PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ogolnie to nic innego nie czuje jak przed porodem nadal mam bardzo bolesne miesiaczki i owulacje takze jest tak samo jak przed porodem no i 9 cykl staran bedzie takze tez ciezko mi zajsc w ciaze i mysle ze wlasnie te tylozgiecie macicy i brak sluzu jest tego przyczyna
-
Brzuch boli nadal. Nie cały dzień, ale często. Nadal jest stres, że zaraz przyjdzie okres. Najlepiej byłoby gdyby wcale nie przyszedł, ale jak już musi to niech przyjdzie 21, nie wcześniej. Ech... To czekanie jest straszne...13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
ja tez 21 powinnam mieć @. Mnie pobolewają jajniki na zmianę. Narazie brzuch nie czuję okresowo. Najbardziej dziwne jest że piersi są bez zmian. Nie bolą i nie powiększyły się... Staram sie nie myśleć ale to zupełnie nowe dla mnie:)07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
Pati88 wrote:ja tez 21 powinnam mieć @. Mnie pobolewają jajniki na zmianę. Narazie brzuch nie czuję okresowo. Najbardziej dziwne jest że piersi są bez zmian. Nie bolą i nie powiększyły się... Staram sie nie myśleć ale to zupełnie nowe dla mnie:)
U mnie jest bardzo różnie, raz piersi bolą przed okresem tak że ledwo mogę je dotknąć, szczególnie po bokach, a raz nie bolą w ogóle. Teraz nie bolą. Za to brzuch boli jak na okres, tyle że za szybko. I momentami mam lekkie zawroty głowy to raczej wynik nerwów.13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwiaLu wrote:A mozna wiedziec jakiego typu problemy? Na co mamy uwazac? Ja wczesniej bralam wiesiolek w tabletkach oeparol na polecenie laryngologa,nie znajac jego funkcji "prorodzinnych"
Dziewczyny, wiecej optymizmu,u mnie19 cs o pierwsze i wierze ze sie uda w koncu
Myślę, że podniósł mi testosteron, bo w wynikach jest jak na mnie wysoko. Wysypało mnie masakrycznie, wróciły nocne poty, ale w dziwnych dniach (zwykle miała okołokoresowo), psychicznie kiepsko również, a w cyklu przed było wszystko super -
Sung wrote:Myślę, że podniósł mi testosteron, bo w wynikach jest jak na mnie wysoko. Wysypało mnie masakrycznie, wróciły nocne poty, ale w dziwnych dniach (zwykle miała okołokoresowo), psychicznie kiepsko również, a w cyklu przed było wszystko super
mi88 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Aneczka86 u mnie podobnie...termin @ minął w sobotę. Test negatywny...Pierwszy cykl jestem na luteinie od 16-25dc, wczesniej brałam Duphaston, ale źle go znosilam. Sama nie wiem co myśleć, bo wcześniejsze cykle były 26-28dniowe, a na luteinie takie cuda wianki...
-
Ja testowalam dziś testem strumieniowym i negatywny... Ale @ powinna przyjść jutro więc może za wcześnie? Łudze się jeszcze. Piersi nie bolą wcale i malpowy ból brzucha był troszkę wczoraj a dziś już nawet bólu brzucha nie ma czasem coś zakluje i tyle. Pozostało mi czekać i mieć cień nadzieiKiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
06.2020 IVF biochemiczna 😥
Próbujemy dalej naturalnie ♥️
Klinika Medart Poznań 🤞🍀 -
nick nieaktualnyIneczka wrote:Może to zbieg okoliczności.Ja mialam badany testosteron i androstendion biorę wiesiołka od stycznia i wyniki mam oki.Co do krostek to fak czasami się pojawiają, ale wiosiolek oprócz tego, ze działa na śluz działa tez tak, ze oczyszcza organizm,dlatego mogą wychodzić różne rzeczy u mnie tak było na początku teraz już ładna cera, włosy i śluz płodny na każdego oewneie inaczej działa
Zaczęłam pić miętę pieprzową na obniżenie testosteronu.
To jeszcze jest tak, że norma laboratoryjna jest wyższa niż normy, którymi ja się kieruję. I jak widać ma to znaczenie... -
nick nieaktualny
-
Sung wrote:Napiszcie mi proszę ile trzymacie testy owu w moczu...
Sposób przeprowadzenia testu owulacyjnego paskowego:
1.Test powinien być wykonywany w temperaturze pokojowej
2.Wyjmij test z opakowania
3.Zanurz pasek w moczu , zgodnie z tym co wskazują strzałki. Po 3 sekundach wyjmij pasek i umieść na czystej, suchej i nie pochłaniającej powierzchni.
4.Bardzo ważne jest, aby mocz nie zamoczył paska powyżej napisu MAX LINE. Inaczej ten test może być niewiarygodny.
5.Po 10 minutach odczytaj wynik. Wynik odczytany po dłuższym czasie może być niewłaściwy.
Interpretacja wyniku testu owulacyjnego paskowego:
Wynik jest pozytywny, jeśli oba paski są widoczne i pasek testowy jest ciemniejszy lub w tym samym kolorze co pasek kontrolny. Owulacja powinna nastąpić w ciągu 24 – 48 godzin. Zatem jeśli starasz się zajść w ciążę to zalecane jest odbycie stosunku po upływie 24 godzin a przed upływem 48 godzin od chwili przeprowadzenia testu.
WAZNE:
Nie zaleca się wykonywania badania z moczu porannego, który jest zagęszczony i z tego powodu można uzyskać wynik fałszywie dodatni. Poza tym każda inna pora dnia jest dobra. Ważne jest tylko, aby kolejne badania wykonywać o tej samej porze dnia.
Link do zrodla:
http://www.mojaowulacja.pl/testy-owulacyjne-paskowe/Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 15:47