Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • Fooskate Ekspertka
    Postów: 163 158

    Wysłany: 23 października 2019, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - 26,56 beta!!!

    Ignissa, zakochanaaw, in_co_gni_to, Mlodamezatka, Justyna1719, Irola, Kitka_87, Karolllla, Skrzydlata, Biedronka89, emdar, Renatyslawa, Turkusowa90, Karolailila, Su, bella88, Angel, Agafiga, BB__Anna lubią tę wiadomość

    4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 23 października 2019, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate wrote:
    Dziewczyny - 26,56 beta!!!

    Gratulacje! Pięknych przyrostów ❤️

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    16.10 - kwas foliowy 17,80 ng/ml,
    homocystelina 6.80umol/l
    witamina b12 411,80
    test obciążenia glukozą (0-1-2)
    0-112mg/dl 1-115mg/dl 3-126mg/dl
    insulina po obciążeniu (0-1-2)
    0-22,0uIU/ml 1-68,1uIU/ml 2-37,3uIU/ml
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    test obciążenia glukozą (0-1-2)
    0-99mg/dl 1-97mg/dl 2-105mg/dl
    insulina po obciążeniu (0-1-2)
    0-13,5uIU/ml 1-44,7uIU/ml 2-47,2uIU/ml
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 23 października 2019, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate wrote:
    Dziewczyny - 26,56 beta!!!
    Gratulacje!!! 😊😊😊😊 Długo się staraliscie??? Jakieś rady dla nas 😀??

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1409 1180

    Wysłany: 23 października 2019, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje. ❤️

    p19ue6hhgcs1si2g.png
  • Fooskate Ekspertka
    Postów: 163 158

    Wysłany: 23 października 2019, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Gratulacje!!! 😊😊😊😊 Długo się staraliscie??? Jakieś rady dla nas 😀??
    Tak bardziej poważnie to od 8 miesięcy, jednak bez żadnych leków. Jedynie tempka i testy ovu. W tym miesiącu ginekolog stwierdził ze mogę mieć pcos. A tu się okazuje ze ciąża. Jedyne co zastosowaliśmy to nie było serduszkowania na sile jeżeli nie mieliśmy ochoty. Serduszkowania tylko jak oboje mieliśmy naprawdę ochotę a nie dlatego ze ovu. Ale myśle ze to przypadek, ze teraz się udało a wcześniej nie.

    4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 23 października 2019, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja ostatatnio jakbym patrzyła na moją ochotę na seks, to raczej bym nie zaszła... Moje libido to masakra ostatnio... Ostatnie 2 cykle odpuszczone były z obserwacjami ale seks co 2, 3 dni żeby nie przegapić..
    Nie wiem czy to przez te starania ta ochota na seks prawie znikoma.. . Nie wiem 😐

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Fooskate Ekspertka
    Postów: 163 158

    Wysłany: 23 października 2019, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jak trzy lata temu się staraliśmy to straciłam całkowita ochotę, bo czułam się jakbym musiała się zmuszać, zero frajdy tylko „czy się udało”. Jak odpuściliśmy takie zmuszanie to udało się, niestety w 7tc poroniłam

    4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 23 października 2019, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba do końca roku pasuję w ogóle że staraniami. Jak trafię w dnibplodne to spoko, jak nie to nie. 7 miesięcy celowania w owu i nic z tego, więc chyba narazie całkiem oleję temat.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 4611 4387

    Wysłany: 23 października 2019, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate wrote:
    Dziewczyny - 26,56 beta!!!

    Gratulację 🍀🍀🍀

    33 • 22 cs
    • XII.19/I.20 - 9 cs cb 🖤
    • VI.20 - 16 cs cb 🖤
    • VIII/IX.20 - 19 cs cb/cp 🖤

    🖤🖤🖤💚

    16.11. - Kariotypy
    14.12. - Histeroskopia diagnostyczna

    ? - fragmentacja DNA plus powtórka nasienia
    ? - APA

    🙌 szczepienia limfocytami 🙌
  • Skrzydlata Autorytet
    Postów: 811 302

    Wysłany: 23 października 2019, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate wrote:
    Dziewczyny - 26,56 beta!!!

    Super! Gratki! Pięknej ciąży 😊

    21 cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - 5.07.2020 - II pozytyw :D <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)
    klz9df9hky1u0cac.png
    f2w343r8ud6tzj4z.png
  • agniesia8899 Ekspertka
    Postów: 196 146

    Wysłany: 23 października 2019, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate wrote:
    Dziewczyny - 26,56 beta!!!
    Gratulacje! <3

    Ona: 30, On: 31.
    Czekamy na nasze małe, wielkie szczęście <3
    Mama aniołka 👼 15.10.2019 [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 października 2019, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ogolnie jest tak że podchodzę do starań na kompletnym luzie żadnych wykresów zadnych testów po prostu zapokajam moje meeeega wysokie libodo czyli przytulaski są co najmniej cztery pięć razy na tydzień poza wyjątkowymi sytuacjami i z każdym nieudanym cyklem a było już ich siedem myślę że to błąd tylko że wykresu na razie nie jestem w stanie prowadzić przez młodego od następnego cyklu zacznę używać testów ovu a z badaniami dam sobie jeszcze czas do nowego roku

    Ignissa lubi tę wiadomość

  • emdar Autorytet
    Postów: 796 849

    Wysłany: 23 października 2019, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia8899, a ja się podłączam pod to co napisała(chyba)Ingnissa;dlaczego lekarz po cb kazał Ci czekać 3 miesiące? Jakoś to uzasadnił? Kazał badania jakieś zrobić? Też się dotychczas nie spotkałam żeby po cb było zalecenie odczekania aż 3 miesiące. Mi po pustym jaju płodowym (miałam poronienie zatrzymane, i wywoływane krwawienie, na szczęście obyło się bez łyżeczkowania) ginka kazała odczekać 1cykl,i zacząć się starać.

    38 lat
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Camarilla Autorytet
    Postów: 346 189

    Wysłany: 23 października 2019, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No to ja ostatatnio jakbym patrzyła na moją ochotę na seks, to raczej bym nie zaszła... Moje libido to masakra ostatnio... Ostatnie 2 cykle odpuszczone były z obserwacjami ale seks co 2, 3 dni żeby nie przegapić..
    Nie wiem czy to przez te starania ta ochota na seks prawie znikoma.. . Nie wiem 😐

    Myślę że na pewno przestajesz czerpać radość z seksu przez stres związany ze staraniami.
    U mnie libido zaczęło spadać właśnie przez starania. Jak przestałam się starać to doszedł czynnik stresowy i wykończenie przez pracę. Nie byłam na urlopie przez 1,5 roku i jakież było moje zdziwienie jak wróciła mi ochota na seks. Od urlopu minęły dwa tygodnie a moje życie seksualne zmieniło się o 180 stopni.
    Fakt - w tym miesiącu wracam ze staraniami, dzisiaj 14 dc ale przy moich cyklach do owu jeszcze chwila. Od wczoraj ruszyłam z testami owulacyjnymi, tempki nie mierze bo jestem od tygodnia chora. Podchodzę na luzie - co ma być to będzie tylko obawiam się zbliżenia po pozytywnym teście owulacyjnym bo wiem co będę miała w głowie.

    Czytam Was codziennie ale mam bardzo mało czasu na pisanie.
    Wczoraj podczytywalam na męskim forum trochę o braku wytrysku i małej ilości spermy i faceci zachwalaja suplement cum on. Wiem że to tylko zioła i jeżeli jest poważniejszy problem to nie pomoże ale opinie są naprawdę dobre. Nie brałam pod uwagę tych dotyczących poprawy erekcji bo z tym moj nie ma problemu. Jestem ciekawa czy spotkalyscie się z tym specyfiki em i Wasi partnerzy stosowali?

    Starania od 08.201
    On 39: brak wytrysku

    Przymusowa przerwa w staraniach od 11.2019
  • Camarilla Autorytet
    Postów: 346 189

    Wysłany: 23 października 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate wrote:
    Dziewczyny - 26,56 beta!!!

    Gratuluję!

    Starania od 08.201
    On 39: brak wytrysku

    Przymusowa przerwa w staraniach od 11.2019
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 23 października 2019, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Myślę że na pewno przestajesz czerpać radość z seksu przez stres związany ze staraniami.
    U mnie libido zaczęło spadać właśnie przez starania. Jak przestałam się starać to doszedł czynnik stresowy i wykończenie przez pracę. Nie byłam na urlopie przez 1,5 roku i jakież było moje zdziwienie jak wróciła mi ochota na seks. Od urlopu minęły dwa tygodnie a moje życie seksualne zmieniło się o 180 stopni.
    Fakt - w tym miesiącu wracam ze staraniami, dzisiaj 14 dc ale przy moich cyklach do owu jeszcze chwila. Od wczoraj ruszyłam z testami owulacyjnymi, tempki nie mierze bo jestem od tygodnia chora. Podchodzę na luzie - co ma być to będzie tylko obawiam się zbliżenia po pozytywnym teście owulacyjnym bo wiem co będę miała w głowie.

    Czytam Was codziennie ale mam bardzo mało czasu na pisanie.
    Wczoraj podczytywalam na męskim forum trochę o braku wytrysku i małej ilości spermy i faceci zachwalaja suplement cum on. Wiem że to tylko zioła i jeżeli jest poważniejszy problem to nie pomoże ale opinie są naprawdę dobre. Nie brałam pod uwagę tych dotyczących poprawy erekcji bo z tym moj nie ma problemu. Jestem ciekawa czy spotkalyscie się z tym specyfiki em i Wasi partnerzy stosowali?
    Któraś z dziewczyn poleciała acertin i ten zamówiłam dla swojego faceta... Zadeklarował się że bydzie go brać.. No u mnie testy owulacyjne odpadają bo jak tylko widzę dwie kreski to podczas seksu już zupełnie nie mogę wyluzować... Tylko tempka w tym cyklu.. W poniedziałek mam ginekologa więc mam nadzieję że w 9 dc już będzie jakiś pecherzyk.... Potem tylko sprawdzę czy pękł.. No i tyle..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 23 października 2019, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście gratuluję dwóch kresek i pozytywnej bety. Bardzo mi przykro z powodu biochemów i trzymam kciuki żeby szybko udało się zobaczyć kolejne dwie kreski, tym razem szczęśliwe :)

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • agniesia8899 Ekspertka
    Postów: 196 146

    Wysłany: 23 października 2019, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    agniesia8899, a ja się podłączam pod to co napisała(chyba)Ingnissa;dlaczego lekarz po cb kazał Ci czekać 3 miesiące? Jakoś to uzasadnił? Kazał badania jakieś zrobić? Też się dotychczas nie spotkałam żeby po cb było zalecenie odczekania aż 3 miesiące. Mi po pustym jaju płodowym (miałam poronienie zatrzymane, i wywoływane krwawienie, na szczęście obyło się bez łyżeczkowania) ginka kazała odczekać 1cykl,i zacząć się starać.
    Lekarz powiedział, żeby dla bezpieczeństwa odczekać minimum 3 miesiące aby w razie pojawienia się kolejnej ciąży mogła się ona bezpiecznie zalegnąć w macicy.
    Jak na razie to i tak nie chce myśleć o kolejnej ciąży.... potrzebuje trochę czasu.

    Ona: 30, On: 31.
    Czekamy na nasze małe, wielkie szczęście <3
    Mama aniołka 👼 15.10.2019 [*]
  • Camarilla Autorytet
    Postów: 346 189

    Wysłany: 23 października 2019, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Któraś z dziewczyn poleciała acertin i ten zamówiłam dla swojego faceta... Zadeklarował się że bydzie go brać.. No u mnie testy owulacyjne odpadają bo jak tylko widzę dwie kreski to podczas seksu już zupełnie nie mogę wyluzować... Tylko tempka w tym cyklu.. W poniedziałek mam ginekologa więc mam nadzieję że w 9 dc już będzie jakiś pecherzyk.... Potem tylko sprawdzę czy pękł.. No i tyle..

    Udało się znaleźć w pobliżu ginekologa na monitoring? Bo widziałam ze miałaś problem ale wcale się nie dziwię bo kiedyś pisałaś skąd jesteś teraz nie pamiętam czy to były okolice sierpca czy Sieradza ale z ciekawości wtedy szperalam na znanym lekarzu i naprawdę nie było w kim wybierać jeżeli chodzi o ginekologow

    Starania od 08.201
    On 39: brak wytrysku

    Przymusowa przerwa w staraniach od 11.2019
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 23 października 2019, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Udało się znaleźć w pobliżu ginekologa na monitoring? Bo widziałam ze miałaś problem ale wcale się nie dziwię bo kiedyś pisałaś skąd jesteś teraz nie pamiętam czy to były okolice sierpca czy Sieradza ale z ciekawości wtedy szperalam na znanym lekarzu i naprawdę nie było w kim wybierać jeżeli chodzi o ginekologow
    No znalazłam jakiegoś... Zobaczymy czy dobry, w poniedziałek dam znać.. No u nas w okolicy to masakra z dobrym ginekologiem. A dobrze pamietasz.. Okolice sierpca kochana...
    Ten co idę do niego przyjmuje w każdy poniedziałek prywatnie, no i jeszcze w szpitalu w czwartki chyba jest.. Więc mam nadzieję że coś pomoże... Przynajmniej się dowiem czy mam owulacje faktycznie i czy pęcherzyki pękają. To jest teraz najważniejsze.. Żeby to przynajmniej sprawdził..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 19:17

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego