Forum Starając się - ogólne Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem
Odpowiedz

Październikowe testowanie, czyli rozpoczęcie lata z bobasem

Oceń ten wątek:
  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 921 293

    Wysłany: 28 października 2019, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Hej Dziewczyny, to tutaj ktoras z Was pisala chyba niedawno o tym, ze w szczesliwym cyklu wyszedl Wam przed testem ciazowym test owulacyjny. To znaczy, ze kreska testowa na tescie owu byla ciemniejsza niz kontrolna? Dzis zrobilam sobie test owu i wyszla kreska testowa jasniejsza (troche) niz kontrolna. Zastanawiam sie czy to moze cos znaczyc czy absolutnie nic 😁
    Test owulacyjny po prostu wykrywa rowniez hormon ciazowy :) jesli wyjdzie ci pozytywny tzn albo dwie kreski jednakowe albo ta druga ciemniejsza czyli tak samo jal w przypadku owulacji.

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4425 1855

    Wysłany: 28 października 2019, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    No psychika ma ogromne znaczenie. Ja to do owulacji mówię że odpuszczam a pozniek wariuje... Dziś też zrobiłam ot tak test owulacyjny mam 15dc. Owu zawsze ok 19-20.a tu 2 tłuste krechy. Oczy wywailam jak głupia no nigdy takich nie miałam... Pije od tego cyklu zioła ojca sroki myślę że coś dały :)
    No ja nad tymi ziołami myślę żeby na przyszły cykl zamówić 😊 ale kupiłaś gotowa mieszankę czy sama skomponowałas? No ginekolog mi opowiadał że jego znajoma z rodziny latami się starali o dziecko.. Przebadana na wszystkie strony... I nic.. Zaadoptowali dziecko i niespodziewanie zaszła.. I mówił że stres i nerwy to najgorsze przy staraniach... No i mówię mu, żeby to było takie proste....

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    🔻29.04 usunięcie nadzerki
    🔻15.05 - wizyta kontrolna
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 3028 4411

    Wysłany: 28 października 2019, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Test owulacyjny po prostu wykrywa rowniez hormon ciazowy :) jesli wyjdzie ci pozytywny tzn albo dwie kreski jednakowe albo ta druga ciemniejsza czyli tak samo jal w przypadku owulacji.

    Ahh no to niestety takiego typowego pozytywu nie mialam

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn
    22 cs szczęśliwy

    195up1.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4425 1855

    Wysłany: 28 października 2019, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:

    Justyna pierwsze koty za ploty. Badania są, byłaś na monicie. Jeżeli tfu, tfu w listopadzie się nie uda to gon męża na badania. Niekoniecznie u Ciebie może być problem.

    Ja też kladlam poduszkę pod typek 😂 mój stary nie wiedział co powiedzieć 😂

    My się nawet kiedyś bzykalismy z poduszka pod tylkiem, dla lepszej grafitacji dla plemników 😀😀😀

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    🔻29.04 usunięcie nadzerki
    🔻15.05 - wizyta kontrolna
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2631 2881

    Wysłany: 28 października 2019, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ja nad tymi ziołami myślę żeby na przyszły cykl zamówić 😊 ale kupiłaś gotowa mieszankę czy sama skomponowałas? No ginekolog mi opowiadał że jego znajoma z rodziny latami się starali o dziecko.. Przebadana na wszystkie strony... I nic.. Zaadoptowali dziecko i niespodziewanie zaszła.. I mówił że stres i nerwy to najgorsze przy staraniach... No i mówię mu, żeby to było takie proste....
    Zamawiałam gotowa mieszankę


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    LH-14,4⬆️
    FSH-10,4 ⬆️
    Tsh : 0,97 ✔️
    Ft 3 : 3,00 ✔️
    Ft 4 : 1,01 ✔️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️
    ANA 3 ➕

    25 CYKL STARAŃ

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4425 1855

    Wysłany: 28 października 2019, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldlemon wrote:
    Hej, pamiętam Cie z poprzednich comiesiecznych testowan i oczywiście bez zadnych zlosliwosci ale mam pytanie, czemu Ty sie praktycznie w ogóle nie badasz? Mi lekarz wciaz mowili ze wszystko ok a jak sama zaczelam robic badania to co miesiac wychodziły nieprawidłowości... Jesli masz tylko trochę kasy to zacznij pokolei badac bo lekarze beda Cię zwodzic latami, co im zalezy. Nie bierz tego jako chamski komentarz tylko jaka dobrą radę
    W stopce są moje wyniki niektórych badań... Dzięki za radę, ale moje badania niestety nic nie wyniosly do ustalenia przyczyny..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 19:46

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    🔻29.04 usunięcie nadzerki
    🔻15.05 - wizyta kontrolna
  • Goldlemon Autorytet
    Postów: 331 198

    Wysłany: 28 października 2019, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    W stopce są moje wyniki niektórych badań... Dzięki za radę, ale moje badania niestety nic nie wyniosly do ustalenia przyczyny..
    Ale malutko masz tych badan, no bardzo malutko

    ZakręconaOna lubi tę wiadomość

    Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 657 395

    Wysłany: 28 października 2019, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    W stopce są moje wyniki niektórych badań... Dzięki za radę, ale moje badania niestety nic nie wyniosly do ustalenia przyczyny..
    A gdzie prlokatynka Justyna?

  • Camarilla Autorytet
    Postów: 351 190

    Wysłany: 28 października 2019, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    My się nawet kiedyś bzykalismy z poduszka pod tylkiem, dla lepszej grafitacji dla plemników 😀😀😀

    Jezu czego to my baby nie wymyślimy żeby się udało 😎

    Starania od 08.2018
    On 39: brak wytrysku
    Ona 30: ok

    Czekamy na cud.
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4425 1855

    Wysłany: 28 października 2019, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    A gdzie prlokatynka Justyna?
    Planuje zrobić na początku nowego cyklu 2,3 dc... Teraz już za późno na to, zresztą nie dam rady tego ogarnąć z rana w najbliższych dniach... Progesteron jeszcze zamierzam zrobić po owulacji

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    🔻29.04 usunięcie nadzerki
    🔻15.05 - wizyta kontrolna
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 657 395

    Wysłany: 28 października 2019, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Planuje zrobić na początku nowego cyklu 2,3 dc... Teraz już za późno na to, zresztą nie dam rady tego ogarnąć z rana w najbliższych dniach... Progesteron jeszcze zamierzam zrobić po owulacji
    Osttanio miałam badana prolaktyne dwa dni przed okresem, lekarz powiedział że to obojętnie :*

    Ignissa lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 października 2019, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz to kiedys pisalam ale dziewczyny uwazajcie na ziola jesli nie jestescie pewne czy jestescie na cos uczulone ja tylko podwyzszylam sobie stosowaniem ziol nk wiec na niektore osoby dziala ale niektorym szkodza a mi szczegolnie pokrzywa szkodzila nie ma co az tak kombinowac. Jezeli chcesz to mozesz przejsc na diete beglutenowa i bezlaktozy polecana przy problemach ja sie do niej przymierzam ale jakos ciezko zaczac.
    Co do badan jesli sie staracie dosyc dlugo Justynko to polecam Ci wybrac klinike i postepowac zgodnie z poleceniami lekarza etap badania na wlasna reke juz mam za soba i tak naprawde niczego nie wniosly pare rzeczy odkrylam ale Kolumbem nie chce byc a zajsc w ciaze wszystko jest takie zludne te badania rowniez.

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4425 1855

    Wysłany: 28 października 2019, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Osttanio miałam badana prolaktyne dwa dni przed okresem, lekarz powiedział że to obojętnie :*
    I byłaś z samego rana na badaniu? Bo czytałam że do 2 godzin po przebudzeniu i żeby żadnej pracy nie wykonywać przed...

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    🔻29.04 usunięcie nadzerki
    🔻15.05 - wizyta kontrolna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 października 2019, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    Mi nie chodzi o te czesc z papierku tylko o te czesc z waty (po lewej stronie)

    https://naforum.zapodaj.net/6da2412c6916.png.html

    Nie doszukuje sie panicznie oznak ciazy bo jak sie nie udalo to trudno sie mowi, bardziej z ciekawosci czy to jest wada testu czy znacie takie przypadki ze ktos tak mial i byl w ciazy.
    Kochana wydaje mi sie ze powinny byc obok kreseczki lecz rozumiem Twoje podekscytowanie.. Powtorz jutro pojutrze test nie zawsze wychodzi w terminie @ moze wyjsc nawet kilka dni po. Zycze Ci pozytywnego testu :* i wszystkim dziewczynom tu obecnym . W noim przypadku tez bylo rozbieranie testow na skladbiki pierwsze :D ;)

  • in_co_gni_to Autorytet
    Postów: 421 655

    Wysłany: 28 października 2019, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    In co gni to - powiek Ci jak u mnie jest z temperatura. Też po pierwszym cyklu byłam zdziwiona że podczas miesiączki utrzymuje mi się wyższa temperatura ale po 3 cyklach z mierzeniem okazało się że wyższa tempka utrzymuje mi się do 2 dc i zaczyna spadać od 3 dc wracając do średniej temperatur z pierwszej połowy cyklu. Bardzo mi przykro że w tym cyklu się nie udało... Mam nadzieję że widzimy się w wątku listopadowym. Uszy do góry 😊

    Hej! Czyli myślisz, że to raczej plamienie przed @ niż plamienie implantacyjne?:( Ja jak mierzyłam tempke w poprzednich staraniach to mi spadała na okres...w tych staraniach to pierwszy cykl z mierzeniem temp więc nie wiem.
    Jak już tylko postawie krzyżyk na tym cyklu to jasne, że będę na listopadowym :)

    1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

    4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • Andzia Ekspertka
    Postów: 210 182

    Wysłany: 28 października 2019, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa88 wrote:
    Kochana wydaje mi sie ze powinny byc obok kreseczki lecz rozumiem Twoje podekscytowanie.. Powtorz jutro pojutrze test nie zawsze wychodzi w terminie @ moze wyjsc nawet kilka dni po. Zycze Ci pozytywnego testu :* i wszystkim dziewczynom tu obecnym . W noim przypadku tez bylo rozbieranie testow na skladbiki pierwsze :D ;)

    Ech normalnie bym testu nie robila bo mi lepiej bez nich bo mnie @ tak nie boli jak ją dostaje bo jakos mniejsze rozczarowanie tylko dostalam dzis antybiotych na ucho i podkusilo mnie zeby przeczytac o przeciwskazaniach i nic nie pisze dokladnie o ciazy a z antybiotykiem wole dmuchac na zimne bo to jednak chemia :)

    03.2020- cb

    "Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • Karolllla Autorytet
    Postów: 2658 2393

    Wysłany: 28 października 2019, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    I byłaś z samego rana na badaniu? Bo czytałam że do 2 godzin po przebudzeniu i żeby żadnej pracy nie wykonywać przed...

    Justyna ja robiłam prolaktyne w ogromnym stresie w środku dnia. Wyszła w normie. Zrób sobie badanie prolaktyny razem z progesteronem i powtórz najwyżej na początku cyklu. Nie popadajmy w paranoje z jakimiś dwoma godzinami po wstaniu bo ludzie by połowy rzeczy nie zbadali 😉 Powodzenia!

    Justyna1719 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4425 1855

    Wysłany: 28 października 2019, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Justyna ja robiłam prolaktyne w ogromnym stresie w środku dnia. Wyszła w normie. Zrób sobie badanie prolaktyny razem z progesteronem i powtórz najwyżej na początku cyklu. Nie popadajmy w paranoje z jakimiś dwoma godzinami po wstaniu bo ludzie by połowy rzeczy nie zbadali 😉 Powodzenia!
    Dzięki w takim razie za radę 😊 na czczo to na pewno będę tylko właśnie te 2 godziny i że bez żadnej pracy itd.. No dla mnie to byłoby niewykonalne... No więc zrobię razem z progesteronem 😊😘😘😘

    Karolllla lubi tę wiadomość

    👱‍♀️32 lat, 🤵37 lat
    Starania od czerwca 2018
    Cel - 👶
    Problem męski azoospermia, Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻02.03.2021 wizyta startowa w klinice
    🔻16.03 - cytologia ok, grupa 2;
    🔻31.03 Kolposkopia, bez zmian nowotworowych
    🔻29.04 usunięcie nadzerki
    🔻15.05 - wizyta kontrolna
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1827 1140

    Wysłany: 28 października 2019, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    Ech normalnie bym testu nie robila bo mi lepiej bez nich bo mnie @ tak nie boli jak ją dostaje bo jakos mniejsze rozczarowanie tylko dostalam dzis antybiotych na ucho i podkusilo mnie zeby przeczytac o przeciwskazaniach i nic nie pisze dokladnie o ciazy a z antybiotykiem wole dmuchac na zimne bo to jednak chemia :)

    Dziwna sytuacja powien Ci ja też dziś dostałam 2 opakowania antybiotyku i kurcze nie mogłam powiedzieć nic o staraniach lekarzowi żeby mi dal taki żeby nie zaszkodzić bo on z racji mojej pracy ciągle się spotyka z moim szefem i bałam się że mu coś powie. Ja z głupoty wieczorem zrobiłam test owu żeby zobaczyć czy kreseczka zajaśniała i chyba jestem jakaś dziwna 3lub 4 dzień po owulacji a u mnie kreseczka nieznacznie jaśniejsza od kontrolnej. Nie powinna być ledwie widoczna?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1827 1140

    Wysłany: 28 października 2019, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie czy tylko ja tak mam czy którejś się też zdażą. Mam duże piersi i niestety płaskie sutki jedna pierś jest troszkę większą i jej brodawka zawsze ok owulacji ma nieznaczna ilość żyłek i jest raczej blada a lewa znow jest pełna fioletowych zylek i jest zaczerwieniona nie wiem czy powinnam się tym martwić?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego