Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie!
Odpowiedz

Październikowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • Kicirożek Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka1987 wrote:
    Cześć dziewczyny :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/40d4d0cfba46.jpg

3 lata starań! 27 dc, 12 dpo. Nasz prywatny cud!

GRATKI ❤️

miśka1987 lubi tę wiadomość

Wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska no gratulacje :) ale fajnie :)

• nitta32 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 a dlaczego nie liczysz? dobrze ze byl spadek i dobrze ze poszla w gore. Ja Ci zycze II kresek. Widzialam ze robilas krew ale moze to za szybko bylo. Zycze powodzenia!

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka laski!! Gratuluje nowym zaciazonym i tule z powodu @
    Dziewczyny pilna sprawa! Przed wczoraj zaczęłam brać dupka ale wczoraj zapomniałam!!! Co robić? Zawsze biorę wieczorem przed snem. Wziąść teraz ta brakujaca i wieczoremnormalnie druga, wieczorem dwie czy poprostu olać i tylko jedna normalnie wieczorem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ostatni miesiąc codziennie z mężem modliliśmy się do św.Jana Pawła II. Tak nas namówił ksiądz po mszy św. o uzdrowienie. Sceptycznie do tego podeszliśmy a jednak. Stwierdziliśmy, że przed kliniką nic nie zaszkodzi :) I jest, po tylu latach...

Madziulla, nitta32, AJA_S, ZakreconaŻona, Paula_29 lubią tę wiadomość

• Klameczka Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, gratuluję:))

PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO
    Ponad 2lata starań,
    09.16 - pierwsza stymulacja gonalem i pregnylem,
    10.16- druga próba gonal+pregnyl
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nitta32 wrote:
    mika1987 a dlaczego nie liczysz? dobrze ze byl spadek i dobrze ze poszla w gore. Ja Ci zycze II kresek. Widzialam ze robilas krew ale moze to za szybko bylo. Zycze powodzenia!
    We wtorek jak nie przyjdzie @ zrobie test to beduie 16dpo.przy corci robilam w tym dniu i wyszla mi drugajasna kreska dopiero..

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj mialam takiego dola:( dzieeczyny z racji ze mieszksm w czechach poznalam tez tu tajniki pomocy naturalnych.. Jest herbata z konrtyhelu. Reguluje @ i wiele po niej kobiet zaszlo.. Jak ktoras chce sprobowac to pisac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 09:18

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

mika u ciebie też dobrze wygląda wykres :) jak długie masz cykle?? ja bym chyba nie wytrzymała i siknęła dziś :) trzymam kciuki

Miśka wiedziałam !! gratuluję!!! i trzymam kciuki by się utrzymała fasolka na swoim miejscu :) być może będziemy rodziły razem :) i dzieciaczki z tych samych roczników będziemy miały 2012 i 2017 :)

ja dziś 10 dzień cyklu i bladzioch na teście :) ale jeszcze dość ostrożnie do tego wyniku podchodzę, powtórzę test we wtorek i jak będzie wyraźna krecha to idę na betę i szukam sobie ginekologa prowadzącego :)

zrobiłam zdjęcie ale nie wiem jak wstawić :(

mika teraz twoja kolej :) :) :)

miśka1987, VillemoVilo, roslinka, Paula_29, Mamuśka2017, kate88:), cookiemonsterka, Baranek_Aga lubią tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wejdź tu https://naforum.zapodaj.net/ załaduj foto wybierz 500x500 i zapodaj. wtedy tu nam skopiuj 2 link od góry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 09:51

• nitta32 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka na dole masz napisane "zaczynamy starania o córeczkę :)". Starcie sie w jakis okreslony sposob (dni cyklu) ?

Trzymam kcuki za mocny pozytyw

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka mój telefon odmawia mi posłuszeństwa - twierdzi że nie ma wystarczającej pamięci do wykonania tego zadania :( spróbuje później

nitta starania o córeczkę to taka nasza cicha nadzieja, jak będzie drugi syn to spróbujemy jeszcze raz :) a próbujemy utrafić po prostu w określony dzień, podobno 2 dni przed owulacją to dobry czas, męskie plemniki nie dotrwają do jajeczkowania :) dodatkowo witaminy sobie zapodałam - magnez i wapno, co ma podobno zmienić moje ph tam na dole :0 ale ile z tego prawdy to nie wiem :)
    może niedługo się przekonamy :)

nitta32 lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po tej becie zamknelam temat ciazy. Wiec gdy nie przyjdzie@ to zrobie test moze we wt moze pozniej.. Cykle byly ostatnio b. Nieregularne.. Przez stres do miesiaca opznienia mialam..

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka! Świetne wieści z rana :D Ogromne gratulacje. No i wizja klinik, wizyt i wszystkiego, co się z tym wiąże odchodzą w siną dal :) Piękna historia.

Świnkaminka, po cichutku i ostrożnie gratuluję i czekam na rozwój wydarzeń :) Trzymam kciuki.

Ja z kolei marzę o drugim synu. Od dawna mam dietę bogatą w sód i potas. Jem dużo warzyw, mięsa, ryb, mało nabiału i produktów mącznych. One oraz wapń i magnez, rzekomo mają sprzyjać w poczęciu dziewczynki. Podobno zażywanie macy też wspomaga poczęcie córki, wiesiołek syna. Próbuję, ale do takich rewelacji mam też dystans. Chciałabym drugiego chłopca, ale z córki też będziemy się bardzo cieszyć. Byle by było i urodziło się zdrowe ;)

Aja, bardzo, bardzo Cię przytulam. Mam nadzieję, że chłop wrócił z ryb i wziął Cię w obroty.
    A o pracy nawet nie chcę myśleć. Wracam jutro po długim L4. Takie powroty są trudne.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

dziś nawiedziła mnie @ :( Oficjalnie przepisuję się na listopad.

Trzymam kciuki za Wasze przyszłe testy :)

Październik 2017 synek <3
  • Baranek_Aga Koleżanka

Wysłany: 16 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Jejku, ogromne gratulacje dla zafsolkowanych!!! <3 dbajcie o siebie :)

U mnie 13dpo i nie wytrzymałam, ciagle brkak plamienia przed @ i zero innych objawów... zrobiłam test, jedna kreska :/
    Czekam na @, bo po tylu dniach od owu to już chyba nie ma co liczyć, ze test był zrobiony "za wcześnie"...

Sciskam za wszystkie kciukasy!!!

Prawie rok...
    0d1ygzu3oe39es4j.png
  • tubispl Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

świnkaminka ja też mam chłopaczka z 2012 r. i teraz tez byśmy chcieli córeczkę magnez i wapno też stosowałam tak z przymrzeniem oka tylko z tym współżyciem- przed owulacją była ale w owulację też postanowiłam spróbować tak dla pewnośći :D a ważne tylko żeby się udało. Wprawdzie to dopiero pierwszy cykl starań zobaczymy jak będzie..... dzisiaj jest 10 dpo ... no i temperatura troszkę powędrowała w dół... w dodatku nie mam bolących piersi ani bólów brzucha choć i z tydzień przed okresem już takie bóle miałam nic tylko czekać :) okołu czwartku okres powinien być

e2350fa38f428504ec3a696129cbfedb.png

xnw4qqmzuoifsosb.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka gratuluję cudu! :)

U mnie jest już karmazynowy przypływ.

• Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie nic straconego jeszcze.....dziś rozmawialam z koleżanką która jest w ciąży. W dniu spodziewanej @ zrobiła test i negatyw. Okres jej się spoznial więc za parę dni zrobiła następny i też negatyw więc stwierdzila ze czeka na @. No ale minął tydzień i małpy nie ma więc 8 dni po spodziewanej @ zrobiła test i wyszła blada kreska. Lekarz stwierdził że jajeczko długo wędrowało przez jajowod i bardzo późno było zagnieżdżenie. Więc te które ciągle czekają na @ głową do góry

nitta32, AJA_S, Kicirożek, mika1987, cookiemonsterka, Baranek_Aga, She86 lubią tę wiadomość

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka1987 Gratulacje! Trzy lata? Nie potrafię sobie wyobrazić jak się cieszycie :)

Baranek_Aga Pewnie test prawdę mówi, ale słyszałam o dziewczynie, której pozytyw wyszedł dopiero 5 dni po spodziewanej @.

Ja też bym chciała dziewczynkę. Najpierw chciałam działać tylko przed owu ale stwierdziliśmy, że to może zmniejszyć szanse na zajście, więc działamy w owu też. Czytałam, że to są tylko teorie skuteczne na 50% także nie wyliczam tego i diety na płeć też nie stosuję, ale cały czas mam nadzieję na dziewczynkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 11:23

nitta32 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ