Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • Eufooria Przyjaciółka
    Postów: 88 145

    Wysłany: 20 października 2019, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy można porównywać przyrost bety w większym odstępie czasu niż 48h?
    W moim przypadku 15.10, a 19.10, czy lepiej pójść 21.10 zrobić kolejna?

    Pierwszy raz robiłam hcg i oczywiście ja wielki nieogar nie wiedziałam co wybrać(kupowałam przez internet badanie). Ciągle czytałam beta, beat, beat więc wybrałam beta +hcg i co się okazało że wyniki będą po 7 dniach...
    W sobotę więc powtórzyłam, ale normalne hcg ilościowe - wynik 1320.
    Czy w ogóle te dwa badania mogę porównać?

    thgfskjotkl8dobq.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 20 października 2019, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    Miscelle gratuluję 😍😍 z tym wyluzowaniem to coś w tym jest. Ja od początku tego cyklu zaczęłam mierzyć temperatury i pić zioła ojca sroki nr 3,byla owu bo temp fajnie skoczyła do góry no i testy wyszły bardzo pozytywnie, choć nie raz mnie zawiodły. Od razu po owu miałam wyjazd na 5 dni na Krete, więc mimo woli włączyłam myślenie o ciąży. Nie miałam żadnych objawów, jedynie jak wróciłam i byłam na zakupach to taka ogromna ochota mnie naszła na kwasnego śledzia. Gdzie ostatnio kwaśne śledzie jadłam 100 lat temu. Ale tłumaczyłam to sobie zbliżającym się okresem. Po paru dniach zauważyłam że nie bolą mnie piersi jak zawsze przed @ i wtedy zaswiecilo mi się światełko w tunelu. Zrobilam test z głupoty bo do @ było jeszcze sporo czasu. No i wyszedł cień cienia.... Stwierdziłam że to chiński test z allegro za parę groszy więc nie będzie wiarygodny. Ale przyjaciółka namówiła mnie na betę....reszte już znacie😊
    Cudowna historia.. Jak ja bym chciała żeby u mnie taka się zdarzyła.. 😊

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 20 października 2019, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z was pisała o jakimś suplemencie dla swojej drugiej połówki na poprawę nasienia... Nie pamiętam tylko nazwy....

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Nera Autorytet
    Postów: 7071 2392

    Wysłany: 20 października 2019, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:
    Tak się tu smutno w ostanie dni zrobiło, że nie chciałam pisać swojej dobrej nowiny. Już w piątek wyszedł test pozytywny. Dzisiaj 12dpo
    https://zapodaj.net/63a864e21d2b8.jpg.html

    Udało nam się w 3cs🍀, będzie to rodzeństwo dla mojej 4 letniej córeczki. Trzymajcie za nas kciuki. Opuszczam forum od jutra. Po raz drugi udało mi się z ovufriend zajsc w ciążę. Trzymam kciuki za wszystkie staraczki. ❤

    Gratuluję ! ❤

    Piękny wykres trójfazowy! 😊 Rosnijcie zdrowo :)

    Dzień dobry dziewczęta :* mało się udzielam ale podczytuje codziennie

    (lista na stronie 2600)
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 20 października 2019, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera wrote:
    Gratuluję ! ❤

    Piękny wykres trójfazowy! 😊 Rosnijcie zdrowo :)

    Dzień dobry dziewczęta :* mało się udzielam ale podczytuje codziennie
    No hej 😘 co u Ciebie???

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Skrzydlata Autorytet
    Postów: 836 311

    Wysłany: 20 października 2019, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziewczyny któraś z was pisała o jakimś suplemencie dla swojej drugiej połówki na poprawę nasienia... Nie pamiętam tylko nazwy....

    Fertilmann? Albo słabszy i o wiele tańszy salfazin.

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    21 cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - 5.07.2020 - II pozytyw :D <3 Czekamy na Floriana <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)
    klz9df9hky1u0cac.png
    7v8rk0s3e7k56nit.png
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 657 395

    Wysłany: 20 października 2019, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, kiedy jakiś monitoring :*?

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

  • justynach Koleżanka
    Postów: 40 14

    Wysłany: 20 października 2019, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziewczyny któraś z was pisała o jakimś suplemencie dla swojej drugiej połówki na poprawę nasienia... Nie pamiętam tylko nazwy....

    Acertin 60 saszetek w opakowaniu ok. 100 zł z przesyłką...polecony przez ginekologa

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 12:10

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    13 cs
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 20 października 2019, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, Tysia150 co do monitoringu to muszę najpierw lekarza znaleźć.... A z tym tak ciężko w mojej okolicy...

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 2179 2103

    Wysłany: 20 października 2019, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać cień to napewno.

    p19ue6hhgcs1si2g.png
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 20 października 2019, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eufooria wrote:
    Dziewczyny czy można porównywać przyrost bety w większym odstępie czasu niż 48h?
    W moim przypadku 15.10, a 19.10, czy lepiej pójść 21.10 zrobić kolejna?

    Pierwszy raz robiłam hcg i oczywiście ja wielki nieogar nie wiedziałam co wybrać(kupowałam przez internet badanie). Ciągle czytałam beta, beat, beat więc wybrałam beta +hcg i co się okazało że wyniki będą po 7 dniach...
    W sobotę więc powtórzyłam, ale normalne hcg ilościowe - wynik 1320.
    Czy w ogóle te dwa badania mogę porównać?
    Można, wpisz w kalkulator hcg w Google i ci przeliczyć czy przyrost jest ok ;)

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4024 6291

    Wysłany: 20 października 2019, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:
    Tak się tu smutno w ostanie dni zrobiło, że nie chciałam pisać swojej dobrej nowiny. Już w piątek wyszedł test pozytywny. Dzisiaj 12dpo
    https://zapodaj.net/63a864e21d2b8.jpg.html

    Udało nam się w 3cs🍀, będzie to rodzeństwo dla mojej 4 letniej córeczki. Trzymajcie za nas kciuki. Opuszczam forum od jutra. Po raz drugi udało mi się z ovufriend zajsc w ciążę. Trzymam kciuki za wszystkie staraczki. ❤

    Gratulacje :)

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Nera Autorytet
    Postów: 7071 2392

    Wysłany: 20 października 2019, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No hej 😘 co u Ciebie???

    Witaj Justyś 😘 u mnie po malutku do przodu
    36cs ,a 12cs z obserwacją
    Mogłoby się udać bo już zwyczajnie w świecie jestem tym wszystkim zmęczona 🤷‍♀️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 19:44

    (lista na stronie 2600)
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 20 października 2019, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera wrote:
    Witaj Justyś 😘 u mnie po malutku do przodu
    36cs ,a 12cs z obserwacją
    Mogłoby się udać bo już zwyczajnie w świecie jestem tym wszystkim zmęczona 🤷‍♀️
    Oj rozumiem Cie... Tymbardziej że dłużej się starasz niż ja.... No ja zaczęłam 17 cykl starań... Badania które robiłam do tej pory ok... I też już nie mam siły na to... Dwa cykle darowalam sobie obserwacje typu testy, mierzenie tempki.... Ale teraz mam zamiar do tego wrócić...

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • in_co_gni_to Autorytet
    Postów: 421 655

    Wysłany: 20 października 2019, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam kolejne pytanie... Mierze temperaturę po raz pierwszy w tych staraniach (5cs) i mierze rano i rano jest 36.8 (codziennie od owulki rosnie o 0.1) czyli : 36.4(od miesiączki się tyle utrzymywalo),35.5,36.6,36.7,36.8 robiłam testy owulacyjne i potwierdziły owulke.
    Wieczorem mierze temperaturę i wiem, że się nie powinno itd ale robię to tylko z ciekawości i mam zawsze 36.3/36.4...czy to nie powinno mnie niepokoić?
    I drugie pytanie - czy taki powolny wzrost temperatury to nie jakiś problem?

    1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

    4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 20 października 2019, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_co_gni_to wrote:
    Dziewczyny, a ja mam kolejne pytanie... Mierze temperaturę po raz pierwszy w tych staraniach (5cs) i mierze rano i rano jest 36.8 (codziennie od owulki rosnie o 0.1) czyli : 36.4(od miesiączki się tyle utrzymywalo),35.5,36.6,36.7,36.8 robiłam testy owulacyjne i potwierdziły owulke.
    Wieczorem mierze temperaturę i wiem, że się nie powinno itd ale robię to tylko z ciekawości i mam zawsze 36.3/36.4...czy to nie powinno mnie niepokoić?
    I drugie pytanie - czy taki powolny wzrost temperatury to nie jakiś problem?
    Nie, ja też często wieczorem mam niższą. To nie ma znaczenia. To, że rośnie powoli też nie musi oznaczać nic złego. Jeśli Cię to niepokoi, to możesz zbadać progesteron 7 dpi.

    in_co_gni_to lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • in_co_gni_to Autorytet
    Postów: 421 655

    Wysłany: 20 października 2019, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa dziękuję Ci uspokoilas mnie :) zbadałam progesteron w poprzednim cyklu, był na poziomie 3, od 2 znaczyło że owulacja wystąpiła... Wg mnie niski dosyć, ale moja ginekolog powiedziała, że jest okej. A ufam jej na prawdę bardzo. Jeśli nie zajdę w tym cyklu, to idę do niej pogadać o monitoringu i badaniach.
    Ja należę do osób, które wolą wszystko wcześniej przebadać i się nie martwic czy na pewno wszystko jest okej...

    1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

    4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 21 października 2019, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:37

    BB__Anna, Anka13, Justyna1719, Beti82, bella88, zakochanaaw, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 21 października 2019, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_co_gni_to wrote:
    Ignissa dziękuję Ci uspokoilas mnie :) zbadałam progesteron w poprzednim cyklu, był na poziomie 3, od 2 znaczyło że owulacja wystąpiła... Wg mnie niski dosyć, ale moja ginekolog powiedziała, że jest okej. A ufam jej na prawdę bardzo. Jeśli nie zajdę w tym cyklu, to idę do niej pogadać o monitoringu i badaniach.
    Ja należę do osób, które wolą wszystko wcześniej przebadać i się nie martwic czy na pewno wszystko jest okej...
    3 to faktycznie bardzo niski, chyba że jakaś inna jednostka. Masz gdzieś normy i jednostki tego wyniku?

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2019, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Dziewczyny, poszłam dziś zrobić betę i progesteron... Wykres obiecujący, pierwszy raz takie wysokie temperatury, wczoraj dziwne brązowe plamienie pomimo brania duphastonu. Testu nie robię, boję się ferelnych cieni... proszę trzymajcie kciuki.

    Kochana ściskamy mocno ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊ Daj znać jaki wynik. Ja dziś do pracy idę, muszę kierowniczke poinformować o moim stanie. Ciekawa jestem jej reakcji...

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego