Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • in_co_gni_to Autorytet
    Postów: 421 655

    Wysłany: 29 października 2019, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na betę nie bardzo mam jak pójść, zrobię test, bo jutro mija 12 dni od ostatniego ❤w czasie okoloowulacyjnym...
    Właśnie wiem, że najgorzej się nastawiać i znowu duuuupa...
    Ale zrobiłam już dzisiaj zamówienie z apteki - olej z wiesiołka, 30 testów owu, promen dla męża, ovulomed max dla mnie i dwa testy ciążowe. Jutro domowie jeszcze zioła ojca sroki i nie ma zmiłuj, w tym cyklu musi się udać 😆

    1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

    4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 29 października 2019, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze 😊😊😊 uda się nam wszystkim i to w najmniej oczekiwanym momencie pewnie... A nie wtedy kiedy się nastawiamy na to że to ten cykl...

    boo123 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • bella88 Autorytet
    Postów: 433 480

    Wysłany: 29 października 2019, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Też mam ten żel 😊 cała tubke sobie wstrzykiwalas 😊? Kup innej firmy 😊 najlepiej zrobić pierwszego moczu 😊
    Tak, cała tubke tylko raz w cyklu jak mi wyszedł test ovu. Jutro kupie innej firmy bo te jakieś felerne naprawdę...

    25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 657 395

    Wysłany: 29 października 2019, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    O to dobrego lekarza masz w takim razie.... No ten co byłam u niego to nie jest taki na 100% ten którego szukam... Ale trudno... Może w końcu mi się uda trafić na dobrego... 3 pęcherzyki ale jeden dominujący... No badania porobilam... Około 24 dc zrobię jeszcze progesteron i prolaktyne... Mąż na razie jeszcze niestety nie przebadal nasienia... Ale bez żadnego ale bierze suplement na poprawę jakości... Więc jeśli coś nie tak z nasieniem to mam nadzieję że to poprawi 😊 ogólnie to ginekolog mi doradzil żeby unikać stresów i się nie denerwować bo to jest ważne w staraniach... I być może to że się nie udaje to może być blokada w głowie.... Może i mieć rację bo ja wszystko przeżywam... Za bardzo chyba się we wszystko wyczuwam....
    Myślę Justynka, że mąż jak najszybciej na badania niech idzie, bo ty może kasę na siebie wydajesz, a może u niego problem?
    Sytuacja jak u nas, chodzę co miesiąc do lekarza, wszystko pięknie, hormony uregulowane, a tu nagle liść w twarz, bo nie ma plemników. U mężczyzny bardzo szybko zdiagnozować problem. Nie zwlekajcie :*

  • Camarilla Autorytet
    Postów: 349 190

    Wysłany: 29 października 2019, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Ja w tym cyklu starania spisałam na straty tak jak wam pisałam dzień przed owulacją awantura w roli głównej z moja córką i mężem. Za to w dzień owulacji mąż mnie obudził jak wrócił z pracy i wieczorkiem powtórka no i dzień po też się udało nam zgrać ;) Wiec nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Po cichu mam nadzieję że może się tym razem uda ;) ale strasznie boje się rozczarowania. Jestem przeziębiona i nasiliła mi się astma mam straszny kaszel nie wiem czy to nie będzie miało negatywnego wpływu na zagnieżdżenie o ile w ogóle do niego dojdzie. Do tego boje się bo odstałam 2 opakowania antybiotyku i mocne sterydy na astmę. Bije się z myślami czy nie iść w sobotę na betę i proga czy poczekać do poniedziałku?

    Kiedy miałaś owulacje?
    Ja skończyłam antybiotyk kilka dni temu, zapalenie oskrzeli. Jeszcze mnie trzyma kaszel ale już normalnie mówię.
    Z drugiej strony w sobotę na betę? Chyba i tak wynik będzie w poniedziałek? Nie wiem jak u Ciebie w lab ale u mnie pobranie krwi i tak daje wynik dopiero w poniedziałek

    Starania od 08.2018
    On 39: brak wytrysku
    Ona 30: ok

    Czekamy na cud.
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1587 777

    Wysłany: 29 października 2019, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Kiedy miałaś owulacje?
    Ja skończyłam antybiotyk kilka dni temu, zapalenie oskrzeli. Jeszcze mnie trzyma kaszel ale już normalnie mówię.
    Z drugiej strony w sobotę na betę? Chyba i tak wynik będzie w poniedziałek? Nie wiem jak u Ciebie w lab ale u mnie pobranie krwi i tak daje wynik dopiero w poniedziałek

    W czwartek, dziś 5dpo w sobotę byłby 9 dpo

    7.12.2020
    8dpo Beta Hcg 3,04
    Progesteron 12,9
    9.12.2020
    Beta HCG <1 😭

    05.01.2021
    8dpo progesteron 14,5
    07.01.2021
    Beta HCG 3,11

    Wyniki nasienia w normie.
    Jeśli w ciągu dwóch cykli nie zaskoczy to drożność jajowodów.
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 29 października 2019, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Myślę Justynka, że mąż jak najszybciej na badania niech idzie, bo ty może kasę na siebie wydajesz, a może u niego problem?
    Sytuacja jak u nas, chodzę co miesiąc do lekarza, wszystko pięknie, hormony uregulowane, a tu nagle liść w twarz, bo nie ma plemników. U mężczyzny bardzo szybko zdiagnozować problem. Nie zwlekajcie :*
    Wiem, że masz w 100 % rację... Ale u nas to wygląda tak.. Najpierw było że ok.. Ze się przebada... Ale potem tak zaczął odwlekac.. Muszę wrócić znowu do tematu, tylko już po wszystkich świętych na spokojnie... Progesteron i prolaktyne i tak przebadam jeszcze w tym cyklu... I zobaczymy... Mąż bierze i tak suplement dla mężczyzn starających się o dziecko... Ale dopiero kilka dni... No zobaczymy...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 657 395

    Wysłany: 29 października 2019, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Wiem, że masz w 100 % rację... Ale u nas to wygląda tak.. Najpierw było że ok.. Ze się przebada... Ale potem tak zaczął odwlekac.. Muszę wrócić znowu do tematu, tylko już po wszystkich świętych na spokojnie... Progesteron i prolaktyne i tak przebadam jeszcze w tym cyklu... I zobaczymy... Mąż bierze i tak suplement dla mężczyzn starających się o dziecko... Ale dopiero kilka dni... No zobaczymy...
    My nawet nie braliśmy pod uwagę, że aż taki problem jest u mojego :(... To tylko parę minut, żeby oddać nasienie, a masz wszystko czarno na białym.
    My tez zwlekalismy pół roku z tym, a no bo jak to możliwe zeby było coś nie tak, przecież mąż ma dopiero 26 lat..
    Naprawdę, każdej babeczce będę gadać że najpierw niech się mąż bada, a nie my co miesiąc coś badamy, u nich to chwila, u nas miesiące żeby zdiagnozować

    Sleepyhead, Beti82 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 października 2019, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    My nawet nie braliśmy pod uwagę, że aż taki problem jest u mojego :(... To tylko parę minut, żeby oddać nasienie, a masz wszystko czarno na białym.
    My tez zwlekalismy pół roku z tym, a no bo jak to możliwe zeby było coś nie tak, przecież mąż ma dopiero 26 lat..
    Naprawdę, każdej babeczce będę gadać że najpierw niech się mąż bada, a nie my co miesiąc coś badamy, u nich to chwila, u nas miesiące żeby zdiagnozować
    Dokładnie, jak pisze Tysia. Jak dla mnie najlepiej badania rozpocząć od partnera. Jedno badania i wszystko jasne :) ja na szczęście nie miałam problemu z namowieniem męża na badania. Może tez dlatego że nasluchał się od znajomego, ktory miał to już za sobą i stwierdził, że to nic strasznego

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 30 października 2019, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead właśnie bo u facetów chyba to o ten strach przed badaniem myślę że chodzi... Jak tak to niby tacy twardziele a co do czego to pewnie się boją..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • boo123 Autorytet
    Postów: 1276 1369

    Wysłany: 30 października 2019, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też odwlekał jak mógł ale w końcu zrobił. Jutro może odbiorę wyniki. Ale jestem ciekawa

    2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

    Starania o rodzeństwo od 05.2018

    05.2020 9tc 💔
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 30 października 2019, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 wrote:
    Mój też odwlekał jak mógł ale w końcu zrobił. Jutro może odbiorę wyniki. Ale jestem ciekawa
    Trzymam kciuki aby wynik był dobry ✊✊😘😘

    boo123 lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • boo123 Autorytet
    Postów: 1276 1369

    Wysłany: 30 października 2019, 16:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ☺️ idę jeszcze jutro na hsg, także sądny dzień 😁 chociaż mam zapalenie krtani, mam nadzieję że to nie przeszkoda i nie odeślą mnie znowu

    2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

    Starania o rodzeństwo od 05.2018

    05.2020 9tc 💔
  • Camarilla Autorytet
    Postów: 349 190

    Wysłany: 30 października 2019, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Sleepyhead właśnie bo u facetów chyba to o ten strach przed badaniem myślę że chodzi... Jak tak to niby tacy twardziele a co do czego to pewnie się boją..

    Męska duma tak działa.
    Wiem bo mój się wykreca tym że teraz leczy co innego i ma dość lekarzy. Ja szukam też problemu w sobie ale mam niemal pewnośc że to nie ze mną jest problem.
    Wyobrazasz sobie taką sytuację jak ja mam? Że twój mąż ma wytrysk raz na 2 - 3miesiace i że masz 1% szans trafić w owulacje? Ja tak mam.
    Ale czekam cierpliwie do końca roku na to aż zoperuje kręgosłup.
    Twój mąż może oddać nasienie - to nie boli. Jeżeli zależy mu na Tobie to zrobi to dla Ciebie. Męska dumę raz na 30 lat można schować do pudełka.
    Jak urodzisz to Ci podziękuję że go zmusiłas do badań.

    Starania od 08.2018
    On 39: brak wytrysku
    Ona 30: ok

    Czekamy na cud.
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 30 października 2019, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla masz 100 % racji.. Zobaczymy czy ten suplement który zaczął brać na poprawę jakości nasienia coś pomoże w staraniach... Jeśli nie to już święty Boże nie pomoze... Jeśli chce dziecko niech się zbada i tyle...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Renatyslawa Przyjaciółka
    Postów: 107 212

    Wysłany: 31 października 2019, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam stresa dziś i muszę się wygadać. Robiłam 2 razy betę 23 i 25 paź. i ta ostatnia była ok.45. Dziś wstałam i coś mnie podkusiło, że a mam test ciążowy jeszcze to zrobie... i co- biel wizira- od razu pobiegłam na bete. Jest możliwe że test nie wyszedł czy po prostu był jakiś lipny( kupiony z tego co pamiętam w jakimś markecie).

    gann9n73ctx2srbn.png
  • Fooskate Ekspertka
    Postów: 163 158

    Wysłany: 31 października 2019, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test mógł nie wykryć po prostu;) czasem tak jest. Moja szwagierka do 6t5d miała negatywne testy całkowicie białe. ;) spokojnie poczekaj do wyników bety ;)

    4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • Renatyslawa Przyjaciółka
    Postów: 107 212

    Wysłany: 31 października 2019, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate wrote:
    Test mógł nie wykryć po prostu;) czasem tak jest. Moja szwagierka do 6t5d miała negatywne testy całkowicie białe. ;) spokojnie poczekaj do wyników bety ;)
    Dziękuję<3 uspokoiła mnie troszkę. Przed 14 będę mieć wyniki.

    gann9n73ctx2srbn.png
  • Renatyslawa Przyjaciółka
    Postów: 107 212

    Wysłany: 31 października 2019, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    😢 beta dziś 39...

    gann9n73ctx2srbn.png
  • in_co_gni_to Autorytet
    Postów: 421 655

    Wysłany: 31 października 2019, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi przykro :-(
    To się dzieje zdecydowanie za często wszystkim na około...

    1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

    4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
‹‹ 71 72 73 74 75
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego