Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • in_co_gni_to Autorytet
    Postów: 421 655

    Wysłany: 27 października 2019, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w końcu nie zrobiłam dziś testu, bo się boję... Temp dziś 36.71 (przed owulacja była 36.4)... Dziś 10 lub 11 lub 12 dni po owu.

    Jakoś mnie dziś naszły czarne myśli, że znowu się nie udało...

    1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

    4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 27 października 2019, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    Ja testowalam z nimi. Musiałam się wpatrywac żeby dojrzeć ta druga kreskę. Beta rozwiała wątpliwości - 17,9.A testowalam 9dpo.Wiec sama widzisz.
    To daje nadzieję:*

    Anka13 lubi tę wiadomość

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 27 października 2019, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Ja im ufam bo bez ciazy nawet cienia nie bylo.
    Jutro powtórzę testem z apteki. Zobaczymy :)

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • Camarilla Autorytet
    Postów: 346 189

    Wysłany: 27 października 2019, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Tzn mi mierzenie temp bardzo pomagalo w okresleniu owulacji mimo dodatkowo testow owulacyjnych. Jak byl widoczny skok do gory to bylo wiadomo ze tego dnia byla owulacja a bez temp to jedynie mozna gdybac.

    W dwóch pierwszych cyklach z mierzeniem też mi pomogło bo potwierdziło że mam owulacje. W kwietniu testy owu pozytywne, pokryły się z wyznaczona przez of owulacja i ginekolog na usg potwierdził że owu była. Niestety cykl nieudany.

    W kolejnych cyklach mierzenie temperatury i testy sprawiały że wariowalam. Sprawdzalam kilka razy dziennie aplikacje właściwie bezsensownie. Za bardzo mnie to stresuje.

    Justyna a może zamiast dodatkowych suplementów na odstres jakieś hobby?
    Ja w chwilach zwątpienia, stresu, wyzywania się na wszystkich dookoła siegam po książkę. Dzięki temu jestem w stanie się wyciszyć a furcze tylko wtedy kiedy ktoś mi przerywa w czytaniu.

    Starania od 08.201
    On 39: brak wytrysku

    Przymusowa przerwa w staraniach od 11.2019
  • Camarilla Autorytet
    Postów: 346 189

    Wysłany: 27 października 2019, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila wrote:
    Jutro powtórzę testem z apteki. Zobaczymy :)

    Już bym była w aptece po Pink test 😆
    Na pewno nie wytrzymałabym do jutra.
    Trzymam kciuki za gruba 2 kreskę.

    Starania od 08.201
    On 39: brak wytrysku

    Przymusowa przerwa w staraniach od 11.2019
  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 921 293

    Wysłany: 27 października 2019, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila wrote:
    Jutro powtórzę testem z apteki. Zobaczymy :)
    Kup sobie cos o czulosci 10. Ten pink test jest o czulosci 25i tam ci moze nie wyjsc zadna kreska.

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 655 394

    Wysłany: 27 października 2019, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ale to tylko w celu łagodzenia napięcia przedmiesiaczkowego? Bo ja w to mam takie coś ze za bardzo chyba wszystko przeżywam.. Biorę do siebie.. Niezależnie od tego czy to przed okresem czy po... No strasznie się jakaś nerwowa zrobiłam... Z mężem się nawet poklocilam bo to że do późna na tv patrzy... Albo, że do kościoła nie chciał dziś ze mną iść.. No o takie szczegóły się czepiam ostatnio. A potem nerwy mnie od środka rozsadzaja
    Na mnie działa relaksująco również, poczytaj o nim

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4014 1706

    Wysłany: 27 października 2019, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Ja tez mierze temperature bo wykupilam abonament ale potem troszke zalowalam jak sie skonczy to zakoncze swoja przygode z temperatura.
    Justynka nerwy stres nie pomagaja w zajsciu w ciaze prolatyna wzrasta sama mam z tym problem i musialam leki brac. Mam nadzieje ze ten dolek u Ciebie minie aczkolwiek dobrze rozumiem. Mi pomogl bardzo piesek szczeniaczek jest przy mnie ciagle ;) i juz nie jest tak smutno
    No domyślam się że stres źle na to wpływa... Ale ja nie mogę jakoś nad tym czasami zapanować... J
    A zawsze wszystkim się martwię na zapas.. Każda kłótnie przeżywam tak że często potem płacze... Kupię ten castangus teraz.. A można to brać cały cykl???

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4014 1706

    Wysłany: 27 października 2019, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Justyna a może zamiast dodatkowych suplementów na odstres jakieś hobby?
    Ja w chwilach zwątpienia, stresu, wyzywania się na wszystkich dookoła siegam po książkę. Dzięki temu jestem w stanie się wyciszyć a furcze tylko wtedy kiedy ktoś mi przerywa w czytaniu.

    Chyba muszę nad tym pomyśleć... Dziś z tych nerw to aż mnie głowa rozbolala... I czasami tak sobie myślę... Szczególnie w takie dni jak dziś, że wszystko jest bez sensu...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4014 1706

    Wysłany: 27 października 2019, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Na mnie działa relaksująco również, poczytaj o nim
    Ale przez cały cykl go bierzesz??

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 3868 5821

    Wysłany: 27 października 2019, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Chyba muszę nad tym pomyśleć... Dziś z tych nerw to aż mnie głowa rozbolala... I czasami tak sobie myślę... Szczególnie w takie dni jak dziś, że wszystko jest bez sensu...

    Mi na nerwy też najlepiej pomaga zajęcie się czymś co odciagnie mi myśli od tego co mnie wkurza, czy jakis ulubiony serial, czy film, czy książka. Czasem warto na siłę się czymś zająć żeby tylko nie mieć za duzo czasu i ciszy by to roztrzasac. Kiedys kiedy jeszcze ćwiczył regularniej to też mega na nerwy pomagalo mi pójście na siłownię czy pobiegać. Wysiłek fizyczny ma to do siebie ze tworzy endorfiny i jednoczesnie latwo się można wyladowac z tych negatywnych emocji.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 13:57

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Camarilla Autorytet
    Postów: 346 189

    Wysłany: 27 października 2019, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Mi na nerwy też najlepiej pomaga zajęcie się czymś co odciagnie mi myśli od tego co mnie wkurza, czy jakis ulubiony serial, czy film, czy książka. Czasem warto na siłę się czymś zająć żeby tylko nie mieć za duzo czasu i ciszy by to roztrzasac. Kiedys kiedy jeszcze ćwiczył regularniej to też mega na nerwy pomagalo mi pójście na siłownię czy pobiegać. Wysiłek fizyczny ma to do siebie ze tworzy endorfiny i jednoczesnie latwo się można wyladowac z tych negatywnych emocji.

    Aktywność fizyczna najlepsza. Osobiście nienawidze biegania, fitnessu i tym podobnych ale zdecydowanie kojąco działa rower i spacery z psami. Mój musi mnie zmuszać żebyśmy się wybrali na rowery ale jak już przejade te 10-20 km to zaczyna mi się poprawiać humor.

    Justyna wez sobie laska zrób gorąca kąpiel, nałóż maseczkę na twarz, włosy, odpal swieczki zapachowe i spędź sobie godzinę w wannie. Pomoze na ból głowy 😊

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.201
    On 39: brak wytrysku

    Przymusowa przerwa w staraniach od 11.2019
  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 27 października 2019, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Kup sobie cos o czulosci 10. Ten pink test jest o czulosci 25i tam ci moze nie wyjsc zadna kreska.
    Kupiłam plytkowy o czułości 10. On jest chyba firmy apteki doz, tylko ten był tak czuły.

    in_co_gni_to lubi tę wiadomość

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4014 1706

    Wysłany: 27 października 2019, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Aktywność fizyczna najlepsza. Osobiście nienawidze biegania, fitnessu i tym podobnych ale zdecydowanie kojąco działa rower i spacery z psami. Mój musi mnie zmuszać żebyśmy się wybrali na rowery ale jak już przejade te 10-20 km to zaczyna mi się poprawiać humor.

    Justyna wez sobie laska zrób gorąca kąpiel, nałóż maseczkę na twarz, włosy, odpal swieczki zapachowe i spędź sobie godzinę w wannie. Pomoze na ból głowy 😊
    Heh 😊 wieczorem chyba tak zrobię.. A do męża sie nie odzywam na razie bo znowu wybuchne.... Chyba ta pogoda nie działa na mnie najlepiej..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4014 1706

    Wysłany: 27 października 2019, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😘😘😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • emdar Autorytet
    Postów: 796 849

    Wysłany: 27 października 2019, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognito, a na kiedy masz termin @? Czarne myśli to też zawsze jakiś objaw:) a jak się czujesz?
    Justyna1719, a jakie masz TSH?może ta nerwowość to jednak hormony? Ja tak kiedys miałam ;potrafiłam wstać i od samego rana (jeszcze się nikt nie zdążył do mnie odezwać) czułam mega wkurwa... Totalnie o nic. Matko jakie to było wnerwiające. Okazało się że miałam podwyższone TSH. No i faktycznie aktywność fizyczna pomaga na nerwowość, ale akurat na mnie to średnio działało. Ja to juz jak czułam ze dzień z gatunku "bez kija nie podchodź" to mówiłam do starego "wiesz co, dziś to się do mnie lepiej nie odzywaj, dla wszystkich będzie lepiej" 🤣.

    38 lat
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • justynach Koleżanka
    Postów: 40 14

    Wysłany: 27 października 2019, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 pobierz sobie Urydynox, dobrze działa na układ nerwowy. Poza tym zajmij się czymś książka,film,serial. Jak Cię chłop denerwuje to zrób coś dla siebie. Może relaks w wannie z kieliszkiem wina 😉 nie wiem jak u Was ale u mnie pogoda fatalna...szaro i ponuro. Od rana mam przez to straszny ból głowy, złe samopoczucie i skaczące ciśnienie

    13 cs
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 października 2019, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwiwlbiam swieczki herbatki smakowe szczególnie jesienia to tez dobry moment aby cos fajnwgo poczytac ;) kapiele tez ekstra u mnie rytual jest zakladanie maski w sobote ;) takie spa ;) ale duzy tez ma wplyw praca jak pracowalam na zmiany to bylam.mega nerwowa teraz hormony lepiej pracuja bo pracuje od pon do pt 8 h weekendy wolne

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4014 1706

    Wysłany: 27 października 2019, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Incognito, a na kiedy masz termin @? Czarne myśli to też zawsze jakiś objaw:) a jak się czujesz?
    Justyna1719, a jakie masz TSH?może ta nerwowość to jednak hormony? Ja tak kiedys miałam ;potrafiłam wstać i od samego rana (jeszcze się nikt nie zdążył do mnie odezwać) czułam mega wkurwa... Totalnie o nic. Matko jakie to było wnerwiające. Okazało się że miałam podwyższone TSH. No i faktycznie aktywność fizyczna pomaga na nerwowość, ale akurat na mnie to średnio działało. Ja to juz jak czułam ze dzień z gatunku "bez kija nie podchodź" to mówiłam do starego "wiesz co, dziś to się do mnie lepiej nie odzywaj, dla wszystkich będzie lepiej" 🤣.
    Tsh mam w normie... 1,884... Więc to nie to... No ale dzis to już w ogóle jakieś apogeum wnerwu miałam..... Ze masakra jakaś..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4014 1706

    Wysłany: 27 października 2019, 16:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pogoda do dupy że tak powiem.... Typowa szara jesień.....
    Na szczęście dzisiejszy dzień dobiega po woli końca.... Jeszcze zegary przestawione to ciemno szybciej....

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego