Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Ewi28 Autorytet
    Postów: 4017 1567

    Wysłany: 12 października 2017, 05:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja Braham tabletki anty 4 lata I zaszlam w ciaze zaraz po odstawieniu czyli w 1 cyklu.widocznie u know plodnosc szybko wrocila a teraz juz rok sie meczymy.

    l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • paulina2811 Autorytet
    Postów: 1032 632

    Wysłany: 12 października 2017, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, wczoraj byłam u ginekologa. Przejrzał badania męża tj. 13 mln plemników i 49 w ejakulacie, ale 4% prawidłowo zbudowanych i typu a 9% a b 40%. Jako jedyne wyjście wskazał nam inseminację.Czy rzeczywiście z takimi wynikami nie mamy szans naturalnie?

    Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1808 571

    Wysłany: 12 października 2017, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się za bardzo nie znam, ale proponowałabym skonsultować te wyniki z innym lekarzem. Chodzisz do kliniki czy przychodni?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • paulina2811 Autorytet
    Postów: 1032 632

    Wysłany: 12 października 2017, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do lekarza prywatnie. Teraz planuję pójśc do kliniki i skonsultować wyniki. Dostałam tylko clo na 3 mc i dla męża witaminę a+e i tran, a jak nie pomoże to inseminacja

    Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 października 2017, 08:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Hej Dziewczyny, wczoraj byłam u ginekologa. Przejrzał badania męża tj. 13 mln plemników i 49 w ejakulacie, ale 4% prawidłowo zbudowanych i typu a 9% a b 40%. Jako jedyne wyjście wskazał nam inseminację.Czy rzeczywiście z takimi wynikami nie mamy szans naturalnie?
    Hej. Mój partner robił i u nas w klinice min wartością w koncentracji jest 15 mln jak dobrze odczytuje u Was jest mniej bo 13 mln ? U mojego partnera wyniki to 150 mln i całkowitą liczba w ejakulacie to 300 mln wiec jesi z tego ma również 4% prawidłowej budowy to okej. Lekarz mi to tłumaczył ze jeśli wynik jest słaby tj poniżej tych 15 mln i z tego tylko 4% zdrowych to moglobu być ciężko z poczeciem

  • Existenz Autorytet
    Postów: 997 880

    Wysłany: 12 października 2017, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Też testuje koniec października. Jutro zaczynają się dni płodne czyli 11dc. Poronilam po ad miesiąc temu odczekalam jeden cykl. Wysikuje owulacyjne i wierzę się się uda. Wpiszcie mnie proszę ma 28.10 to będzie 12dpo. A 14dpo zrobię betę. ..jak ostatnio dla porównania bo była 25 ...za niska

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 09:10

    10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • paulina2811 Autorytet
    Postów: 1032 632

    Wysłany: 12 października 2017, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli z naszymi 13 mln raczej nie ma szans nawet z inseminacją?

    Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 października 2017, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja na swój rozum myślę że lekarz tak zasugerował żebyście mieli większe szanse bo oni przrd inseminacja wybierają te zdrowe plemniki i one tylko robią robote. Najlepsza jest konsultacja z drugim lekarzem. Mi lekarz powiedział ze jak jest mniej to może być trudniej ale nie ze nie możliwe żeby zajść wiec głowa do góry. Może z takimi parametrami przez inseminacje są większe szanse. A to miał by być płatny zabieg ? Bo wiem.ze na nfz tez są inseminacje

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 października 2017, 09:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do zapłodnienia potrzebny jest jeden pamiętaj ;)

  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 12 października 2017, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Cześć dziewczyny. Też testuje koniec października. Jutro zaczynają się dni płodne czyli 11dc. Poronilam po ad miesiąc temu odczekalam jeden cykl. Wysikuje owulacyjne i wierzę się się uda. Wpiszcie mnie proszę ma 28.10 to będzie 12dpo. A 14dpo zrobię betę. ..jak ostatnio dla porównania bo była 25 ...za niska


    Witaj. Kojarzę Cię z majowek... Sama chciałam nią zostać ale jeszcze nie udało się zafasolować. Trzymam kciuki żeby udało się u Was &&&&&&&&&&&

    Existenz lubi tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • paulina2811 Autorytet
    Postów: 1032 632

    Wysłany: 12 października 2017, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na razie planuję pójść do kliniki, zobaczyć co oni powiedzą..z tego co wiem to tak płatny

    Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 12 października 2017, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzinę straciłam żeby czytanie tutaj nadrobić☺️
    Jest 20d.c., zero objawów oprócz tego gęstego, białego śluzu, który jest raczej na 100% wynikiem przyjmowania luteiny. Mam dzisiaj 5 dzień z luteiną.
    Przez brak jakichkolwiek objawów jakoś tracę nadzieję na ciążę.

    Gratuluję II kreseczek kolejnym starać kom bo widzę, że ich trochę przybyło.
    ☺️

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1808 571

    Wysłany: 12 października 2017, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    Godzinę straciłam żeby czytanie tutaj nadrobić☺️
    Jest 20d.c., zero objawów oprócz tego gęstego, białego śluzu, który jest raczej na 100% wynikiem przyjmowania luteiny. Mam dzisiaj 5 dzień z luteiną.
    Przez brak jakichkolwiek objawów jakoś tracę nadzieję na ciążę.

    Gratuluję II kreseczek kolejnym starać kom bo widzę, że ich trochę przybyło.
    ☺️

    Kasiulka, ja mam to samo dzisiaj powinnam dostać wredną @, jak nie dostanę mam jutro iść na bętkę, ciekawe czy piątek 13-stego będzie szczęśliwy?
    A objawy jak na @ :( dzisiaj tak bardzo bolał brzuch pomału tracę na dzieję. to jest 10 cykl ...

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 12 października 2017, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Hej Dziewczyny, wczoraj byłam u ginekologa. Przejrzał badania męża tj. 13 mln plemników i 49 w ejakulacie, ale 4% prawidłowo zbudowanych i typu a 9% a b 40%. Jako jedyne wyjście wskazał nam inseminację.Czy rzeczywiście z takimi wynikami nie mamy szans naturalnie?

    Nam lekarz dał 3 cykle na staranie naturalne, a potem inseminacja. Powiedział, że naturalnie mamy 10-15% szans a przy inseminacji ok 40%. Wyniki nasienia były u nas chyba troszkę lepsze, jak znajdę to napisze. Na pewno ruchliwość była trochę poniżej normy, ale ilość była ok. Mi się wydaje, że chociażby z racji wieku bo mam już 35 lat lekarz nie chce czekać w nieskończoność, tylko chce nam zwiększyć szansę.

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 12 października 2017, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Kasiulka, ja mam to samo dzisiaj powinnam dostać wredną @, jak nie dostanę mam jutro iść na bętkę, ciekawe czy piątek 13-stego będzie szczęśliwy?
    A objawy jak na @ :( dzisiaj tak bardzo bolał brzuch pomału tracę na dzieję. to jest 10 cykl ...

    Życzę Ci żeby był szczęśliwy. Dla mnie jest, 13 maja w piątek, 12 lat temu urodziła się moja córka☺️

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 12 października 2017, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja testuje 21 albo 2 dni predzej:) owulka byla 5 bo czulam jajniki bardzo a wg wykresu 8 ale tego dnia mialam tylko plamienie rozowe uplawy po stosunku.. 9.10 mialam sluzu duzo z nitka krwi rano a wieczorem silny bok brzucha po stosunku juz bez krwi i plamien taki skurcz macicy trwal z 15 min.. i tak od niedzieli bola mnie sutki czasem rwą sa obrzmiale i podbrzusze wczoraj mocniej bolalo az musialam sie polozyc i czasem zakuje mnie .. to moj 3 cykl staran

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 12 października 2017, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/5994f5bc65944d4af8d27c840fef9f89

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 12 października 2017, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mpj wykres

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 12 października 2017, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które stosuje cię luteinę. Czy luteina podnosi Wam temp? Macie wyższą w fazie lutealnej niż bez luteiny?

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 12 października 2017, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia9 najlepiej, żebyś go dodała w swoim podpisie, jak jest np. u mnie :) Przeczytaj w instrukcji pod wykresem, jak to zrobić.

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego