Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 października 2019, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewcxyny za odpowiedz i za pocieszenie .

    Migotka lubi tę wiadomość

  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 4898 4527

    Wysłany: 19 października 2019, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam 19 dc, więc jakiś 7-8 dpo. Byłam zbadać progesteron. Wyniki we wtorek. Testuję w okolicach przyszłego weekendu. Mam nadwrażliwe piersi, ale nie nastawiam się na II.

    🖤🖤🖤
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4182 1754

    Wysłany: 19 października 2019, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odkąd odstawilam Inofem mój PMS jest przeogromny!! No dziś to masakra jakaś tak się czuję okropnie.... Cycki.... Głowa.... Napięcie... No masakra... Ale odstawilam, żeby badania porobić.. W nowym cyklu muszę zbadać jeszcze progesteron... No i chyba prolaktyne, ale to na początku cyklu chyba co??? A progesteron tydzień po skoku tempki... No i jak już będę miała te podstawowe badania to z nimi muszę w końcu konkretnego lekarza ogarnąć... No i jak już pójdę to będę miała jakieś oparcie.. W czwartek miałam znowu plamienie przed okresem.. Nie w każdym cyklu tak mam ale się zdarza i tak myślę że może progesteron winien??

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4182 1754

    Wysłany: 19 października 2019, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kit nie robiłam nigdy bety bo i nigdy nie mialam żadnych cieni na testach... Ale z tego co się orientuję to musisz powtórzyć wynik po dwóch dniach i czy jest przyrost 😊 trzymam kciuki ✊✊ mam nadzieję że będą gratulacje 😊😊😊😘😘😘❤️

    Kit lubi tę wiadomość

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 października 2019, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Kit nie robiłam nigdy bety bo i nigdy nie mialam żadnych cieni na testach... Ale z tego co się orientuję to musisz powtórzyć wynik po dwóch dniach i czy jest przyrost 😊 trzymam kciuki ✊✊ mam nadzieję że będą gratulacje 😊😊😊😘😘😘❤️
    W poniedzialek pojade znowu ale i tak juz mam niedziele zepsutą.😚

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4182 1754

    Wysłany: 19 października 2019, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kit wrote:
    W poniedzialek pojade znowu ale i tak juz mam niedziele zepsutą.😚
    Czemu zepsuta? Głowa do góry kochana 😊 będzie dobrze 😘😘😘😘 musisz w to wierzyć 😘

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 19 października 2019, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kit głowa do góry i myśl pozytywnie! Napewno będzie dobrze po co masz się denerwować i stresować, to nie służy ☺️

    Ja za to chodzę w takiej euforii jakbym zobaczyła dwie kreski na teście ciążowym a to tylko owulacyjny 🤣 ogólnie @ trwała tylko 4 dni (zwykle 7-8) i w 7dc bolało mnie podbrzusze i wychodził test owulacyjny z dwoma kreskami ale żaden nie wyszedł mocny więc uznałam że nie było nic, a teraz sobie siedzę i tak mnie pobolewa jajnik trochę i stwierdziłam, że sobie sikne (dla sportu) a tu szok! Dwie krechy! Musiałam zrobić aż 3 testy bo nawet narzeczony nie wierzył i myślał, że test mnie oszukał 😁😁 cieszę się strasznie że chyba moje ciało zaczyna działać jak powinno! ❤️
    Dziś mam 15dc
    https://zapodaj.net/0994823befccc.jpg.html

    Kit, Anka13, bella88 lubią tę wiadomość

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 października 2019, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny 😘

    zakochanaaw lubi tę wiadomość

  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 4898 4527

    Wysłany: 19 października 2019, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziewczyny odkąd odstawilam Inofem mój PMS jest przeogromny!! No dziś to masakra jakaś tak się czuję okropnie.... Cycki.... Głowa.... Napięcie... No masakra... Ale odstawilam, żeby badania porobić.. W nowym cyklu muszę zbadać jeszcze progesteron... No i chyba prolaktyne, ale to na początku cyklu chyba co??? A progesteron tydzień po skoku tempki... No i jak już będę miała te podstawowe badania to z nimi muszę w końcu konkretnego lekarza ogarnąć... No i jak już pójdę to będę miała jakieś oparcie.. W czwartek miałam znowu plamienie przed okresem.. Nie w każdym cyklu tak mam ale się zdarza i tak myślę że może progesteron winien??

    Prolaktynę to obojętnie w jaki dzień, tylko dzień wcześniej nie należy serduszkować, trzeba normalnie przespać noc i badanie zrobić 2h po obudzeniu. Unikać stresu przed badaniem.

    Ja nigdy nie miałam plamień ani w trakcie cyklu, ani przed @.

    🖤🖤🖤
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 października 2019, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kit wrote:
    Dziekuje dziewcxyny za odpowiedz i za pocieszenie .
    Ja 9dpo miałam cień cienia na teście o czułości 10 a beta wyszła 17.9 więc najważniejszy jest przyrost a nie sugeruj się intensywnością kreski na teście.

    Kit lubi tę wiadomość

  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 921 293

    Wysłany: 19 października 2019, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    Ja 9dpo miałam cień cienia na teście o czułości 10 a beta wyszła 17.9 więc najważniejszy jest przyrost a nie sugeruj się intensywnością kreski na teście.
    Jesli jest przyrost to i kreska na tescie ciazowym ciemnieje.

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 3205 5292

    Wysłany: 19 października 2019, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Jesli jest przyrost to i kreska na tescie ciazowym ciemnieje.
    Teoretycznie tak, ale wiele zalezy od tego czy wykonuje sie test tej samej firmy i tej samej czulosci

    Kit lubi tę wiadomość

    uwo99jcgo4bhnfqx.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI 💉Gonal 150, Menopur 75 | 24.01.2021 - punkcja, 14 dojrzałych komórek
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52, prg 170 ng/ml | 8dpt - beta 110,50, prg 231 | 10dpt - beta 164,20 | 12dpt - beta 371,90, prg 222 | 18dpt - beta 2704, prg 253 🍀
    20dpt - 1,8 mm małego człowieka 💚
    27dpt - 8,1 mm małego człowieka, FHR 126/min 💚
    4.03 - usg 🙏🏼🍀

    Kropuś rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 24 lata 🧔🏻 30 lat
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4182 1754

    Wysłany: 19 października 2019, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakochanaaw wrote:
    @Kit głowa do góry i myśl pozytywnie! Napewno będzie dobrze po co masz się denerwować i stresować, to nie służy ☺️

    Ja za to chodzę w takiej euforii jakbym zobaczyła dwie kreski na teście ciążowym a to tylko owulacyjny 🤣 ogólnie @ trwała tylko 4 dni (zwykle 7-8) i w 7dc bolało mnie podbrzusze i wychodził test owulacyjny z dwoma kreskami ale żaden nie wyszedł mocny więc uznałam że nie było nic, a teraz sobie siedzę i tak mnie pobolewa jajnik trochę i stwierdziłam, że sobie sikne (dla sportu) a tu szok! Dwie krechy! Musiałam zrobić aż 3 testy bo nawet narzeczony nie wierzył i myślał, że test mnie oszukał 😁😁 cieszę się strasznie że chyba moje ciało zaczyna działać jak powinno! ❤️
    Dziś mam 15dc
    https://zapodaj.net/0994823befccc.jpg.html
    Trzymam kciuki w takim razie 😊✊✊ owocnych staranek 😊

    zakochanaaw lubi tę wiadomość

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 października 2019, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    Ja 9dpo miałam cień cienia na teście o czułości 10 a beta wyszła 17.9 więc najważniejszy jest przyrost a nie sugeruj się intensywnością kreski na teście.
    Ja tez mialam cien cienia 9dpo tylko chodzi mi o to ze dzis mam 13 dpo a beta 28 to przez te cztery dni slabo przyrastala.Gdyby test mi wyszedl wczoraj to bym sie nie martwila ..😚

  • Karolllla Autorytet
    Postów: 2513 2310

    Wysłany: 19 października 2019, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kit wrote:
    Ja tez mialam cien cienia 9dpo tylko chodzi mi o to ze dzis mam 13 dpo a beta 28 to przez te cztery dni slabo przyrastala.Gdyby test mi wyszedl wczoraj to bym sie nie martwila ..😚

    Kit nie sugeruj się żadnym ciemnieniem kreski, to nie jest żaden wyznacznik prawidłowej ciąży. To tylko test, ma pokazać czy zaszłaś. Ciesz się z pozytywnego wyniki, powtórz betę i uzbrój się w cierpliwość :) Nic innego nie pomoże niestety.

    Ignissa, Kit, Anka13 lubią tę wiadomość

    qdkk2n0a42gt09gc.png
  • emdar Autorytet
    Postów: 1183 1618

    Wysłany: 19 października 2019, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kit, kojarzę Cię z wątki "staraczki81" ;trzymam mocno kciuki żeby się w końcu udało! zrobiłaś w końcu to HSG?
    Co do testów, to tak jak dziewczyny piszą, aby opierać cokolwiek na testach to muszą być tej samej firmy i tej samej czułości. Niska beta (jak pisałaś 28)może oznaczać po prostu bardzo wczesną ciążę (miałas monitoring, czy owulacja potwierdzona testami?);musisz niestety uzbroić się w cierpliwość i zrobić w pn betę żeby zobaczyć jak przyrasta. Daj koniecznie znać jak będziesz coś wiedzieć więcej!

    39 lat
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Skrzydlata Autorytet
    Postów: 836 311

    Wysłany: 19 października 2019, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kit trzymam kciuki za przyrost bety 😁

    W ogóle trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny 😊

    U mnie dopiero 4 dpo a od wczoraj mam jakieś ciągnięcia brzucha, dziś jakby okresowo. Mam wrażenie że po porodzie mi się coś pozmieniało. Boję się, że znów mi tam coś nie działa. Mam PCOS ale się nie lecze u lekarza tylko suplementuję. Z resztą tak też zaszłam w pierwszą ciążę. Do lekarzy mam uraz...

    Kit lubi tę wiadomość

    21 cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - 5.07.2020 - II pozytyw :D <3 Czekamy na Floriana <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)
    klz9df9hky1u0cac.png
    7v8rk0s3e7k56nit.png
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 19 października 2019, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś zaczęło się plamienie, więc nieublaganie nadchodzi @. Ten Pregnyl chyba rozjechal mi hormony, bo tempera wysoko, a piersi bolą jakby mialy zaraz wybuchnąć (zawsze przestają na 1-2 dni przed okresem), czyli pewnie progesteron jeszcze nie spadł za bardzo. No i tym samym kończę starania, bo nie mam już siły. Na forum pewnie zostanę, bo użyłam się z wami i chciałabym wam pokibicować :)

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 października 2019, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Kit, kojarzę Cię z wątki "staraczki81" ;trzymam mocno kciuki żeby się w końcu udało! zrobiłaś w końcu to HSG?
    Co do testów, to tak jak dziewczyny piszą, aby opierać cokolwiek na testach to muszą być tej samej firmy i tej samej czułości. Niska beta (jak pisałaś 28)może oznaczać po prostu bardzo wczesną ciążę (miałas monitoring, czy owulacja potwierdzona testami?);musisz niestety uzbroić się w cierpliwość i zrobić w pn betę żeby zobaczyć jak przyrasta. Daj koniecznie znać jak będziesz coś wiedzieć więcej!
    Czesc.Nie robilam hsg.Znalazlam winowajce moich wczesnych poronien i sa to kiry.W listopadzie mam wizyte u immunologa i najprawdopodobniej nede miec accofil.Chcialam jeszcze sprobowac bo mialam nadzieje ze sie uda bez niego.Ostatnie dwa miesiace znowu stracilam dwie ciaxe ale nie chcialam tracic czasu bo wiesz jak to jest...ale teraz jak sie nie uda to juz czekam na lek.Juz tyle razy poronilam ale nie poddam sie.Widze ze udalo ci sie uwazaj na siebie i malenstwo.😚

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2019, 21:19

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 października 2019, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzydlata wrote:
    Kit trzymam kciuki za przyrost bety 😁

    W ogóle trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny 😊

    U mnie dopiero 4 dpo a od wczoraj mam jakieś ciągnięcia brzucha, dziś jakby okresowo. Mam wrażenie że po porodzie mi się coś pozmieniało. Boję się, że znów mi tam coś nie działa. Mam PCOS ale się nie lecze u lekarza tylko suplementuję. Z resztą tak też zaszłam w pierwszą ciążę. Do lekarzy mam uraz...
    U mnie bol 4 dpo zwiastowal ciaze..

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego