X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 473 305

    Wysłany: 21 października 2019, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:42

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

    oar83e3ktsuhd7on.png
  • Nera Autorytet
    Postów: 7674 2517

    Wysłany: 21 października 2019, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Progesteron przy zażywaniu duphastonu, czy bez niego?

    Bez

    (lista na stronie 2809)


    6.10 - USG 10dc
    PJ 14/7 , LJ 26/20 , endo 7mm
    20.10 - cytologia zła c.d....
  • Nera Autorytet
    Postów: 7674 2517

    Wysłany: 21 października 2019, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co słyszałam to Duphaston nie jest wykrywalny we krwi ale ile w tym prawdy- pojęcia nie mam

    (lista na stronie 2809)


    6.10 - USG 10dc
    PJ 14/7 , LJ 26/20 , endo 7mm
    20.10 - cytologia zła c.d....
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 21 października 2019, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Duphaston zawsze jem do okresu, takie zalecenia więc nie odstawiam... zazwyczaj przychodzi i tak na czas, jak na zawołanie więc teraz się go spodziewam między środa a piątkiem 😉

    To ja trzymam kciuki żeby to było właśnie to :* Uwielbiam jak słysze że którejś z Was się udało. Mam nadzieję że kolejną szczęściarą jesteś ty ;*

    Agafiga lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 473 305

    Wysłany: 21 października 2019, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 17:43

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

    oar83e3ktsuhd7on.png
  • Nera Autorytet
    Postów: 7674 2517

    Wysłany: 21 października 2019, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Ja też tak słyszałam od mojego pierwszego lekarza, ale już się spotkałam z tym że co lekarz to inna opinia i w sumie sama nie wiem...

    Może w środę pójdę zbadać proga to zobaczymy czy będzie dalej malutki czy nareszcie jakiś ludzki po lekach choć przyznam ,że wolałabym nie wiedzieć

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 21:14

    (lista na stronie 2809)


    6.10 - USG 10dc
    PJ 14/7 , LJ 26/20 , endo 7mm
    20.10 - cytologia zła c.d....
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 9251 4582

    Wysłany: 21 października 2019, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co jeśli ja dopieto bym mogła się wyrwać około 12?? Zbyt późno co???

    63644240ef.png

    👱‍♀️33 lat, 🤵38 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

    🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
    ⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
    👶3dpt - prog 41
    👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
    👶9dpt 120,7
    👶11dpt - 409,5, prog 47,82
    👶15dpt - 1592, prog 40,82
    👶21dpt - 8735 - prog39,15
    ❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️

    *AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • justyna1719 Autorytet
    Postów: 9251 4582

    Wysłany: 21 października 2019, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym cyklu zrobię progesteron i poszukam konkretnego lekarza, a w przyszłym cyklu zrobię prolaktyne, bo jutro mam 3 dzień cyklu a w tym dniu najpóźniej powinnam zrobić to badanie, a się nie wyrobię w życiu... Więc musi niestety to poczekać...

    63644240ef.png

    👱‍♀️33 lat, 🤵38 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

    🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
    ⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
    👶3dpt - prog 41
    👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
    👶9dpt 120,7
    👶11dpt - 409,5, prog 47,82
    👶15dpt - 1592, prog 40,82
    👶21dpt - 8735 - prog39,15
    ❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️

    *AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • ma.rysia Autorytet
    Postów: 515 404

    Wysłany: 21 października 2019, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mi lekarz kazał badać prolaktynę w 3-5 dc, a potem to nawet już niezależnie od dnia cyklu, więc może warto zrobić jeszcze w tym cyklu 😉

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 21 października 2019, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Progesteron przy zażywaniu duphastonu, czy bez niego?
    Bez, ale co z tego skoro i tak nie wypaliło...

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4193 6560

    Wysłany: 21 października 2019, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    W tym cyklu zrobię progesteron i poszukam konkretnego lekarza, a w przyszłym cyklu zrobię prolaktyne, bo jutro mam 3 dzień cyklu a w tym dniu najpóźniej powinnam zrobić to badanie, a się nie wyrobię w życiu... Więc musi niestety to poczekać...


    Jak masz mozliwosc to mozesz nawet do 5dc (ja chyba ostatnio robilam właśnie w 5)

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4193 6560

    Wysłany: 21 października 2019, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafiga wrote:
    Chodziło mi o godzinę 8-10 😉

    A widzisz, jakaś zakręcona dziś jestem 😂 tak to jest jak się szybko czyta próbując wszystko nadrobić co tu naskrobalyscie 😂😂😂

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 21 października 2019, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Jak masz mozliwosc to mozesz nawet do 5dc (ja chyba ostatnio robilam właśnie w 5)
    Moja gin mówiła, że dc przy prolaktynie jest bez znaczenia i robiłam chyba jakoś w 2 połowie cyklu

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4193 6560

    Wysłany: 21 października 2019, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Moja gin mówiła, że dc przy prolaktynie jest bez znaczenia i robiłam chyba jakoś w 2 połowie cyklu

    Nie wiem, z reguły wszędzie są zalecenia żeby jednak na poczatku cyklu robić (być może po to by sprawdzić czy poziom prol. przed owu nie jest na tyle wysoki co by mógł ja blokować)... Ale wiesz też jak to jest, co lekarz to inne zalecenia i inna opinia.

    Ignissa lubi tę wiadomość

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 22 października 2019, 06:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Nie wiem, z reguły wszędzie są zalecenia żeby jednak na poczatku cyklu robić (być może po to by sprawdzić czy poziom prol. przed owu nie jest na tyle wysoki co by mógł ja blokować)... Ale wiesz też jak to jest, co lekarz to inne zalecenia i inna opinia.
    U mnie było wiadomo że owulacja występuje, bo wcześniej miałam monitoring, więc bardzo możliwe że to dlatego.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Fooskate Ekspertka
    Postów: 163 158

    Wysłany: 22 października 2019, 06:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Czy ja mam zwidy? 26dc https://zapodaj.net/07659ef66c01c.jpg.html
    https://zapodaj.net/62c1cee44cee8.jpg.html
    https://zapodaj.net/f7b42fb42b590.jpg.html
    https://zapodaj.net/bd1bf782bcfeb.jpg.html

    Angie1985, Wik89, Agafiga, bella88, Ignissa, Nera lubią tę wiadomość

    4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 22 października 2019, 07:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate wrote:
    Dziewczyny. Czy ja mam zwidy? 26dc https://zapodaj.net/07659ef66c01c.jpg.html
    https://zapodaj.net/62c1cee44cee8.jpg.html
    https://zapodaj.net/f7b42fb42b590.jpg.html
    https://zapodaj.net/bd1bf782bcfeb.jpg.html

    Ja widzę piękna kreseczke 😍

    Idź na betę.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 571 405

    Wysłany: 22 października 2019, 07:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate wrote:
    Dziewczyny. Czy ja mam zwidy? 26dc https://zapodaj.net/07659ef66c01c.jpg.html
    https://zapodaj.net/62c1cee44cee8.jpg.html
    https://zapodaj.net/f7b42fb42b590.jpg.html
    https://zapodaj.net/bd1bf782bcfeb.jpg.html
    Ja też widzę kreseczkę! Trzymam kciuki! :)

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Fooskate Ekspertka
    Postów: 163 158

    Wysłany: 22 października 2019, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na betę mogę dopiero w piątek ;(

    4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • anulla91 Autorytet
    Postów: 631 367

    Wysłany: 22 października 2019, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)
    Wczoraj na USG wyszło że jednak pęcherzyk pękł.
    Dalej jestem w tym samym punkcie eh;/
    Badania hormonów w normie co dalej robić?
    monitoring miałam i wszystko ok

    Anulaa
    Wiek 31 lat
    05.2022 - początek stymulacji in vitro
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    9d2ce3d20b.png[/ur
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ