Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 października 2019, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam dziś test ot tak sobie. Powinnam testować 18 ale dla głupoty zrobiłam test dziś, jakiś tani z allegro paskowy. Pokazał mi się cień cienia, czego ja mogłam się spodziewać 4 dni przed @,na dodatek z drugiego moczu..... Ale nadzieja urosła ✊✊✊✊✊

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 14 października 2019, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    Dziewczyny zrobiłam dziś test ot tak sobie. Powinnam testować 18 ale dla głupoty zrobiłam test dziś, jakiś tani z allegro paskowy. Pokazał mi się cień cienia, czego ja mogłam się spodziewać 4 dni przed @,na dodatek z drugiego moczu..... Ale nadzieja urosła ✊✊✊✊✊

    Pokaż fotkę.

    Trzymam kciuki zeby to było to 😀

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Skrzydlata Autorytet
    Postów: 850 317

    Wysłany: 14 października 2019, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyka wrote:
    Cześć dziewczyny:)
    Jest to mój pierwszy post, jednak od jakiegos czasu już Was podczytuje. Chciałabym się podłączyć do październikowego testowania, chyba będzie to 25, a chyba dlatego, ze bedzie to moj 6 cykl po odstawieniu plastrów Evra i moja miesiaczka wypada różnie ... ostatnio dostałam 25wrzesnia, wiec teraz zatestuje 25 pazdziernika. Jest to dopiero nasz drugi cykl starań, a ja już w pierwszym cyklu mialam wszystkie możliwe objawy, to jest straszne co robi psychika:). W tym postanowiłam sobie, ze nie będę myśleć tyle. Mam nadzieje, ze dotrwam w postanowieniu do 25 hehe.
    Pozdrawiam :)

    Szyka z tymi objawami to wcale nie jest taka oczywista sprawa. Bo u mnie cykl ciążowy charakteryzował się akurat brakiem objawów dlatego od razu spisałam go na straty. Jedyne co to dzień przed @ nie miałam zabarwionego śluzu i temperatura po skoku owulacyjnym wyrównana jak nigdy.
    Teraz jak jestem około 8dpo to już mniej więcej wiem po wykresie czy się udało czy nie. Ale oczywiście każda z nas jest inna 😉

    21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

    wibs9x0hcp51endo.png
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2714 3073

    Wysłany: 14 października 2019, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    Dziewczyny zrobiłam dziś test ot tak sobie. Powinnam testować 18 ale dla głupoty zrobiłam test dziś, jakiś tani z allegro paskowy. Pokazał mi się cień cienia, czego ja mogłam się spodziewać 4 dni przed @,na dodatek z drugiego moczu..... Ale nadzieja urosła ✊✊✊✊✊
    Pokaż tescik 😁

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2714 3073

    Wysłany: 14 października 2019, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u mnie już nie ma brązowego zluzu ale też i nie ma okresu... Brzuch mnie trochę pobolewa. I mam wraze ie jakbym za chwilę miała dostać okres...

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 319 139

    Wysłany: 14 października 2019, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Piszę w tym wątku, bo liczę na to, że większość moich koleżanek z czasów starań jeszcze tu wchodzi.

    Wczoraj o 13.20 straciłam córkę... Znów. Szyjka macicy się rozwarla, ona żyła do końca.

    Jutro pogrzeb.
    Bardzo mi przykro kochana 😢 brak słów 😞

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 października 2019, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    <a href=https://zapodaj.net/2f444ac8256bd.jpg.html

    BB__Anna, zakochanaaw lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 października 2019, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Dziewczyny a u mnie już nie ma brązowego zluzu ale też i nie ma okresu... Brzuch mnie trochę pobolewa. I mam wraze ie jakbym za chwilę miała dostać okres...
    Ja w zeszłym miesiącu miałam tak ze był brązowy sluz potem cały dzień nic a potem się rozkręcila @, też każda z nas jest inna....

  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2714 3073

    Wysłany: 14 października 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    Ja w zeszłym miesiącu miałam tak ze był brązowy sluz potem cały dzień nic a potem się rozkręcila @, też każda z nas jest inna....
    Ja zawsze tak mam. Ale nigdy nie miałam tak ze 2 - 3 dni i przerwa. Od wczoraj już nic nawet we wnatrz nie ma...

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 14 października 2019, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 09:37

    Anka13 lubi tę wiadomość

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 571 405

    Wysłany: 14 października 2019, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dzisiaj mam 6 dc i zrobiłam przed chwilą test owulacyjny, bo czuję od rana kłucia w jednym jajniku. I wyszło mi coś takiego https://naforum.zapodaj.net/e2516985680c.jpg.html
    Owulację mam zawsze między 14 a 17 dc i bardzo mnie zdziwił ten dzisiejszy owulak. Daleko mu nie brakuje do pozytywnego. Czy to możliwe żeby owulacja się aż tak przesunęła i była tak szybko?

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 571 405

    Wysłany: 14 października 2019, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    <a href=https://zapodaj.net/2f444ac8256bd.jpg.html

    Ja też widzę cień! Trzymam kciuki!

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • takczynie Przyjaciółka
    Postów: 102 43

    Wysłany: 14 października 2019, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ przyszła, też miałam plamienia z przerwami przez 4 dni, a dzis juz lekkie krwawienie. Zaczynamy nowy, kolejmy cykl. Powodzenia dla wszystkich staraczek ✊🍀

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 14 października 2019, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    <a href=https://zapodaj.net/2f444ac8256bd.jpg.html

    U mnie taki cień narobił strasznej nadzieji a potem rozpacz beta 0,2 .

    Mam nadzieję że u Ciebie jest inaczej idź na bete.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 14 października 2019, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    Cześć dziewczyny. Dzisiaj mam 6 dc i zrobiłam przed chwilą test owulacyjny, bo czuję od rana kłucia w jednym jajniku. I wyszło mi coś takiego https://naforum.zapodaj.net/e2516985680c.jpg.html
    Owulację mam zawsze między 14 a 17 dc i bardzo mnie zdziwił ten dzisiejszy owulak. Daleko mu nie brakuje do pozytywnego. Czy to możliwe żeby owulacja się aż tak przesunęła i była tak szybko?

    Ja teraz miałam to samo... I nie wiem czemu... Jeszcze plamiłam ale strasznie bolał mnie jajnik zrobiłam test owu i pokazały mi się 2 kreski druga prawie wyraźna.. do ginekologa idę dopiero 24.10 i jej powiem mam nadzieję, że na wizytę @ znów nie dostanę przez to wszystko...

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 października 2019, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    <a href=https://zapodaj.net/2f444ac8256bd.jpg.html
    Te testy z allegro mają to do siebie, że zazwyczaj wychodzi ta kreska, poprostu uwydatnia się miejsce, w którym powinna być kreska testowa.
    Ale trzymam kciuki, żeby to było to!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 12:12

  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 571 405

    Wysłany: 14 października 2019, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakochanaaw wrote:
    Ja teraz miałam to samo... I nie wiem czemu... Jeszcze plamiłam ale strasznie bolał mnie jajnik zrobiłam test owu i pokazały mi się 2 kreski druga prawie wyraźna.. do ginekologa idę dopiero 24.10 i jej powiem mam nadzieję, że na wizytę @ znów nie dostanę przez to wszystko...

    No właśnie ja też mam jeszcze plamienie. Pierwszy raz mam coś takiego. Czasami robiłam owulaka właśnie na początku cyklu i zawsze ta druga kreska była blada, ledwo widoczna. Ja miałam w planach iść do ginekologa w następnym miesiącu ale chyba zadzwonię dzisiaj może uda się umówić na wizytę w tym tygodniu.

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • #Mag Ekspertka
    Postów: 203 311

    Wysłany: 14 października 2019, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, od sierpnia milczę na wątkach miesięcznych. Wrzesień odpuściłam zupełnie, nie brałam leków na stymulację i było tak jak przewidywałam, czyli cykl b/o, a do tego wydłużył się do 39 dni (!!). W tym cyklu wróciłam do stymulacji, to będzie nasz ostatni cykl starań naturalnych ze wspomaganiem, jeśli się nie uda podchodzimy do 1-2 IUI, a w dalszej kolejności do in vitro. Sobotni monitoring pokazał pęcherzyk dominujący 18mm i dwa mniejsze 13mm i 14mm, a oprócz Pregnylu dostałam jeszcze zalecenie na test po stosunku (PCT)/wrogość śluzu, żeby mieć ewentualną dodatkową podpowiedź co do tego czy w naszym przypadku inseminacja ma sens. Mam już wyniki i… Zgłupiałam, bo nie wiem co z nich wynika!  A podobno miały być takie proste w interpretacji wg. naszego lekarza… ;) Może któraś z Was jest mi w stanie pomóc?

    „W preparacie bezpośrednim widoczne pojedyncze plemniki, pojawiające się co kilka pól widzenia.
    9 plemników nieruchomych oraz 2 plemniki ruchliwe.”

    A swoją drogą – czy któraś z Was stosowała Pregnyl? Jaką dawkę i jak się czułyście? Ja – nie wiem na ile to od niego, ale wydaje mi się prawie pewne, że tak – w sobotę byłam ledwo żywa – ból głowy, nudności, ból stawów… No jednym słowem było mi WSZYSTKO. Wcześniej miałam zastrzyki z Gonapeptylu i wszystko było ok…

    Ona: 29 lat, PCO, lekko podwyższone TSH (Dostinex, Euthyrox); jajowody obustronnie drożne;

    On: 03.2019 morfologia 2%; 11.2019 znacznie obniżone parametry nasienia: HBA: 72% (norma >80%); Fragmentacja DNA 18% (norma <25%); MSOME: I: 0%, II: 0%, III: 7%, IV: 93%

    Starania od 08.2018; 9 cykli stymulowanych;

    05.2020 1 IVF IMSI (12 dojrzałych oocytów; 6 zamrożonych; 4 blastki na zimowisku)

    06.2020 1FET :(
    07.2020 FET 😍
    10dpt - 289
    12dpt - 658
    14dpt - 1830
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 października 2019, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia co z Toba?

  • miscelle Autorytet
    Postów: 454 561

    Wysłany: 14 października 2019, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    <a href=https://zapodaj.net/2f444ac8256bd.jpg.html

    Też bym miała nadzieję.

    👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego