Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 1304 1008

    Wysłany: 31 października 2019, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa wrote:
    😢 beta dziś 39...

    Przykro mi bardzo :(

    oar83e3k9dvg5tit.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    Luteina 100x2

    03.03.20 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03.20 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03.20 (10dpo) - ⏸️
    07.03.20 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03.20 (13dpo) - beta 105
    11.03.2020 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03.2020 (20dpo) - beta: 1830
    17.03.2020 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03.2020 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
  • Fooskate Ekspertka
    Postów: 163 158

    Wysłany: 31 października 2019, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczelam plamić i mieć bóle brzucha. Generalnie za tydzień miałam mieć wizytę, ale gin kazała przyjechać dzisiaj o 19. Panikuje, bo dokładnie tak samo było jak poroniłam.

    4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • bella88 Autorytet
    Postów: 394 435

    Wysłany: 31 października 2019, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate wrote:
    Ja zaczelam plamić i mieć bóle brzucha. Generalnie za tydzień miałam mieć wizytę, ale gin kazała przyjechać dzisiaj o 19. Panikuje, bo dokładnie tak samo było jak poroniłam.
    Kurcze... Współczuję ☹️ oby wszystko było dobrze. Trzymam kciuki ✊

    25 cs o drugie maleństwo
    2fbb84f73218e4b6131d415af7f5f0e3.png
  • in_co_gni_to Autorytet
    Postów: 420 653

    Wysłany: 31 października 2019, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Fooskate trzymaj się dzielnie i mam nadzieję, że chociaż Tobie się uda!!!

    1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

    4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • boo123 Autorytet
    Postów: 859 1043

    Wysłany: 31 października 2019, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate trzymaj się 😢

    Ja odebrałam dziś wyniki męża i są fatalne, liczba prawidłowych plemników 1%, Koncentracja 1, liczba plemników 10mln. Podlamalam się totalnie, bo wiem że z nim będzie problem jeśli chodzi o jakieś USG jąder czy zabiegi. Ciężko mu było się wybrać na badanie nasienia...
    Moje hsg ok, wszystko drożne. Przynajmniej tyle.

    I jeszcze muszę się wstrzymać ten cykl ze staraniami bo lekarz tak mi zalecił po hsg. Dół totalny dzisiaj

    Wiadomość wyedytowana przez autora 31 października 2019, 20:17

    08.2016 synek
    starania od 05.2018
    Ja insulinooporność
    Problem męski - poprawa wyników po 3 miesiącach -> profertil+navitin= ciąża :)
    22.03 - 14 dpo II kreski
    23.03 - 15 dpo beta 145, prog 31, TSH 2.0
    28.03 - 20 dpo beta 1233
    01.04 - 24 dpo pęcherzyk ciążowy 💚
    15.04 16.00 wizyta serduszkowa

    leki: pregna plus, euthyrox 25, duphaston 2x1, magnez

    "Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."

    uwo9pc0zfsphi1jb.png
  • bella88 Autorytet
    Postów: 394 435

    Wysłany: 31 października 2019, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate co u Ciebie? Co powiedziała gin? Wszystko w porządku?

    25 cs o drugie maleństwo
    2fbb84f73218e4b6131d415af7f5f0e3.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3885 1659

    Wysłany: 31 października 2019, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatyslawa wrote:
    😢 beta dziś 39...
    Bardzo mi przykro ☹️☹️☹️

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat
    Ja: badania ok.

    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3885 1659

    Wysłany: 31 października 2019, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate wiadomo coś??? Trzymam kciuki za Ciebie ✊✊

    Boo123 kurcze a on w ogóle co na to??? Może jakieś suplementy mu pomogą? Nie wiem ☹️

    Kurcze same źle wiadomości dziś.. ☹️

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat
    Ja: badania ok.

    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
  • Fooskate Ekspertka
    Postów: 163 158

    Wysłany: 31 października 2019, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pęcherzyk 0.53, ciałko żółte w pewnym momencie powiedziała ze malutkie widziała. Ale krwawienie jest, i 3x1 dupek. L4 do 7.11 i wtedy wizyta. Nie wiadomo co z tego będzie. Czy 0,53 to dobry pęcherzyk na 5t0d ? Ona mówi ze ciąża młodsza się wydaje.

    Wiadomość wyedytowana przez autora 31 października 2019, 21:42

    4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 626 379

    Wysłany: 31 października 2019, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 wrote:
    Fooskate trzymaj się 😢

    Ja odebrałam dziś wyniki męża i są fatalne, liczba prawidłowych plemników 1%, Koncentracja 1, liczba plemników 10mln. Podlamalam się totalnie, bo wiem że z nim będzie problem jeśli chodzi o jakieś USG jąder czy zabiegi. Ciężko mu było się wybrać na badanie nasienia...
    Moje hsg ok, wszystko drożne. Przynajmniej tyle.

    I jeszcze muszę się wstrzymać ten cykl ze staraniami bo lekarz tak mi zalecił po hsg. Dół totalny dzisiaj
    Przykro mi kochana.

    My dzis mieliśmy pierwsza wizytę w klinice leczenia niepłodności, powtorka badania nasienia, jak tam nie będzie plemników znowu to będą szukać ich w jadrach, jak tam ich nie będzie to tylko Dawca :( serce pęka, mam dopiero 23lata

    Wiadomość wyedytowana przez autora 31 października 2019, 21:49

  • emdar Autorytet
    Postów: 688 724

    Wysłany: 1 listopada 2019, 07:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate wrote:
    Dziewczyny, pęcherzyk 0.53, ciałko żółte w pewnym momencie powiedziała ze malutkie widziała. Ale krwawienie jest, i 3x1 dupek. L4 do 7.11 i wtedy wizyta. Nie wiadomo co z tego będzie. Czy 0,53 to dobry pęcherzyk na 5t0d ? Ona mówi ze ciąża młodsza się wydaje.
    Na 5t0d to dobry wymiar. Na tym etapie to wystarczy że lekarz coś źle wypatrzy albo gorszy sprzęt, no albo wystarczy że ciąża młodsza o parę dni (wiesz na 100%kiedy była owulacja?). Niestety nie pozostaje nic innego jak uzbroić się w cierpliwość. Jeśli krwawienie jest z powodu niskiego proga to Duphaston na pewno pomoże. Bądź dobrej myśli i trzymam mocno kciuki!

  • boo123 Autorytet
    Postów: 859 1043

    Wysłany: 1 listopada 2019, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna trochę się podlamal, wiadomo dla.faceta takie wieści to cios. Kupię mu jakieś suple, już ma zakaz gorących prysznicow które tak uwielbia i seks co 2-3 dni (tak zalecił mi kiedyś gin w celu poprawy jakości nasienia). Kupię mu orzechy brazylijskie, wyczytałam na forum że maca też jest dobra. Za 3 miesiące powtórzymy badania.

    Tysia nie znam Twojej historii bo dawno nie wchodziłam na forum, ale może też suplementami i częstym seksem da radę podnieść parametry.
    A czytałam też historię dziewczyn których faceci mieli fatalne wyniki, tylko ivf było szansa na ciążę a zachodziły w naturalnych cyklach.

    Mam nadzieję że z nami też będzie podobnie i przypląta się ten jeden najsilniejszy plemnik i mu się uda 😁

    08.2016 synek
    starania od 05.2018
    Ja insulinooporność
    Problem męski - poprawa wyników po 3 miesiącach -> profertil+navitin= ciąża :)
    22.03 - 14 dpo II kreski
    23.03 - 15 dpo beta 145, prog 31, TSH 2.0
    28.03 - 20 dpo beta 1233
    01.04 - 24 dpo pęcherzyk ciążowy 💚
    15.04 16.00 wizyta serduszkowa

    leki: pregna plus, euthyrox 25, duphaston 2x1, magnez

    "Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."

    uwo9pc0zfsphi1jb.png
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 626 379

    Wysłany: 1 listopada 2019, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 wrote:
    Justyna trochę się podlamal, wiadomo dla.faceta takie wieści to cios. Kupię mu jakieś suple, już ma zakaz gorących prysznicow które tak uwielbia i seks co 2-3 dni (tak zalecił mi kiedyś gin w celu poprawy jakości nasienia). Kupię mu orzechy brazylijskie, wyczytałam na forum że maca też jest dobra. Za 3 miesiące powtórzymy badania.

    Tysia nie znam Twojej historii bo dawno nie wchodziłam na forum, ale może też suplementami i częstym seksem da radę podnieść parametry.
    A czytałam też historię dziewczyn których faceci mieli fatalne wyniki, tylko ivf było szansa na ciążę a zachodziły w naturalnych cyklach.

    Mam nadzieję że z nami też będzie podobnie i przypląta się ten jeden najsilniejszy plemnik i mu się uda 😁
    U nas nie ma wcale plemników :(

  • boo123 Autorytet
    Postów: 859 1043

    Wysłany: 1 listopada 2019, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia 😢😢😢

    08.2016 synek
    starania od 05.2018
    Ja insulinooporność
    Problem męski - poprawa wyników po 3 miesiącach -> profertil+navitin= ciąża :)
    22.03 - 14 dpo II kreski
    23.03 - 15 dpo beta 145, prog 31, TSH 2.0
    28.03 - 20 dpo beta 1233
    01.04 - 24 dpo pęcherzyk ciążowy 💚
    15.04 16.00 wizyta serduszkowa

    leki: pregna plus, euthyrox 25, duphaston 2x1, magnez

    "Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."

    uwo9pc0zfsphi1jb.png
  • Karolllla Autorytet
    Postów: 810 740

    Wysłany: 1 listopada 2019, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate wrote:
    Dziewczyny, pęcherzyk 0.53, ciałko żółte w pewnym momencie powiedziała ze malutkie widziała. Ale krwawienie jest, i 3x1 dupek. L4 do 7.11 i wtedy wizyta. Nie wiadomo co z tego będzie. Czy 0,53 to dobry pęcherzyk na 5t0d ? Ona mówi ze ciąża młodsza się wydaje.

    Dobry wynik :) ja w 4+6 miałam 4 mm pęcherzyk, w którym niewiele było widać, a w 5+6 już serduszko <3

    textp2.png

    06.2018 łyżeczkowanie
    09.2019 II ♥️
  • Fooskate Ekspertka
    Postów: 163 158

    Wysłany: 2 listopada 2019, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, wczoraj się świetnie czułam, brzuch zupełnie nie bolał, zero plamienia. A dzisiaj od rana znów mnie pobolewa jak na @ i delikatnie na papierze widziałam śluz jak kawa z mlekiem... i teraz już nie wiem co robić.

    4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • Goldlemon Ekspertka
    Postów: 192 53

    Wysłany: 2 listopada 2019, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate wrote:
    Kurczę, wczoraj się świetnie czułam, brzuch zupełnie nie bolał, zero plamienia. A dzisiaj od rana znów mnie pobolewa jak na @ i delikatnie na papierze widziałam śluz jak kawa z mlekiem... i teraz już nie wiem co robić.
    :( masz test w domu zeby sprawdzić kreske?

    Starania od marca 2018
    Badania ok: progesteron, estradiol, FSH, LH, HSG, histeroskopia, mąż
    Nieprawidłowe: prolaktyna, TSH, insulinoodpornosc, homocysteina, kwas foliowy, mutacja MTHFR
    Leki: bromergon, letrox, acard, kwas foliowy 15mg
  • Fooskate Ekspertka
    Postów: 163 158

    Wysłany: 2 listopada 2019, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldlemon wrote:
    :( masz test w domu zeby sprawdzić kreske?
    Dzisiaj rano zrobiłam (przed wczoraj tez ). Zaraz pokaże zdjęcie. https://zapodaj.net/9cea0b63c463a.jpg.html

    Wiadomość wyedytowana przez autora 2 listopada 2019, 14:00

    4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • boo123 Autorytet
    Postów: 859 1043

    Wysłany: 2 listopada 2019, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate jak bóle okresowe miałam dość długo podczas pierwszej ciąży. A wszystko skończyło się dobrze 😀 moja siostra tez tak miała. Ale wiadomo, każda niepokojąca sytuację trzeba skonsultować z ginekologiwm

    08.2016 synek
    starania od 05.2018
    Ja insulinooporność
    Problem męski - poprawa wyników po 3 miesiącach -> profertil+navitin= ciąża :)
    22.03 - 14 dpo II kreski
    23.03 - 15 dpo beta 145, prog 31, TSH 2.0
    28.03 - 20 dpo beta 1233
    01.04 - 24 dpo pęcherzyk ciążowy 💚
    15.04 16.00 wizyta serduszkowa

    leki: pregna plus, euthyrox 25, duphaston 2x1, magnez

    "Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."

    uwo9pc0zfsphi1jb.png
  • Camarilla Autorytet
    Postów: 339 189

    Wysłany: 3 listopada 2019, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Przykro mi kochana.

    My dzis mieliśmy pierwsza wizytę w klinice leczenia niepłodności, powtorka badania nasienia, jak tam nie będzie plemników znowu to będą szukać ich w jadrach, jak tam ich nie będzie to tylko Dawca :( serce pęka, mam dopiero 23lata


    Tysia bardzo mi przykro...
    Zdecydowaliscie się już na punkcje jądra w celu znalezienia plemników?
    Obawiam się że jeżeli u nas problem nie zostanie rozwiązany to tylko ta metoda wchodzi w grę.
    Przerażają mnie koszty ale czego się nie robi dla dziecka...

    Starania od 08.2018
‹‹ 71 72 73 74 75
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)