Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie!
Odpowiedz

Październikowe testowanie!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Dziewczyny brała któraś tą dietę z Ovufriend?

Nie ja nie. Za nie się coś chyba płaci nie?

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Nie ja nie. Za nie się coś chyba płaci nie?
    40zl teraz w pro no 35zł. Chciałabym spróbować ale też chciałabym jakieś opinie poznać :)

17.11.17-poronienie całkowite
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SwinkaMinka. A dlaczego jak sie ma niska rezerwe jajnikowa to nie mozna in vitro? Ja myslalam, ze wlasnie to wtedy jako pierwsze.
    Ktos mi polecil, zeby zrobic to badanie z ciekawosci, ale ja sie strasznie boje, bo co jak wyjdzie niska rezerwa...

AJA S. Ja tez myslalam o jakims hobby, zeby nie myslec, ale mam ten sam problem co Ty. Jak na razie czas "marnuje" siedzac na forach ;)

AJA_S lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarah, ja zaszlam przy TSH 4,300.... I chyba mam małą diagnozę dla nas. Lekkka niedoczynność tarczycy i lekka hiperprolaktynemia skutkujaca plamieniami przed@ i brakiem ciąży. Zaszlam w pierwszym cyklu z castagnusem i dongiem. Co sadzicie?

Annie1981 lubi tę wiadomość

w4sqs65ge24sefoo.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tez mi powiedziała endokrynolog ze to jest lekka niedoczynność. A plamienia sama powiazalam z podwyższona prolaktyna.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie
    Im gin właśnie od razu proponowała pobranie jajeczek i zamrożenie do invitro, ale nie byli do tego pomysłu jakoś pozytywnie nastawieni i długo zwlekali, aż im gin powiedziała, że teraz to już ptakach, bo kasę tylko wydadzą a gwarancji że chociaż kilka jajeczek będzie dobrych nie mają, no i odpuścili :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam brać tabletki na tarczycę dopiero w tym cyklu, od 4 dni mam bardzo małe plamienia, ale są. A tak duże nadzieje miałam co do tego cyklu.

Aniołek 07.2017
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarah, uda sie w koncu! Mi sie udalo po roku. Sprawdz sobie ta prolaktyne :* Albo spróbuj od 1dc z castangnusem na własną rękę. Z plamieniami jest ciezko zajść. Ja plamilam tak 2,3 dni przed @.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • monia8729 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także zamierzam testować w październiku witam wszystkich :-))

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandri_1. Super osiągnięcie pomimo takich przeciwności losu :)

Swinkaminka. Czyli jednak in vitro proponują w takiej sytuacji. Dzięki za odpowiedź. Muszę pomyśleć o tym badaniu ;)

monia8729. Witam :) Kiedy dokładnie testujesz i który masz cykl starań? :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Destiny80 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki.
    Ja w sumie dopiero 10 dc ale czekam na ovulke i też mam nadzieję ze teraz się uda...Ehh

Konktretne starania od 2015
    2 wczesne straty
    2017 In Vitro -niestety bez skutku
    AMH -1
    2018 In Vitro KD klapa:(
    2019 Badanie gdzie leży problem..
    Kir AA totalny brak kirów implantacyjnych
    Komórki nk
    Mąż Hla C C1
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Destiny trzymam kciuki bo wiem co czujesz :*
    Oczywiście Monia za Ciebie także ^^
    Witajcie :)

17.11.17-poronienie całkowite
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja już od godziny na równych nogach. Szykuje się na uczelnie. Jeżu pierwsze samotne wyjście bez dziecka gdziekolwiek od 5 miesięcy i to jeszcze na tak długo.. ciekawe czy nie będzie za mną płakać bo do tej pory nigdzie bez niej się nie ruszałam.

Kasiula09 czekam na twoje dwie kreseczki :)

Adry lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie wiem co jest grane od trzech dni na tescie jest cien cienia drugiej kreski nic nie ciemnieje wiec nie wiem jako interpretowaac, dzis jest 13dpo i termin @ nie chce sie nakrecac bo moze nic z tego nie bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 07:13

preg.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na betę nie idziesz?

• vercia Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    U mnie nie wiem co jest grane od trzech dni na tescie jest cien cienia drugiej kreski nic nie ciemnieje wiec nie wiem jako interpretowaac, dzis jest 13dpo i termin @ nie chce sie nakrecac bo moze nic z tego nie bedzie

Idź na bete, idź, idź :) Ja bym nie wytrzymała takiej niepewności :D
    Skontroluj sobie jej przyrost po kilku dniach i będziesz miała konkret, który w razie czego lekarzowi dużo pomoże.

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    A mnie nie dziwi, że ręka Cię zaswędziała, żeby zrobić test ciążowy. Dziwiłoby mnie, gdybyś każdego dnia kilkukrotnie wykonywała test owu. Ja tam wierzę w testy ciążowe po upływie 10 min. Inną sprawą jest to, czy nie nastąpił jakiś zaciek, który jest błędem testowym. Weź jutro z rana siknij, ja bym nie wytrzymała z czekaniem tydzień mając taką niepewność co do dzisiejszego wyniku.

Zrobiłam rano test o czułości 10 - jednoznacznie negatywny. Czekam teraz na spokojnie do przyszłego tygodnia. Wczoraj bolało mnie i muliło jak na okres, delikatny kremowy śluz się utrzymuje. Zobaczymy.

Śmieję się, że jest jeden pożytek z tego mojego przedwczesnego testowania i tej spóźnionej kreski. Teraz przynajmniej wiem, jak wygląda i nie będę sobie wkręcać, że wszędzie widzę cień cienia. ;-)

edka85 lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • melmarmis Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry gratuluję, super betka :) Wizytę mamy obie tego samego dnia :)

Szymek :*
    uu6evgk.png
  • barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Ja też plamiłam 2,3 dni przed okresem. Spróbowałam z castagnusem chyba bardziej z ciekawości niż z wiarą że zdziala cuda...i zaszlam w drugim cyklu starań. Obniżył mi prolaktyne w 3 dc z 20 na 8, zero pms i zatrzymania wody w organizmie no i jest kropka :)
    Następny cykl tez z nim spróbuję a jak na razie czekam na @

Aniołek 07.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula leć na bete :)

Mnie już nic nie boli po trzech dniach bólu brzucha i jednym dniu bólu jajnika i pozytywnym teście wszystkie dolegliwości minęły jak ręka odjal. Nie mam żadnego śluzu itd.

‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ