Forum Starając się - ogólne PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

PAŹDZIERNIKOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 12 października 2017, 23:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, ale głupi ten październik. Z drugiej strony dobrze posiedzieć w gronie osób, które czują się podobnie źle :)
    Przynajmniej tyle dobrze, że już piątek.
    U mnie teoretycznie w sobotę owu, ale jakoś cisza - a w poprzednich cyklach miałam już w tym czasie płodny śluz i testy zaczynały się robić mocniejsze. Ciągle tylko to czekanie i czekanie.
    W tym miesiącu wyjątkowo jeszcze nie byłam u lekarza ani na badaniach - wyczerpałam limit w sierpniu i wrześniu, teraz odpoczywam :D Ale oczywiście myślę nadal.
    Niby jakąś nadzieję mam, ale z drugiej strony trochę nie wierzę w ten miesiąc. Będzie, co ma być :)

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 października 2017, 23:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to jest z drugą kreską na cyklu owulacyjnym? czy ona się robi coraz ciemniejsza aż do identycznej z testową? Czy nie koniecznie? Dziś zrobiłam, 10 dc, i druga jasna była. Owu powinnam mieć za ok tydzień najpóźniej.

  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 12 października 2017, 23:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung, różnie. Na testach z allegro w okolicy owu kreska zaczęła się pojawiać, ale nigdy nie była tak mocna, jak kontrolna, nawet przy potwierdzonej owulacji. Na tych z Rossmanna cały miesiąc mam kreskę o połowie intensywności kontrolnej, w czasie owu bywa nawet ciemniejsza niż kontrolna. Musisz sama na sobie przetestować :)

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Aneczka86 Autorytet
    Postów: 2356 1085

    Wysłany: 12 października 2017, 23:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mogę dołączyć?
    To nasz pierwszy cykl starań. O pierwsze dziecko staraliśmy się rok także z wiem, że łatwo nie jest. Mimo wszystko nadzieja jest :-)
    Testuje jutro :-) Czy 13 piątek przyniesie komuś szczęście? :-)

    l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 października 2017, 06:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka powodzenia :)
    U mnie piątek trzynastego nie okazał się jednak szczęśliwy, dziś 10dpo bielusieńko, oby to było za wcześnie :)

  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 13 października 2017, 06:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, powodzenia :-) Czekamy na dobre wieści :-) Dzisiaj już mnie nie boli, raczej ciągnie - czuję ten jajnik, jak chodzę. Ale temperatura chociaż trochę wyższa, więc się nie martwię :-)

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Marti83 Autorytet
    Postów: 506 458

    Wysłany: 13 października 2017, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, mogę do Was dołączyć?

    Wczoraj (23dc) wyszedł mi Nord Test - 10, pozytywny, ta druga kreska wyszła wyraźna. Dziś powtórzyłam ale innym Aplhamed-10, i tutaj ta druga wyszła o wiele bledsza niż na wczorajszym. Zorobiłam też PinkTest-25 i tu też pojawiła sie druga kreseczka tyle że blada, ale jestem cztery dni przed @. Chyba kupię dzis jeszze raz Nordtest.

    Trzymam kciuki za wszystkie testujące, a te którym sie nie udało to trzymam kciuki za następny cykl :-)

    klaudiaaa93, patuniek86, Kasiulka90, Magda - mbc lubią tę wiadomość

    p19uugpjbj6l38jc.png

    Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 882 315

    Wysłany: 13 października 2017, 07:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim:) dziś mnie już jajnik nie boli. Wczoraj naparzał masakrycznie. Serduszowanie było więc nic tylko czekać moze to była jednak przesunięta owu:) Oby to przytulanko co drugi dzień w tym cyklu wypaliło haha bo już troszkę motywacja pada hihi

    Kasiulka90, anyzratak lubią tę wiadomość

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 października 2017, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Cześć Dziewczyny, mogę do Was dołączyć?

    Wczoraj (23dc) wyszedł mi Nord Test - 10, pozytywny, ta druga kreska wyszła wyraźna. Dziś powtórzyłam ale innym Aplhamed-10, i tutaj ta druga wyszła o wiele bledsza niż na wczorajszym. Zorobiłam też PinkTest-25 i tu też pojawiła sie druga kreseczka tyle że blada, ale jestem cztery dni przed @. Chyba kupię dzis jeszze raz Nordtest.

    Trzymam kciuki za wszystkie testujące, a te którym sie nie udało to trzymam kciuki za następny cykl :-)

    Gratulacje :)

    Marti83 lubi tę wiadomość

  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 13 października 2017, 07:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 widzę ze testujemy tego samego dnia :) ja w tym miesiącu jeszcze próbowałam wstrzelić sie w owu, ale cos czuje ze jeszcze poniedziałek - wtorek mogłam pocisnąć z serduszkowaniem :P coz, jak sie nie uda to w przyszłym miesiącu tez wdrażam system "co dwa dni" :D i nie ma ze zmęczenie, ze pozna godzina :D

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 13 października 2017, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 - jest nas kilka na 20 :-) Witaj w klubie :-)

    1000 lubi tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2191 732

    Wysłany: 13 października 2017, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! ja czekam na wynik bety .. trzymajcie kciuki, przeczucie mam że nic z tego nie wyszło, a tak liczyłam na ten cykl -byliśmy na wczasach wstrzeliliśmy się w owu idealnie.. no zobaczymy za pare godzin, ale cos czuje że będzie płacz.

    klaudiaaa93 lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Marti83 Autorytet
    Postów: 506 458

    Wysłany: 13 października 2017, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi trzymam kciuki :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 08:33

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    p19uugpjbj6l38jc.png

    Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6773 5142

    Wysłany: 13 października 2017, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Hej dziewczyny! ja czekam na wynik bety .. trzymajcie kciuki, przeczucie mam że nic z tego nie wyszło, a tak liczyłam na ten cykl -byliśmy na wczasach wstrzeliliśmy się w owu idealnie.. no zobaczymy za pare godzin, ale cos czuje że będzie płacz.

    Kciuki!! &&

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 13 października 2017, 08:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    1000 - jest nas kilka na 20 :-) Witaj w klubie :-)

    Mam nadzieje ze końcówka października bedzie pozytywna :))) ja juz wczoraj zakupiłam testy i wyczekuje jak na szpilkach :D a jeszcze w weekend urodziny męża... kieliszek wina w 6-7 dpo bardzo niewskazany? Nie chce wzbudzać podejrzeń rodziny, juz i tak dosc sugestii z ich strony :D

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 października 2017, 08:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś testować ale @@@ się zaczyna także nie tym razem. Trzymam kciuki za pozostałe oby październik był owocny !!! :)

  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 13 października 2017, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Hej dziewczyny! ja czekam na wynik bety .. trzymajcie kciuki, przeczucie mam że nic z tego nie wyszło, a tak liczyłam na ten cykl -byliśmy na wczasach wstrzeliliśmy się w owu idealnie.. no zobaczymy za pare godzin, ale cos czuje że będzie płacz.

    To czekanie jest najgorsze :) trzymam kciuki :)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6773 5142

    Wysłany: 13 października 2017, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Mam nadzieje ze końcówka października bedzie pozytywna :))) ja juz wczoraj zakupiłam testy i wyczekuje jak na szpilkach :D a jeszcze w weekend urodziny męża... kieliszek wina w 6-7 dpo bardzo niewskazany? Nie chce wzbudzać podejrzeń rodziny, juz i tak dosc sugestii z ich strony :D

    Możesz pić :)
    https://mamaginekolog.pl/hipotetyczna-hania/

    Paulinaaa, 1000 lubią tę wiadomość

    💙 11.06.2019
    p19u3e3kr3893ce9.png
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1821 741

    Wysłany: 13 października 2017, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    czy naprzemienne kłucie jajników tak na chwilę w ciągu dnia w 23dc (ufam ze po owu) to moze cos znaczyc? staram sie nie wmawiać sobie i nie wczuwać ale jest to takie ukucie że mnie zastanawia. Piersi powinny boleć jak zawsze a nie bolą (mąż sie dziwi że może sie przytulać i nie wrzeszcze haha)

    Mam to samo, ale ja jestem jeszcze w 16 ( albo 18 dc - licząc plamienia ). i ZAWSZE ok tydzień po @ już bolały mnie mocno piersi, a teraz nic a nic - i też własnie nie wiem o co chodzi. Ale to może dobrze? może jakieś hormony się wyregulowały ? bo chyba ból od 12-13 dnia cyklu to nie jest prawidłowe.. tak gdzieś czytałam, że jakieś hormony mogą być za wysokie ( ja jeszcze żadnych nie badałam - ale noszę się z zamiarem ).

    f2w3yx8d4t3m5xdt.png

    wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

    Teraz udało się w 10 cs <3 Czekamy ! <3 Oby było wszystko dobrze do samego końca, 17.03 - Beta hcg 450 <3
  • anyzratak Autorytet
    Postów: 333 113

    Wysłany: 13 października 2017, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Mam to samo, ale ja jestem jeszcze w 16 ( albo 18 dc - licząc plamienia ). i ZAWSZE ok tydzień po @ już bolały mnie mocno piersi, a teraz nic a nic - i też własnie nie wiem o co chodzi. Ale to może dobrze? może jakieś hormony się wyregulowały ? bo chyba ból od 12-13 dnia cyklu to nie jest prawidłowe.. tak gdzieś czytałam, że jakieś hormony mogą być za wysokie ( ja jeszcze żadnych nie badałam - ale noszę się z zamiarem ).
    Witam was dziewczyny :) życzę żeby ten październik był dla nas wszystkich udany:) Paulinaaa Ja w zeszłym miesiącu też miałam kłucie jajnika którego nigdy nie miałam, mdłości, czułam sie zmeczona ciągle spałam piersi obolałe wszystko jak nigdyyyy już sie po cichutku cieszyłam mąż też miał nadzieje i co ? @ przyszła wcześniej niż zawsze .. więc staram sie w tym msc nie dopatrywać żadnych objawów bopóźniej jest gorzej znieść ta jedną kreskę.. ale życzę Tobie oczywiście żeby te objawy były ciążowe.

    w57ve6hhjly3ikxq.png

    f2wlsg18eqe4k6w0.png

    01.01.2021 nasz aniołek 8tc
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego