Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 884 318

    Wysłany: 14 października 2017, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pytanie ws kawy. wiem ze nie wolno nadużywać i uważać z pociem szczególnie po owulacji. Ale czytałam że jedna kawa taka z jednej łýzeczki jest ok. Pytam bo ja nie umiem rano nie wypić kawy:( ale słaba na pół z mlekiem. Mowa tu o kawie sypanej :)

    ktoś coś?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 09:04

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • pilik Autorytet
    Postów: 4178 7485

    Wysłany: 14 października 2017, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, nie odkopię teraz, ale ostatnio mamaginekolog nagrywała live w którym obalała mity i tam właśnie mówiła, że picie kawy czy nawet coli (w niewielki ilościach), jeżeli kobieta nie ma problemu z ciśnieniem, nic nie przeszkadza! Oczywiście nie można się opijać, ale nawet dwie kawy dla smaku można wypić bez wyrzutów. I to wszystko w ciąży, a co dopiero jak jeszcze tej pewności be ma ;). Na spokojnie pij :)

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 października 2017, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije kawe ;) jedna mala kawa dziennie ale to dlatego ze bardzo boli mnie glowa. I to juz prawie 6tygodni. Ot taki objaw ciazy ;)

  • edwarda20 Autorytet
    Postów: 6658 2516

    Wysłany: 14 października 2017, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie przesadzajcie. Dopóki nie jestescie w ciązy mozna robic wszystko, pic kawe, alkohol, skakac, cwiczyc itp. Jedynie papierosy polecam rzucic.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 09:36

    Kitkat, Magda - mbc lubią tę wiadomość

    dqprqps6kaqxmc83.png
  • moniśka... Autorytet
    Postów: 950 1084

    Wysłany: 14 października 2017, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudiaaa93 wrote:
    Dziewczyny, jak to jest ze spadkiem temp po owulacji? Niby między 5-12 może oznaczać zagniezdzenie, jeśli wzrośnie ponownie, a co jeśli spada i wzrasta a ciąży nie ma? Czy to może oznaczać jakiś problem czy po prostu tak może byc? :)
    Zobacz sobie na moj wykres, nie byl typowy a sie udalo

  • moniśka... Autorytet
    Postów: 950 1084

    Wysłany: 14 października 2017, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak zaszlam ginekolog powiedział zd spokojnie kawe mozna pic tylko wiadomo nie za duzo i nie za silna. Jedyne co to sery plesniowe i zielona herbata, ale z tym jesli ktos nie moze odstawic to 1-2 w tygodniu tez nie zaszkodzi. W ciazy mozna nawet surowe miesa jesli jest przebadane, ale na to akurat bym sie nie odwazyla

  • Bibiś Przyjaciółka
    Postów: 88 25

    Wysłany: 14 października 2017, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    My juz rok sie staramy.chcialam miec Mala roznice wieku miedzy dzieci a wide ze jednak bedzie inaczej.
    Spoko dzis dostalam okres i to bedzie juz 9 cykl staran :-/ masakra

  • kryha Autorytet
    Postów: 506 187

    Wysłany: 14 października 2017, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak, że sery pleśniowe z pasteryzowanego mleka można normalnie? Bo rzecz ma się głównie o listerię, która po pasteryzacji ginie? Czy jest coś jeszcze?

    2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 884 318

    Wysłany: 14 października 2017, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dzoewczyny:) tylko tak sie zastanawiam zeby nie zaszkodzić staraniom. Naczytałam się ze wtedy macica ma wieksze skurcze i jajko nie moze się zagnieździć itd bla bla bla. Dlatego staram się ostrożnie z tą kawą aby to nie był powód do niepowodzeń:/

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1839 747

    Wysłany: 14 października 2017, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawę na pewno można :) :) Uważać z zieloną herbatą bo wypłukuje kwas foliowy z tego co wiem .
    U mnie dzis 17 dc ( 19 z plamieniami ) - hmm ciekawa jestem do kiedy powinno się regularnie współżyć żeby nie ominąć w razie co owu. Cykle 28-30..., więc teoretycznie powinna już być :) Aplikacja pokazuje że 12 dni do okresu, więc zaraz będzie trzeba robić testy hehe a tu jeszcze starania pełną parą :D :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 15:13

    Pati88 lubi tę wiadomość

    f2w3yx8d4t3m5xdt.png

    wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

    Teraz udało się w 10 cs <3 Czekamy ! <3 Oby było wszystko dobrze do samego końca, 17.03 - Beta hcg 450 <3
  • pilik Autorytet
    Postów: 4178 7485

    Wysłany: 14 października 2017, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina przy cyklach takich to do 20dc niby ;) bo fl u niektórych trwa 10-11 dni, u innych 14-15. A plamien nie licz jako @ ;)

    Paulinaaa lubi tę wiadomość

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • Kasiulka90 Autorytet
    Postów: 2209 2887

    Wysłany: 14 października 2017, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzie można kupić wiesiołek? W zwykłej aptece mogę pytać? Chcę zacząć brać i to najlepiej od dzisiaj, bo odkąd rzuciłam anty (5 miesięcy temu) tylko jeden jedyny raz widziałam u siebie rozciągliwy śluz :/

    mhsvcbxmf17updrl.png
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 14 października 2017, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziewczyny, gdzie można kupić wiesiołek? W zwykłej aptece mogę pytać? Chcę zacząć brać i to najlepiej od dzisiaj, bo odkąd rzuciłam anty (5 miesięcy temu) tylko jeden jedyny raz widziałam u siebie rozciągliwy śluz :/
    W aptece i drogeriach typu rossmann i superpharm :)6 dziennie się bierze w trakcie jedzenia i w ciągu dnia pij dużo wody min 2 l dziennie :)

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2198 739

    Wysłany: 14 października 2017, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibis, to prawie tak jak ja. Ja mam 10 cykl. Badalas się? Przepraszam jeśli pisalas a ja nie pamiętam :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Aneczka86 Autorytet
    Postów: 2356 1085

    Wysłany: 14 października 2017, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja już nie wiem co mam myśleć.
    Wczoraj był termin @ i do chwili obecnej brak. Miałam nie robić testu do niedzieli ale ciekawość wygrała. I co.. wyszedł negatyw :-( I teraz się zastanawiam, bo robiłam test strumieniowy i tak na szybko z małej ilości moczu.. Nie wiem więc czy wynik prawidłowy, czy poprostu cały czas żyje nadzieją :-(

    DoveLove lubi tę wiadomość

    l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Bibiś Przyjaciółka
    Postów: 88 25

    Wysłany: 14 października 2017, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Bibis, to prawie tak jak ja. Ja mam 10 cykl. Badalas się? Przepraszam jeśli pisalas a ja nie pamiętam :)
    Jeszcze sie nie badalam ale chyba musze a nie wiem od czego zaczac. Niby w tym roku mialam ostre zapalenie przydatkow i wyladowalam w szpitalu na caly tydzien codziennie kroplowki zastrzyki itd i bylam badana od a do z i niby wygladalo na to ze wszystko ok tylko co takiego co mi sie nie spodobalo to to ze mam tylozgiecie macicy ale to tez niby nic nie szkodzi. W tym roku mialam rowniez wymrażanie nadżerki i po wygojeniu lekarz powiedzial ze jest wszystko ok. Takze no nie mam pojecia corke 3 letnia mam i fakt 1,5 roku kochalismy sie bez zabezpieczenia i az tu nagle zaszlam w ciaze takze nie tak szybko.wcale i teraz tez lipa nie moge zajsc w ciaze nie mam wg plodnego.sluzu z tego.co ja widze :-( nie wiem co robic juz

  • kashanti Autorytet
    Postów: 371 323

    Wysłany: 14 października 2017, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam tylozgiecie macicy i w internecie raczej znajduje informacje, ze to niczemu nie przeszkadza ale czasem natrafiam na takie, ktore mowia o trudnosciach z zaplodnieniem i zagniezdzeniem zarodka oraz rosnaca macica juz w czasie ciazy... czy ktoras ma tez taki problem? Gdy pytalam ginekologa to powiedzial, ze raczej nie powinno byc problemow ale jak nie poczekamy to nie zobaczymy...

    oar8vkcb5jpelhqj.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 października 2017, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Ja tez mam tylozgiecie macicy i w internecie raczej znajduje informacje, ze to niczemu nie przeszkadza ale czasem natrafiam na takie, ktore mowia o trudnosciach z zaplodnieniem i zagniezdzeniem zarodka oraz rosnaca macica juz w czasie ciazy... czy ktoras ma tez taki problem? Gdy pytalam ginekologa to powiedzial, ze raczej nie powinno byc problemow ale jak nie poczekamy to nie zobaczymy...

    Moja mama ma. :) i ja jestem ma świecie.

  • pilik Autorytet
    Postów: 4178 7485

    Wysłany: 14 października 2017, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka pytaj o oeparol. I wiesiołek do owulacji tylko

    Kasiulka90 lubi tę wiadomość

    ds022el.png

    u4uGp2.png
  • Bibiś Przyjaciółka
    Postów: 88 25

    Wysłany: 14 października 2017, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Moja mama ma. :) i ja jestem ma świecie.
    Mi sie tylozgiecie zrobilo po porodzie :-/

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego