Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 31 października 2017, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie kręci mi się w glowie

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2193 738

    Wysłany: 31 października 2017, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Strasznie kręci mi się w glowie

    A przeczytałaś ulotkę jakie możesz mieć skutki uboczne? Może zgłoś się do lekarza?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 31 października 2017, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby czytałam ale wiesz zawsze się myśli ze będzie Ok ;)

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2193 738

    Wysłany: 31 października 2017, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym zgłosiła się do lekarza :) żeby zmienił lek ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Nalia Autorytet
    Postów: 2762 988

    Wysłany: 31 października 2017, 09:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Mam wyniki!
    Progesteron 107 nmol/l czyli 33,7 ng/ml
    A beta 105,3 U/l! A widzę, że Wy poddajecie normy w mlU/ml... Czy moja wtedy jest w normie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 09:24

    Sońkaa, karolcia87, cestlavie lubią tę wiadomość

    Niedoczynność tarczycy.
    -
    Paździerik 2017 - pierwszy cykl starań 😊
    12.07.2018 - urodziła się Adrianna. ❤
    -
    Grudzień 2020 - 4 cykl starań o drugiego bobasa udany! 😊
    -
    7470gzu39nhwtjpu.png
    km5s2n0ahk0noy4a.png
  • Sońkaa Autorytet
    Postów: 582 256

    Wysłany: 31 października 2017, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny,
    Mam wyniki!
    Progesteron 107 nmol/l czyli 33,7 ng/ml
    A beta 105,3 U/l!
    Super, zawsze się tak nakręcamy niepotrzebnie ;)

    Teraz i ja to robię... muszę czekać na luteine do piątku i się martwię, że lepiej byłoby już brać :(

    10 cs szczęśliwy <3

    ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Nalia Autorytet
    Postów: 2762 988

    Wysłany: 31 października 2017, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko zastanawiam.sie, czy moja beta nie jest za niska przy jednostce U/l? Bo tam jest tylko podane, że zakres referencyjny <5...

    Niedoczynność tarczycy.
    -
    Paździerik 2017 - pierwszy cykl starań 😊
    12.07.2018 - urodziła się Adrianna. ❤
    -
    Grudzień 2020 - 4 cykl starań o drugiego bobasa udany! 😊
    -
    7470gzu39nhwtjpu.png
    km5s2n0ahk0noy4a.png
  • Sońkaa Autorytet
    Postów: 582 256

    Wysłany: 31 października 2017, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jednostkę mIU/ml, więc nie pomogę, ale grunt, że jest powyżej 5 ;) Mi też jest trudno w to uwierzyć, widzę, że i Tobie Nalia podobnie ;)

    10 cs szczęśliwy <3

    ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Nalia Autorytet
    Postów: 2762 988

    Wysłany: 31 października 2017, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas pozostaje niepewnosc, w czwartek idę na powtórkę i zobaczymy, czy rośnie ;)

    Niedoczynność tarczycy.
    -
    Paździerik 2017 - pierwszy cykl starań 😊
    12.07.2018 - urodziła się Adrianna. ❤
    -
    Grudzień 2020 - 4 cykl starań o drugiego bobasa udany! 😊
    -
    7470gzu39nhwtjpu.png
    km5s2n0ahk0noy4a.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2193 738

    Wysłany: 31 października 2017, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Cały czas pozostaje niepewnosc, w czwartek idę na powtórkę i zobaczymy, czy rośnie ;)


    Trzymam kciuki ;)

    Nalia lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 31 października 2017, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny,
    Mam wyniki!
    Progesteron 107 nmol/l czyli 33,7 ng/ml
    A beta 105,3 U/l! A widzę, że Wy poddajecie normy w mlU/ml... Czy moja wtedy jest w normie?
    Progesteron bardzo ładny ja miałam pierwszy 56 nmol potem mi spadł do 36.Z beta niestety nie pomoge mam taka sama jednostkę jak Sonkaa

    Nalia lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • pilik Autorytet
    Postów: 4173 7480

    Wysłany: 31 października 2017, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wszystko jest w porządku. Teraz ważny jest przyrost czwartkowy. Te jednostki mogą być wymienne akurat przy becie. Ważne żeby powtórkę robić w tym samym lab.

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • Nalia Autorytet
    Postów: 2762 988

    Wysłany: 31 października 2017, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff... To czekam na czwartek. :)

    Niedoczynność tarczycy.
    -
    Paździerik 2017 - pierwszy cykl starań 😊
    12.07.2018 - urodziła się Adrianna. ❤
    -
    Grudzień 2020 - 4 cykl starań o drugiego bobasa udany! 😊
    -
    7470gzu39nhwtjpu.png
    km5s2n0ahk0noy4a.png
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 31 października 2017, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia, Sońka Gratuluje II kreseczek !!!! Cudowne wieści

    Sońkaa lubi tę wiadomość

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Sońkaa Autorytet
    Postów: 582 256

    Wysłany: 31 października 2017, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Nalia, Sońka Gratuluje II kreseczek !!!! Cudowne wieści
    :) <3

    10 cs szczęśliwy <3

    ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Nalia Autorytet
    Postów: 2762 988

    Wysłany: 31 października 2017, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostałam jeszcze wyniki swojego posiewu... Czy to może zagrozić bardzo dziecku? Do gina dopiero idę w piątek... boję się, że bakterie zagrożą ewentualnemu dziecku...
    Wynik:
    - flora saprofityczna obfita (+++)
    - wyhodowano: enterocosus species, e.coli, staphykococus koagulo-ujemny i bakterie z grupy Proteeae. Prawdopodobna kolonizacja pochwy. Nie potrzeba leczenia antybiotykiem.

    Niedoczynność tarczycy.
    -
    Paździerik 2017 - pierwszy cykl starań 😊
    12.07.2018 - urodziła się Adrianna. ❤
    -
    Grudzień 2020 - 4 cykl starań o drugiego bobasa udany! 😊
    -
    7470gzu39nhwtjpu.png
    km5s2n0ahk0noy4a.png
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 31 października 2017, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamykam październik wynikiem bety 95.8!!! 10/11 dpo wiec dla mnie szok że aż tyle :D ;) ale jestem szczęśliwa!!! :D

    MałaMi90, Kasiulka90, Sońkaa, KAL, cestlavie, HopeandFaith lubią tę wiadomość

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 31 października 2017, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dziewczyny zamykam październik wynikiem bety 95.8!!! 10/11 dpo wiec dla mnie szok że aż tyle :D ;) ale jestem szczęśliwa!!! :D
    Super gratki to dawaj na fioletowa do nas :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2193 738

    Wysłany: 31 października 2017, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dziewczyny zamykam październik wynikiem bety 95.8!!! 10/11 dpo wiec dla mnie szok że aż tyle :D ;) ale jestem szczęśliwa!!! :D


    Super gratulacje ;) Miałaś jakieś typowe inne objawy niż zwykle prze @? :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 18:41

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 31 października 2017, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woooow jak super! Gratulacje, Terka! :)

    mhsvcbxmf17updrl.png
‹‹ 116 117 118 119 120
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego