Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 października 2017, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, rozumiem. Moja bliska znajoma tak ma... brak okresu bez leków. Faktycznie różne są organizmy. Ja reaguje bardzo silnie na wszystko. Co nie jest takie super, bo wszystko muszę testować od mini dawek. Głupi wiesiołek mi rewolucję zrobił po 5 dniach.

    A to, że się ma już dziecko? Co z tego? ja mam dwoje. A i tak mnie niemożność poczęcia trzeciego boli. Bo oni są od pierwszych razów i nawet nie wiem jak to jest się starać. Są już duzi. ;)
    A teraz to trwa rok (z przerwami) i boli. I zrozumiałam co to znaczy zaglądać kobietom do wózków. I płaczę sobie w poduszkę jak znajome zachodzą w ciąże.
    Rozumiem, że brak dziecka w ogóle jest innym rodzajem bólu, ale to nie znaczy, ze mogę tą chęć ot tak wyłączyć... nie da się...

  • Tincia Przyjaciółka
    Postów: 124 48

    Wysłany: 3 października 2017, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Dzięki :) Również trzymam kciuki !! :)
    Jeszcze nigdy nie udało się nam starać przez cały cykl, ciekawe czy tym razem starczy sił i czy nie będzie przeszkód po drodze :D :D
    hehe.. Trzeba być dobrej myśli :) W 1 cyklu się przyłożyliśmy i nic nie wyszło niestety, ale nie odpuszczamy również w 2 cyklu.

    Paulinaaa lubi tę wiadomość

    2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 3 października 2017, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewii moj maz tez je bral sa spoko :)

    grzybek a normalnie jak wygladaja twoje jajniki? ja mam ten zespol i wygladaja jak ser z dziurami kilkadziesiat pecherzykow malych na kazdym jajniku :/

    sung racja to ze ma sie juz dziecko/dzieci nie znaczy ze starania bola mniej lub wcale.. ciezko jest kak ktos zachodzi a ty wciaz czekasz na ten cud. ja sie cholernie boje powtorki z czeoaniem 3 lat na dziecko.. licze ze do konca roku zajde. jesli nie to zmieniamy otoczenie i zaczynamy zyfie od nowa. w trojke.

    Sung lubi tę wiadomość

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 3 października 2017, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Staram się Was codziennie podczytywać, być na bieżąco, niestety czasu wolnego mam jak na lekarstwo, ciężko z pisaniem. Denerwuje się strasznie bo owulacja powinna być tuż tuż a śluzu płodnego ani śladu. Niby czuję wilgoć w środku ale na wkładce sucho. Łykam olej z wiesiołka 2 tab dziennie, ale od niedawna. Kiedy Wy zauważyłyście u siebie poprawę ze śluzem po tym specyfiku?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 23:04

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 3 października 2017, 23:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to, że się ma już dziecko? Co z tego? ja mam dwoje. A i tak mnie niemożność poczęcia trzeciego boli. Bo oni są od pierwszych razów i nawet nie wiem jak to jest się starać. Są już duzi. ;)
    A teraz to trwa rok (z przerwami) i boli. I zrozumiałam co to znaczy zaglądać kobietom do wózków. I płaczę sobie w poduszkę jak znajome zachodzą w ciąże.
    Rozumiem, że brak dziecka w ogóle jest innym rodzajem bólu, ale to nie znaczy, ze mogę tą chęć ot tak wyłączyć... nie da się...[/QUOTE]

    Ja czuję to samo, mam dwoje dzieci, teraz z nowym partnerem chcemy bardzo bobasa. Wcale mi nie jest lekko, moje dzieci bardzo chcą malucha, dopytują dlaczego jeszcze nie mają brata ani siostry... A ja jak mam słabszy dzień to wystarczy że zobaczę brzuszek ciążowy albo malucha w wózku i już mnie dołek łapie. Wcześniej nie miałam problemów, nie brałam leków, a teraz tyle starań i dalej trzeba czekać cierpliwie. A czas ucieka, młodsza się nie robię, więc boję się że będzie coraz trudniej.

    Sung lubi tę wiadomość

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Grzybek Koleżanka
    Postów: 100 13

    Wysłany: 4 października 2017, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka - nie mam pojecia jak normalnie wygladaja jajniki bo moj gin mowi tylko " starac sie , jest ok " o tych cystach tez na poczatku jak je zobaczyl mowil ze bedzie chyba potrzebna operacja a 5 min pozniej ze nie da mi zadnych lekow na to skoro ja chce zajsc w ciaze ,

    starania od 07.2017 ,
    5 lat cykle bezowulacyjne,
    hiperprolaktynemia, bromergon,
    podejrzenie PCOS , podejrzenie IO,
    badanie nasienia 1.02
    21.01 - test ciążowy pozytywny ❤️
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 505 429

    Wysłany: 4 października 2017, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Dużo siły życzę nam staraczkom, którym ciągle jakieś kłody od nogi...

    Tym razem z nutką optymizmu, po trzech monitoringach, po trzech zastrzykach, w końcu wczoraj miałam pęcherzyk 23 mm, dostałam ovitrell i poproszę o dopisanie na:
    19 X na testowanie

    Angie38 lubi tę wiadomość

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 4 października 2017, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka u mnie nie bylo poprawu po wiesiolku w ogole a bralam 5 miesiecy.

    grzybek zmien lekarza. nie mozesz z cystami sie starac bo one jesli sie o ie wchlona moga peknac a to bedzie zagrazac twojemu zyciu!! dlatego tak wazne iest aby odczekac miesiac dwa az sie wchlona. ja teraz mam to samo. jedna 5cm i 3 mniejsze dostalam antykoncepcje na to i czekamy.

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 4 października 2017, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Dużo siły życzę nam staraczkom, którym ciągle jakieś kłody od nogi...

    Tym razem z nutką optymizmu, po trzech monitoringach, po trzech zastrzykach, w końcu wczoraj miałam pęcherzyk 23 mm, dostałam ovitrell i poproszę o dopisanie na:
    19 X na testowanie
    jakie zastrzyki mialas? mensinorm fostimon menopur czy cos innego?

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 4 października 2017, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, wpisana:) kciuki:)

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2210 740

    Wysłany: 4 października 2017, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam problem. Otóż ginekolog przepisała mi duphaston. Kazała brać 2 tabletki dziennie przez 12 dni. 12 Dnia zrobić test i jak wyjdzie dodatni brać nadal. Ale w opakowaniu mam 20 tabletek czyli starczy na 10 dni. A co z resztą? Co zrobilybyscie na moim miejscu?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • katka/85 Autorytet
    Postów: 285 390

    Wysłany: 4 października 2017, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj coś ten październik nas nie rozpieszcza :( jeszcze żadnej fasolki :( ja w tym cyklu się tak jakoś nakręciłam ze się w końcu uda ze nie mogę sobie miejsca znaleźć tak się nie mogę testowania doczekać :) ostatnie cykle starałam się podchodzić "na chlodno" (z różnym skutkuem;) a tym razem mi znowu odbiło ;) i tak z niecierpliwością odliczam dni...

    3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

  • Bobisia Autorytet
    Postów: 278 214

    Wysłany: 4 października 2017, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Codziennie was czytam. I mam pytanko do was czy progesteron można zbadac po południu?

    [link=https://www.suwaczki.com/]nzjddqk300ej2dix.png[/link]
  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 505 429

    Wysłany: 4 października 2017, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka24 - menopur wartosc 75ui lh i 75ui fsh.dwa zastrzyki po jednym w 13 i 14dc.
    Malami 90 chyba nie pozostaje Ci nic jak isc po druga recepte.dziwne ze lekarz od razu nie dal Ci dwoch opakowan

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 4 października 2017, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka, to są takie emocje, że w ogóle Ci się nie dziwię :) Ja póki co jestem twarda i staram się za dużo nie myśleć, ale jednak codziennie się budzę o 6:30 z nadzieją, że temperatura będzie wysoka ;)

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 4 października 2017, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi, masz numer do ginki? Może zadzwoń i zapytaj, albo faktycznie idź po receptę

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2210 740

    Wysłany: 4 października 2017, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę chyba tak będę musiała zrobić. Albo zadzwonię na recepcję w tym dniu co będzie przyjmowala może uda się bez wizyty. Bo u niej czeka się miesiąc.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 13:59

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • staraczka24 Autorytet
    Postów: 2435 939

    Wysłany: 4 października 2017, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala mi dupka bierze sie co najmjiej 12 dni po pwu wiec pec po druga recepte albo idz do rodzinnego.

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2210 740

    Wysłany: 4 października 2017, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ja pierwszy raz to biorę dopiero więc się nie znam ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Taliana85 Koleżanka
    Postów: 46 12

    Wysłany: 4 października 2017, 14:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, postanowiłam w końcu zakotwiczyć na forum. U was tak się wydaje sympatycznie i atmosfera pełna wsparcia. Proszę o zapisanie na 8.10. Mam nadzieję że @ mnie nie wyprzedzi i zdążę zatestować. Prze de mną badanie drożności jajowodów, trochę strach :) Pozdrawiam wszystkie starające się i trzymam kciuki za dwie kreseczki.

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego