Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 31 października 2017, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Super gratulacje ;) Miałaś jakieś typowe inne objawy niż zwykle prze @? :)

    Pytasz o objawy gdzie myśli sie-a moze? Tak ;) odbijało mi sie po wszystkim :D nawet po wodzie źródlanej :D nie tak chamsko ale jednak często bardzo :D poza tym nic nowego. Trochę piersi czulsze i tyle ;) aaa i najważniejsze! Nie mam ochoty na moje najukochańsze ptasie mleczko! :D tak to jest znak niezaprzeczalny! :D

    kasienka1188 lubi tę wiadomość

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 31 października 2017, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tera - zapraszamy na fioletową stronę! Ale super :-)

    Ja dzisiaj zjadłam pół kilo kapusty na kolację, zagryzając ciastem z masą kajmakową :-D I zaczęły się też wymioty - ale to w ciągu dnia, w pracy :-(

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Kathrine Autorytet
    Postów: 299 159

    Wysłany: 31 października 2017, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dziewczyny zamykam październik wynikiem bety 95.8!!! 10/11 dpo wiec dla mnie szok że aż tyle :D ;) ale jestem szczęśliwa!!! :D
    Fajnie ze Ci sie udalo :) Gratulacje :)

    syy28ribb69g96nw.png
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 31 października 2017, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Tera - zapraszamy na fioletową stronę! Ale super :-)

    Ja dzisiaj zjadłam pół kilo kapusty na kolację, zagryzając ciastem z masą kajmakową :-D I zaczęły się też wymioty - ale to w ciągu dnia, w pracy :-(

    Jejuuu dziewczyno :D ja takich cudawiakow jeszcze nie mam :D

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • kasienka1188 Przyjaciółka
    Postów: 80 23

    Wysłany: 31 października 2017, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Pytasz o objawy gdzie myśli sie-a moze? Tak ;) odbijało mi sie po wszystkim :D nawet po wodzie źródlanej :D nie tak chamsko ale jednak często bardzo :D poza tym nic nowego. Trochę piersi czulsze i tyle ;) aaa i najważniejsze! Nie mam ochoty na moje najukochańsze ptasie mleczko! :D tak to jest znak niezaprzeczalny! :D

    GRATULACJE TERKA!!!

    29 lat, starania wstrzymane na kilka miesięcy

    fc6fd5c0d922ecc4903d1293fd003df1.png
  • kasienka1188 Przyjaciółka
    Postów: 80 23

    Wysłany: 31 października 2017, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Pytasz o objawy gdzie myśli sie-a moze? Tak ;) odbijało mi sie po wszystkim :D nawet po wodzie źródlanej :D nie tak chamsko ale jednak często bardzo :D poza tym nic nowego. Trochę piersi czulsze i tyle ;) aaa i najważniejsze! Nie mam ochoty na moje najukochańsze ptasie mleczko! :D tak to jest znak niezaprzeczalny! :D

    GRATULACJE TERKA!!!

    29 lat, starania wstrzymane na kilka miesięcy

    fc6fd5c0d922ecc4903d1293fd003df1.png
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 31 października 2017, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Pytasz o objawy gdzie myśli sie-a moze? Tak ;) odbijało mi sie po wszystkim :D nawet po wodzie źródlanej :D nie tak chamsko ale jednak często bardzo :D poza tym nic nowego. Trochę piersi czulsze i tyle ;) aaa i najważniejsze! Nie mam ochoty na moje najukochańsze ptasie mleczko! :D tak to jest znak niezaprzeczalny! :D
    Mi tez towarzyszyło odbijanie do teraz tak jest no i skóra zrobiła się tak bardziej przezroczysta nie wiem jak to wyjaśnić ale widziałam żyłki na piersiach i rękach

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 31 października 2017, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Tera - zapraszamy na fioletową stronę! Ale super :-)

    Ja dzisiaj zjadłam pół kilo kapusty na kolację, zagryzając ciastem z masą kajmakową :-D I zaczęły się też wymioty - ale to w ciągu dnia, w pracy :-(
    To tak jak mój dzisiejszy melon i kiwi zagryzany ogórkiem a wcxoraj na śniadanie jadłam jajecznicę z sosem musztardowym od śledzia albo pierś z kurczaka ze śledziem słonym w śmietanie ;)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1883 599

    Wysłany: 31 października 2017, 19:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam dziewczyny zazdroszcze ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 października 2017, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziwię tym zachciankom, dwa razy w ciąży byłam i żadnych nie mialam:D

    terka lubi tę wiadomość

  • edwarda20 Autorytet
    Postów: 6284 2296

    Wysłany: 31 października 2017, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ja się dziwię tym zachciankom, dwa razy w ciąży byłam i żadnych nie mialam:D

    Ja tez nie mialam i nie mam zachcianek :) Ale co organizm to inny. Mam kolezanki, ktore niezle szalały :)

    dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 31 października 2017, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja tez nie mialam i nie mam zachcianek :) Ale co organizm to inny. Mam kolezanki, ktore niezle szalały :)
    Ja nie mam mdłości wiem, ze jeszcze może być za wcześnie, albo mnie ominą ;)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 31 października 2017, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ze wszystkim :D aż jestem ciekawa co to będzie u mnie skoro juz ptasie mleczko w odstawke poszło :D :D

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 31 października 2017, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja nie mam mdłości wiem, ze jeszcze może być za wcześnie, albo mnie ominą ;)

    Najlepiej by bylo żeby ominęło :D ale póki co wszystko możliwe przed nami :D

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • mon88 Debiutantka
    Postów: 7 0

    Wysłany: 31 października 2017, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, staramy się z mezem o 1wsze dziecku już prawie rok i nic, postanowiłam zrobić sobie badania w klinice GAMETA w Gdymi, ale kompletnie ich nie rozumiem, czy ktoś moglby mi jej wytlumaczyc?
    ANTY HBs - 9,3 lU/l
    TSH(S) - 16,05 pmol/l
    TSH(S) - 1,41 mlU/l
    AMH - 0,868 i niestety kreseczka w dol obok :(

  • Sońkaa Autorytet
    Postów: 582 256

    Wysłany: 31 października 2017, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka serdeczne gratulacje!

    Dziewczyny naprawę ale macie smaki, prawdziwe cudawianki :P

    U mnie nic takiego nie występuje ;)

    10 cs szczęśliwy <3

    ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Ha Autorytet
    Postów: 871 725

    Wysłany: 31 października 2017, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka ogromne gratulacje :) Pięknie zakończył się ten październik :)

    19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 31 października 2017, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży też nie miałam praktycznie nic, żadnych zachcianek poza... bobem :-D Przez 3 miesiące praktycznie codziennie jadłam pół kilo bobu :-D MUSIAŁAM go jeść ;-)
    Kapustę kupiłam, bo mi zapachniała w sklepie, a ciasto było w domu - I jak je zobaczyłam, to musiałam je zjeść ;-) I tak jakoś wyszło, że jadłam je jednocześnie :-D

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 31 października 2017, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje @ a owulka raczej była 20dc niż 15

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • edwarda20 Autorytet
    Postów: 6284 2296

    Wysłany: 1 listopada 2017, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja nie mam mdłości wiem, ze jeszcze może być za wcześnie, albo mnie ominą ;)
    Mnie zaczely sie po 6 tyg. Calodzienne okrutne mdłości i wymioty. Wymioty minely okolo 10 tyg ale powracaly sobie co jakiś czas. Ostatnio 2 tyg temu. Mdłości wciąż mam ale juz nie tak mocne jak wczesniej i nie calodzienne. Sporo dziewczyn z mojego wątku wymiotowalo w 9, 10, 12 tc. A niektóre zaczely w 2 trymestrze. Takze jeszcze wszystko moze byc przed Toba :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 12:15

    dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 116 117 118 119 120
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego