Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 921 293

    Wysłany: 23 października 2019, 07:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate wrote:
    Prosiłam męża żeby kupił mi inny test tylko nie facelle oczywiście kupił facelle. Nie mniej dzisiaj jest kreska bardziej różowa i trochę ciemniejsza https://zapodaj.net/ccb544eaff16d.jpg.html
    Eh faceci hehe. Dla mnie to nie jest juz cien a rozowa widoczna kreska. Porownaj sobie z wczorajszym. Mi takie tez wychodzily. Jak dla mnie to jestes w ciazy.

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1611 809

    Wysłany: 23 października 2019, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba pierwszy raz w życiu wyszedł mi pozytywny test owulacyjny. Czy jeszcze nie pozytywny?
    https://naforum.zapodaj.net/aa1824ee80de.jpg.html
    Górny z wczoraj wieczora a dolny z rana z drugiego moczu. Zrobię jeszcze w pracy jak mi się uda.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 08:00

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    Czekam na sono hsg
  • bella88 Autorytet
    Postów: 433 480

    Wysłany: 23 października 2019, 07:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się posypały II już po cichutku gratuluję 😊 a to znaczy że jest nadzieja i że na każdą z nas kiedyś przyjdzie pora prędzej czy później 😊

    Co do odpuszczania i dania na luz to u mnie jak daje na luz to wychodzą różne kwiatki, a to ciąża pozamaciczna, a to zasniad... A jak zaczęłam kontrolować wszystko, kiedy ovu, testy, temperatura to zaszlam w 2cs. Myślę że jest to spowodowane tym że bardziej się wtedy kontroluje, nawyki żywieniowe, suplementy, używki itp. O drugie się staramy już łącznie ponad 2 lata. I naprawdę te 2 lata pochodziłam na luzie bo jakoś nie miałam parcia. Teraz doszliśmy do wniosku że jest dobry czas i znowu powróciłam do monitoringu swojego cyklu. Nic na to nie poradzę, lubię mieć wszystko pod kontrolą i to mi daje taki komfort psychiczny.

    25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Skrzydlata Autorytet
    Postów: 836 311

    Wysłany: 23 października 2019, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowych dwóch kreseczek wszystkim zafasolkowanym! :)

    Co do "luzu" to u nas było tak, że ja już braku pomysłów wyczytałam coś o nowennie pompejańskiej, z której niejedna staraczka już korzystała. W wakacje modliłam się by zajść w ciążę do końca roku i szczęśliwa owulacja była dokładnie 28 grudnia. Przypadek? Nie sądzę :D Ale mój mąż do dzisiaj twierdzi, że to on wyluzował i podziałało. Hehe no ja nie wyluzowałam ale cóż...

    21 cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - 5.07.2020 - II pozytyw :D <3 Czekamy na Floriana <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)
    klz9df9hky1u0cac.png
    7v8rk0s3e7k56nit.png
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 23 października 2019, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera wrote:
    Dzien dobry

    Zakochanaaw ,Fooskate - cichutko gratuluję ❤

    Narazie nie ma u mnie czego gratulować chyba, że to przeczucie już na listopad 🤣 ❤️

    Ignissa lubi tę wiadomość

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • in_co_gni_to Autorytet
    Postów: 421 655

    Wysłany: 23 października 2019, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, fooskate renatyslawa! Gratuluje!!!trzymam kciuki!

    Jak czytam, że ktos tutaj ma II to mi się tak ciepło robi w środku, nawet chyba się trochę wzruszam...?:)

    Ja wczoraj, 6dpo spadek temp do 36.6(przed owu 36.4), a dziś wzrost do 36.9... nakręcamy się z M. Że to implantacja... Ale tak b się boje znowu zawieść , do @ jeszcze 8 dni

    1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

    4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 października 2019, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa wrote:
    https://zapodaj.net/41b5b77dcad7e.jpg.html
    https://zapodaj.net/374c96628643c.jpg.html

    Powiedzcie, że nie mam omamów! Ja tam coś widze chyba. O 7 lecę na betę! 3majcie kciuki ✊✊✊
    Widać ładna kreskę, gratulacje. 🤗🤗🤗❤️❤️❤️😘😘😘

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 października 2019, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim zafasolkowanym :)
    24 dc - etap Boże czy to może jakiś objaw ciąży plus może by test zrobić uważam za otwarty. Fiksacja w pełni

    BB__Anna, zakochanaaw, in_co_gni_to, Justyna1719, Renatyslawa, Amka1000, Su lubią tę wiadomość

  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 23 października 2019, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 09:39

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • Fooskate Ekspertka
    Postów: 163 158

    Wysłany: 23 października 2019, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka i bb_anna ja od 23dc nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić. Test zrobiłam najpierw popołudniu 26dc, później rano 27 i dziś 28dc ;p a najmniejsze kłucie w podbrzuchu wywoływało myśli „czy to ciąża?!”

    BB__Anna lubi tę wiadomość

    4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 23 października 2019, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB__Anna wrote:
    Fooskate i Renatyslawa piękne kreseczki!!!

    Biedronka łącze się z Toba. 22 dc i 10 dpo. Zaczyna sie fisiowanie.

    Ja też się łącze z tym, że ja ciągle fiksuje 🤣🤣 tekst tej piosenki idealnie pasuje do mojego sikania na testy 🤣 Cztery razy po dwa razy osiem razy raz po raz o północy ze dwa razy i nad ranem jeszcze raz 🤣🤣

    Andzia, BB__Anna, Justyna1719, Renatyslawa, Biedronka89, Su, Angel lubią tę wiadomość

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 2174 2099

    Wysłany: 23 października 2019, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny już nie wiem co myśleć i robić 4 dzień z rzędu wychodzi mi pozytywny test owulacyjny dzisiaj to ta kreska jest normalnie dwa razy ciemniejsza niż kontrolna. Coś chyba że mną nie tak. Bo już nie wiem. Miałyście tak kiedyś. Wczoraj aż tak ciemny nie był.
    https://naforum.zapodaj.net/64d50693c731.jpg.html

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 10:36

    p19ue6hhgcs1si2g.png
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 23 października 2019, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 09:39

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 23 października 2019, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzydlata wrote:
    Gratuluję nowych dwóch kreseczek wszystkim zafasolkowanym! :)

    Co do "luzu" to u nas było tak, że ja już braku pomysłów wyczytałam coś o nowennie pompejańskiej, z której niejedna staraczka już korzystała. W wakacje modliłam się by zajść w ciążę do końca roku i szczęśliwa owulacja była dokładnie 28 grudnia. Przypadek? Nie sądzę :D Ale mój mąż do dzisiaj twierdzi, że to on wyluzował i podziałało. Hehe no ja nie wyluzowałam ale cóż...
    Mówisz nowenna pompejska?? Też o niej słyszałam... To codziennie się mówi 15 dziesiątek tak? Przez ileś dni?? No słyszałam o niej i się nad nią zastanawiałam nawet..

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 23 października 2019, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle dziewczyny gratuluję dwóch kreseczek 😊😊😊😘😘

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 23 października 2019, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_co_gni_to wrote:
    Dziewczyny, fooskate renatyslawa! Gratuluje!!!trzymam kciuki!

    Jak czytam, że ktos tutaj ma II to mi się tak ciepło robi w środku, nawet chyba się trochę wzruszam...?:)

    Ja wczoraj, 6dpo spadek temp do 36.6(przed owu 36.4), a dziś wzrost do 36.9... nakręcamy się z M. Że to implantacja... Ale tak b się boje znowu zawieść , do @ jeszcze 8 dni
    Trzymam kciuki ✊✊ może jednak coś tam się tworzy 😊??

    in_co_gni_to lubi tę wiadomość

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4173 1752

    Wysłany: 23 października 2019, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poniedziałek się zapisałam do ginekologa, będę w 9 dniu cyklu... Mam nadzieję że uda mi się z monitoringiem.... Byłam u tego lekarza wcześniej na nfz.. Dał mi clo... Bez żadnych badań.. Ale czytałam że opinie ma dobre... Tylko że trzeba prywatnie do niego iść...

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 2174 2099

    Wysłany: 23 października 2019, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB__Anna wrote:
    Angie ja zawsze kończe testy jak wyjdzie pozytyw., więc nie wiem co sie tam dalej dzieje.
    Na drugi dzień czuję bóle owulacyjne, a po dobie śluz mi się już zmienia w kremowy i po owu.
    Ja tak zrobiłam w zeszłym miesiącu ale teraz mi zostały i postanowiłam dalej robić żeby sprawdzić co będzie a tu taka sytuacja. Ale dzisiaj to kreska ciemno fioletowa normalnie ciemniejsza niż wczoraj więc chyba coś się przesunęlo o dzień dwa albo Dooopa wielka będzie z owulacji. W piątek mam usg to chyba się dowiem czy była owulka.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 10:54

    BB__Anna lubi tę wiadomość

    p19ue6hhgcs1si2g.png
  • Renatyslawa Przyjaciółka
    Postów: 107 212

    Wysłany: 23 października 2019, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Na poniedziałek się zapisałam do ginekologa, będę w 9 dniu cyklu... Mam nadzieję że uda mi się z monitoringiem.... Byłam u tego lekarza wcześniej na nfz.. Dał mi clo... Bez żadnych badań.. Ale czytałam że opinie ma dobre... Tylko że trzeba prywatnie do niego iść...
    Też wcześniej byłam na clo, przy nim często ma się małe endometrium. Ja jadłam przez cały cykl orzechy brazylijskie i do owulacji piłam lampke czerwonego wytrawnego wina.
    W tym cyklu byłam stymulowana letrozolem wg mojego nowego lekarza jest skuteczniejsze i ma mniej skutków ubocznych. I co najważniejsze chyba jest efekt 😋
    Po 14 będę mieć wyniki ;)

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    gann9n73ctx2srbn.png
  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 921 293

    Wysłany: 23 października 2019, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Kurcze dziewczyny już nie wiem co myśleć i robić 4 dzień z rzędu wychodzi mi pozytywny test owulacyjny dzisiaj to ta kreska jest normalnie dwa razy ciemniejsza niż kontrolna. Coś chyba że mną nie tak. Bo już nie wiem. Miałyście tak kiedyś. Wczoraj aż tak ciemny nie był.
    https://naforum.zapodaj.net/64d50693c731.jpg.html
    To juz nie jest pozytywny.. A jestes wczasie owu czu przed okresem?

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego