Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie!
Odpowiedz

Październikowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się marzy chłopiec. ;)
    A to dlatego, że w rodzinie same baby :D Byłby w końcu jakiś rodzynek.
    No i nie zapominamy, że u męża jak i u mnie w rodzinie były bliźniaki także może za jednym zamachem uda się dwójeczka :D

nitta32 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    miśka1987 Gratulacje! Trzy lata? Nie potrafię sobie wyobrazić jak się cieszycie :)

Trzy długie lata... Ja dziś nie chodzę, ja unoszę się nad ziemią metr :D

nitta32, MyE, ZakreconaŻona, Annie1981, Paula_29, mika1987, emerald_m, AJA_S, cookiemonsterka, Madziulla, She86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka1987 wrote:
    Przez ostatni miesiąc codziennie z mężem modliliśmy się do św.Jana Pawła II. Tak nas namówił ksiądz po mszy św. o uzdrowienie. Sceptycznie do tego podeszliśmy a jednak. Stwierdziliśmy, że przed kliniką nic nie zaszkodzi :) I jest, po tylu latach...
    Wspaniała wiadomość <3 Gratuluję :)

• VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    Moje drogie nic straconego jeszcze.....dziś rozmawialam z koleżanką która jest w ciąży. W dniu spodziewanej @ zrobiła test i negatyw. Okres jej się spoznial więc za parę dni zrobiła następny i też negatyw więc stwierdzila ze czeka na @. No ale minął tydzień i małpy nie ma więc 8 dni po spodziewanej @ zrobiła test i wyszła blada kreska. Lekarz stwierdził że jajeczko długo wędrowało przez jajowod i bardzo późno było zagnieżdżenie. Więc te które ciągle czekają na @ głową do góry
    Ja jestem tego dobrym przykładem. 6 dni po spóźnieniu ledwie cień :)

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z przymrużeniem oka oczywiście ;)
    Mi akurat sie sprawdziło, mam syna. I październik to ostatnia szansa na poczęcie córki ;)

d8abfb8b6c71f054med.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 11:49

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyE Ja też bym chciała bliźniaki :) Mówią, że ciężko, ale ja już 35 lat skończyłam, więc jak nie trafią się bliźniaki to pewnie na jednym zostanie, a chciałabym dwójkę :)
    Moja mama jest z bliźniąt i siostra ojca też urodziła bliźniaki, więc chyba mam szanse :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska gratulacje ogromne;)
    Co do tej płci to my nie staraliśmy się konkretnie o płeć ale w tamtej ciąży kochalismy się w dniu owu i niby powinien być chłopczyk a jest dziewczynka więc jakoś to do mnie nie przemawia;)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VillemoVilo wrote:
    Ja jestem tego dobrym przykładem. 6 dni po spóźnieniu ledwie cień :)
    O takich dobrych wiadomościach bardzo lubię czytać :) Mam nadzieję, że i mnie za jakiś czas trafi się możliwość podzielenia się taką dobrą wiadomością. Na razie czekam na październikowe testowanie - nawet nie wiem na chwilę obecną kiedy ten dzień przypada. I czy w ogóle zdążę zanim @ mnie weźmie z zaskoczenia.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha mi się też sprawdziło ale koleżanki już nie a teraz wychodzi że w calym roku miałam tylko jeden miesiąc szans na chłopca więc hmm...;)

Ja w każdym razie w pierwszej ciąży wiedziałam że będzie dziewczynka i jak.lekarz zapytał czy chcemy znać płeć to ja powiedziałam że dziewczynka będzie a to 12tc był;)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga-baranek ja bym tam jeszcze nadzieję miała, patrząc na twój wykres obstawiam że dopiero 11dc doszło do zagnieżdżenia, a czytałam, że dopiero po 48 godzinach od zagnieżdżenia wydzielana jest betahcg więc myślę, że za dzień dwa możesz jednak zobaczyć tą drugą kreskę :)

Tubispl :) - my też w dzień owulki poprawiliśmy dla pewności :) dziewczynka to takie skryte marzenie, może się spełni, syn miał być córką przez prawie całą ciążę, dopiero pod koniec się ujawnił :)

co do chińskiego kalendarza to już go sprawdzałam - mi niestety z synem się nie zgadza, a czy teraz wypadnie córeczka to się okaże w przyszłości o ile wszystko będzie dobrze

Baranek_Aga lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syna już mam, teraz bym chciała dziewczynkę. A potem jeszcze jedną.

Ja też czułam, że będzie syn. W 13 tyg byliśmy na prenatalnych i wstępnie potwierdził gin moje przeczucie, a potem się potwierdziło całkowicie :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka, gratuluję :) Cudowna wiadomość i wielka dla Was niespodzianka :)

Świnka, ja również po cichu już Co gratuluję :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to z chęcią bym chciała bliźniaki - parkę. Co prawda w rodzinie bliźniaków nie ma ale zawsze można to zmienić ;)
    A jakby ciąża miała być pojedyncza to chyba bardziej bym chciała dziewczynkę :D te małe sukieneczki są takie piękniutkie :D

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska wielkie gratulacje spokojnej ciazy zycze i dbaj o siebie i fasolke :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 12:14

miśka1987 lubi tę wiadomość

preg.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    O takich dobrych wiadomościach bardzo lubię czytać :) Mam nadzieję, że i mnie za jakiś czas trafi się możliwość podzielenia się taką dobrą wiadomością. Na razie czekam na październikowe testowanie - nawet nie wiem na chwilę obecną kiedy ten dzień przypada. I czy w ogóle zdążę zanim @ mnie weźmie z zaskoczenia.

Zdążysz:) Myśl pozytywnie:) Trzymam mocno kciuki!

ZakreconaŻona lubi tę wiadomość

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VillemoVilo wrote:
    Zdążysz:) Myśl pozytywnie:) Trzymam mocno kciuki!
    Staram się jak mogę. Dziś akurat gorszy dzień i nutka zwątpienia. Ja od Ciebie to wirusy poproszę to na pewno pomoże ;)

• nitta32 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslicie ze mam jeszcze szanse na zielona kropke z taka temp na wykresie???
    Mam na mysli dzisiejszy spadek. FL mam 11 dni zwykle

wiem, że powinnam przejsc na forum "wrozenie z wykresow";-) ale prosze Was o zdanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 13:05

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nitta32 wrote:
    myslicie ze mam jeszcze szanse na zielona kropke z taka temp na wykresie???
    Mam na mysli dzisiejszy spadek. FL mam 11 dni zwykle
    Nie jestem w tym ekspertka.. Jak obserwowalam Innych cykle to tempki lecialy w dol a nagle zielona kropka.. Takze z testowaniem poczekaj do terminu i zatestuj po:)

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze ktos tez na moj wykres spojrzec? :) czy ten wykres ma sens Wo ole brac jako potencjalnie ciazowy?

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:
    A moze ktos tez na moj wykres spojrzec? :) czy ten wykres ma sens Wo ole brac jako potencjalnie ciazowy?

mysle ze jak najbardziej. Wydaje mi sie ze wczoraj sie cos pozytywnego zadzialo , tak pokazuje temp. Dopiero teraz moim zdaniem jest sens robic bete. Ale to tylko moje zdanie, z "obserwacji całorocznej" stron na OuvF;-).
    Licze bardzo na te zielona kropeczke u Ciebie!

mika1987 lubi tę wiadomość

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ