Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 921 293

    Wysłany: 26 października 2019, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Mam pytanie odnośnie wykresu. Widze że serduszka były w pierwszym dniu kiedy wyszedł Ci testy owu pozytywny. Testy owu wychodzily pozytywne przez 3 dni i wtedy też były serduszka. Teoretycznie od pierwszego pozytywnego testu owulacyjne go owulacja występuje w przeciągu 36 h a ovufriend wyznaczylo owulacje dopiero na 5 dni pozytywnym teście owu. Więc chyba to test owu się nie pomylil a aplikacja tak?
    Pytam bo zawsze mój wykres był niespojny z testami. Testy wychodzily właśnie kilka dni wcześniej pozytywne a aplikacja przesuwala mi codziennie owulacje.
    Ja zawsze opieralam sie na testach bo ovufriend to tylko program. Czasem wystarczy ze wpiszesz nizsza czy wyzsza temp i już ta wyznaczona owu sie przesuwa.

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • miscelle Autorytet
    Postów: 454 561

    Wysłany: 26 października 2019, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Mam pytanie odnośnie wykresu. Widze że serduszka były w pierwszym dniu kiedy wyszedł Ci testy owu pozytywny. Testy owu wychodzily pozytywne przez 3 dni i wtedy też były serduszka. Teoretycznie od pierwszego pozytywnego testu owulacyjne go owulacja występuje w przeciągu 36 h a ovufriend wyznaczylo owulacje dopiero na 5 dni pozytywnym teście owu. Więc chyba to test owu się nie pomylil a aplikacja tak?
    Pytam bo zawsze mój wykres był niespojny z testami. Testy wychodzily właśnie kilka dni wcześniej pozytywne a aplikacja przesuwala mi codziennie owulacje.
    ten link źle pokazuje. Jest przesunięcie. Na wykresie. Testy pozytywne owu były nd pon wt. Serduszka były nd pon wt śr. Owu była 8.10. W 15dc.

    Tutaj foto https://zapodaj.net/d46ddb1145a3f.png.html

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 17:02

    👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Camarilla Autorytet
    Postów: 346 189

    Wysłany: 26 października 2019, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Ja zawsze opieralam sie na testach bo ovufriend to tylko program. Czasem wystarczy ze wpiszesz nizsza czy wyzsza temp i już ta wyznaczona owu sie przesuwa.

    Dlatego zaczęłam się zastanawiać czy jest sens dalej wprowadzac temperatury do apki bo zaczynalam głupiec.

    Starania od 08.201
    On 39: brak wytrysku

    Przymusowa przerwa w staraniach od 11.2019
  • Camarilla Autorytet
    Postów: 346 189

    Wysłany: 26 października 2019, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:
    ten link źle pokazuje. Jest przesunięcie. Na wykresie. Testy pozytywne owu były nd pon wt. Serduszka były nd pon wt śr. Owu była 8.10. W 15dc.

    Tutaj foto https://zapodaj.net/d46ddb1145a3f.png.html

    Faktycznie, tutaj wykrycie owu przez test właściwie pokrywa się z ovufriend. Efekt widać na suwaczku 😍

    Starania od 08.201
    On 39: brak wytrysku

    Przymusowa przerwa w staraniach od 11.2019
  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 26 października 2019, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już dłużej się nie powstrzymam. Zatestuje jutro... Mam kilka testow, ale tych z allegro które są dodawane za darmo do testów owu. Czy któraś z Was je kiedyś robiła? Jutro 12 dzień po owu wg moich obliczeń. Nie wiem jaka czułość mają te testy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 21:20

    in_co_gni_to, Olga856 lubią tę wiadomość

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • miscelle Autorytet
    Postów: 454 561

    Wysłany: 27 października 2019, 06:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila wrote:
    Dziewczyny ja już dłużej się nie powstrzymam. Zatestuje jutro... Mam kilka testow, ale tych z allegro które są dodawane za darmo do testów owu. Czy któraś z Was je kiedyś robiła? Jutro 12 dzień po owu wg moich obliczeń. Nie wiem jaka czułość mają te testy.
    W 12dpo już powinno coś wyjść

    👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 27 października 2019, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) nie wiem dziewczyny na ile można ufać tym testom ciazowym z allegro, jutro zrobię jakiś normalny i czuły. Widzę jakąś blada cienka II kreseczke, ale nie do uchwycenia aparatem. Zobaczymy co z tego będzie.

    Justyna1719, in_co_gni_to lubią tę wiadomość

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 27 października 2019, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila trzymam kciuki ✊✊ jutro powtórz, tylko nie kupuj facelle z rossmana bo nie jedna z dziewczyn już oszukał..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 27 października 2019, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Karolailila trzymam kciuki ✊✊ jutro powtórz, tylko nie kupuj facelle z rossmana bo nie jedna z dziewczyn już oszukał..
    Tak wiem, często tu to czytałam:)

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 27 października 2019, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila wrote:
    Tak wiem, często tu to czytałam:)
    Ale trzymam kciuki zeby drugi test potwierdził tylko 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 27 października 2019, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Mam pytanie... Otóż ostatnio ciągle się wszystkim denerwuje... I tak mnie od środka jakby trzęsie czasami z nerw.. To nie ma nic wspólnego ze staraniami... I pytanie... Bo chciałam kupić coś na nerwy.... Ziołowe coś... I czy to nie będzie kolidiwac że staraniem się o dziecko? Melisa na mnie nie działa. A pazylam sobie już po 3 saszetki na pół szklanki wody... I nic..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 728 591

    Wysłany: 27 października 2019, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 09:07

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI nieudane
    Lipiec 2020 - 3 IUI nieudane

    Wrzesień 2020 - start IVF (ICSI)
    16 września - transfer 2-dniowca
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 27 października 2019, 08:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziewczyny... Mam pytanie... Otóż ostatnio ciągle się wszystkim denerwuje... I tak mnie od środka jakby trzęsie czasami z nerw.. To nie ma nic wspólnego ze staraniami... I pytanie... Bo chciałam kupić coś na nerwy.... Ziołowe coś... I czy to nie będzie kolidiwac że staraniem się o dziecko? Melisa na mnie nie działa. A pazylam sobie już po 3 saszetki na pół szklanki wody... I nic..
    Ja biorę castangus i jestem spokojniejsza

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 27 października 2019, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Ja biorę castangus i jestem spokojniejsza
    Ale to tylko w celu łagodzenia napięcia przedmiesiaczkowego? Bo ja w to mam takie coś ze za bardzo chyba wszystko przeżywam.. Biorę do siebie.. Niezależnie od tego czy to przed okresem czy po... No strasznie się jakaś nerwowa zrobiłam... Z mężem się nawet poklocilam bo to że do późna na tv patrzy... Albo, że do kościoła nie chciał dziś ze mną iść.. No o takie szczegóły się czepiam ostatnio. A potem nerwy mnie od środka rozsadzaja

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2019, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ale to tylko w celu łagodzenia napięcia przedmiesiaczkowego? Bo ja w to mam takie coś ze za bardzo chyba wszystko przeżywam.. Biorę do siebie.. Niezależnie od tego czy to przed okresem czy po... No strasznie się jakaś nerwowa zrobiłam... Z mężem się nawet poklocilam bo to że do późna na tv patrzy... Albo, że do kościoła nie chciał dziś ze mną iść.. No o takie szczegóły się czepiam ostatnio. A potem nerwy mnie od środka rozsadzaja
    Justynko tez to przerabialam te nerwy wynikaja z tych staran wszystko mi przeezkadzalo teraz jakos mam wyrabane nie kloce sie nawet jak maz nie ma sily czy ochoty na ❤ to trudno jest mi przykro sa mysli ze moze to moglobyc to ale ile mozna tak zyc ? Niestety starania o dziecko sa ciezkiw dla niektorych ucza pokory i cierpliowosci

  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 921 293

    Wysłany: 27 października 2019, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Dlatego zaczęłam się zastanawiać czy jest sens dalej wprowadzac temperatury do apki bo zaczynalam głupiec.
    Tzn mi mierzenie temp bardzo pomagalo w okresleniu owulacji mimo dodatkowo testow owulacyjnych. Jak byl widoczny skok do gory to bylo wiadomo ze tego dnia byla owulacja a bez temp to jedynie mozna gdybac.

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 27 października 2019, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Justynko tez to przerabialam te nerwy wynikaja z tych staran wszystko mi przeezkadzalo teraz jakos mam wyrabane nie kloce sie nawet jak maz nie ma sily czy ochoty na ❤ to trudno jest mi przykro sa mysli ze moze to moglobyc to ale ile mozna tak zyc ? Niestety starania o dziecko sa ciezkiw dla niektorych ucza pokory i cierpliowosci
    Może i tak... Ale u mnie nawet ie o starania chodzi.. Tylko ogólnie takie nerwy na wszystko.... Wszystko przeżywam... Nawet głupie kłótnie o nic... Wczoraj też... Sobota... Myślałam że wieczorem sobie pobedziemy razem.... A tu co??? Film w telewizji którego jeszcze bud oglądał.... No to ja poszłam spać a on sobie patrzył... Czasami to nawet przez głowę mi przechodzi myśl że może lepiej, że nie mamy dziecka... Ze jeszcze więcej kłótni by było potem.. No czasami to serio mam dość wszystkiego. Dziś to jakiś taki mega dół mnie ogarnął że nie wiem

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2019, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mierze temperature bo wykupilam abonament ale potem troszke zalowalam jak sie skonczy to zakoncze swoja przygode z temperatura.
    Justynka nerwy stres nie pomagaja w zajsciu w ciaze prolatyna wzrasta sama mam z tym problem i musialam leki brac. Mam nadzieje ze ten dolek u Ciebie minie aczkolwiek dobrze rozumiem. Mi pomogl bardzo piesek szczeniaczek jest przy mnie ciagle ;) i juz nie jest tak smutno

  • Anka13 Ekspertka
    Postów: 161 219

    Wysłany: 27 października 2019, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila wrote:
    Dziewczyny ja już dłużej się nie powstrzymam. Zatestuje jutro... Mam kilka testow, ale tych z allegro które są dodawane za darmo do testów owu. Czy któraś z Was je kiedyś robiła? Jutro 12 dzień po owu wg moich obliczeń. Nie wiem jaka czułość mają te testy.
    Ja testowalam z nimi. Musiałam się wpatrywac żeby dojrzeć ta druga kreskę. Beta rozwiała wątpliwości - 17,9.A testowalam 9dpo.Wiec sama widzisz.

    wiek- 32 lata
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox 75

    2.01.2019 - poronienie samoistne ( 7tc)
    14.10.2019 - pozytywny test
    14.10.2019 - beta 17.9
    16.10.2019 - beta 64.6
    04.11.2019 jest <3
    starania od 2016
    https://www.suwaczki.com/tickers/c55ftv7360ga37sc.png

    https://www.suwaczki.com/tickers/c55f3e3kv2bipar4.png
  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 921 293

    Wysłany: 27 października 2019, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila wrote:
    Cześć:) nie wiem dziewczyny na ile można ufać tym testom ciazowym z allegro, jutro zrobię jakiś normalny i czuły. Widzę jakąś blada cienka II kreseczke, ale nie do uchwycenia aparatem. Zobaczymy co z tego będzie.
    Ja im ufam bo bez ciazy nawet cienia nie bylo.

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego