Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • Andzia Ekspertka
    Postów: 146 136

    Wysłany: 28 października 2019, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Dziwna sytuacja powien Ci ja też dziś dostałam 2 opakowania antybiotyku i kurcze nie mogłam powiedzieć nic o staraniach lekarzowi żeby mi dal taki żeby nie zaszkodzić bo on z racji mojej pracy ciągle się spotyka z moim szefem i bałam się że mu coś powie. Ja z głupoty wieczorem zrobiłam test owu żeby zobaczyć czy kreseczka zajaśniała i chyba jestem jakaś dziwna 3lub 4 dzień po owulacji a u mnie kreseczka nieznacznie jaśniejsza od kontrolnej. Nie powinna być ledwie widoczna?

    Rozumiem ze testem owu chcialas sprawdzic czy jest szansa ze jest ciaza? Mi w dzien owulacji pokazalo 2 ciemne krechy i utrzymywaly sie takie puki mi sie testy owulacyjne nie skonczyly wiec nimi bym sie nawet nie przejmowala. Jednak test ciazowy to test tylko slyszalam ze takie "wedrujace kreski" po 9 miesiacach są na swiecie dlatego ja sie tak nad swoim zastanawialam :). Ja chyba nie rusze tego antybiotyku puki nie bede miec pewnosci ze moze byc cos na rzeczy :)

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1291 554

    Wysłany: 29 października 2019, 05:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciałam zobaczyć jak to wogole wygląda bo pierwszy raz robiłam testy owu ja jestem dopiero 4 dpo więc do testowania i ciąży daleko jeśli wogole się uda.

    Córcia 5 lat
    Starania o rodzeństwo od 2018r z przerwami
    Obecnie 5 cykl z;
    Clostilbegyt 1x2tab
    Pabi-dexamethason 0,25
    Ovarion 2x1
    Metformax 1000 2x1
    PCOS, insulinooporność
  • Andzia Ekspertka
    Postów: 146 136

    Wysłany: 29 października 2019, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Nie chciałam zobaczyć jak to wogole wygląda bo pierwszy raz robiłam testy owu ja jestem dopiero 4 dpo więc do testowania i ciąży daleko jeśli wogole się uda.

    Ahaa :) tez sprawdzalam ale jak pisalam od pierwszwgo pozytywnego caly czas mi sie te ciemne krechy utrzymywaly. Wiecej razy owulacyjnych nie robilam bo kase dalam a dla mnie to dalej zgadywanie :) aktualnie jestem na monitoringu :)

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3897 1673

    Wysłany: 29 października 2019, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile placicie za monitoring cyklu??

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • Andzia Ekspertka
    Postów: 146 136

    Wysłany: 29 października 2019, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziewczyny ile placicie za monitoring cyklu??

    Ja nic nie place bo chodze na nfz. Mam wizyte raz w tygodniu. Na szczescie u mnie nie ma tak ze trzeba sie umowic i za miesiac dopiero wizyta tylko przychodze rejestruje sie i siadam :)

  • UlaFalka Autorytet
    Postów: 446 264

    Wysłany: 29 października 2019, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    Dziewczyny zrobilam test ciazowy i zawsze mialam tak ze ten róż mi uciekal az do kontrolnej i dopiero tam sie zatrzymal na kresce a dzis pojawila mi sie najpierw ta druga kreska dosc mocno ale po paru sekundach znikla i zostala tylko kontrolna. Oczywiscie z ciekawosci rozebralam test (wiem ze nie wskazane) i na koncu tej bardziej czesci waty widze taka kreske. To jest wada testu czy zdazaja sie takie przypadki ze to ciaza tylko kreska sie obrazila i schowala ? :p dodaje zdjecie ale moj aparat szalu nie robi i nie jest najlepszej jakosci ;)

    https://naforum.zapodaj.net/1a988504d785.jpg.html

    Andzia, test jest negatywny. Producenci testów nie przewidzieli ich rozbierania na części pierwsze. Naprawdę to niczego nie wnosi.
    Zrób test za kilka dni i zobacz czy będą dwie kreski albo pójdź na betę.

    Endometrioza
    Torbiel czekoladowa na lewym jajniku
    Niska rezerwa jajnikowa (AMH 0,7)

    Luty 2020 - 1 IUI nieudane
    Czerwiec 2020 - 2 IUI 🍀🍀🍀

    Starania o drugiego maluszka
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3897 1673

    Wysłany: 29 października 2019, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    Ja nic nie place bo chodze na nfz. Mam wizyte raz w tygodniu. Na szczescie u mnie nie ma tak ze trzeba sie umowic i za miesiac dopiero wizyta tylko przychodze rejestruje sie i siadam :)
    O no to super masz jak tak... Ja wczoraj za jedno usg 200 zapłaciłam.. Czyli za monitoring cyklu by wynosiło 400 bo teraz trzeba sprawdzić czy pecherzyk pękł..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • Inga28 Autorytet
    Postów: 407 572

    Wysłany: 29 października 2019, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    O no to super masz jak tak... Ja wczoraj za jedno usg 200 zapłaciłam.. Czyli za monitoring cyklu by wynosiło 400 bo teraz trzeba sprawdzić czy pecherzyk pękł..

    Też tak mam, pierwsza wizyta w miesiącu 200 zł, a kolejne 50 zł - czyli około 3

    Czyli już wychodzi 350 zł, a jeszcze jak zdecyduje się na zastrzyk na pęknięcie to dodatkowe 100 zł

    poronienie 08.2019 (puste jajo-łyżeczkowanie)
    30.03.2020 - II kreski ❤️🐥 20.04.2020 - 0,83cm i serduszko
    8599rjjg9nc50a0l.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3897 1673

    Wysłany: 29 października 2019, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 tam ogólnie się płaci na przykład za wykonanie usg, nie to że każda następna taniej.. Tylko po prostu maja cennik taki.. I tak się zastanawiałam czy to drogo czy normalna cena..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • Andzia Ekspertka
    Postów: 146 136

    Wysłany: 29 października 2019, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Inga28 tam ogólnie się płaci na przykład za wykonanie usg, nie to że każda następna taniej.. Tylko po prostu maja cennik taki.. I tak się zastanawiałam czy to drogo czy normalna cena..

    Ja jak zaczelam chodzic na nfz do ginekologa to tak zostalam bo sie poprostu przyzwyczaiłam u niego. Prywatnie tez chodzilam ale roznicy żadnej nie widzialam. Niby sie mowi ze prywatnie lepiej ale ja nie narzekam na swojego lekarza bo sam mi badania proponuje a nie musze sie prosic i o monitoringu tez zaczal mowic ze zrobi mi przez 3 miesiace a jak nic z tego nie bedzie to bedziemy dalej kombinowac :)

  • in_co_gni_to Autorytet
    Postów: 421 655

    Wysłany: 29 października 2019, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a na ten monitoring chodzi się raz w tygodniu? Jak to wygląda w ogóle? Robi się testy i jak wyjdą dodanie to się idzie na USG? Chce zrobić w tym miesiącu, ale właśnie moja lekarka przyjmuje tylko 1x w tygodniu

    1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

    4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3897 1673

    Wysłany: 29 października 2019, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia to masz szczęście że trafiłaś na takiego lekarza.... Bo u mnie na nfz jest masakra jakaś.... Nawet badań mi nie zlecano podstawowych... O monitoringu nawet słowa nie było...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3897 1673

    Wysłany: 29 października 2019, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_co_gni_to wrote:
    Dziewczyny, a na ten monitoring chodzi się raz w tygodniu? Jak to wygląda w ogóle? Robi się testy i jak wyjdą dodanie to się idzie na USG? Chce zrobić w tym miesiącu, ale właśnie moja lekarka przyjmuje tylko 1x w tygodniu
    No u mnie to jest tak że miałam przyjść między 8 a 10 dc pierwszy raz, to byłam wczoraj 9dc. Kazał mi sprawdzić za tydzień czy pekl. A potem się okazało że on za tydzień tu nie przyjmuje.... I myślę co tu zrobić żeby sprawdzić czy pękł... U nas ten lekarz też raz w tygodniu przyjmuje...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1291 554

    Wysłany: 29 października 2019, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na NFZ nic nie płacę przychodem kiedy chce między pacjentkami a prywatnie pierwsza konsultacja w miesiącu 150zl każdy kolejny monit darmowy.

    U mnie dziś jakieś rewolucję jestem tak rozdrażniona że bez kija niepodchodz do tego jakieś pobolewanie brzucha i biegunka a to dopiero 5 dpo jak to PMS już się zaczyna to chyba zwariuje

    Córcia 5 lat
    Starania o rodzeństwo od 2018r z przerwami
    Obecnie 5 cykl z;
    Clostilbegyt 1x2tab
    Pabi-dexamethason 0,25
    Ovarion 2x1
    Metformax 1000 2x1
    PCOS, insulinooporność
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3897 1673

    Wysłany: 29 października 2019, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina2005 ja w poprzednim cyklu miałam gigantyczny PMS i praktyczne nie zaraz po owulacji.... Prawie 2 tygodnie taka chodziłam... Masakra jakaś była...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 października 2019, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziewczyny ile placicie za monitoring cyklu??
    Justyna tak się cieszę, że w końcu udało Ci się badania porobić i być na monicie :) piękny wynik 3 pęcherzyki i to bez stumulacji! :) kibicuję Ci, bo staramy się podobny czas :)
    Ja za monit niestety płacę też koło 2 stówek. I to trzeba być 2 razy na wizycie. Pamiętaj że pęcherzyki rosną ok 2 mm na dobę :) mnie zawsze zadziwia to, że mój lekarz potrafi praktycznie co do godziny przewidzieć owulację :D

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3897 1673

    Wysłany: 29 października 2019, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    Justyna tak się cieszę, że w końcu udało Ci się badania porobić i być na monicie :) piękny wynik 3 pęcherzyki i to bez stumulacji! :) kibicuję Ci, bo staramy się podobny czas :)
    Ja za monit niestety płacę też koło 2 stówek. I to trzeba być 2 razy na wizycie. Pamiętaj że pęcherzyki rosną ok 2 mm na dobę :) mnie zawsze zadziwia to, że mój lekarz potrafi praktycznie co do godziny przewidzieć owulację :D
    O to dobrego lekarza masz w takim razie.... No ten co byłam u niego to nie jest taki na 100% ten którego szukam... Ale trudno... Może w końcu mi się uda trafić na dobrego... 3 pęcherzyki ale jeden dominujący... No badania porobilam... Około 24 dc zrobię jeszcze progesteron i prolaktyne... Mąż na razie jeszcze niestety nie przebadal nasienia... Ale bez żadnego ale bierze suplement na poprawę jakości... Więc jeśli coś nie tak z nasieniem to mam nadzieję że to poprawi 😊 ogólnie to ginekolog mi doradzil żeby unikać stresów i się nie denerwować bo to jest ważne w staraniach... I być może to że się nie udaje to może być blokada w głowie.... Może i mieć rację bo ja wszystko przeżywam... Za bardzo chyba się we wszystko wyczuwam....

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 października 2019, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    O to dobrego lekarza masz w takim razie.... No ten co byłam u niego to nie jest taki na 100% ten którego szukam... Ale trudno... Może w końcu mi się uda trafić na dobrego... 3 pęcherzyki ale jeden dominujący... No badania porobilam... Około 24 dc zrobię jeszcze progesteron i prolaktyne... Mąż na razie jeszcze niestety nie przebadal nasienia... Ale bez żadnego ale bierze suplement na poprawę jakości... Więc jeśli coś nie tak z nasieniem to mam nadzieję że to poprawi 😊 ogólnie to ginekolog mi doradzil żeby unikać stresów i się nie denerwować bo to jest ważne w staraniach... I być może to że się nie udaje to może być blokada w głowie.... Może i mieć rację bo ja wszystko przeżywam... Za bardzo chyba się we wszystko wyczuwam....
    To niech mąż nie zwleka, tylko bierze się za siebie i szoruje na badania! Nic strasznego :) a napewno wiele wyjasni :)
    Co do blokady - to samo powiedział nam androlog. Dodając przy tym że i normalnie pary mogą się starać do 3 lat. Dla mnie to kosmos, bo po 1.5 roku mam dosyć

  • bella88 Autorytet
    Postów: 425 467

    Wysłany: 29 października 2019, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba się udało 😁

    Miałam zrobić dziś progesteron. Ale zrobiłam od razu też betę. Wyszło mi 139 😁 nie wierzę normalnie 😁 udało się 😁 oby było wszystko dobrze ❤️

    Ale wczoraj robiłam test ciążowy i wiecie że mi nic nie wyszło? Nawet cienia cienia nie było. To mój 20dc i 7dpo

    Turkusowa90 lubi tę wiadomość

    25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 19.05 godz. 19.15
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 1627 1460

    Wysłany: 29 października 2019, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Dziewczyny chyba się udało 😁

    Miałam zrobić dziś progesteron. Ale zrobiłam od razu też betę. Wyszło mi 139 😁 nie wierzę normalnie 😁 udało się 😁 oby było wszystko dobrze ❤️

    Ale wczoraj robiłam test ciążowy i wiecie że mi nic nie wyszło? Nawet cienia cienia nie było. To mój 20dc i 7dpo

    Oooo kurcze jaki wysoki wynik jak na tak mega wczesnym etapie 😮 7 dpo to dziewczynom wychodzila beta nawyzej do 15 czesto xD szok no i gratulacje :)

    oar83e3k9dvg5tit.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    03.03 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03 (10dpo) - ⏸️
    07.03 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03 (13dpo) - beta 105
    11.03 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03 (20dpo) - beta: 1830
    17.03 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
    11.05 (12+5) - 👶🏼 7,1 cm
    25.06/30.06 - poznam w końcu płeć? 🤔🙏🏻
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.