Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 4613 4387

    Wysłany: 25 października 2019, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mnie złapał ból w podbrzuszu, wzięłam na zaś tabletkę, bo widzę, że się rozkręca @, póki co delikatnie na różowo, ale pewnie jutro albo dziś wieczorem ruszy konkretnie. Powoli się żegnam i przenoszę się na listopad 💪🍀

    Wszystkim, którym się udało bardzo gratuluję 💚 Niech maluszki zdrowo Wam rosną! ☺️

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 14:42

    Olga856, ma.rysia lubią tę wiadomość

    33 • 22 cs
    • XII.19/I.20 - 9 cs cb 🖤
    • VI.20 - 16 cs cb 🖤
    • VIII/IX.20 - 19 cs cb/cp 🖤

    🖤🖤🖤💚

    16.11. - Kariotypy
    14.12. - Histeroskopia diagnostyczna

    ? - fragmentacja DNA plus powtórka nasienia
    ? - APA

    🙌 szczepienia limfocytami 🙌
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 października 2019, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów jak glupia nakupiłam masę testów ciążowych :( nie umiem się powstrzymać mam zamiar z testowaniem dotrzymać do środy ale z taką ilością testów jak mam to będzie trudne

  • Fooskate Ekspertka
    Postów: 163 158

    Wysłany: 25 października 2019, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! W środę beta 26.56 a dzisiaj 64.05;) chyba jest ok?

    Mlodamezatka, Zajsonek, Kitka_87, emdar, bella88, Karolllla, in_co_gni_to, Wik89 lubią tę wiadomość

    4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2400

    Wysłany: 25 października 2019, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate wrote:
    Dziewczyny! W środę beta 26.56 a dzisiaj 64.05;) chyba jest ok?

    Tak przyrost powinien być o 66%, A Ty masz 145% takze jest super 😍

    Edit: ile jesteś dni po owulacji?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 15:20

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Fooskate Ekspertka
    Postów: 163 158

    Wysłany: 25 października 2019, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 dni po owu ;)

    Zajsonek lubi tę wiadomość

    4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 561 394

    Wysłany: 25 października 2019, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate wrote:
    Dziewczyny! W środę beta 26.56 a dzisiaj 64.05;) chyba jest ok?

    Super przyrost! Gratulacje!

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 32 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez, wit. B6, koenzym Q10
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 32 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2400

    Wysłany: 25 października 2019, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate wrote:
    13 dni po owu ;)

    To tak jak ja 😍

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Fooskate Ekspertka
    Postów: 163 158

    Wysłany: 25 października 2019, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz tylko czekam do 7 listopada do wizyty ;)

    4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • Skrzydlata Autorytet
    Postów: 811 302

    Wysłany: 25 października 2019, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda dziewczyny zaciążone że nie macie wykresów. Lubię sobie pooglądać 😋

    Zajsonek, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

    21 cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - 5.07.2020 - II pozytyw :D <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)
    klz9df9hky1u0cac.png
    f2w343r8ud6tzj4z.png
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2400

    Wysłany: 25 października 2019, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate wrote:
    To teraz tylko czekam do 7 listopada do wizyty ;)

    Ja dzwoniłam do mojego lekarza to mowil żeby podejść 42/44dc wtedy powinno być już widać serduszko, ale nie obiecuje. Także ja się wybieram dopiero gdzieś koło 14.11 😊

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2400

    Wysłany: 25 października 2019, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzydlata wrote:
    Szkoda dziewczyny zaciążone że nie macie wykresów. Lubię sobie pooglądać 😋

    Wykres mam, tylko ja dałam na luz i tak sobie uzupelnialam jak mi się przypomniało 😂

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 października 2019, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Ja dzwoniłam do mojego lekarza to mowil żeby podejść 42/44dc wtedy powinno być już widać serduszko, ale nie obiecuje. Także ja się wybieram dopiero gdzieś koło 14.11 😊

    Wiem po sobie warto troszkę być cierpliwym i iść w okolichach dwóch trzech tygodniu po spodziewanej miesiaczce żeby bez nerwów że coś jest nie tak obejrzeć sobie już serduszko

    Zajsonek lubi tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 25 października 2019, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, potem was nadrobię.. Ostatnio brakuje mi czasu na wszystko.. Na forum zaglądam, ale nie miałam Czesi zbytnio się udzielać.... Gratuluję nowych kreseczek, przyrostow bety 😊 mnie dziś potworny ból glowy chwycił... No masakra jakaś... Ale już przechodzi na szczęście... Ja wczoraj kupiłam sobie kubeczek menstruacyjny... Gdzieś podobno były opinie że pomógł w staraniach... Na tej zasadzie że po ❤️ sperma tak nie wyplywala..... Więc mam nadzieję że pomoże i mi.... Mąż dziś zaczął brać suplement na poprawę nasienia.... W poniedziałek ginelolog
    ... No oby coś się w końcu wyklulo u nas też 😊😊😊😊

    ma.rysia lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Zajsonek Autorytet
    Postów: 2474 2400

    Wysłany: 25 października 2019, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Wiem po sobie warto troszkę być cierpliwym i iść w okolichach dwóch trzech tygodniu po spodziewanej miesiaczce żeby bez nerwów że coś jest nie tak obejrzeć sobie już serduszko

    Dokladnie, przerabialam juz to 😊
    U mnie 14.11 akurat 3 tygodnie po spodziewanej miesiączce 😊

    dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Fooskate Ekspertka
    Postów: 163 158

    Wysłany: 25 października 2019, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazała przyjąć 7.11 czyli równe dwa tygodnie po terminie @, bo u mnie jeszcze dochodzi tylozgiecie i dworoznosc macicy i chce mieć to pod kontrola:)

    4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • miscelle Autorytet
    Postów: 454 561

    Wysłany: 25 października 2019, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzydlata wrote:
    Szkoda dziewczyny zaciążone że nie macie wykresów. Lubię sobie pooglądać 😋
    zobacz sobie mój :)

    https://ovufriend.pl/graph/2adc66d8e39d05459abe8d81dc6bdb6b

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 19:45

    Mlodamezatka, Skrzydlata lubią tę wiadomość

    👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 2359 2483

    Wysłany: 25 października 2019, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj piękny wykres. A ten skok wielki kilka dpo - czuć było chyba w powietrzu 💚 gratuluje i życzę bardzo spokojnej i nudnej ciąży 😉❤️

    Starania o pierwszego bobasa od 07.2019
    11.2019 - ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - prawy jajowód drożny; cb 💔
    02-11.2020 stymulacja clo➡️ lametta➡️ Gonal
    11.2020 - histeroskopia: przewlekłe zapalenie endometrium, liczne mikropolipy

    11.2020 start klinika Parens

    👩🏻 24 lata
    LH, FSH, estradiol, prolaktyna, TSH, FT3, FT4 w porządku ✅
    Wit. B12, D w normie ✅
    Homocysteina 4,90 µmol/l ✅
    Kwas foliowy w końcu w normie ✅ ➡️ metyle
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌➡️ dieta o niskim IG, staram sie 🤷🏻‍♀️
    MTHFR hetero i PAI homo ❌➡️ acard
    AMH - 3,14 ✅

    🧔🏻30 lat
    Badania 04.2020 ➡️ Morfologia 2%, całkowita liczba 119 mln, koncentracja 85 mln/ml, ruch postępowy 31%, plemniki żywe 71%
    Powtórka 11.2020 ➡️ Morfologia 2%, całkowita liczba 106 mln, koncentracja 106 mln/ml, ruch postępowy 32%, plemniki żywe 72%, test HBA 96%, fragmentacja DNA 21%, stres oksydacyjny ok
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 4613 4387

    Wysłany: 25 października 2019, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po raz pierwszy mam plamienie przed @... Nie chcę się nakręcać, ale zawsze jak miałam 1dc to może nie było co prawda bficie, ale była krew, a teraz mam plamy takie brązowe więcej, choć nie do końca, ale czerwonej krwi w ogóle nie idzie dostrzec. Brzuch mnie bolał trochę i puściło niedawno. Możliwe, żebym tak późno czyli w 24dc miałam implantację? Owulację celuję, że miałam 11-12dc i z racji trochę takich nietypowych dla mnie objawów zaczęłam to rozważać 🤔🤔🤔

    33 • 22 cs
    • XII.19/I.20 - 9 cs cb 🖤
    • VI.20 - 16 cs cb 🖤
    • VIII/IX.20 - 19 cs cb/cp 🖤

    🖤🖤🖤💚

    16.11. - Kariotypy
    14.12. - Histeroskopia diagnostyczna

    ? - fragmentacja DNA plus powtórka nasienia
    ? - APA

    🙌 szczepienia limfocytami 🙌
  • Skrzydlata Autorytet
    Postów: 811 302

    Wysłany: 25 października 2019, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miscelle Ty chyba miałaś dostępny bo już widziałam. Tak mi się wydaje 😋 jest piękny taki wzrostowy. U mnie praktycznie linia prosta ale taki miałam właśnie w ciąży. Aż dziw że teraz też taki płaski bo ciąży się nie spodziewam.

    A tak z innej beczki, dziewczyny czy któraś z was miała kiedyś mało śluzu w fazie lutealnej? Ja zawsze miałam dużo kremowego, płodnego też dużo od czasu porodu, a teraz od 3-4 dpo mam prawie sucho. Śluzu tyle co nic, a kiedyś całe połacie...

    21 cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - 5.07.2020 - II pozytyw :D <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)
    klz9df9hky1u0cac.png
    f2w343r8ud6tzj4z.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 października 2019, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Dokladnie, przerabialam juz to 😊
    U mnie 14.11 akurat 3 tygodnie po spodziewanej miesiączce 😊

    Ja byłam pierwszy raz jakieś pięć dni po dacie spodziewanej bo załapałam infekcje na dole i było widoczne tylko jajo przez trzy tygodnie nie spałam myśląc czy nie jest puste na szczęście seduszko piękne było

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego