PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
hejooo prosze o wpisanie na 16.10 ! Mam nadzieje na ten cykl bo w październiku moje urki, a kiedys na forum mówiono ze miesiąc swoich urodzin jest najpłodniejszy !
mi88 lubi tę wiadomość
-
inaa wrote:hejooo prosze o wpisanie na 16.10 ! Mam nadzieje na ten cykl bo w październiku moje urki, a kiedys na forum mówiono ze miesiąc swoich urodzin jest najpłodniejszy !
A co do znaków to teraz marzy mi się córka Koziorożec ale wtedy musiałabym ze staraniami czekać do marca ale nie wiem czy dam radę aż tyle. -
Hej. Ja tam na znakach się nei znam i chyba nie przywiązuje d nich wagi LD ja jestem koziorozeć M jest strzelec a córka rak nie wiem czy jesteśmy dobrze dobranymi znakami LD ale jakoś się dogadujemy a córka jest bardzo dobra, empatyczna, pomocna trochę uparta ale zasadniczaAkceptacja!
-
a moj syn byl poczety w dzien moich urodzin haha
podbrzusze mnie pobolewa ale to nie iest bol typowo owulacyjny... juz sie denerwuje czy lek zadzialalmi88, Ada2405 lubią tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
inaa wrote:hejooo prosze o wpisanie na 16.10 ! Mam nadzieje na ten cykl bo w październiku moje urki, a kiedys na forum mówiono ze miesiąc swoich urodzin jest najpłodniejszy !
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Wow Staraczka jestem pod wrażeniem ilości pęcherzyków! I jeszcze ten ból owulacyjny, brzmi to wszystko bardzo obiecująco, trzymam za Ciebie mocno kciuki!
Czy to możliwe że trzeci dzień mam pozytywne testy owu? Ten pierwszy może odrobine bledszy, ale jest już stary więc może to dlatego. Ale przez trzy dni kreska testowa co najmniej tak mocna jak kontrolna...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8c6ab6b9dab.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 16:58
-
Testy wykrywają stężenie hormonu, trudno je winić za to, że w danym organizmie akurat przez kilka dni jest wysokie Pewnie gdyby mierzyć dokładny poziom lh, widać by było, w którą stronę idzie - rośnie, czy spada. Pewnie po prostu masz wysokie stężenie i nie widać, która z mocnych kresek jest najmocniejsza.
Dużo czytałam o tym, jak wyznaczyć dzień owulacji na podstawie objawów - bólu, plamienia, śluzu, testów. I nie ma łatwego przepisu. To wszystko może być kilka dni przed, w trakcie lub zaraz po owulacji. Najbardziej pewna jest temperatura - to polecam, ale ona pokazuje, kiedy była owulacja, nie kiedy będzie - więc też bez rewelacji Za to często objawy są podobne w każdym cyklu (przynajmniej jeśli jest z tego samego jajnika) - dlatego warto np. mierzyć temperaturę, czy iść na monitoring, jednocześnie obserwując resztę objawów - wtedy będziesz wiedziała, że np. pęcherzyk zwykle pęka trzeciego dnia, kiedy test owu jest pozytywny.
Mnie też mój obecny cykl trochę frustruje, bo nie wiem, czego się spodziewać - ciąża biochemiczna plus infekcja, i bądź tu mądry
Jeśli w tym cyklu się nie uda to w następnym zacznę mierzyć temperaturę. Choć u mnie to i tak może być niemiarodajne bo wstaję po kilka razy w nocy do dziecka, jednego dnia więcej innego mniej, budzi się też o różnych porach. Ale z drugiej strony tak sobie myśle że właściwie jakie to ma znaczenie i jaki wpływ na efektywność staranek, przecież i tak najważniejsze są przytulanki
Może jedynie pomyślę o tym monitoringu żeby sprawdzić czy w ogóle mam owulacje (karmię piersią). Ale to bym musiała znaleźć jakiegoś gina który to robi, bo ta która prowadziła mi ciąże przyjmuje w takiej przychodni że osobno są konsultacje a osobno usg. A nie usmiecha mi się placic tyle pieniedzy -
Sanka, chcesz tego linka?
-
Sanka, wysłałam Ci w wiadomości:) spróbuj wszystko wkleić do siebie:)
-
kurka dziewczyny jutro rano nie damy rady z mezem sir poprzytulac... myslicie ze wczoraj wieczorem i dzis rano i wieczor wystarczy jak owulka byla dzis? maz wstaje przed 4 do pracy więc musialabym wstac o 3. :oNajpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
Udało mi się
Staraczko, myślę że wystarczy. Dla pewności jeszcze jutro po pracy podziałajcie
Uff wieczorem już bledsza kreska testowa, znaczy że chyba owulka jakoś dzisiaj była lub najpóźniej jutro rano chyba Staraczko idziemy łeb w łebstaraczka24 lubi tę wiadomość
-
staraczka24 wrote:kurka dziewczyny jutro rano nie damy rady z mezem sir poprzytulac... myslicie ze wczoraj wieczorem i dzis rano i wieczor wystarczy jak owulka byla dzis? maz wstaje przed 4 do pracy więc musialabym wstac o 3. :o
dalismy rade rano tez. na spiocha haha. przy stymulacjach tak kaza wspolzyc zwlaszcza ze plemniki meza sa leniwee i polowa uszlodzonych wiec musi na biezaco mnie zalewac hahahaha.
na 15.00 jade do gin sprawdzic czy pekly i ile. juz sie boje. bol owu minal delikat ie tylko cmi wiec mhsle ze nie pekly wszystkie.mi88 lubi tę wiadomość
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny