-miec-dziecko-czesto-sie-kochajcie_38931.html
Tą stronę podał mi androlog, z którym konsultowałam wyniki przez Internet...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 19:33
17.11.17-poronienie całkowite -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PaniNorris wrote:18.09 była owulacja sądząc po śluzie i bólu brzucha. Później były tylko bóle brzucha ale sluz juz się nie zgadzał.
To może poczekaj jeszcze 2dni, albo nie ma wyjścia i beta.... (Boże jak ja kocham twój Nick)PaniNorris lubi tę wiadomość
AJA_S wrote:"Współżycie - im częściej, tym plemniki są silniejsze
„Ale przecież nie można często, bo wtedy nasienie jest gorsze” – słyszą lekarze. Poza tym okres płodny to tylko 2–3 dni w miesiącu, więc wystarczy współżyć wtedy... Specjaliści mają jednak inne zdanie. Częste współżycie jest potrzebne i mężczyźnie, i kobiecie. Mężczyzna im częściej współżyje, tym lepszej jakości ma plemniki. Są badania, które wykazały, że po 7 dniach abstynencji u mężczyzny stwierdza się zmiany, które mogą utrudniać zapłodnienie. A badacze z Sydney dowiedli, że u mężczyzn ze słabymi plemnikami codzienne uprawianie seksu w tygodniu poprzedzającym owulację poprawia jakość plemników, zmniejszając rozmiary uszkodzeń w ich DNA.
Częste współżycie powoduje, że macica jest zdrowsza
U kobiety częste stosunki powodują lepsze ukrwienie jajowodów i macicy, a także wzmacniają czynność skurczową macicy, bo nasienie zawiera prostaglandyny – silny środek naskurczowy. Dzięki takiemu „treningowi” dróg rodnych plemniki łatwiej docierają do jajowodów, w których następuje zapłodnienie. Poza tym nasienie może przebywać w narządach rodnych 2–3 dni, więc przy regularnym współżyciu plemniki stale są obecne w ciele kobiety, gdzie mogą czekać na komórkę jajową."
http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/leczenie-nieplodnosci/chcecie-miec-dziecko-czesto-sie-kochajcie_38931.html
Tą stronę podał mi androlog, z którym konsultowałam wyniki przez Internet...jak mu mowie ze nie mam ochoty to mowi ze trzeba te "niedorozwiniete" zdyskfalifikowac by te najlepsze zostaly
AJA_S, aaniluap lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Wiesz byłam załamana wynikami B i pisałam tutaj na męskich sprawach, no i androloga znalazłam... te pytanie do eksperta czy coś takiego i podał mi ten link. A na wyniki kazał suplementować i zrobić usg podwrózka nasiennego(które miał rok wcześniej i było idealnie). Ale B stwierdził że teraz zrobi badanie odpłatnie a potem w lutym powtórzy. No i ja mam zamiar w lutym do tej kliniki od razu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 20:02
nick nieaktualnyAJA_S wrote:Wiesz byłam załamana wynikami B i pisałam tutaj na męskich sprawach, no i androloga znalazłam... te pytanie do eksperta czy coś takiego i podał mi ten link. A na wyniki kazał suplementować i zrobić usg podwrózka nasiennego(które miał rok wcześniej i było idealnie). Ale B stwierdził że teraz zrobi badanie odpłatnie a potem w lutym powtórzy. No i ja mam zamiar w lutym do tej kliniki od razu
Czy dało coś? Po wynikach nasienia przerzuciłam go na vitotal dla mężczyzn i cynk