PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja mam pytanie ws kawy. wiem ze nie wolno nadużywać i uważać z pociem szczególnie po owulacji. Ale czytałam że jedna kawa taka z jednej łýzeczki jest ok. Pytam bo ja nie umiem rano nie wypić kawy:( ale słaba na pół z mlekiem. Mowa tu o kawie sypanej
ktoś coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 09:04
07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
Pati, nie odkopię teraz, ale ostatnio mamaginekolog nagrywała live w którym obalała mity i tam właśnie mówiła, że picie kawy czy nawet coli (w niewielki ilościach), jeżeli kobieta nie ma problemu z ciśnieniem, nic nie przeszkadza! Oczywiście nie można się opijać, ale nawet dwie kawy dla smaku można wypić bez wyrzutów. I to wszystko w ciąży, a co dopiero jak jeszcze tej pewności be ma . Na spokojnie pij
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie przesadzajcie. Dopóki nie jestescie w ciązy mozna robic wszystko, pic kawe, alkohol, skakac, cwiczyc itp. Jedynie papierosy polecam rzucic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 09:36
Kitkat, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
klaudiaaa93 wrote:Dziewczyny, jak to jest ze spadkiem temp po owulacji? Niby między 5-12 może oznaczać zagniezdzenie, jeśli wzrośnie ponownie, a co jeśli spada i wzrasta a ciąży nie ma? Czy to może oznaczać jakiś problem czy po prostu tak może byc?
-
Mi jak zaszlam ginekolog powiedział zd spokojnie kawe mozna pic tylko wiadomo nie za duzo i nie za silna. Jedyne co to sery plesniowe i zielona herbata, ale z tym jesli ktos nie moze odstawic to 1-2 w tygodniu tez nie zaszkodzi. W ciazy mozna nawet surowe miesa jesli jest przebadane, ale na to akurat bym sie nie odwazyla
-
dzięki dzoewczyny:) tylko tak sie zastanawiam zeby nie zaszkodzić staraniom. Naczytałam się ze wtedy macica ma wieksze skurcze i jajko nie moze się zagnieździć itd bla bla bla. Dlatego staram się ostrożnie z tą kawą aby to nie był powód do niepowodzeń07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
Kawę na pewno można Uważać z zieloną herbatą bo wypłukuje kwas foliowy z tego co wiem .
U mnie dzis 17 dc ( 19 z plamieniami ) - hmm ciekawa jestem do kiedy powinno się regularnie współżyć żeby nie ominąć w razie co owu. Cykle 28-30..., więc teoretycznie powinna już być Aplikacja pokazuje że 12 dni do okresu, więc zaraz będzie trzeba robić testy hehe a tu jeszcze starania pełną parąWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 15:13
Pati88 lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Kasiulka90 wrote:Dziewczyny, gdzie można kupić wiesiołek? W zwykłej aptece mogę pytać? Chcę zacząć brać i to najlepiej od dzisiaj, bo odkąd rzuciłam anty (5 miesięcy temu) tylko jeden jedyny raz widziałam u siebie rozciągliwy śluz
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Bibis, to prawie tak jak ja. Ja mam 10 cykl. Badalas się? Przepraszam jeśli pisalas a ja nie pamiętamPokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Dziewczyny a ja już nie wiem co mam myśleć.
Wczoraj był termin @ i do chwili obecnej brak. Miałam nie robić testu do niedzieli ale ciekawość wygrała. I co.. wyszedł negatyw I teraz się zastanawiam, bo robiłam test strumieniowy i tak na szybko z małej ilości moczu.. Nie wiem więc czy wynik prawidłowy, czy poprostu cały czas żyje nadziejąDoveLove lubi tę wiadomość
-
MałaMi90 wrote:Bibis, to prawie tak jak ja. Ja mam 10 cykl. Badalas się? Przepraszam jeśli pisalas a ja nie pamiętam
-
Ja tez mam tylozgiecie macicy i w internecie raczej znajduje informacje, ze to niczemu nie przeszkadza ale czasem natrafiam na takie, ktore mowia o trudnosciach z zaplodnieniem i zagniezdzeniem zarodka oraz rosnaca macica juz w czasie ciazy... czy ktoras ma tez taki problem? Gdy pytalam ginekologa to powiedzial, ze raczej nie powinno byc problemow ale jak nie poczekamy to nie zobaczymy...
-
nick nieaktualnykashanti wrote:Ja tez mam tylozgiecie macicy i w internecie raczej znajduje informacje, ze to niczemu nie przeszkadza ale czasem natrafiam na takie, ktore mowia o trudnosciach z zaplodnieniem i zagniezdzeniem zarodka oraz rosnaca macica juz w czasie ciazy... czy ktoras ma tez taki problem? Gdy pytalam ginekologa to powiedzial, ze raczej nie powinno byc problemow ale jak nie poczekamy to nie zobaczymy...
Moja mama ma. i ja jestem ma świecie.