Forum Starając się - ogólne Paździrnikowe Szczęścia :)
Odpowiedz

Paździrnikowe Szczęścia :)

Oceń ten wątek:
  • karen85 Ekspertka
    Postów: 179 72

    Wysłany: 23 października 2014, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie TSH z 4,25 spadło do 0,009 w ciągu 2 miesięcy brania Euthyroxu 25 - 50. Czytałam, że żeby efekty działania tego leku były szybkie to trzeba go brać codziennie o tej samej porze. Ja zawsze o 6:00 rano zjadam mój zestaw:) Poza tym mam zapalenie tarczycy (nie wiem, czy to to samo co hashi) przez co mam też bardzo wysoką prolaktynę (tak przynajmniej twierdzi moja Endo) więc podejrzewam, że stąd moje problemy z zajściem w ciążę.
    A jakie leki bierzecie na hashimoto?

    bl9csg18q9opjj7y.png
  • Kaśka Autorytet
    Postów: 1037 1137

    Wysłany: 23 października 2014, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Zakrecona mi rowniez jest bardzo przykro. Widze, ze jestes bardzo dzielna, na pewno po tych 2 msc przerwy znowu sie uda i bedziesz sie cieszyc kto wie moze i 2 kropeczkami, ale tym razem na cale dlugie miesiace!


    A u mnie laski wirus bostonski w domu panuje od soboty i juz mam dosyc. Mloda przechodzi to juz drugi raz - ostatnim razem w Wigilie jezdzilam z nia po lekarzach, moze ktores z Was jeszcze to pamietaja ;)
    Niestety tym razem przebieg nie jest tak lagodny i meczymy sie ze strasznym zapaleniem jamy ustnej czyli aftami. Chwilami mam wrazenie, ze ten fiolet pomaga ale strasznie powoli. Smarujemy sie juz tyle czasu, buuzia fioletowa, krostki poschodzily, ale afty nie chca. Jedna wielka masakra. Na szczescie to sie tylko wsrod dzieci roznosi..

    Oczywiscie w szkole pani nic na ten temat nie wiadomo zeby ktos tez zglaszal podobne objawy. :/
    Daisy kup Solcoseryl i tym smaru afty zasusza i ułatwia gojenie i tak nie bola.

    konie82.gif
    f2w3rjjg1da4lr23.png
  • Daisy Autorytet
    Postów: 3480 4306

    Wysłany: 23 października 2014, 15:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka wrote:
    Daisy kup Solcoseryl i tym smaru afty zasusza i ułatwia gojenie i tak nie bola.


    Kasiu dziekuje :) Wyczytalam jednak w ulotce, ze jednym z dwoch przeciwwskazan do uzywania tej pasty doustnej jest bycie dzieckiem, takze odpada. Na szczescie ja tak to nie boli, ale kurde mogloby sie juz zaleczyc :/

  • Sana Autorytet
    Postów: 3149 2798

    Wysłany: 23 października 2014, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

    Trochę mnie nie było, wyjechaliśmy z narzeczonym odpocząć i zregenerować się, nabrać sił, trochę dystansu...
    @ minęła, czekamy na cykl płodny :)

    Kiedy ostatni raz tu zaglądałam, lista "brzuchatek" wynosiła 5, a teraz... 14! Super, gratuluję wszystkim tym, dla których październik okazał się być szczęśliwy :* <3

    km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Marteczka91 Autorytet
    Postów: 724 578

    Wysłany: 23 października 2014, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaczki boje sie dzisiejszej bety... ze nie przyrosnie... albo malo przyrosnie...
    Czemu niektórzy maja bete w 12dpo np 200 czy 300 a ja w 10dpo mialam 30.9...
    Tak mnie to niepokoi:(

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Tysia85 Autorytet
    Postów: 356 321

    Wysłany: 23 października 2014, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karen85 wrote:
    u mnie TSH z 4,25 spadło do 0,009 w ciągu 2 miesięcy brania Euthyroxu 25 - 50. Czytałam, że żeby efekty działania tego leku były szybkie to trzeba go brać codziennie o tej samej porze. Ja zawsze o 6:00 rano zjadam mój zestaw:) Poza tym mam zapalenie tarczycy (nie wiem, czy to to samo co hashi) przez co mam też bardzo wysoką prolaktynę (tak przynajmniej twierdzi moja Endo) więc podejrzewam, że stąd moje problemy z zajściem w ciążę.
    A jakie leki bierzecie na hashimoto?
    Karen, u mnie właśnei to autoimmunologiczne zapalenie tarczycy to hashimoto - tak mi lekarka tłumaczyła :-) no i też mam wysoką prolaktynę, biorę bromergon.
    NAtomiast co do tarczycy na początku brałam euthyrox 25, a po miesiącu 50 i na nim zaczęło ładnie spadać i teraz jestem cały czas na 50. wizytę kontrolną mam 13 listopada, no chyba że będzie bobas to mam jak najszybciej zrobić tsh i na kontrolę.
    Leki biorę o podobnej porze ( ok. 7:30) no i wiadomo na czczo. Gin kazała mi też odstwaić żelazo ( łykałam jakieś witaminy dla planujących ciążę), bo żelazo zaburza wchłanianie się hormonu.

    8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Tysia85 Autorytet
    Postów: 356 321

    Wysłany: 23 października 2014, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka91 wrote:
    Kurczaczki boje sie dzisiejszej bety... ze nie przyrosnie... albo malo przyrosnie...
    Czemu niektórzy maja bete w 12dpo np 200 czy 300 a ja w 10dpo mialam 30.9...
    Tak mnie to niepokoi:(
    Marteczko postaraj się uspokoić... może ovu Ci się przesunęła dzień lub dwa i nie był to 10 a 9 dpo? może po prostu taka twoja uroda? :-)Nie ma co gdybać, tylko trzeba być dobrej myśli!! Trzymam kciuki!
    U mnie w pierwszej ciąży w 10dpo miałam 37 betę i córeczka zdrowa jak ryba :-)

    8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Fatim Autorytet
    Postów: 3955 4484

    Wysłany: 23 października 2014, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za Was kciuki ;) która teraz testuje ? Cały czas Was podglądam,ot taki sentyment :D w razie czego proszę się nie łamać tylko przenosić do groszków, jest nas coraz więcej :P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 15:53

    3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 października 2014, 15:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 15:04

  • Marteczka91 Autorytet
    Postów: 724 578

    Wysłany: 23 października 2014, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bym chciala byc juz po badaniu o czekać tylko na wynik...ajajajjj:)

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ZakręconaOna Autorytet
    Postów: 15142 6962

    Wysłany: 23 października 2014, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co Ja chyba robiłam w kwietniu to anty-TPO i wyszło oki z tego co pamiętam , tsh mam 1.96 od ft3 , ft4 tak samo od stycznia codziennie biore euthyrox 75 i 3 dni w tygodniu jodit ;) myśle , że u mnie oki jest bo w styczniu nie miałam zapalenia gruczołów tarczycy , żadnych guzków nie było , stwierdzona tylko niedoczynność ale reguluje to lekami . Kochane jestem silna , nawet mam wrażenie , że bardzo bo to co przytrafia mi się ciągle to aż rzygać się chce tak nie ładnie powiem ale mam ogromną nadzieje , ze koniec roku lub początek nowego bedzie szcześliwszy , ze wgle ten 2015 bedzie tym właśnie dobrymm rokiem .


    de7e166350.png

    b2727090e5.png
  • Sana Autorytet
    Postów: 3149 2798

    Wysłany: 23 października 2014, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta a kiedy będziesz miała wynik?
    Na pewno jest tak jak piszą dziewczyny, owulka się mogła przesunąć, trochę później mogło dojść do zagnieżdżenia, nie martw się :) będzie dobrze!

    km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • asiorekk Przyjaciółka
    Postów: 110 57

    Wysłany: 23 października 2014, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka trzymam kciuki :)

    Marteczka91 lubi tę wiadomość

    [*] 6.06.2014 Aniołek <3
    [*] 25.10.2014 kolejny Aniołek <3
    Boże proszę Cię o Cud i o kolejną ciążę, tym razem szczęśliwą i o zdrowe dzieciątko, proszę.
  • Marteczka91 Autorytet
    Postów: 724 578

    Wysłany: 23 października 2014, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana dzis robie po pracy i pewnie kolo 19 bedzie wynik. Pracuja 24/h wiec jest szybciutko:)

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ZakręconaOna Autorytet
    Postów: 15142 6962

    Wysłany: 23 października 2014, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie martw się , Ja miałam zagniezdzenie 13 dpo i wynik bety był tylko 11.89 więc niziutki a dwa dni później był przyrost o 102 % takze spokojnie ;) najważniejsze by przyrost był .


    de7e166350.png

    b2727090e5.png
  • Sana Autorytet
    Postów: 3149 2798

    Wysłany: 23 października 2014, 16:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam mocno kciuki Marta :)

    km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • monia91 Autorytet
    Postów: 3233 942

    Wysłany: 23 października 2014, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka91 wrote:
    Sana dzis robie po pracy i pewnie kolo 19 bedzie wynik. Pracuja 24/h wiec jest szybciutko:)
    To trzymam kciuki ! <3 :)

    20140607580117.png
  • Limfa89 Koleżanka
    Postów: 45 8

    Wysłany: 23 października 2014, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym się Was poradzić...
    Nie miałam śmiałości dopisać się do Waszej listy, ale powinnam testować 17 października... \Co też uczyniłam. Wynik w popołudniowym teście (tak wiem powinnam wykonać go rano...)był negatywny. Dwa dni później test powtórzyłam już rano, ale wynik był ten sam.
    Okresu wciąż nie ma i zastanawiam się czy jest w ogóle jeszcze jakikolwiek sens iść jutro na krew?
    Będę wdzięczna za radę...
    I bardzo trzymam kciuki za te dziewczyny, które są jeszcze przed testowaniem :)

  • D. Autorytet
    Postów: 596 232

    Wysłany: 23 października 2014, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limfa89, zrób bete, domowe testy nie zawsze wykryją wczesną ciążę - tak było w moim przypadku. Trzymam kciuki aby wynik był pozytywny!


    [*] 14.09.2014 r.
    [*] 08.01.2015 r.
    [*] 11.10.2015 r.
    [*] 22.12.2015 r.
  • Limfa89 Koleżanka
    Postów: 45 8

    Wysłany: 23 października 2014, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje :D

‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego