Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 2363 2485

    Wysłany: 27 października 2019, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No domyślam się że stres źle na to wpływa... Ale ja nie mogę jakoś nad tym czasami zapanować... J
    A zawsze wszystkim się martwię na zapas.. Każda kłótnie przeżywam tak że często potem płacze... Kupię ten castangus teraz.. A można to brać cały cykl???
    Castagnus bierze się ciągiem maksymalnie przez 3 miesiace. Nie robi się żadnych przerw w trakcie kuracji. Dopiero po 3 ms nalezy zrobic miesiaczna przerwe.
    Podobno wspomaga też lekko progesteron w 2 fazie.
    W przypadku ciąży należy go odstawić, ale tak jak poczytałam to najlepiej stopniowo np brac po pol tabletki jeszcze przez dwa dni. :)
    Ogolnie u mnie cudów chyba nie zdziałał, ale w sumie PMSu duzego tez nie miałam. Nigdy bóli cycków czy cokolwiek. Może nieco złagodził bóle @ bo wcześniej były przez pierwsze 2-3 dni a teraz tylko 1 dnia bolało. Mysle ze warto sprobowac bo tak jak na kazdy lek, suplement organizm moze zareagowac roznie i np u Ciebie bardziej poprawi sytuacje niz u mnie :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 16:42

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Starania o pierwszego bobasa od 07.2019

    11.2019 - ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    02-11.2020 stymulacja clo➡️ lametta➡️ Gonal
    11.2020 - histeroskopia: przewlekłe zapalenie endometrium, liczne mikropolipy 💔 20 dni antybiotyków

    11.2020 start klinika Parens

    👩🏻 24 lata
    Hormony i witaminy w porządku ✅
    Homocysteina 4,90 µmol/l ✅
    AMH - 3,14 ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌➡️ dieta o niskim IG, staram sie 🤷🏻‍♀️
    MTHFR hetero i PAI homo ❌➡️ acard

    Pregna start, wit D i E, omega 3, Q10

    🧔🏻30 lat
    Badania 11.2020 ➡️ Morfologia 2%, fragmentacja DNA 21%
    Androlog ➡️ wyniki bardzo dobre

    Fertilman, maca, Q10
  • in_co_gni_to Autorytet
    Postów: 421 655

    Wysłany: 27 października 2019, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Incognito, a na kiedy masz termin @? Czarne myśli to też zawsze jakiś objaw:) a jak się czujesz?.
    Termin @ wg Flo mam teoretycznie na 1.11 ale to przez to, że ostatni cykl wydłużył mi się do 35 dni, wcześniej cykle idealnie po 28 dni więc równie dobrze i dzisiaj mogłabym dostać, bo dziś 31 dzien cyklu.
    Owulację miałam najprawdopodobniej 19lub 20 lub 21 dnia cyklu.
    Czarne myśli i wkurzenie niestety duże...pms?

    1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

    4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4017 1706

    Wysłany: 27 października 2019, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No słyszałam właśnie o tym castagnusie że wiele i ad ob poleca... Może warto spróbować 😊 jak brałam wcześniej Inofem pmsu też nie mialam.. Teraz odstawilam przed badaniami..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 27 października 2019, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_co_gni_to wrote:
    Termin @ wg Flo mam teoretycznie na 1.11 ale to przez to, że ostatni cykl wydłużył mi się do 35 dni, wcześniej cykle idealnie po 28 dni więc równie dobrze i dzisiaj mogłabym dostać, bo dziś 31 dzien cyklu.
    Owulację miałam najprawdopodobniej 19lub 20 lub 21 dnia cyklu.
    Czarne myśli i wkurzenie niestety duże...pms?
    Kiedy masz zamiar zrobić test ? Kibicuje Ci bardzo bo obie mamy przypisany jeden dzień:)

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • in_co_gni_to Autorytet
    Postów: 421 655

    Wysłany: 27 października 2019, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila wrote:
    Kiedy masz zamiar zrobić test ? Kibicuje Ci bardzo bo obie mamy przypisany jeden dzień:)

    Dzięki! Wiesz co nie wiem... Dziś rano myślałam, że poczekam do tego 31.10 w tym momencie myślę czy nie zrobić jutro rano...ale tak bardzo się boje zawieść i tak miło żyje się z myślą, może się udało... A Ty jak planujesz?


    P.S. moja córka też się nazywa jak Twoja ;-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 17:46

    1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

    4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • emdar Autorytet
    Postów: 796 849

    Wysłany: 27 października 2019, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognito, podziwiam za nerwy, serio mówię :) ja bym już dawno bym była po testach :) trzymam kciuki 🤞🤞🤞

    in_co_gni_to lubi tę wiadomość

    38 lat
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 27 października 2019, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_co_gni_to wrote:
    Dzięki! Wiesz co nie wiem... Dziś rano myślałam, że poczekam do tego 31.10 w tym momencie myślę czy nie zrobić jutro rano...ale tak bardzo się boje zawieść i tak miło żyje się z myślą, może się udało... A Ty jak planujesz?


    P.S. moja córka też się nazywa jak Twoja ;-)

    Ja zrobiłam dziś rano. Jakiś cień tam jest Ale bardzo blady. Jutro powtarzam j też się boję, że zrobiłam sobie niepotrzebne nadzieje....

    Moja Lila za 3 tyg kończy dwa latka :) duże dziewczynka już, przydałoby się rodzeństwo:) A staramy się od kwietnia.

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • in_co_gni_to Autorytet
    Postów: 421 655

    Wysłany: 27 października 2019, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no tak, czytałam przecież że robiłaś testy dzisiaj :) to myślę, że może jesteś na dobrej drodze!
    Moja w kwietniu skończy dwa latka, chcieliśmy różnice dwóch lat u dzieci no i coś nie idzie...
    Jeśli w tym cyklu się nie uda, rozpoczynam badania.

    Pomoglyscie mi podjąć decyzję - jutro testuje. Trzymajcie kciuki pliiiiiiiis , boje się okropnieee

    emdar lubi tę wiadomość

    1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

    4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 27 października 2019, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_co_gni_to wrote:
    A no tak, czytałam przecież że robiłaś testy dzisiaj :) to myślę, że może jesteś na dobrej drodze!
    Moja w kwietniu skończy dwa latka, chcieliśmy różnice dwóch lat u dzieci no i coś nie idzie...
    Jeśli w tym cyklu się nie uda, rozpoczynam badania.

    Pomoglyscie mi podjąć decyzję - jutro testuje. Trzymajcie kciuki pliiiiiiiis , boje się okropnieee

    Ekstra :) ja dam znać chwilę po szóstej:)

    in_co_gni_to, emdar lubią tę wiadomość

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • emdar Autorytet
    Postów: 796 849

    Wysłany: 27 października 2019, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Incognito, Karolailila trzymam jutro mocno kciuki 🤞 🤞 🤞. Dajcie znać!

    in_co_gni_to lubi tę wiadomość

    38 lat
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4017 1706

    Wysłany: 27 października 2019, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za jutrzejsze testy ✊✊ dajcie znać od razu 😊

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Olga856 Przyjaciółka
    Postów: 96 88

    Wysłany: 28 października 2019, 05:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. 3mam mocno kciuki za wasze dzisiejsze testowanie ✊✊
    Dla porównania Chciałabym wam coś pokazać..
    Wczoraj zrobiłam test o czulosci 25 i wyszla bardzo blada kreska, dzisiaj test 10 i jaka różnica.
    Po wczorajszym teście już oczywiście zaczęłam się martwić, że coś jest nie tak, że beta spada i takie tam, ale zerknelam później na czułość testu (a prosiłam w aptece o ten najbardziej czuły).
    Pisze to bo może ktoś testował testem o takiej czulosci i nic mu nie wykazał lub wykazał bladziocha. Nic więc straconego 😊
    https://zapodaj.net/ef4c17db5aae6.jpg.html
    https://zapodaj.net/ee9c2300b0afb.jpg.html
    A to test dzisiejszy z 12dpo
    https://zapodaj.net/d0300368d42ac.jpg.html

    Jeszcze jedna rzeczą chciałabym się z Wami podzielić.
    W tym szczęśliwym cyklu ❤️ było 3 dni przed owu-potwierdzona testami owulacyjnymi. Dokładnie 12dc, test pozytywny wyszedł 14dc, a owu - mam w tym czasie dość silne bóle brzucha -była w 15dc. Później już nie było nic ❤️😊
    Ciekawa historia.. Ale właśnie w najbardziej stresujacym dla mnie czasie bo i operacja, później drugi zabieg i ściąganie szwów - tak wpłynęło na mój organizm, że przez przypadek się udało 🤗

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 05:21

    in_co_gni_to, zakochanaaw, Wik89, miscelle, Justyna1719, bella88, Skrzydlata, Karolailila, Anka13 lubią tę wiadomość

    c55fyx8d83g33aob.png
  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 28 października 2019, 06:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam test jak tylko otworzyłam oczy :)
    https://naforum.zapodaj.net/7d43abb97aa4.jpg.html

    in_co_gni_to, Olga856, Mlodamezatka, zakochanaaw, Karolllla, Wik89, Nera, miscelle, Justyna1719, Zajsonek, bella88, Skrzydlata, BB__Anna, Su, justynach, Anka13, Turkusowa90 lubią tę wiadomość

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • Karolailila Ekspertka
    Postów: 129 114

    Wysłany: 28 października 2019, 06:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę uwierzyc , boze jednak sie udało

    Wik89, Zajsonek, bella88, justynach lubią tę wiadomość

    Mój mały cud :* Liliana listopad 2017
  • in_co_gni_to Autorytet
    Postów: 421 655

    Wysłany: 28 października 2019, 06:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila wrote:
    Powtórzyłam test jak tylko otworzyłam oczy :)
    https://naforum.zapodaj.net/7d43abb97aa4.jpg.html
    Gratuluję!!!

    U mnie niestety biel :-( tempka 36.93...
    Wmawiam sobie, że może jednak za wcześnie, ale wiecie... 10 lub 11 lub 12 dpo, raczej 12... Temperatura nie skoczyła tylko miałam powolny wzrost w tym cyklu...oprócz powiększonych piersi i ogromnego trądziku żadnych objawów innych niż co miesiąc... :(

    Karolailila lubi tę wiadomość

    1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

    4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 3872 5822

    Wysłany: 28 października 2019, 06:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila wrote:
    Powtórzyłam test jak tylko otworzyłam oczy :)
    https://naforum.zapodaj.net/7d43abb97aa4.jpg.html

    Gratulacje, spokojnej ciąży.

    Karolailila lubi tę wiadomość

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Olga856 Przyjaciółka
    Postów: 96 88

    Wysłany: 28 października 2019, 06:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolailila wrote:
    Powtórzyłam test jak tylko otworzyłam oczy :)
    https://naforum.zapodaj.net/7d43abb97aa4.jpg.html
    Gratulacje 🤗

    Karolailila lubi tę wiadomość

    c55fyx8d83g33aob.png
  • Olga856 Przyjaciółka
    Postów: 96 88

    Wysłany: 28 października 2019, 06:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_co_gni_to wrote:
    Gratuluję!!!

    U mnie niestety biel :-( tempka 36.93...
    Wmawiam sobie, że może jednak za wcześnie, ale wiecie... 10 lub 11 lub 12 dpo, raczej 12... Temperatura nie skoczyła tylko miałam powolny wzrost w tym cyklu...oprócz powiększonych piersi i ogromnego trądziku żadnych objawów innych niż co miesiąc... :(
    A jaka czułość miał test?

    c55fyx8d83g33aob.png
  • in_co_gni_to Autorytet
    Postów: 421 655

    Wysłany: 28 października 2019, 06:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga, 10 :-( ale zrobiłam facelle... Czy one tak często jak wychodzą fałszywie pozytywnie wychodzą fałszywie negatywne?

    1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

    4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • Olga856 Przyjaciółka
    Postów: 96 88

    Wysłany: 28 października 2019, 06:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_co_gni_to wrote:
    Olga, 10 :-( ale zrobiłam facelle... Czy one tak często jak wychodzą fałszywie pozytywnie wychodzą fałszywie negatywne?
    Jeśli to 12dpo to już chyba powinien coś pokazać jeśli to facelle. One są bardzo czule według mnie. A jesteś pewna, że owu była te 12 dni temu?

    c55fyx8d83g33aob.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego