PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Almond wrote:Hej, po dzisiejszym usg trochę się podłamałam. Dzis moj 14dc i brak pecherzyka dominujacego moze jeden w prawym cos ruszy bo ma 1.30 ale malutki i tak.. choc endometrium wyglada jakby sie do owulacji dopiero przygotowywalo moze mi sie cos w cyklu poprzestawialo bo paski owulacyjne tez negatywne!
Boje się ze owulki w ogole nie ma...
Ale co gorsze mam strukture jajnikow drobnopecherzykowo.. wygladaja jak podziurawiony ser jestem zalamana
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ellka wrote:Almond a zwykle kiedy masz owu?
Ja w 12 dc nie miałam dominującego, gin mnie postraszył, że jajnik wygląda na policystyczny i w ogóle a jednak się udało
Może będzie troszkę później?
Mnie tez dziś postraszył, że policystyczne zr stosunek LH do FSH 1.6 to bardzi wysoki i napewno mam PCOS.. innych objawow u mnie brak. Tych pecherzykow jest w 1 jajniku max 8...
Normalnie mam cykle 30 dniowe, w lipcu w 14 dc mialam dominujacy pecherzyk w prawym 20mm i owulke w 16 i tak orzewaznie mam bo mam dosc mocne bole owulcyjne zawsze. W sierpniu owulka byla w 12dc dosc wczesnie jak na mnie. Mozliwe ze teraz vos sie przesunie, ale sluz juz taki plodny zauważam... zobacze co bedzie na usg w pt i pozniej wtorek.. ale chyba skreslam ten miesiac:-(
7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje
1cs z Lametta - cb 02.2018
2 cs z Lametta - Chyba się udało
-
Ellka wrote:Sanka, a ile w czwartek dpo będzie?
Dalej mierzysz temp? Mnie to dopiero stresowalo
Wierzę że będzie dobrze jestem jakoś o to spokojna
Jak Ci mija wieczór?
A dziś znowu gotuję, tym razem gulasz robię na dwa dni, przynajmniej jutro będę miała spokojWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 22:06
-
nick nieaktualny
-
Tini jak to zrobilas z tym zapatrzonym w telefon mezem22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne -
Almond wrote:Mnie tez dziś postraszył, że policystyczne zr stosunek LH do FSH 1.6 to bardzi wysoki i napewno mam PCOS.. innych objawow u mnie brak. Tych pecherzykow jest w 1 jajniku max 8...
Normalnie mam cykle 30 dniowe, w lipcu w 14 dc mialam dominujacy pecherzyk w prawym 20mm i owulke w 16 i tak orzewaznie mam bo mam dosc mocne bole owulcyjne zawsze. W sierpniu owulka byla w 12dc dosc wczesnie jak na mnie. Mozliwe ze teraz vos sie przesunie, ale sluz juz taki plodny zauważam... zobacze co bedzie na usg w pt i pozniej wtorek.. ale chyba skreslam ten miesiac:-(
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Dziewczyny, mam takie pytanie - chodzicie do ginekologów prywatnie czy na nfz? Wiele z was pisze że ma np usg na każdej wizycie, dostajecie skierowania na badania (wiem że na nfz ciężko je uzyskać o ile nie ma większych wskazań). W pierwszej ciąży chodziłam do takiej dużej prywatnej przychodni i tam usg to była osobna wizyta. Dlatego tak zastanawia mnie kwestia monitoringu cyklu, tam chyba nie ma nawet takiej opcji a płacic tyle pieniedzy za kazde usg to ja nie chce.
-
Ineczka dzięki :* mam nadzieje, ze to tylko ten cykl taki, choc dalej wierze że pecherzyk ktorys sie ruszy:-)
Sanka ja mam opieke prywatna z pracy i większosc badan robie u nich. Ale akurat do gina to chodze prywatnie, prowadzil moja pierwsza ciaze i nie wyobrazam sobie kogos innego. Niestety za kazde spotkanko to wizyta + usg do zaplaty i tak sie zbiera w kazdym miesiacu.
Dziś bylam wlasnie w luxmedzie na tym usg, kobieta srednio mi sie podobala. Byla bardzo opryskliwa i robila wszytsko na odwal.. jak zapytalam o wielkosc pecherzyka to mi powiedziala ze tutaj nie ma co mierzyć i czego ja chce
Zastanawiam sie teraz co zrobic z duphastonem.. mam go brac od 16dc do 25dc a jesli tersz ta owulka sie poprzesuwa.. duphaston moze zatrzymac dojrzewanie pecherzyka? Chyba poczekam z nim
7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje
1cs z Lametta - cb 02.2018
2 cs z Lametta - Chyba się udało
-
SylwiaLu wrote:Tini jak to zrobilas z tym zapatrzonym w telefon mezem
Paulinaaa, Magda - mbc, klaudiaaa93, MałaMi90 lubią tę wiadomość
-
Sanka wrote:Dziewczyny, mam takie pytanie - chodzicie do ginekologów prywatnie czy na nfz? Wiele z was pisze że ma np usg na każdej wizycie, dostajecie skierowania na badania (wiem że na nfz ciężko je uzyskać o ile nie ma większych wskazań). W pierwszej ciąży chodziłam do takiej dużej prywatnej przychodni i tam usg to była osobna wizyta. Dlatego tak zastanawia mnie kwestia monitoringu cyklu, tam chyba nie ma nawet takiej opcji a płacic tyle pieniedzy za kazde usg to ja nie chce.
Almond wrote:Ineczka dzięki :* mam nadzieje, ze to tylko ten cykl taki, choc dalej wierze że pecherzyk ktorys sie ruszy:-)
Sanka ja mam opieke prywatna z pracy i większosc badan robie u nich. Ale akurat do gina to chodze prywatnie, prowadzil moja pierwsza ciaze i nie wyobrazam sobie kogos innego. Niestety za kazde spotkanko to wizyta + usg do zaplaty i tak sie zbiera w kazdym miesiacu.
Dziś bylam wlasnie w luxmedzie na tym usg, kobieta srednio mi sie podobala. Byla bardzo opryskliwa i robila wszytsko na odwal.. jak zapytalam o wielkosc pecherzyka to mi powiedziala ze tutaj nie ma co mierzyć i czego ja chce
Zastanawiam sie teraz co zrobic z duphastonem.. mam go brac od 16dc do 25dc a jesli tersz ta owulka sie poprzesuwa.. duphaston moze zatrzymac dojrzewanie pecherzyka? Chyba poczekam z nim
Sung wrote:Angie, jak najbardziej metylowany kwas foliowy to forma najłatwiej przyswajalna, a zwykły kwas Twój organizm musi sam przetworzyć. Biorąc pod uwagę ogrom osób z mutacją, uważam, że każda kobieta profilaktycznie powinna się przerzucić na methyle.
Ja drugi dzień temperatura wysoko, więc poproszę mnie wpisać na 2.10
Obym dobrze rozpoczęła watek
Dzięki dziewczyny
też mi się tak wydawało. Po prostu na każdym opakowaniu produktów solgar jest napisane, żeby kobiety w ciąży konsultowały to z lekarzem. Pewnie też dlatego, żeby i firma miała spokój. Na zdrowy rozsądek metylowany kwas foliowy nie powinien szkodzić...21-07-2017 [*] 9 tc