Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie!
Odpowiedz

Październikowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • Kicirożek Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka1987 wrote:
    Cześć dziewczyny :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/40d4d0cfba46.jpg

3 lata starań! 27 dc, 12 dpo. Nasz prywatny cud!

GRATKI ❤️

miśka1987 lubi tę wiadomość

Wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska no gratulacje :) ale fajnie :)

• nitta32 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 a dlaczego nie liczysz? dobrze ze byl spadek i dobrze ze poszla w gore. Ja Ci zycze II kresek. Widzialam ze robilas krew ale moze to za szybko bylo. Zycze powodzenia!

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka laski!! Gratuluje nowym zaciazonym i tule z powodu @
    Dziewczyny pilna sprawa! Przed wczoraj zaczęłam brać dupka ale wczoraj zapomniałam!!! Co robić? Zawsze biorę wieczorem przed snem. Wziąść teraz ta brakujaca i wieczoremnormalnie druga, wieczorem dwie czy poprostu olać i tylko jedna normalnie wieczorem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ostatni miesiąc codziennie z mężem modliliśmy się do św.Jana Pawła II. Tak nas namówił ksiądz po mszy św. o uzdrowienie. Sceptycznie do tego podeszliśmy a jednak. Stwierdziliśmy, że przed kliniką nic nie zaszkodzi :) I jest, po tylu latach...

Madziulla, nitta32, AJA_S, ZakreconaŻona, Paula_29 lubią tę wiadomość

• Klameczka Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, gratuluję:))

PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO
    Ponad 2lata starań,
    09.16 - pierwsza stymulacja gonalem i pregnylem,
    10.16- druga próba gonal+pregnyl
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nitta32 wrote:
    mika1987 a dlaczego nie liczysz? dobrze ze byl spadek i dobrze ze poszla w gore. Ja Ci zycze II kresek. Widzialam ze robilas krew ale moze to za szybko bylo. Zycze powodzenia!
    We wtorek jak nie przyjdzie @ zrobie test to beduie 16dpo.przy corci robilam w tym dniu i wyszla mi drugajasna kreska dopiero..

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj mialam takiego dola:( dzieeczyny z racji ze mieszksm w czechach poznalam tez tu tajniki pomocy naturalnych.. Jest herbata z konrtyhelu. Reguluje @ i wiele po niej kobiet zaszlo.. Jak ktoras chce sprobowac to pisac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 09:18

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

mika u ciebie też dobrze wygląda wykres :) jak długie masz cykle?? ja bym chyba nie wytrzymała i siknęła dziś :) trzymam kciuki

Miśka wiedziałam !! gratuluję!!! i trzymam kciuki by się utrzymała fasolka na swoim miejscu :) być może będziemy rodziły razem :) i dzieciaczki z tych samych roczników będziemy miały 2012 i 2017 :)

ja dziś 10 dzień cyklu i bladzioch na teście :) ale jeszcze dość ostrożnie do tego wyniku podchodzę, powtórzę test we wtorek i jak będzie wyraźna krecha to idę na betę i szukam sobie ginekologa prowadzącego :)

zrobiłam zdjęcie ale nie wiem jak wstawić :(

mika teraz twoja kolej :) :) :)

miśka1987, VillemoVilo, roslinka, Paula_29, Mamuśka2017, kate88:), cookiemonsterka, Baranek_Aga lubią tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wejdź tu https://naforum.zapodaj.net/ załaduj foto wybierz 500x500 i zapodaj. wtedy tu nam skopiuj 2 link od góry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 09:51

• nitta32 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka na dole masz napisane "zaczynamy starania o córeczkę :)". Starcie sie w jakis okreslony sposob (dni cyklu) ?

Trzymam kcuki za mocny pozytyw

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka mój telefon odmawia mi posłuszeństwa - twierdzi że nie ma wystarczającej pamięci do wykonania tego zadania :( spróbuje później

nitta starania o córeczkę to taka nasza cicha nadzieja, jak będzie drugi syn to spróbujemy jeszcze raz :) a próbujemy utrafić po prostu w określony dzień, podobno 2 dni przed owulacją to dobry czas, męskie plemniki nie dotrwają do jajeczkowania :) dodatkowo witaminy sobie zapodałam - magnez i wapno, co ma podobno zmienić moje ph tam na dole :0 ale ile z tego prawdy to nie wiem :)
    może niedługo się przekonamy :)

nitta32 lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po tej becie zamknelam temat ciazy. Wiec gdy nie przyjdzie@ to zrobie test moze we wt moze pozniej.. Cykle byly ostatnio b. Nieregularne.. Przez stres do miesiaca opznienia mialam..

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka! Świetne wieści z rana :D Ogromne gratulacje. No i wizja klinik, wizyt i wszystkiego, co się z tym wiąże odchodzą w siną dal :) Piękna historia.

Świnkaminka, po cichutku i ostrożnie gratuluję i czekam na rozwój wydarzeń :) Trzymam kciuki.

Ja z kolei marzę o drugim synu. Od dawna mam dietę bogatą w sód i potas. Jem dużo warzyw, mięsa, ryb, mało nabiału i produktów mącznych. One oraz wapń i magnez, rzekomo mają sprzyjać w poczęciu dziewczynki. Podobno zażywanie macy też wspomaga poczęcie córki, wiesiołek syna. Próbuję, ale do takich rewelacji mam też dystans. Chciałabym drugiego chłopca, ale z córki też będziemy się bardzo cieszyć. Byle by było i urodziło się zdrowe ;)

Aja, bardzo, bardzo Cię przytulam. Mam nadzieję, że chłop wrócił z ryb i wziął Cię w obroty.
    A o pracy nawet nie chcę myśleć. Wracam jutro po długim L4. Takie powroty są trudne.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

dziś nawiedziła mnie @ :( Oficjalnie przepisuję się na listopad.

Trzymam kciuki za Wasze przyszłe testy :)

Październik 2017 synek <3
  • Baranek_Aga Koleżanka

Wysłany: 16 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Jejku, ogromne gratulacje dla zafsolkowanych!!! <3 dbajcie o siebie :)

U mnie 13dpo i nie wytrzymałam, ciagle brkak plamienia przed @ i zero innych objawów... zrobiłam test, jedna kreska :/
    Czekam na @, bo po tylu dniach od owu to już chyba nie ma co liczyć, ze test był zrobiony "za wcześnie"...

Sciskam za wszystkie kciukasy!!!

Prawie rok...
    0d1ygzu3oe39es4j.png
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

świnkaminka ja też mam chłopaczka z 2012 r. i teraz tez byśmy chcieli córeczkę magnez i wapno też stosowałam tak z przymrzeniem oka tylko z tym współżyciem- przed owulacją była ale w owulację też postanowiłam spróbować tak dla pewnośći :D a ważne tylko żeby się udało. Wprawdzie to dopiero pierwszy cykl starań zobaczymy jak będzie..... dzisiaj jest 10 dpo ... no i temperatura troszkę powędrowała w dół... w dodatku nie mam bolących piersi ani bólów brzucha choć i z tydzień przed okresem już takie bóle miałam nic tylko czekać :) okołu czwartku okres powinien być

e2350fa38f428504ec3a696129cbfedb.png

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka gratuluję cudu! :)

U mnie jest już karmazynowy przypływ.

• Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie nic straconego jeszcze.....dziś rozmawialam z koleżanką która jest w ciąży. W dniu spodziewanej @ zrobiła test i negatyw. Okres jej się spoznial więc za parę dni zrobiła następny i też negatyw więc stwierdzila ze czeka na @. No ale minął tydzień i małpy nie ma więc 8 dni po spodziewanej @ zrobiła test i wyszła blada kreska. Lekarz stwierdził że jajeczko długo wędrowało przez jajowod i bardzo późno było zagnieżdżenie. Więc te które ciągle czekają na @ głową do góry

nitta32, AJA_S, Kicirożek, mika1987, cookiemonsterka, Baranek_Aga, She86 lubią tę wiadomość

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka1987 Gratulacje! Trzy lata? Nie potrafię sobie wyobrazić jak się cieszycie :)

Baranek_Aga Pewnie test prawdę mówi, ale słyszałam o dziewczynie, której pozytyw wyszedł dopiero 5 dni po spodziewanej @.

Ja też bym chciała dziewczynkę. Najpierw chciałam działać tylko przed owu ale stwierdziliśmy, że to może zmniejszyć szanse na zajście, więc działamy w owu też. Czytałam, że to są tylko teorie skuteczne na 50% także nie wyliczam tego i diety na płeć też nie stosuję, ale cały czas mam nadzieję na dziewczynkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 11:23

nitta32 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ