Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Tincia Przyjaciółka
    Postów: 124 48

    Wysłany: 13 października 2017, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    no i beta ujemna :(
    Przykro mi :( 3 maj się i myśl pozytywnie :*

    2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • Bibiś Przyjaciółka
    Postów: 88 25

    Wysłany: 13 października 2017, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    no i beta ujemna :(
    Nie przejmuj sie u mnie tez juz 9 cykl staran i chyba tez nic z tego w tym miesiacu nie bedzie bo czuje sie jak.na okres :-/

  • Tincia Przyjaciółka
    Postów: 124 48

    Wysłany: 13 października 2017, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibiś wrote:
    Dziewczyny a czy wy odczuwacie moment owulacji ? Ja w tym cyklu staran w czasie owulacji mialam mega bol z prawego jajnika ktory gdzies po godzinie przeszedl, ale przez ten czas myslalam ze skonam a potem przestalo calkowicie bolec.

    Ja wczoraj odczuwałam ból lewego jajnika, dzień wcześniej robiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny także myślę ze to był ból owulacyjny. W poprzednim cyklu odczuwałam ten ból w prawym jajniku z tym, że ostatnio ból był w 21 dc, a teraz w 17dc.

    2 cykl starań
    w57vvfxm8ah8diet.png
    beta 26.10. 128,9
    beta 28.10. 382,33
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1399 465

    Wysłany: 13 października 2017, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    no i beta ujemna :(
    :( :(


    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020 :D
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 13 października 2017, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi, przykro mi bardzo :(((

    mhsvcbxmf17updrl.png
    p19uyx8d5hms8t11.png
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 13 października 2017, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi, przykro mi, tulę:*

    Co do owu to ja czułam bóle około owulacji.

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1821 582

    Wysłany: 13 października 2017, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej mi tego cyklu szkoda bo miałam nadzieje że się uda , byliśmy na wczasach byliśmy ze sobą idealnie trafiliśmy w dni płodne (monitoring) a teraz nie wiem jak będzie bo mąż w delegacji ... no cóż w tym miesiącu jeszcze wygonie go na badania nie ma wyjścia, ja latam po lekarzach kłują mnie non stop a on nic nie zrobił w tym kierunku...

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Majaaa Autorytet
    Postów: 734 550

    Wysłany: 13 października 2017, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście tez nie wytrzymałam i zrobiłam bętę. Niestety wynik ujemny:( Czy orientujecie się jak to jest z badaniem prolaktyny i progesteronu? Może to tam tkwi problem...chyba jest jakaś zasada, w którym dniu cyklu trzeba wykonać badanie?

  • Sarrrra Autorytet
    Postów: 3200 1290

    Wysłany: 13 października 2017, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki bety. 13dpo 253 a progesteron 63. Co prawda biorę Luteinę ale właśnie chodziło o to żeby sprawdzić jaki jest próg przy obstawieniu lekami.
    W tamtej ciąży w 14 dpo beta była 80.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 15:04

    MałaMi90, Existenz, SylwiaLu, PLPaulina, patuniek86, anyzratak, Mini89 lubią tę wiadomość

    km5sgu1rnzh3xzcx.png

    zem320mmiu4xizmw.png
  • edwarda20 Autorytet
    Postów: 6198 2260

    Wysłany: 13 października 2017, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny odebrałam wyniki bety. 13dpo 253 a progesteron 63. Co prawda biorę Luteinę ale właśnie chodziło o to żeby sprawdzić jaki jest próg przy obstawieniu lekami.
    W tamtej ciąży w 14 dpo beta była 80.
    Czyli teraz musi byc dobrze! Gratuluje!

    dqprqps6kaqxmc83.png
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 13 października 2017, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Najbardziej mi tego cyklu szkoda bo miałam nadzieje że się uda , byliśmy na wczasach byliśmy ze sobą idealnie trafiliśmy w dni płodne (monitoring) a teraz nie wiem jak będzie bo mąż w delegacji ... no cóż w tym miesiącu jeszcze wygonie go na badania nie ma wyjścia, ja latam po lekarzach kłują mnie non stop a on nic nie zrobił w tym kierunku...

    No pewnie ze go wyślij, lepiej chyba działać od razu dwutorowo i zrobić przynajmniej podstawowe badania, choćby po to zeby wiedziec, ze wszystko okej. Ja czekam do wizyty u gina, która mam 2 listopada i rowniez zamierzam zasugerować mojemu badania, choc to dopiero 4cs. Ale tak dla świetego spokoju chciałabym wiedziec, zeby po prostu sie nad tym nie zastanawiać i nie stresować dodatkowo ;)

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • lollla7 Autorytet
    Postów: 277 172

    Wysłany: 13 października 2017, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale fajny wątek, ale niestety mi testowanie wypada w listopadzie więc będę się czaić :D
    Rozumiem że to taka co-miesięczna grupa wsparcia żeby nie doszukiwać się tysiąca objawów i nie robić testów 10dpo?:)

    Ja miałam przerwę 1 cykl ze względu na robione hsg, więc już nie mogę się doczekać aż minie ta podła @ i zaczniemy od nowa :) Jednak zawsze jak przychodzi @ to tak przykro i smutno, a zdrugiej strony jak musiałam zrobić przerwę to cykl ten trwał w nieskończoność, no wieki!

    mi88 lubi tę wiadomość

    Czekam na nasz cud... 13cs szczęśliwy!
    Czekamy na naszą królewnę :)
    ckaiskjodu7g6dj5.png
  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 146

    Wysłany: 13 października 2017, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi, glowa do gory!

    Co do boli owulacyjnych, zawsze je mam, w tym miesiacu bol byl z lewego jajnika, przez 15 min byl ledwo do wytrzymania, lacznie moze 2-3 h plus tzw pelnosc w brzuchu czulam.

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 13 października 2017, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollla, na odwrót - tutaj mamy głównie testowanie 10dpo i doszukiwanie się objawów :D Ale mi to akurat pasuje, chociaż mam silne postanowienie testowania 14dpo :)
    Zostań tu, z większością z nas i tak spotkasz się w listopadowym wątku, więc będziesz już starym wyjadaczem :D

    Mała Mi, nie martw się :) Ja też miesiąc temu mocno wierzyłam, że się udało i nie wyszło. Ale tak naprawdę to, co daje mi poczucie bezpieczeństwa to to, że prędzej czy później będę miała dziecko - czy to własne, czy adoptowane. Kwestia tylko tego, czy będzie trudno i długo, czy łatwiej :)

    Magda - mbc, Nikusiia lubią tę wiadomość

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6525 4988

    Wysłany: 13 października 2017, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibiś wrote:
    Dziewczyny a czy wy odczuwacie moment owulacji ? Ja w tym cyklu staran w czasie owulacji mialam mega bol z prawego jajnika ktory gdzies po godzinie przeszedl, ale przez ten czas myslalam ze skonam a potem przestalo calkowicie bolec.

    Ja w 80% przypadków mam. I to takie po 2-3 dni :| W tym mies. nie miałam bóli i nie miałam też takiego dnia,
    gdzie śluz byłby jak surowe białko.

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6525 4988

    Wysłany: 13 października 2017, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lollla7 wrote:
    ale fajny wątek, ale niestety mi testowanie wypada w listopadzie więc będę się czaić :D
    Rozumiem że to taka co-miesięczna grupa wsparcia żeby nie doszukiwać się tysiąca objawów i nie robić testów 10dpo?:)

    Ja miałam przerwę 1 cykl ze względu na robione hsg, więc już nie mogę się doczekać aż minie ta podła @ i zaczniemy od nowa :) Jednak zawsze jak przychodzi @ to tak przykro i smutno, a zdrugiej strony jak musiałam zrobić przerwę to cykl ten trwał w nieskończoność, no wieki!

    Jak coś, to listopadowy wątek już jest :D

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 13 października 2017, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibiś wrote:
    Nie przejmuj sie u mnie tez juz 9 cykl staran i chyba tez nic z tego w tym miesiacu nie bedzie bo czuje sie jak.na okres :-/

    Ja też dzisiaj troszkę podłamana, od rana typowe dla zbliżającego się okresu bóle podbrzusza. A okres według ostatnich, wyregulowania cykli powinien być dopiero 21. Boję się, że znowu mi się skrócą te cholerne cykle..

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 13 października 2017, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    No tak.. ja mam cykle 24-27dni więc już w ogóle ciężko nigdy nie wiem czy bedzie krotszy czy dluzszy liczę w końcu na cud.. Oby się już wydarzył..


    A lekarz nie sugerował Ci że masz zbyt krótkie cykle? Ja miałam takie cykle, 23,24 dni, czasami 27 i dostałam na 4 m-ce tabletki anty na ich wyregulowania bo lekarz zdiagnozował niedomogę lutealną i powiedział, że tak w ciążę nie znajdę. Tabletki wyregulowały mi cykle na 28 dniowe. Teraz jestem pierwszy cykl po odstawieniu tab, zaczyna boleć mnie brzuch i niestety boję się że znowu mi się cykle skrócą

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Bibiś Przyjaciółka
    Postów: 88 25

    Wysłany: 13 października 2017, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ja w 80% przypadków mam. I to takie po 2-3 dni :| W tym mies. nie miałam bóli i nie miałam też takiego dnia,
    gdzie śluz byłby jak surowe białko.
    U mnie ro wg od paru miesiecy nie widze śluzu plodnego zazwyczaj mam.infekcje caly czas sie lecze ale niestety czesto.powraca :-/ to skoro raczej mialam.owulacje ale nie mialam.sluzu plodnego.to od razu jestem.skreslona heh :-/ ta grzybica mnie wykonczy...

  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 13 października 2017, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi trzymam kciuki za kolejny cykl;***

    Co do boli owulacyjnych to ja czuje i to mocnijszy bol niz przy miesiaczce...

    A ja juz pomału swiruje! Dzis 37dc i miesiaczki brak. Juz wkurzam sie strasznie jak dlugi ten cykl... od wtorku mialam przy szyjce lekkie plamienia ale na wkladce zero. Okres mialam dostac wczoraj liczac ze owurka byla 22 i nic... normlanie mam cykle po 30 jk w zegarku! Wredna @ plata figle:-/

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego