SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To 31 paxdziernik proszę :)

Tini lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula9022 Gratulacje !! :) :*. Ja w tym cyklu nic nie mierzę i nic nie sprawdzam i czuję się doskonale. Myślałam, że nie da się wyluzować a jednak mi się to udało przynajmniej w jakimś stopniu. Mniej troszkę tu też zaglądam ale musiałam taką decyzje podjąć bo już momentami miałam konkretną załamkę że same niepowodzenia :(. Teraz jestem już spokojniejsza. Trzymam za Was kciuki baaardzo mocno no i za siebie też :D. Po śluzie i kłuciach w jajnikach stwierdzam, że jestem w trakcie płodnych.

Kasiulka90, Paulinaaa lubią tę wiadomość

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia, czasem właśnie tak lepiej :) Wracaj do nas z dobrymi wieściami ;)
    Dziewczyny, jestem dzisiaj tak podminowana... Złoszczę się o byle co! Na pms za wcześnie. Możliwe, że to nadmiar hormonów po owulacji? Biedni domownicy nie mogą ze mną wytrzymać. Nawet ja sama siebie mam dosyć :P

Dominisia883 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem orzechy w czekoladzie, może mi się polepszy xD

mhsvcbxmf17updrl.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj owocami się zakładałam a dziś sushi ;)

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka miże być wysoki poziom progesteronu ;) ja w tym cyklu nie mierzę. Nie żebym nie planowała, ale dopadła mnie choroba, biorę leki i jakby mierzenie temperatury straciło całkowicie sens ;). Może dzięki temu też będzie większy luz?

Dominisia883 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, życzę Ci tego luzu i oby przyniósł dobry efekt! ;)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNI, czy Ty jutro testujesz? Bo nie widzę Cię na liście.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • MamaNl Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    MamaNI, czy Ty jutro testujesz? Bo nie widzę Cię na liście.

Sama nie wiem czy jest sens mysle ze max w weekend dostane @... moze troszke poziej ale mam juz odczucia @ ;)
    Nie zapisuje sie raczej na listy bo rzadko kiedy jest tak ze robie test,

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba pójdę za Twoim przykładem, MamaNI. Będziemy sobie razem oczekiwały bez większego stresu :)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Grzybek Koleżanka

Wysłany: 5 października 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u nowej gin . Musze donieśc jej wyniki od poprzedniego lekarza ( o ile mi je wyda bo z tym u niego ponoc bywa roznie :/ ) , stwierdzila z e z moja przypadloscia ciezko bedzie zajsc w ciaze , w chwili obecnej szans nie ma prze cysty . musi mi zrobic ze 2-3 razy badanie krwi , poobserwowac prolaktyne i caly cykl czy jajeczkuje sama z siebie czy nie . Clo mam odstawic , mowi ze mozna go brac max 6 msc. i ze to chore ze poprzedni lekarz mi go zapisal na pierwszej wizycie jak jeszcze nic o mnie nie wiedzial , nic nie zaobserwowal . Z wywiadu wydaje jej sie ze nie obedzie sie bez laparo w celu wyczyszczenia jajnikow oraz sprawdzenia co sie dzieje z nimi i z macica . nie jest dobrze ,ale przynajmniej znam jakis plan dzialania . W poniedzialek ide po wyniki do starego lekarza i od razu lece do niej zeby zaczela leczenie ( a nie wypisywanie recept jak poprzedni :/ ) jestem pełna nadziei , ale tez bardzo sie boje , bo powiedziala , ze z takimi wynikami ( widziala wszystkie od 2012 do 2016r ) zadko udaje sie zajsc w ciaze bez problemu i zazwyczaj konczy sie to ivf.

starania od 07.2017 ,
    5 lat cykle bezowulacyjne,
    hiperprolaktynemia, bromergon,
    podejrzenie PCOS , podejrzenie IO,
    badanie nasienia 1.02
    21.01 - test ciążowy pozytywny ❤️
  • KAL Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybek cieszę się bardzo, że trafiłaś na rzeczową lekarke. Może nie prędko uda się zajść w ciążę ale będziesz wiedziała że robisz wszystko by było ok. A pamiętaj że każdy ma szansę i ja gdzieś tam w to wierzę że ty przytulisz jeszcze swoje dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 21:00

Akceptacja!
  • KAL Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam mieć lekkiego stresa przed jutrzejszym testowanie....

Akceptacja!
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, poprawiłam Twoją datę :) Kciuki:)

Grzybek, masz plan działania i na nim się skup. Skoro rzadko udaje się zajść bez problemu, to znaczy że jakiejś części starających udaje się łatwiej, może będziesz w mniejszości:*

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal trzymam mocno kciuki za II!
    Grzybek bardzo dobrze że trafiłaś na fajną i rzeczową lekarkę, najważniejsze że macie już jakiś plan działania!
    Ja sie trochę dawno nie odzywałam, od poniedziałku zaczęłam nową pracę i strasznie dużo zamieszania z tym jest - szczególnie że całą trójką się rozchorowaliśmy. Tak więc gdybym nie zaznaczyła sobie na wykresie kiedy zaczął mi się cykl to nawet nie wiedziałabym który mam dziś dzień. Jakoś totalnie odpusciłam i teraz zupełnie nie mysle o ciąży. Poprzednie dwa cykle mocno się nakrecalam bo bardzo chcialam rodzic w maju lub czerwcu. Teraz zblizaja sie letnio-jesienne terminy wiec juz sie tak nie napinam. Zobaczymy, kiedys sie na pewno uda :)

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej śluzu nie widzę, zastanawiam się nad zakupem żelu, który niby pomaga w zajście w ciążę. Nie pamiętam nazwy, ale nawet na naszym forum widziałam temat i dosyć pozytywne opinie o tym specyfiku. Wkurzam się, że nie miałam monitoringu, teraz kompletnie nie wiem co dzieje się w moim organizmie

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Bergo2 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    A ja dalej śluzu nie widzę, zastanawiam się nad zakupem żelu, który niby pomaga w zajście w ciążę. Nie pamiętam nazwy, ale nawet na naszym forum widziałam temat i dosyć pozytywne opinie o tym specyfiku. Wkurzam się, że nie miałam monitoringu, teraz kompletnie nie wiem co dzieje się w moim organizmie
    Conceive

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Magda mbc testowałaś? Czy czekasz na mnie?
    ja w sobotę testuję :) Jutro od 6 rano bede w samolocie wiec słabo z testowaniem :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Almond Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ten poczatek pazdziernika taki jakis cichy, mam nadzieje ze zaraz bedzie wysyp II kreseczek :D

mnie tez zlapal jakis taki luz wewnetrzny. Nie doszukuje sie zadnych objawow, spokojnie sobie czekam i sama nie wiem czy nie testowac w dniu @. Ostatnio testowalam 10dpo i te 4 dni byly dla mnie koszmarne... ciagle ltanie do lazienki i sprawdzanie czy @ przyszla.. :-) dzis 29dc to jeszcze pewnie z 7 dni do @

f2w3dqk36x7eedzr.png

7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo2 wrote:
    Conceive

Dokładnie tak, a macie jakieś doświadczenia z tym żelem?

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ