Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1822 1138

    Wysłany: 29 października 2019, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Dziewczyny chyba się udało 😁

    Miałam zrobić dziś progesteron. Ale zrobiłam od razu też betę. Wyszło mi 139 😁 nie wierzę normalnie 😁 udało się 😁 oby było wszystko dobrze ❤️

    Ale wczoraj robiłam test ciążowy i wiecie że mi nic nie wyszło? Nawet cienia cienia nie było. To mój 20dc i 7dpo

    Super gratulacje kochana. Trzymam kciuki za bliźniaki 😍

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • bella88 Autorytet
    Postów: 433 480

    Wysłany: 29 października 2019, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Oooo kurcze jaki wysoki wynik jak na tak mega wczesnym etapie 😮 7 dpo to dziewczynom wychodzila beta nawyzej do 15 czesto xD szok no i gratulacje :)

    Właśnie to mnie trochę martwi. Miałam już zasniad i boję się powtórki bo ta beta taka już wysoka 😕 od 3 dni czułam bardzo plecy i dzisiaj bardzo mnie już piersi bolą. Modlę się żeby nie było powtórki bo się załamie 😕

    25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • bella88 Autorytet
    Postów: 433 480

    Wysłany: 29 października 2019, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Super gratulacje kochana. Trzymam kciuki za bliźniaki 😍
    Ale ani w mojej rodzinie ani męża nie było bliźniaków. To wogole możliwe by było?

    25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1822 1138

    Wysłany: 29 października 2019, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Ale ani w mojej rodzinie ani męża nie było bliźniaków. To wogole możliwe by było?

    Ależ oczywiście. A miałaś monitoring?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • bella88 Autorytet
    Postów: 433 480

    Wysłany: 29 października 2019, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Ależ oczywiście. A miałaś monitoring?
    Nie miałam. No to oby to było to hehe... Niestety jestem po zasniadzie i trochę mi w głowie siedzi że może być powtórka. Wtedy też beta bardzo szybko przyrasta 😕

    25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1822 1138

    Wysłany: 29 października 2019, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Nie miałam. No to oby to było to hehe... Niestety jestem po zasniadzie i trochę mi w głowie siedzi że może być powtórka. Wtedy też beta bardzo szybko przyrasta 😕

    Bądź dobrej myśli 😍 mogły być dwa pęcherzyki a zdążają się też bliźniaki jednojajowe. To że w rodzinie nie było to nic nie znaczy że nie możesz być pierwsza. Życzę ci aby to było właśnie to i żebyś zobaczyłem piękne bijące serduszka 😘

    bella88, Justyna1719 lubią tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4417 1849

    Wysłany: 29 października 2019, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Dziewczyny chyba się udało 😁

    Miałam zrobić dziś progesteron. Ale zrobiłam od razu też betę. Wyszło mi 139 😁 nie wierzę normalnie 😁 udało się 😁 oby było wszystko dobrze ❤️

    Ale wczoraj robiłam test ciążowy i wiecie że mi nic nie wyszło? Nawet cienia cienia nie było. To mój 20dc i 7dpo
    Ojej to szybko beta skoczyła 😊 gratuluję 😘😘😊

    bella88 lubi tę wiadomość

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    🔻29.04 usunięcie nadzerki
    🔻15.05 - wizyta kontrolna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4417 1849

    Wysłany: 29 października 2019, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się do dzastina2005 😊 dwoje na raz 😊 super by było 😊 za dwa dni powtórz betę 😊 trzymam kciuki ✊✊ aby było wszystko dobrze 😘😘😘 super wieści 😊 a ja poproszę o kciuki za moje staranka bo akurat mam plodne dni 😊 piątek, sobota owulacja powinna być 😊 tak myślę 😊

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    🔻29.04 usunięcie nadzerki
    🔻15.05 - wizyta kontrolna
  • Camarilla Autorytet
    Postów: 351 190

    Wysłany: 29 października 2019, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Przyłączam się do dzastina2005 😊 dwoje na raz 😊 super by było 😊 za dwa dni powtórz betę 😊 trzymam kciuki ✊✊ aby było wszystko dobrze 😘😘😘 super wieści 😊 a ja poproszę o kciuki za moje staranka bo akurat mam plodne dni 😊 piątek, sobota owulacja powinna być 😊 tak myślę 😊

    Trzymam kciuki jak co miesiąc. I mam nadzieję że trzymam te kciuki ostatni miesiąc i będę Ci gratulować za 2 tygodnie.

    U mnie owu albo dziś jeszcze albo jutro.
    Wczoraj starania zakończone niepowodzeniem.
    Dzisiaj drugie podejście. Jeżeli się nie uda to jutro już nie będzie szans bo pracuje 14 h i wiem że na pewno nie będę miała ochoty.

    Starania od 08.2018
    On 39: brak wytrysku
    Ona 30: ok

    Czekamy na cud.
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4417 1849

    Wysłany: 29 października 2019, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Trzymam kciuki jak co miesiąc. I mam nadzieję że trzymam te kciuki ostatni miesiąc i będę Ci gratulować za 2 tygodnie.

    U mnie owu albo dziś jeszcze albo jutro.
    Wczoraj starania zakończone niepowodzeniem.
    Dzisiaj drugie podejście. Jeżeli się nie uda to jutro już nie będzie szans bo pracuje 14 h i wiem że na pewno nie będę miała ochoty.
    Więc będziesz testować przede mną 😊😘😘 cudownie by było ujrzeć te dwie kreseczki... Ja nawet jak owulaki robiłam to z takim rozmarzeniem patrzyłam jak druga kreska ciemnieje.. 😊

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    🔻29.04 usunięcie nadzerki
    🔻15.05 - wizyta kontrolna
  • Camarilla Autorytet
    Postów: 351 190

    Wysłany: 29 października 2019, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Więc będziesz testować przede mną 😊😘😘 cudownie by było ujrzeć te dwie kreseczki... Ja nawet jak owulaki robiłam to z takim rozmarzeniem patrzyłam jak druga kreska ciemnieje.. 😊

    A mnie to stresuje 😆 jak widze że owulak pozytywny to zaczyna się parcie a jak zaczyna się parcie to tracę ochotę na starania.
    Ale dzisiaj stary był u fryzjera i się ogolil więc ochota większą 😈

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2018
    On 39: brak wytrysku
    Ona 30: ok

    Czekamy na cud.
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4417 1849

    Wysłany: 29 października 2019, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    A mnie to stresuje 😆 jak widze że owulak pozytywny to zaczyna się parcie a jak zaczyna się parcie to tracę ochotę na starania.
    Ale dzisiaj stary był u fryzjera i się ogolil więc ochota większą 😈
    No ja dlatego owulaków już nie robię bo też tak miałam że jak pozytyw to seks był jak obowiązek... Zero przyjemności... Nawet mój zauważył że spięta jestem... No i zaprzestałam ich robienia...
    A więc owocnego wieczorku 😊 no i przyjemnego oczywiście 😊 też chyba coś wykombinuje na dziś i zaciagne swojego 🤣🤣🤣

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 19:49

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    🔻29.04 usunięcie nadzerki
    🔻15.05 - wizyta kontrolna
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1822 1138

    Wysłany: 29 października 2019, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu starania spisałam na straty tak jak wam pisałam dzień przed owulacją awantura w roli głównej z moja córką i mężem. Za to w dzień owulacji mąż mnie obudził jak wrócił z pracy i wieczorkiem powtórka no i dzień po też się udało nam zgrać ;) Wiec nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Po cichu mam nadzieję że może się tym razem uda ;) ale strasznie boje się rozczarowania. Jestem przeziębiona i nasiliła mi się astma mam straszny kaszel nie wiem czy to nie będzie miało negatywnego wpływu na zagnieżdżenie o ile w ogóle do niego dojdzie. Do tego boje się bo odstałam 2 opakowania antybiotyku i mocne sterydy na astmę. Bije się z myślami czy nie iść w sobotę na betę i proga czy poczekać do poniedziałku?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4417 1849

    Wysłany: 29 października 2019, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina2005 obyś miała niespodziankę 😊 nie wiem co Ci doradzić.. Może poczekaj do terminu @??

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    🔻29.04 usunięcie nadzerki
    🔻15.05 - wizyta kontrolna
  • bella88 Autorytet
    Postów: 433 480

    Wysłany: 29 października 2019, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Przyłączam się do dzastina2005 😊 dwoje na raz 😊 super by było 😊 za dwa dni powtórz betę 😊 trzymam kciuki ✊✊ aby było wszystko dobrze 😘😘😘 super wieści 😊 a ja poproszę o kciuki za moje staranka bo akurat mam plodne dni 😊 piątek, sobota owulacja powinna być 😊 tak myślę 😊
    To trzymam mocno kciuki za owocne starania ✊ oby dały rezultat 😊 ja w tym cyklu dodatkowo w dzień ovu użyłam lubrykantu Prefert, to tak ode mnie 😊 i leżenie po ❤️ przynajmniej 20 min i nie szłam pod prysznic tylko papier w majtki i jakoś się przeżyło 😋

    Przed chwilą wykonałam 2 testy ciążowe tej samej firmy i nadal biel wizira. Chyba cos z nimi jest nie tak. Jutro kupie inny bo ciekawa jestem jak wyjdzie.

    Przesyłam wszystkim ciążowe wiruski %$&'®©¥¢£¥§❤️❤️❤️

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4417 1849

    Wysłany: 29 października 2019, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    To trzymam mocno kciuki za owocne starania ✊ oby dały rezultat 😊 ja w tym cyklu dodatkowo w dzień ovu użyłam lubrykantu Prefert, to tak ode mnie 😊 i leżenie po ❤️ przynajmniej 20 min i nie szłam pod prysznic tylko papier w majtki i jakoś się przeżyło 😋

    Przed chwilą wykonałam 2 testy ciążowe tej samej firmy i nadal biel wizira. Chyba cos z nimi jest nie tak. Jutro kupie inny bo ciekawa jestem jak wyjdzie.

    Przesyłam wszystkim ciążowe wiruski %$&'®©¥¢£¥§❤️❤️❤️
    Też mam ten żel 😊 cała tubke sobie wstrzykiwalas 😊? Kup innej firmy 😊 najlepiej zrobić pierwszego moczu 😊

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 20:37

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    🔻29.04 usunięcie nadzerki
    🔻15.05 - wizyta kontrolna
  • in_co_gni_to Autorytet
    Postów: 421 655

    Wysłany: 29 października 2019, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Pocieszcie, poratujcie dobrym słowem proszę.
    Termin @ wypada mi wg Flo na 1.11
    Od wczoraj mam leciutkie plamienia, zero objawów miesiączki, zazwyczaj boli mnie brzuch, czuję poprostu swoją macicę, teraz nic.
    Piersi mam trochę powiększone, zazwyczaj tego nie było.
    Test wczoraj ujemny
    Temp 36.83
    Co myślicie? Mój M. Cały czas mi wkręca, że to może jednak ciąża... A ja już trochę świruje... Jutro zrobię test oczywiście, ale powiedzcie mi - znowu mam robić sobie nadzieję? Bo ja już się trochę pogodzilam, że znowu się nie udało i boje się kolejnego rozczarowania jutro...

    1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

    4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1822 1138

    Wysłany: 29 października 2019, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    To trzymam mocno kciuki za owocne starania ✊ oby dały rezultat 😊 ja w tym cyklu dodatkowo w dzień ovu użyłam lubrykantu Prefert, to tak ode mnie 😊 i leżenie po ❤️ przynajmniej 20 min i nie szłam pod prysznic tylko papier w majtki i jakoś się przeżyło 😋

    Przed chwilą wykonałam 2 testy ciążowe tej samej firmy i nadal biel wizira. Chyba cos z nimi jest nie tak. Jutro kupie inny bo ciekawa jestem jak wyjdzie.

    Przesyłam wszystkim ciążowe wiruski %$&'®©¥¢£¥§❤️❤️❤️

    kochana zrób z rannego moczu może ten wieczorny za bardzo rozcieńczony jest.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1822 1138

    Wysłany: 29 października 2019, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_co_gni_to wrote:
    Dziewczyny... Pocieszcie, poratujcie dobrym słowem proszę.
    Termin @ wypada mi wg Flo na 1.11
    Od wczoraj mam leciutkie plamienia, zero objawów miesiączki, zazwyczaj boli mnie brzuch, czuję poprostu swoją macicę, teraz nic.
    Piersi mam trochę powiększone, zazwyczaj tego nie było.
    Test wczoraj ujemny
    Temp 36.83
    Co myślicie? Mój M. Cały czas mi wkręca, że to może jednak ciąża... A ja już trochę świruje... Jutro zrobię test oczywiście, ale powiedzcie mi - znowu mam robić sobie nadzieję? Bo ja już się trochę pogodzilam, że znowu się nie udało i boje się kolejnego rozczarowania jutro...

    Na twoim miejscu poszła bym jutro na betę miała byś 100%pewności. Testy różnie każdemu wychodzą. Tak czy inaczej trzymam mocno kciuki. ;*

    in_co_gni_to lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4417 1849

    Wysłany: 29 października 2019, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    In_co_gni_to najgorsze jest się nastawić na to że wyszło i potem się rozczarować... Ja na Twoim miejscu zrobiłbym test lub betę dla spokoju... Ale jeśli to plamienie to implantacja dopiero to test wyjdzie pozytywny podobno dopiero po 2 dniach..

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    🔻29.04 usunięcie nadzerki
    🔻15.05 - wizyta kontrolna
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego