Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • emdar Autorytet
    Postów: 796 849

    Wysłany: 22 października 2019, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, określenie "zajść w ciążę od patrzenia na spermę" to oczywiście duże uproszczenie, mam nadzieję że wiecie co mialam na myśli :)

    38 lat
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2400

    Wysłany: 22 października 2019, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starać tak, ale nie popadajac w paranoję i robic z siebie wariatke doszukujac sie objawów 2/3 dni po owulacji.
    Trochę juz jestem na tym forum i wiele juz widzialam 😂
    Dobranoc wszystkim 😘

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 22 października 2019, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie kłoccie się.. To nic nie da... Zajsonek się udało więc super 😊 my nadal sie staramy.. Zapytałam bo może miała jakieś rady dla nas, więc doradzila i tyle... Dużo osobom na forum pomogły wakacje, wyluzowanie... Nie wszystkim, ale pomogły....
    Nie powinnyśmy podwazac naszych spostrzeżeń....
    No mi odpuszczenie też nic nie dało, ale dużo osób ma blokadę właśnie w głowie i dlatego się nie udaje... Stres i nerwy nie są dobrym doradca 😘😘😘

    Zajsonek, Ignissa, ma.rysia, Wik89, emdar, Niedziela_2007, Su lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 22 października 2019, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kit wrote:
    Pisalas ogolnie wiec ciezko stwierdzic co mialas na mysli nie jestem jasnowidzem.Skad mozesz wiedziec kto na co cierpi.To ze tobie udalo sie to nie znaczy ze w tym tkwi problem .Pewnie tak wyluzowalas ze pewnie wiatropylna jestes bo nie uwieze ze kochajac sie z partnerem nie przeszla ci mysl- czy moze sie udalo.?Takze sory wiele kobiet musi sie ,,nastarac ,, zeby sie w ogole udalo .Nie znam cie masz racje ale gdybys tyle przeszla to nie pisalabys pierdol o wyluzowaniu.Gdybym ja wyluzowala to do dzisiaj nie wiedzialabym co i jak .Milej nocy.
    O co ci chodzi laska?
    Zamiast pogratulować koleżance upragnionych dwóch kresek to naskakujesz.

    zakochanaaw, Su lubią tę wiadomość

  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 22 października 2019, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykre i nic więcej
    Może jej to pomogło
    Tobie nie musiało, każdy jest inny. Może dla niej odpuszczenie czegokolwiek z poprzednich cykli pozwoliło kolezanke wyciszyć choć trochę.
    Sory ale nie mogę przejść obojętnie koło takiej wypowiedzi
    Pozdrawiam

  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 22 października 2019, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 09:38

    emdar lubi tę wiadomość

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 22 października 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zapytałam co pomogło... Zajsonek odpowiedziała... Tyle.... No nie można jej stresować żadnymi docinkami.. Pamiętam Zajsonek z poprzednich poprzednich miesięcy.. Ona też dużo przeszła... Też długo czekała na swoją fadolke tak jak my... No jej jak widać pomogły wakacje i odcięcie się od tego bo na pewno będąc na wakacjach nie myślała o dniach płodnych ani innych rzeczach związanych ze staraniami... Głowę miała zajęta czymś innym i to jej pomogło... No ja na przykład też odpuściłam 2 miesiące.. Mi nic nie dało to, ale nie mówię że to bzdury bo coś w tym może i być.. Tylko po prostu nie każdej z nas to pomoże.. Każda z nasjest inna i ma inny problem.. Ale nie dajmy się, zwariować że będziemy teraz naskakiwac na każdą z nas, której się uda.. Bo i my możemy być po tej lepszej stronie... 😊 I na pewno byśmy nie chcialy byśmy być oceniane w ten sposób...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Andzia Ekspertka
    Postów: 210 182

    Wysłany: 22 października 2019, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z tym ze trzeba wyluzowac choc sama jeszcze nie jestem w ciazy ale sam fakt ze takie wyluzowanie daje nam normalne funkcjonowanie w zyciu. Wiadomo chodzic do lekarza badac sie obserwowac ale podejsc do tego ze zdrowym rozsadkiem bo czlowiek sam sobie szkodzi takimi nerwami. Kazda ma swoja historie i przezycia ale nie poddaja sie i o to wlasnie chodzi. Tez chcialabym juz miec etap staran ze soba no ale takie zycie :) za to dużą radosc sprawia mi jak widze posty z dobrymi wiadomosciami ze sie udalo, zawsze wchodze i czekam zeby chociaz raz dziennie taka nowine przeczytac :)

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 22 października 2019, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar jesteś najlepsza 😀💪💪💪

    emdar lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2577 2803

    Wysłany: 22 października 2019, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem tak. Ja w poprzednia ciąże zaszłam biorąc tabletki antykoncepcyjne.. Totalna wpadka... Straciłam... Teraz staram się 12 cykl i różnie jest. Jeden miesiąc się nakrecam drugi mam wszystko gdzieś. Teraz np pije zioła ojca sroki biorę jakies suplementy a zero seksu 😂 mój mówi że od ziółek w ciążę nie zajde 😂ja wiem o tym
    Ale nie mam ochoty na seks... Totalne zero.. Ale wiem że zbliżają się płodne i już mam w głowie to że w ten week nie będzie możliwości seksu a od wtorku dni płodne... No nic liczę na kolejny weekend...

    Więc każdy odpuszcza na swój sposób moim zdaniem. Tak samo jak każda z Nas nakręca się po swojemu...

    Zajsonek Ty jesteś wiatropylna a ja ziolkopylna więc zagramy się, tak wogole to gartuluje kochana 😘

    Mlodamezatka trzymam kciuki ✊

    Tak samo jak za Nas wszystkie trzymam kciuki, ściskam i życzę dobrej nocy. Nie udzielam się ale czytam codziennie ie ❤️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 22:20

    bella88 lubi tę wiadomość


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    24 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Renatyslawa Przyjaciółka
    Postów: 107 212

    Wysłany: 23 października 2019, 05:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/41b5b77dcad7e.jpg.html
    https://zapodaj.net/374c96628643c.jpg.html

    Powiedzcie, że nie mam omamów! Ja tam coś widze chyba. O 7 lecę na betę! 3majcie kciuki ✊✊✊

    Nera, bella88, Ignissa, in_co_gni_to, BB__Anna, Aga26, Turkusowa90, Olga856 lubią tę wiadomość

    gann9n73ctx2srbn.png
  • Bibi25 Ekspertka
    Postów: 300 87

    Wysłany: 23 października 2019, 05:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę!

    Drugi rok staran
    PCO, laparo
    drożność ok, immuno ok
    MTHFR, czynnik VR2 hetero
    Pai homo
    Kariotypy ok
    Mąż - ok

    6/2020 lametta, miovelia nac, acard, pregnyl
    3.07 || beta 942
    6.07 beta 4106 pecherzyk w macicy 0.8

    3jgx3e3kc1zquwj5.png
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 23 października 2019, 06:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa wrote:
    https://zapodaj.net/41b5b77dcad7e.jpg.html
    https://zapodaj.net/374c96628643c.jpg.html

    Powiedzcie, że nie mam omamów! Ja tam coś widze chyba. O 7 lecę na betę! 3majcie kciuki ✊✊✊

    Toż to nie omamy a piękna już kreseczka ❤️ trzymam mocno kciuki za betę ❤️❤️

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    16.10 - kwas foliowy 17,80 ng/ml,
    homocystelina 6.80umol/l
    witamina b12 411,80
    test obciążenia glukozą (0-1-2)
    0-112mg/dl 1-115mg/dl 3-126mg/dl
    insulina po obciążeniu (0-1-2)
    0-22,0uIU/ml 1-68,1uIU/ml 2-37,3uIU/ml
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    test obciążenia glukozą (0-1-2)
    0-99mg/dl 1-97mg/dl 2-105mg/dl
    insulina po obciążeniu (0-1-2)
    0-13,5uIU/ml 1-44,7uIU/ml 2-47,2uIU/ml
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 23 października 2019, 06:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny co to za awantury tutaj :o
    Zajsonek gratulacje i trzymam kciuki za piękny przyrost bety ❤️
    Co do tej sprzeczki, ja też nie lubię wysłuchiwać "wyluzuj a zajdziesz" ale to nie była przecież złota rada kogoś kto zaszedł w 1 cs tylko odpowiedź kogoś kto równie mocno przez miesiące walczył by się udało..
    Ja jestem zdania, że wrzucenie na luz potrafi pomóc, u jednych zadziała u innych nie. Ja osobiście nie potrafię odpuścić mimo, że bym chciała to w jednym dniu mam to gdzieś a drugiego dnia siedzę na toalecie patrząc na test i płacząc... Ale to u mnie spowodowane tym, że nie wiem czy jest owulacja, czy jeśli była to czy wyniki morfologii mojego się poprawiły itp.
    Znam sama przypadki gdzie po 10 latach pogodzili się z tym, że nie ma co liczyć na ciszę i nagle bum! "Jest Pwni w ciąży." "Ale jak to powiedziliscie mi, że jestem bezpłodna!" "Cud" i w taki oto sposób siostra mojego została po raz 3 mamą a za chwilę i babcią ;p
    Gratulacje wszystkim zafasolkowanym i trzymam kciuki za nas wszystkie abyśmy i my mogły niedługo czuć to szczęście widząc dwie kreseczki na teście ❤️❤️❤️

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    16.10 - kwas foliowy 17,80 ng/ml,
    homocystelina 6.80umol/l
    witamina b12 411,80
    test obciążenia glukozą (0-1-2)
    0-112mg/dl 1-115mg/dl 3-126mg/dl
    insulina po obciążeniu (0-1-2)
    0-22,0uIU/ml 1-68,1uIU/ml 2-37,3uIU/ml
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    test obciążenia glukozą (0-1-2)
    0-99mg/dl 1-97mg/dl 2-105mg/dl
    insulina po obciążeniu (0-1-2)
    0-13,5uIU/ml 1-44,7uIU/ml 2-47,2uIU/ml
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
  • Fooskate Ekspertka
    Postów: 163 158

    Wysłany: 23 października 2019, 06:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosiłam męża żeby kupił mi inny test tylko nie facelle oczywiście kupił facelle. Nie mniej dzisiaj jest kreska bardziej różowa i trochę ciemniejsza https://zapodaj.net/ccb544eaff16d.jpg.html

    Nera, ma.rysia, in_co_gni_to, BB__Anna, Aga26 lubią tę wiadomość

    4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 23 października 2019, 06:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate wrote:
    Prosiłam męża żeby kupił mi inny test tylko nie facelle oczywiście kupił facelle. Nie mniej dzisiaj jest kreska bardziej różowa i trochę ciemniejsza https://zapodaj.net/ccb544eaff16d.jpg.html
    To je jest cień cienia tylko piękna pozytywna kreseczka:) bardzo wam wszystkim gratuluję, oby ta passa utrzymała się na resztę miesiąca:) moje drugie testowanie w październiku też już się zbliża:)

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • Nera Autorytet
    Postów: 6644 2346

    Wysłany: 23 października 2019, 06:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

    Zakochanaaw ,Fooskate - cichutko gratuluję ❤

    (lista na stronie 2528)
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 561 394

    Wysłany: 23 października 2019, 07:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa wrote:
    https://zapodaj.net/41b5b77dcad7e.jpg.html
    https://zapodaj.net/374c96628643c.jpg.html

    Powiedzcie, że nie mam omamów! Ja tam coś widze chyba. O 7 lecę na betę! 3majcie kciuki ✊✊✊
    Piękna kreseczka!! Trzymam kciuki za betę! ✊✊

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 32 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez, wit. B6, koenzym Q10
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 32 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Fooskate Ekspertka
    Postów: 163 158

    Wysłany: 23 października 2019, 07:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Zadzwoniłam do pracy ze się spóźnię i czekam na betę ;)

    4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1457 661

    Wysłany: 23 października 2019, 07:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny po ekne kreseczki z samego ranna będę zaglądać jak beta wieczorkiem 😘

    Córcia 5 lat
    Starania o rodzeństwo od 2018r z przerwami
    Obecnie 5 cykl z;
    Clostilbegyt 1x2tab
    Pabi-dexamethason 0,25
    Ovarion 2x1
    Metformax 1000 2x1
    PCOS, insulinooporność
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego