X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja owulację "czuję" przez ok 2-4 dni, w zależności od cyklu :) ale nie jest to ból, tylko takie ciągnie w podbrzuszu i kłucie jajników :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I stwierdzam, że skoro nie będzie prezentu na dzień matki, to na dzień ojca to dobry czas :)

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie staram w dni blonde a jakos brak mi juz wiary...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Bibiś Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Ja sie staram w dni blonde a jakos brak mi juz wiary...
    Mi.juz tak.samo 9 cykl staran i nie wierze ze sie kiedys uda :-/ widze ze mamy dziec z podobnego qieku mona corka tez ma.skonczone 3 latka.i staramy sie dla niej o rodzenstwo ale bezskuteczniej jak.narazie chyba ze przez to ze nie mam sluzu plodnego bo.od dawna juz go nie widze

• kashanti Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibiś wrote:
    Mi.juz tak.samo 9 cykl staran i nie wierze ze sie kiedys uda :-/ widze ze mamy dziec z podobnego qieku mona corka tez ma.skonczone 3 latka.i staramy sie dla niej o rodzenstwo ale bezskuteczniej jak.narazie chyba ze przez to ze nie mam sluzu plodnego bo.od dawna juz go nie widze
    Chcialabym miec chociaz jedno:(
    Trzymam kciuki, zeby corka miala rodzenstwo:) dziewczynki w tym wieku chyba uwielbiaja malenstwa;) corka znajomej w mniej wiecej tym samym wieku ma maly wozeczek i ciagle opowiada, ze chcialaby miec bobasa;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 21:11

• anyzratak Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    A lekarz nie sugerował Ci że masz zbyt krótkie cykle? Ja miałam takie cykle, 23,24 dni, czasami 27 i dostałam na 4 m-ce tabletki anty na ich wyregulowania bo lekarz zdiagnozował niedomogę lutealną i powiedział, że tak w ciążę nie znajdę. Tabletki wyregulowały mi cykle na 28 dniowe. Teraz jestem pierwszy cykl po odstawieniu tab, zaczyna boleć mnie brzuch i niestety boję się że znowu mi się cykle skrócą
    Jeden pseudo ginekolog przepisal mi bez badań luteine pod język i brałam ja miesiąc nie wiem po co bo w sumie dal mi to od tak poprostu..później już nie brałam bo trafiłam do prawdziwego lekarza który jak narazie nie widzi problemu.. to o czym piszesz to jest zbyt niski poziom progesteronu nie badalan jeszcze hormonow ale obiecałam sobie ze pójdę zbadać jak teraz mi się nutę uda..

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    MalaMi trzymam kciuki za kolejny cykl;***

Co do boli owulacyjnych to ja czuje i to mocnijszy bol niz przy miesiaczce...

A ja juz pomału swiruje! Dzis 37dc i miesiaczki brak. Juz wkurzam sie strasznie jak dlugi ten cykl... od wtorku mialam przy szyjce lekkie plamienia ale na wkladce zero. Okres mialam dostac wczoraj liczac ze owurka byla 22 i nic... normlanie mam cykle po 30 jk w zegarku! Wredna @ plata figle:-/
    Jutro rano zrób test widzę u Ciebie dwie kreski trzymam kciuki!!!!

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

• Bibiś Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Chcialabym miec chociaz jedno:(
    Trzymam kciuki, zeby corka miala rodzenstwo:) dziewczynki w tym wieku chyba uwielbiaja malenstwa;) corka znajomej w mniej wiecej tym samym wieku ma maly wozeczek i ciagle opowiada, ze chcialaby miec bobasa;)
    Tak to prawda corka nawet sobie juz zmysla ze mam w brzuszku bobasa hehe gdyvym gdzies teraz zaszla w ciaze to akurat byloby 4 lata roznicy

• anyzratak Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibiś wrote:
    U mnie ro wg od paru miesiecy nie widze śluzu plodnego zazwyczaj mam.infekcje caly czas sie lecze ale niestety czesto.powraca :-/ to skoro raczej mialam.owulacje ale nie mialam.sluzu plodnego.to od razu jestem.skreslona heh :-/ ta grzybica mnie wykonczy...
    Miałam to samo musisz brać Wiesiolek, pic len i brać magnez ja w tym.cyklu po tym wszystkim pierwszy raz zobaczyłam plodny śluz!!! Czy to podziala na zajście w ciążę dam znać ale śluz jest i to piękny

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

• kashanti Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Miałam to samo musisz brać Wiesiolek, pic len i brać magnez ja w tym.cyklu po tym wszystkim pierwszy raz zobaczyłam plodny śluz!!! Czy to podziala na zajście w ciążę dam znać ale śluz jest i to piękny
    ;) to jest chyba jedno z niewielu miejsc na swiecie gdzie ktos pisze "sluz jest piekny!" i wszyscy sie ciesza;)

Bibiś - odnosnie powracajacych infekcji to warto tez w tym samym czasie leczyc partnera... tobie mija a potem on moze cie znowu zarazac nie majac przy tym zadnych objawow... i tak w kolko:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 21:36

Angie38 lubi tę wiadomość

• Bibiś Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Dobrze wiedziec jeszcze w ty mkesiacu kupie wiesiolek i len

• anyzratak Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Len pije mielony dwa razy dziennie a wiesiolek 2x 2 tabletki tylko do owulacji ja biorę do 10 dnia cyklu.. poza wplywem na śluz poprawia tez plodnosc i reguluje cykl warto spróbować

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

• Bibiś Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anyzratak wrote:
    Len pije mielony dwa razy dziennie a wiesiolek 2x 2 tabletki tylko do owulacji ja biorę do 10 dnia cyklu.. poza wplywem na śluz poprawia tez plodnosc i reguluje cykl warto spróbować
    Dzieki jeszcze na dniach kupie i zaczne brac po okresie :-)

• Bibiś Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    ;) to jest chyba jedno z niewielu miejsc na swiecie gdzie ktos pisze "sluz jest piekny!" i wszyscy sie ciesza;)

Bibiś - odnosnie powracajacych infekcji to warto tez w tym samym czasie leczyc partnera... tobie mija a potem on moze cie znowu zarazac nie majac przy tym zadnych objawow... i tak w kolko:(
    Wiem.wiem tak.bede musiala.zrobic bo.normalnie sie.wykanczam nie wiem dlaczego.ale.zawsze przed owulacja cepia mnie sie.grzybica a.potem.ustaje i tak.w.kolko juz tyle tabletek, globulek itd wybralam ze masakra i nic

• 1000 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibiś wrote:
    Wiem.wiem tak.bede musiala.zrobic bo.normalnie sie.wykanczam nie wiem dlaczego.ale.zawsze przed owulacja cepia mnie sie.grzybica a.potem.ustaje i tak.w.kolko juz tyle tabletek, globulek itd wybralam ze masakra i nic

Bibiś, wspolczuje, ja 2 lata temu dobre pol roku sie męczyłam, a najlepsze jest to ze na wymazie tylko prawidłowa flora bakteryjna juz pozniej wychodziła i to w sporej ilości a ja nadal czułam dyskomfort. Byłam załamana i dosc mocno zgłębiłam temat, udalo sie uporać z tym badziewiem i to bez tabletek, bo tych nie dostałam w związki z tym, ze na wymazie czysto. Zaczęło ustępować na wakacjach (na ktore bałam sie jechac wlasnie przez ten dyskomfort) po kąpieli... w oceanie. Poczytałam i okazało sie ze woda morska pomaga, wiec po powrocie zaczelam używać takiej w sprayu ;) poza tym olej z czarnuszki, olejek z oregano i czosnek. W akcie desperacji piłam tez przez tydzien mieszkankę z sody, miodu i wody. Poza tym lactovaginal i trivagin no i ścisła bezcukrowa dieta. Od 1,5 roku spokoj :)

kashanti lubi tę wiadomość

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uczulam, ostrożnie z wiesiołkiem... ja się nie mogę wygrzebać z problemów, które mi zafundował. Teraz boję się czegokolwiek zaczynać brać...

• SylwiaLu Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    A ja uczulam, ostrożnie z wiesiołkiem... ja się nie mogę wygrzebać z problemów, które mi zafundował. Teraz boję się czegokolwiek zaczynać brać...
    A mozna wiedziec jakiego typu problemy? Na co mamy uwazac? Ja wczesniej bralam wiesiolek w tabletkach oeparol na polecenie laryngologa,nie znajac jego funkcji "prorodzinnych" ;)

Dziewczyny, wiecej optymizmu,u mnie19 cs o pierwsze i wierze ze sie uda w koncu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 07:30

mi88 lubi tę wiadomość

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to jest ze spadkiem temp po owulacji? Niby między 5-12 może oznaczać zagniezdzenie, jeśli wzrośnie ponownie, a co jeśli spada i wzrasta a ciąży nie ma? Czy to może oznaczać jakiś problem czy po prostu tak może byc? :)

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibiś wrote:
    My juz rok sie staramy.chcialam miec Mala roznice wieku miedzy dzieci a wide ze jednak bedzie inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 08:46

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak "śluzowo" ;-)
    Pytanko - jak nazwać śluz, którego jest dużo, jest przeźroczysty, nie jest gęsty, nie lepi się, nie ma zapachu? Trochę, jak woda, ale nie jest wodnisty, rozciągliwy, kremowy, lepki - i zdecydowanie nie jest suchy :-D Na razie zaznaczam "lepki", ale mam problem ;-) Któraś z Was też taki miała?

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ