Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie!
Odpowiedz

Październikowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, u mnie skończyło się na beżowym śluzie i @ jednak nie ma.
    Rok temu w październiku też miałam dłuższy cykl, okres spóźnił mi się 4 czy 5 dni.
    Zobaczymy. Obym nie musiała dlugo czekać.

• Kicirożek Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i tak sobie rozmyślam... za równy miesiąc tj 14 listopada wraz z moim ukochanym mamy zaplanowany rok wcześniej wyjazd na Wyspy Kanaryjskie, wpłaciliśmy juz, cieszyliśmy sie z wyjazdu ale wlasnie ... wiem, ze pojawiło sie dużo wątków dot podróżowania samolotem w ciąży i ogólnie mozna ale ... no wlasnie jakos nie wiem czy to bedzie bezpieczne ? Bede wtedy w 10
    Tygodniu. Zdrowie moje i Bąbelka jest najważniejsze i stad te moje obawy. Najgorsze jest to, ze wpłaciłam za to 8 tysięcy i jednocześnie tez jest tego szkoda. Bo mogłabym to wydać na maleństwo ... nie wiem co robić. W poniedziałek spytam swojej Gin.

Wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach ❤️
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oktawka naprawdę współczuję...
    Dziś jest trzecia rocznica śmierci mojej mamy, także miała nowotwór z licznymi przerzutami.
    Trzymajcie się!

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicirożek wrote:
    Siedzę i tak sobie rozmyślam... za równy miesiąc tj 14 listopada wraz z moim ukochanym mamy zaplanowany rok wcześniej wyjazd na Wyspy Kanaryjskie, wpłaciliśmy juz, cieszyliśmy sie z wyjazdu ale wlasnie ... wiem, ze pojawiło sie dużo wątków dot podróżowania samolotem w ciąży i ogólnie mozna ale ... no wlasnie jakos nie wiem czy to bedzie bezpieczne ? Bede wtedy w 10
    Tygodniu. Zdrowie moje i Bąbelka jest najważniejsze i stad te moje obawy. Najgorsze jest to, ze wpłaciłam za to 8 tysięcy i jednocześnie tez jest tego szkoda. Bo mogłabym to wydać na maleństwo ... nie wiem co robić. W poniedziałek spytam swojej Gin.

No właśnie najlepiej spytać gin. ale wydaje mi się, że jeśli się dobrze czujesz a maleństwo dobrze się ułożyło to nic ci nie będzie ;) a zawsze taką wycieczkę można sprzedać co?

Kicirożek lubi tę wiadomość

17.11.17-poronienie całkowite
  • Kicirożek Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA lecę z TUI. Stracę 60% wpłaconej sumy. Masakra jakaś. Tzn jak nie bedzie wyjścia to wole stracić te 8 tysięcy niż moje dziecko!

• santoocha Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicirożek ja bym leciała.
    To będą Wasze ostatnie wakacje bez dziecka, a uwierz mi byłam 2x z maluchem (najpierw gdy miał 9 miesięcy, w tym roku z prawie dwulatkiem) i to już ciężej nazwać wakacjami ;)
    Korzystajcie!

• Kicirożek Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Kicirożek ja bym leciała.
    To będą Wasze ostatnie wakacje bez dziecka, a uwierz mi byłam 2x z maluchem (najpierw gdy miał 9 miesięcy, w tym roku z prawie dwulatkiem) i to już ciężej nazwać wakacjami ;)
    Korzystajcie!

Każdy mi tak mowi a tym bardziej ze nasza pasja sa podróże :-)
    Nie wiem - ja czasami potrebuje takiego "poklepania" po ramieniu i zapewnieniu ze wszystko bedzie ok

• Kicirożek Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S Kevin sam w NY leci na Polsacie ehehhehe ❤️ klimat świąteczny sie załącza ;-)
    Za rok o tej porze jak wszystko pójdzie dobrze będziemy juz z Bąblem

AJA_S lubi tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego to nikt Ci nie zagwarantuje ;)
    Ja leciałam na Majorke miesiąc temu i rano przed wyjazdem na lotnisko robiłam test.
    Akurat za godzinę nawiedziła mmie okrutna @, ale gdyby test był pozytywny to i tak bym poleciała. Czekałam na te wakacje cały rok.

Może uda Ci się załatwić luteinę, zrbys czuła się bezpieczniej w razie plamien?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 20:58

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki przepraszam ze sie nic nie odzywam ale mam w tym mies urwanie glowy :( czy ktoras z Was miala pregnyl na pekniecie pecherzyka? Ja jestem 2dzien i dzis z ciekawosci zrobilam test owu i odziwo jest bardziej pozytywny niz byl na owulke czy to normalne ? Nie bylam jeszcze na monicie po owu ale temp juz 3dziej jest wysoka. ?? :)

Migracja lubi tę wiadomość

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

• Kicirożek Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Tego to nikt Ci nie zagwarantuje ;)
    Ja leciałam na Majorke miesiąc temu i rano przed wyjazdem na lotnisko robiłam test.
    Akurat za godzinę nawiedziła mmie okrutna @, ale gdyby test był pozytywny to i tak bym poleciała. Czekałam na te wakacje cały rok.

Może uda Ci się załatwić luteinę, zrbys czuła się bezpieczniej w razie plamien?

Wyniki mam super, progesteron na wypasie. Wiesz co mnie bardziej przeraża ?! Zacznie sie cos dziać itd a ja gdzie do szpitala pójdę ? Martwi mnie to ze mogę miec problem z opieka lekarska w razie czego ...

• MyszkaMałaSp.zoo Znajoma

Wysłany: 15 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Dużo dziewcząt miało tak w tym miesiącu jeśli jutro @ nie przyjdzie to w pon zrób kolejny test a najlepiej betę ;)

No też tak pomyślałam, tyle że ten cień był poziomy a kreska w okienku negatywu pionowa. Nie wiem czy kupić inny test czy po poprostu za dużo nasikałam:-)

starania od wrzesień 2016 r.
    Aniołek maj 2017 r. (8t2dz)
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo,piękna beta. Gratuluję raz jeszcze. Progesteron bym podkręciła, bo dobrze gdyby był wyższy. Gin pewnie będzie wiedział, co dać :)

Kicirożek, miałam podobne dylematy w 1 ciąży. Nie poleciałam, nie żałuję. Straciłam mniej od Ciebie, bo ok. 2 tys., ale mam synka :D
    Z drugiej strony wiele kobiet lata i jest ok. Myślę, że gin udzieli Ci wskazówek, decyzja jednak będzie musiała być Wasza.

U mnie początek nowego cyklu, także Zakocona proszę o wpisanie mi małpy :/
    Bardzo Wam wszystkim kibicuję. Oby jak najmniej z Was trafiło na listopad.

Oktawka, bardzo mi przykro.

AJA_S lubi tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co emerald dobrze że kupiłam tampony? ;P

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicirożku, jeszcze odnośnie wylotu. Dużo zależy od tego dokąd się leci. Ja miałam w planie Egipt. Mega upał, opieka w razie problemów kiepska, a dodatkowo wizja słynnej sraczki, zwanej klątwą faraona ;) No i moja ciąża od początku była zagrożona.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    To co emerald dobrze że kupiłam tampony? ;P
    Eeee, ale na co Ci one? W ciąży to raczej wkładki się przydają :D

AJA_S lubi tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

• Kicirożek Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Kicirożku, jeszcze odnośnie wylotu. Dużo zależy od tego dokąd się leci. Ja miałam w planie Egipt. Mega upał, opieka w razie problemów kiepska, a dodatkowo wizja słynnej sraczki, zwanej klątwą faraona ;) No i moja ciąża od początku była zagrożona.

My na Fuertaventure :-) do egipskiej ziemi nigdy mnie nie ciągnęło.
    Miesiąc temu zrezygnowałam z Dominikany bo przeczuwałam ze cos sie może nam wydarzyć ❤️

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Eeee, ale na co Ci one? W ciąży to raczej wkładki się przydają :D

Ta ale miałyśmy być obie w ciąży więc i moje szanse przekreślone... A i tak zaczęły mnie boleć piersi więc pewnie dziś była owulacja o.O bo dziś rano rozciagliwy śluz :/ czyli przede mną przeklęte 15 dni o.O

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Czy mogę dołączyć do Was? :)
    Obecnie to nasz trzeci miesiąc starań. Wczoraj i dziś mam pozytywne testy owulacyjne. Dziś trochę jajniki kłują, ale Ovu jeszcze nie wyznaczył owulacji. Oczywiście działamy :)

Ps. Czy możecie mi powiedzieć jak sie na tym forum wstawia suwaczek? Nie widziałam tu odpowiedniego działu, w którym mogłabym znaleźć takie informacje. Jeżeli taki wątek już jest to poproszę o odesłanie :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Witam dziewczyny. Czy mogę dołączyć do Was? :)
    Obecnie to nasz trzeci miesiąc starań. Wczoraj i dziś mam pozytywne testy owulacyjne. Dziś trochę jajniki kłują, ale Ovu jeszcze nie wyznaczył owulacji. Oczywiście działamy :)

Ps. Czy możecie mi powiedzieć jak sie na tym forum wstawia suwaczek? Nie widziałam tu odpowiedniego działu, w którym mogłabym znaleźć takie informacje. Jeżeli taki wątek już jest to poproszę o odesłanie :)

Suwaczek szukasz gdzieś w necie potem w stawiasz w ustawieniach w zakładce społeczność ;)

‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ