Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • katka/85 Autorytet
    Postów: 285 390

    Wysłany: 4 października 2017, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nareszcie!!!!!!! :) Gratulacje Madziula:) rosnijcie zdrowo i spokojnie :)

    3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

  • katka/85 Autorytet
    Postów: 285 390

    Wysłany: 4 października 2017, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś


    Katka ja mam bole owulacyjne od zawsze i to czesto boli bardziej niz podczas @! To taki 1-2 dniowy "bol" klucie jajników. Zawsze byl bardzo uporczywy ale od kiedy sie staramy i jak zaczyna bolec to jestem w siódmym niebie :D pytalam kiedys o to gina ale mowił, że nie ma konkretnych badan ktore by potwierdzaly ze boli bo peka pecherzyk.. wiec sama nie wiem[/QUOTE]

    No właśnie tak mi się nie chciało wierzyć że boli akurat w trakcie pękania pęcherzyka. za proste by to było ;) tak tylko zapytałam bo właśnie pierwszy raz jajnik mnie tak bolał w okolicach ovu i nie było to jakieś tam klucie tylko aż mnie w pół zginalo. trwało kilka godz i przeszło jak ręką odjąl. a od tamtej pory delikatne ukluciu co jakiś czas raz w lewym raz w prawym jajniku. dla mnie takie cuda to nowość bo mój organizm nie bardzo chciał ze mną współpracować ;)

    3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

  • Tini Autorytet
    Postów: 561 475

    Wysłany: 4 października 2017, 22:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula gratuluję :-) :-) :-)
    Kal kciuki mocno zaciśnięte. Za resztę dziewczyn tez :-) :-*
    Pozdrawiam i życzę juz do końca października samych II

    ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 4 października 2017, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za jutrzejsze II kreski:-)!

    Dobrej nocy

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 3992 1564

    Wysłany: 5 października 2017, 05:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadek jak mic temperatury wiec @ niedlugo pewnie witaj...czy ja kiedyś jeszcze zajdę w ta ciąże? Juz nie wiem co roboc wam powiem

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 5 października 2017, 06:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond - trzymamy :-)

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • MamaNl Autorytet
    Postów: 467 116

    Wysłany: 5 października 2017, 07:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Spadek jak mic temperatury wiec @ niedlugo pewnie witaj...czy ja kiedyś jeszcze zajdę w ta ciąże? Juz nie wiem co roboc wam powiem

    Tez się zastanawiam czy mi się uda ... u mnie spadku nie ma a może jest a ja złe oznaczam temp bo ostatnio budzę się w nocy kilka razy czasem usnę od razu a czasem po chwili dłuższej i możliwe ze wtedy zle zapisuje temp
    U mnie pewnie spadek zacznie się jutro bo dziś brzuszek już mocno cmi na @....

    Asia....

    7b8eefdd2f5c20c7acf0507837e09f43.png
  • Blanka991 Przyjaciółka
    Postów: 85 40

    Wysłany: 5 października 2017, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :))))

    Dziewczyny a mam pytanie bo wiadomo że najlepiej testować w dniu spodziewanej @ ale kiedy wy najwcześniej testujecie żeby to bylo miarodajne bo ja czekam do 10 dnia i już mi się dłuży ??

    uwo99jcgc8txxwe1.png
  • pilik Autorytet
    Postów: 4072 7292

    Wysłany: 5 października 2017, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka 10 dpo to takie minimum (i to najlepiej beta wtedy), ale im pózniej zatestujesz tym lepiej dla Ciebie bo wynik będzie bardziej wiarygodny. Przy negatywie w 10dpo i tak nie można wykluczyć ciąży więc katusze do 14dpo bo siedzisz i się głowisz, że może jednak test za wcześnie albo za słaby? ;)... miałam tak w zeszłym miesiącu, nadzieja i tak do @ siedzi i mąci. Mi gin wczoraj zaleciła testowanie koło 23.10 dopiero, a data @ 20.10. Występują u mnie niestety ciąże biochemiczne przez co pozytywny test szybko zrobiony i tak o niczym nie świadczy...
    powodzenia i cierpliwości (dla nas wszystkich! ;))

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • justyna14 Autorytet
    Postów: 10321 6171

    Wysłany: 5 października 2017, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 27 dc 13dpo zakupilam testy ale mam przeczucie ze jutro punktualnie @ przyjdzie :-) zobaczymy, tampony rowniez kupione he he he

    relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Taliana85 Koleżanka
    Postów: 46 12

    Wysłany: 5 października 2017, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Taliana daj znać jak badanie drożności jajowodow ;) trzymam kciuki za dobry wynik :*

    Dam znać, mam dwie opcje do wyboru, sono u ginekologa za 3 stówy albo skierowanie do szpitala. Chyba jednak zapłacę i odejmę sobie stresów. Jakoś szpital mnie odstrasza.


    Gratulacje dla pierwszej zafasolkowanej w tym miesiącu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 12:39

    12cs II i jest Kropek
    010iskjosqrtc9tg.png
    14 dpo - HCG 84,72 16dpo HCG-beta 171,63 18dpo HCG-beta 256,56 20dpo HCG beta 546,2
    Z usg 9+5 3.15 cm dzieciaka serduszko 166
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 5 października 2017, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka991 wrote:
    Gratulacje :))))

    Dziewczyny a mam pytanie bo wiadomo że najlepiej testować w dniu spodziewanej @ ale kiedy wy najwcześniej testujecie żeby to bylo miarodajne bo ja czekam do 10 dnia i już mi się dłuży ??
    tak jak pilik pisze :) ja teraz będę testować 13dpo ale gdy by nie to że idę do gina jutro to zrobiła bym 16 dpo jak by @ nie doszła :) teraz już na chłodno do tego podchodzę... co ma być to będzie :)

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Blanka991 Przyjaciółka
    Postów: 85 40

    Wysłany: 5 października 2017, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest mój trzeci miesiąc starań tak pełna para i moze dlatego jestem taka niecierpliwa ale 16 dni to bym napewno nie wytrzymała ;)

    uwo99jcgc8txxwe1.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 5 października 2017, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mbc testowałaś? Czy czekasz na mnie?

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Tini Autorytet
    Postów: 561 475

    Wysłany: 5 października 2017, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka ja testowalam 10 dpo i nic nie wyszło, później 12 dpo znowu zrobiłam i był cień cienia. Słabe kreseczki wychodziły mi jeszcze przez kolejne 2 dni. Stres jak ich mało. Więc chyba faktycznie lepiej poczekać do terminu @ a nawet dzień lub dwa dni po i dopiero zatestowac. Ominie Cię stres chociaż wiem jak ciężko jest tyle wytrzymać ;-) życzę powodzenia :-*

    ug37gu1r4avkpjo0.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1763 540

    Wysłany: 5 października 2017, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarka powiedziała że 12 dnia po owulacji mam zrobić test z krwi. Więc chyba bym radziła tak właśnie testować. :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • madziula9022 Ekspertka
    Postów: 136 146

    Wysłany: 5 października 2017, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny zostawiam wiruski $&$&$&$&$&$&$ i trzymam za Was kciuki :*

    Dominisia883, Taliana85 lubią tę wiadomość

    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 3992 1564

    Wysłany: 5 października 2017, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam @ wiec wpiszcie mi teraz testowanie na 1 listopada...ale data :-/

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1763 540

    Wysłany: 5 października 2017, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby była szczęśliwa ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Tini Autorytet
    Postów: 561 475

    Wysłany: 5 października 2017, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Dostałam @ wiec wpiszcie mi teraz testowanie na 1 listopada...ale data :-/
    To wpisz się na 31 października :-) będzie jeszcze szansa na ten miesiąc ;-)

    ug37gu1r4avkpjo0.png
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego