Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet
    Postów: 2081 665

    Wysłany: 31 października 2017, 05:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonkaa jestem załamana :( boję się, że przedwcześnie się cieszyłam :(

    Niedoczynność tarczycy, wysoka PRL.
    1 cykl starań - udany. :)
    12.07.2018 - urodziła się Adrianna. <3
    -
    4 cykl starań o drugiego bobasa
    -
    km5s2n0ahk0noy4a.png
  • Sońkaa Autorytet
    Postów: 582 256

    Wysłany: 31 października 2017, 05:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    To ja tez się pochwale beta 1616:) progesteron w dolnej normie ale od poprzedniego nie spadł dostałam dupka i luteinę trzymam kciuki za piękna betę :))
    Dziękuję Wszystkim za gratuluję :*

    Na fioletowa zajrze chętnie, jak już uwierzę ;)

    A powiedz mi Ineczko jak masz przyjmować luteine, w jakiej dawce? Mnie też czeka, a wizyta dopiero w czwartek i chce mieć porównanie ;)

    10 cs szczęśliwy <3

    ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Sońkaa Autorytet
    Postów: 582 256

    Wysłany: 31 października 2017, 05:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Sonkaa jestem załamana :( boję się, że przedwcześnie się cieszyłam :(
    Doskonale Cię rozumiem, bo ja ciągle mam takie obawy, lekarz mi zabronił już robienia testów i powtarzania bety, chociaż nie wiem czy wytrzymam. Póki co staram się jak mogę zachować spokój i nie martwić, na tym etapie tylko tyle możemy zrobić :* Złap trzy oddechy i nie przejmuj się na zapas :*

    pilik lubi tę wiadomość

    10 cs szczęśliwy <3

    ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Nalia Autorytet
    Postów: 2081 665

    Wysłany: 31 października 2017, 05:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa dziękuję za wsparcie.

    Niedoczynność tarczycy, wysoka PRL.
    1 cykl starań - udany. :)
    12.07.2018 - urodziła się Adrianna. <3
    -
    4 cykl starań o drugiego bobasa
    -
    km5s2n0ahk0noy4a.png
  • pilik Autorytet
    Postów: 4114 7387

    Wysłany: 31 października 2017, 06:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia a suplementujesz jakoś progesteron?
    Ja już z betą 140 miałam prog 16, dostałam 2x1 dhupaston a lekarz powiedział że jak jest powyżej 12 na samym początku to tragedii nie ma, szczególnie że progesteron jest uwalniany takimi skokami i można było trafić podczas badania na niższa wartość. Żeby wiarygodnie ocenić trzeba by zrobić trzy badania w ciągu jednego dnia ;)
    Więc na spokojnie!
    Przy biochemicznej miałam prog 7dpo 8, wtedy można się martwić ;)...

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 31 października 2017, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Dziękuję Wszystkim za gratuluję :*

    Na fioletowa zajrze chętnie, jak już uwierzę ;)

    A powiedz mi Ineczko jak masz przyjmować luteine, w jakiej dawce? Mnie też czeka, a wizyta dopiero w czwartek i chce mieć porównanie ;)
    Jak będzie mnie brzuch bolał trzy noce nie spałam bo budził mnie ból brzucha nie mocno ale wybudzal i powiedziała, ze jak tak będę miala mam brac jedna na noc wiec tak zrobiłam i dzisiaj przespałam cała noc :) W ciągu dnia biorę dupka 3x1milego dnia

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 31 października 2017, 07:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj zrobiłam test ił(innej firmy co prawda, PinkTest) i wyszła kreska prawie niewidoczna... Boje się, że mogła to być ciąża biochemiczna i jej już nie ma :( do tego piersi mnie już nie bolą jak wczoraj :(
    Ja robiłam najpierw bobo potem pink i pink na tym drugim była słabsza kreska mimo, ze to już był 14dpo .Ten test tak już chyba ma :) będzie dobrze :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 31 października 2017, 07:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Nalia a suplementujesz jakoś progesteron?
    Ja już z betą 140 miałam prog 16, dostałam 2x1 dhupaston a lekarz powiedział że jak jest powyżej 12 na samym początku to tragedii nie ma, szczególnie że progesteron jest uwalniany takimi skokami i można było trafić podczas badania na niższa wartość. Żeby wiarygodnie ocenić trzeba by zrobić trzy badania w ciągu jednego dnia ;)
    Więc na spokojnie!
    Przy biochemicznej miałam prog 7dpo 8, wtedy można się martwić ;)...
    Dokładnie tak :) ja nie mam super wysokiego proga, dlatego dostałam dupka i luteinę, raz miałam 56 dwa dni później 37 wiec widzisz jakie skoki :) tez się martwię ze niski ale staram się o tym. Ie myśleć brac leki i czekać do wizytyb

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Nalia Autorytet
    Postów: 2081 665

    Wysłany: 31 października 2017, 07:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik wczoraj zaczelam brac luteinę dopochwowo, bo lekarz powiedział, że jak zobaczę 2 kreski na teście to mam zacząć brać.

    Ineczka to jakaś nadzieja :(

    Niedoczynność tarczycy, wysoka PRL.
    1 cykl starań - udany. :)
    12.07.2018 - urodziła się Adrianna. <3
    -
    4 cykl starań o drugiego bobasa
    -
    km5s2n0ahk0noy4a.png
  • Sońkaa Autorytet
    Postów: 582 256

    Wysłany: 31 października 2017, 07:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Jak będzie mnie brzuch bolał trzy noce nie spałam bo budził mnie ból brzucha nie mocno ale wybudzal i powiedziała, ze jak tak będę miala mam brac jedna na noc wiec tak zrobiłam i dzisiaj przespałam cała noc :) W ciągu dnia biorę dupka 3x1milego dnia
    Dzięki za odpowiedź :)

    10 cs szczęśliwy <3

    ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Nalia Autorytet
    Postów: 2081 665

    Wysłany: 31 października 2017, 07:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A 7dpo miałam progesteron 17

    Niedoczynność tarczycy, wysoka PRL.
    1 cykl starań - udany. :)
    12.07.2018 - urodziła się Adrianna. <3
    -
    4 cykl starań o drugiego bobasa
    -
    km5s2n0ahk0noy4a.png
  • pilik Autorytet
    Postów: 4114 7387

    Wysłany: 31 października 2017, 07:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia to spokojnie. Prog nie tragiczny, masz luteinę. Będzie dobrze. Nie badaj już proga tylko! Przy luteinie i tak wyjdzie nie wiarygodny ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 12:29

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 31 października 2017, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temp zaczęła już spadać a jeszcze 4 dni dupka mam brać także bardziej Znów czekanie na @niz kropka No i dziwnie boli mniebrzuch kilka dni ni to miesiączkowanie to owulacyjnie także zobaczymy co życie przyniesie

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • Nalia Autorytet
    Postów: 2081 665

    Wysłany: 31 października 2017, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zbadałam dzisiaj :/ a ile beta powinna wynieść w 13dpo? Inna kwestia, k

    Niedoczynność tarczycy, wysoka PRL.
    1 cykl starań - udany. :)
    12.07.2018 - urodziła się Adrianna. <3
    -
    4 cykl starań o drugiego bobasa
    -
    km5s2n0ahk0noy4a.png
  • Nalia Autorytet
    Postów: 2081 665

    Wysłany: 31 października 2017, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zbadałam dzisiaj :/ a ile beta powinna wynieść w 13dpo? Inna kwestia, jak beta będzie za niska na ciaze, to od razu odstawić luteinę??

    Niedoczynność tarczycy, wysoka PRL.
    1 cykl starań - udany. :)
    12.07.2018 - urodziła się Adrianna. <3
    -
    4 cykl starań o drugiego bobasa
    -
    km5s2n0ahk0noy4a.png
  • pilik Autorytet
    Postów: 4114 7387

    Wysłany: 31 października 2017, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia u każdego inaczej. Mogłaś mieć zagnieżdżenie w 6dpo, a mogłaś w 10dpo. Różnice mogą być wielkie. Możesz mieć 30 a możesz mieć 300. Na spokojnie. Zrobisz dzisiaj, a potem w czwartek albo piątek i to przyrost się liczy. Nie jesteś w stanie ocenić kiedy doszło do zagnieżdżenia. Powodzenia! I nie nakręcaj się!

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • pilik Autorytet
    Postów: 4114 7387

    Wysłany: 31 października 2017, 07:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia jeżeli beta będzie mniejsza niż ciążowa (zależy od labu 2 lub 1,2) o tak, ale jak wyszedł cień choćby to raczej bez szans ;)

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • Ha Autorytet
    Postów: 871 725

    Wysłany: 31 października 2017, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Hej,

    ponieważ widzę tu jeszcze znajome dziewczyny wpadłam po dłuższej przerwie (musiałam odpocząć od liczenia, mierzenia i starania, a przez co od forum też)się pochwalić, po 9 miesiącach starań wczoraj zobaczyłam dwie kreski na teście, a dziś w ok. 15 dpo beta wyniosła 142 <3 Ciągle nie mogę jeszcze w to uwierzyć!

    Za wszystkie staraczki z całego serca trzymam kciuki, życzę morza wytrwałości, tony cierpliwości i całych pokładów dobrych myśli i emocji :* :* :*

    A wszystkim, którym się udało szczerze gratuluję! <3

    Sońka ogromne gratulacje ❤

    Sońkaa lubi tę wiadomość

    19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 31 października 2017, 08:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie skutki uboczne po Duphaston ???

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1883 599

    Wysłany: 31 października 2017, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNl wrote:
    Macie skutki uboczne po Duphaston ???


    Ja nie miałam :) a Ty masz?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego