Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4154 1751

    Wysłany: 22 października 2019, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna dzwoniłam do różnych miejsc i lekarz przyjmuje raz w tygodniu.... To nie za rzadko na monitoring cyklu??

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2400

    Wysłany: 22 października 2019, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 miu/ml -wychodzi 3 tydzień i tak by się zgadzało 😍
    Dziś 22dc / 10dpo - czy mogę się już cieszyć? 😊
    Edit: oczywiscie w czwartek powtórzę betę zeby sprawdzic przyrost ✊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 14:38

    doomi03, Renatyslawa, Szpilkka, Aleksandra27, Karolllla, Turkusowa90, Justyna1719, Kitka_87, Agafiga, Nona, Ignissa, Wik89, zakochanaaw, *KasiaS*, Mlodamezatka, Skrzydlata, BB__Anna, bella88, Olga856 lubią tę wiadomość

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Aleksandra27 Debiutantka
    Postów: 11 7

    Wysłany: 22 października 2019, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    8 miu/ml -wychodzi 3 tydzień i tak by się zgadzało 😍
    Dziś 22dc / 10dpo - czy mogę się już cieszyć? 😊
    Edit: oczywiscie w czwartek powtórzę betę zeby sprawdzic przyrost ✊
    Myślę że tak 😍 ja też dzisiaj zrobiłam 25 dc 2 testy obydwa jasna druga kreska 😍😍😍 jutro lecę na bete trzymajcie kciuki 😁😁😁

    Kitka_87, Agafiga, Mlodamezatka, bella88 lubią tę wiadomość

  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 4897 4525

    Wysłany: 22 października 2019, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebrałam dziś wyniki progesteronu. Badałam go w sobotę, owulację wg kalendarzyka miałam 11-12 października.

    Progesteron wyszedł mi 27,4 przy normie w fazie lutealnej wg laboratorium 1,7-27,0 ☺️

    Aleksandra27, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

    🖤🖤🖤
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4154 1751

    Wysłany: 22 października 2019, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    8 miu/ml -wychodzi 3 tydzień i tak by się zgadzało 😍
    Dziś 22dc / 10dpo - czy mogę się już cieszyć? 😊
    Edit: oczywiscie w czwartek powtórzę betę zeby sprawdzic przyrost ✊
    Gratulacje 😊

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1611 808

    Wysłany: 22 października 2019, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    8 miu/ml -wychodzi 3 tydzień i tak by się zgadzało 😍
    Dziś 22dc / 10dpo - czy mogę się już cieszyć? 😊
    Edit: oczywiscie w czwartek powtórzę betę zeby sprawdzic przyrost ✊

    Super gratuluje oby szła pięknie do góry :)

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    Czekam na sono hsg
  • MałaMi24 Autorytet
    Postów: 467 336

    Wysłany: 22 października 2019, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !:-) zrobiłam dzisiaj test popołudniu 10 dpo i biel vizira :-( ale ciągle boli mnie podbrzusze i plecy :-( może za wcześnie ? :-(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 17:00

    PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    11.02 - pozytywny test ❤️😍💪
    12.02 - 12 dpo beta HCG 31,84
    14.02 - 14 dpo beta HCG 77,98 ❤️
    Progesteron 21,20
    20.02 - 20 dpo beta HCG 1003,00 💪❤


    oeuadqk3m7zrn0q8.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4154 1751

    Wysłany: 22 października 2019, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi24 wrote:
    Cześć dziewczyny !:-) zrobiłam dzisiaj test popołudniu 10 dpo i biel vizira :-( ale ciągle boli mnie podbrzusze i plecy :-( może za wcześnie ? :-(
    No mnie plecy i brzuch często przed @ niestety boli... Mierzysz temperaturę?

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • MałaMi24 Autorytet
    Postów: 467 336

    Wysłany: 22 października 2019, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie bóle dzień przed zazwyczaj. Tak mierze wczoraj miałam spadek temperatury a dzisiaj znowu wzrost. W 8 dpo było 36,61 w 9 dpo 36,22 a dzisiaj 36,51. Ciągnie mnie podbrzusze, sama nie wiem może się nakręcam. :-(

    PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    11.02 - pozytywny test ❤️😍💪
    12.02 - 12 dpo beta HCG 31,84
    14.02 - 14 dpo beta HCG 77,98 ❤️
    Progesteron 21,20
    20.02 - 20 dpo beta HCG 1003,00 💪❤


    oeuadqk3m7zrn0q8.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4154 1751

    Wysłany: 22 października 2019, 17:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    8 miu/ml -wychodzi 3 tydzień i tak by się zgadzało 😍
    Dziś 22dc / 10dpo - czy mogę się już cieszyć? 😊
    Edit: oczywiscie w czwartek powtórzę betę zeby sprawdzic przyrost ✊
    Zajsonek a robiłaś coś inaczej w tym cyklu niż w poprzednich 😊??

    Nona lubi tę wiadomość

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Aga26 Autorytet
    Postów: 332 257

    Wysłany: 22 października 2019, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, mogę się dopisać na testowanie 29 października? Małe szanse, bo mało serduszek, ale juz się nakręciłam na testowanie.
    Tym, którym się już udało gratuluję, a tym które mają dopiero testowac kibicuję :)
    A dziewczynom, które czekają na udany następny cykl też kibicuję :)

  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2400

    Wysłany: 22 października 2019, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Zajsonek a robiłaś coś inaczej w tym cyklu niż w poprzednich 😊??

    Luz 😊
    To naprawdę działa 😍

    Nona lubi tę wiadomość

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 października 2019, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 09:37

    Wik89 lubi tę wiadomość

  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2400

    Wysłany: 22 października 2019, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    No ale co, nie wchodziłas na forum? Czy jaki luz?
    Ignissa, Justyna próbujemy się nie odzywać do Świąt? :)

    Między innymi 😊
    Sporadyczne uzupelnianie kalendarza, seks wtedy kiedy jest ochota A nie wtedy kiedy trzeba, testy owu zrobilam 3 bez nacisku.
    Wydaje mi się, że najważniejsze jest odpuszczenie tematu.. powiedziałam sobie tak: bedzie to będzie nie to nie.
    Jeden cykl takiego myślenia i niespodzianka.
    W poprzedniej ciąży było identycznie 😊
    Blokada z mózgu sciagnieta i zaskoczyło 😍

    Nona, Ignissa, Wik89 lubią tę wiadomość

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 października 2019, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 09:37

  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 3141 5065

    Wysłany: 22 października 2019, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

    Gratuluje dzisiejszym drugim kreseczkom ✊🏻

    U mnie dziwna sytuacja i milion myśli na sekunde.

    Dzisiaj spory spadek temperatury, byłam na becie i wyniki 6,58 przy normie dla 3tc 5,8-71,2. Boję się, że to znów ciąża biochemiczna, ale cała sobą proszę aby zakończyło się 💚

    Jutro planuje zrobić sikańca. W czwartek powtórzyć betę jesli (odpukać milion razy w niemalowane) @ nie przyjdzie.

    Biorę castagnus i powinno się go odstawić jeśli jest się w ciąży. Myślicie, żeby jutro zacząć powoli odstawiać (wziąć pół tabletki np) jeśli na teście wyjdzie jakiś cień? Czy czekać na betę drugą?

    in_co_gni_to, bella88 lubią tę wiadomość

    uwo99jcgo4bhnfqx.png

    Starania od 07.2019

    11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI 💉Gonal 150, Menopur 75
    24.01.2021 - punkcja, 14 dojrzałych komórek 🥚💚 -> 3/6 się zapłodniło
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    6dpt - beta 52,52 mlU/ml 🍀🍀 prg 170 ng/ml 🙊
    8dpt - beta 110,50 mlU/ml 🍀🍀 prg 231 ng/ml 🙈
    10dpt - beta 164,20 mlU/ml - przyrost 49%
    12dpt - beta 371,90 mlU/ml 🙏🏼🍀🍀 prg 222 ng/ml 💚
    18dpt - beta 2704 mlU/ml 🍀🍀 prg 253 ng/ml 💚
    20dpt - 1,8 mm małego człowieka 💚
    27dpt - usg 🙏🏼🍀

    Kropuś rośnij dalej w siłę 🙏🏼🙏🏼🍀🍀

    8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

    👩🏻 24 lata 🧔🏻 30 lat
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌ MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 22 października 2019, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    No ale co, nie wchodziłas na forum? Czy jaki luz?
    Ignissa, Justyna próbujemy się nie odzywać do Świąt? :)
    Nona, w 2 cylku starań napewno tez bylas jeszcze wyluzowana, wiem jakie to trudne po takim czasie o luz, a tez ciagle to słyszę
    Mozna wyluzowac gdy pojawia sie powazniejszy problem, gdy umiera nadzieja. Najczesciej jednak probowanie luzu za 3, 2,1 start i tak nie wychodzi. Niektorzy nie umieja wyzbyć sie pragnien

    Nona lubi tę wiadomość

  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 571 405

    Wysłany: 22 października 2019, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Cześć dziewczyny.

    Gratuluje dzisiejszym drugim kreseczkom ✊🏻

    U mnie dziwna sytuacja i milion myśli na sekunde.

    Dzisiaj spory spadek temperatury, byłam na becie i wyniki 6,58 przy normie dla 3tc 5,8-71,2. Boję się, że to znów ciąża biochemiczna, ale cała sobą proszę aby zakończyło się 💚

    Jutro planuje zrobić sikańca. W czwartek powtórzyć betę jesli (odpukać milion razy w niemalowane) @ nie przyjdzie.

    Biorę castagnus i powinno się go odstawić jeśli jest się w ciąży. Myślicie, żeby jutro zacząć powoli odstawiać (wziąć pół tabletki np) jeśli na teście wyjdzie jakiś cień? Czy czekać na betę drugą?
    Trzymam mocno kciuki!!

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2400

    Wysłany: 22 października 2019, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    Nona, w 2 cylku starań napewno tez bylas jeszcze wyluzowana, wiem jakie to trudne po takim czasie o luz, a tez ciagle to słyszę
    Mozna wyluzowac gdy pojawia sie powazniejszy problem, gdy umiera nadzieja. Najczesciej jednak probowanie luzu za 3, 2,1 start i tak nie wychodzi. Niektorzy nie umieja wyzbyć sie pragnien

    Lena to nie jest mój 2cs.
    Staramy się od kwietnia tego roku.
    O poprzednią ciążę staraliśmy się 2 lata, także wiem co to znaczy.
    Jednak zycie czegos nauczyło.. jak sie czegos bardzo chce to nie wychodzi 😊

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 22 października 2019, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Lena to nie jest mój 2cs.
    Staramy się od kwietnia tego roku.
    O poprzednią ciążę staraliśmy się 2 lata, także wiem co to znaczy.
    Jednak zycie czegos nauczyło.. jak sie czegos bardzo chce to nie wychodzi 😊
    W stopce masz 2 cykl, tym sie zasugerowalam

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego