Forum Starając się - ogólne Paździrnikowe Szczęścia :)
Odpowiedz

Paździrnikowe Szczęścia :)

Oceń ten wątek:
  • Sana Autorytet
    Postów: 3149 2798

    Wysłany: 23 października 2014, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limfa mam nadzieję, że u Ciebie będzie inaczej niż u mnie, i jednak zobaczysz dwie kreski na teście :) idź na betę, ona rozwieje wszystkie wątpliwości :)
    Trzymam kciuki!

    km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • ZakręconaOna Autorytet
    Postów: 15142 6962

    Wysłany: 23 października 2014, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limfa89 wrote:
    Dziewczyny chciałabym się Was poradzić...
    Nie miałam śmiałości dopisać się do Waszej listy, ale powinnam testować 17 października... \Co też uczyniłam. Wynik w popołudniowym teście (tak wiem powinnam wykonać go rano...)był negatywny. Dwa dni później test powtórzyłam już rano, ale wynik był ten sam.
    Okresu wciąż nie ma i zastanawiam się czy jest w ogóle jeszcze jakikolwiek sens iść jutro na krew?
    Będę wdzięczna za radę...
    I bardzo trzymam kciuki za te dziewczyny, które są jeszcze przed testowaniem :)
    Zrób bete tak jak dziewczyny radzą bo u mnie 16 dpo owulacji test wyszedł pozytywny ale z blada kreseczką mimo , ze wynik juz znałam ;)


    de7e166350.png

    b2727090e5.png
  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 23 października 2014, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Milicia mnie wyszło w 7dpo owu progesteron 27,10 TSH 4,88 niestety estradiol 321 mam wyniki pod wykresem w notatkach ide do gina we wtorek endokrynolog za miesiąc mam nadzieje ze mi da leki teraz bo wasnie staramy sie o dziecko i nic :/

    Robiłaś test w 10 dpo, więc może to za wcześnie. Do zagnieżdżenia dochodzi nawet do 12 dni po zapłodnieniu. Progesteron wskazuje, że owulacja była. Serduszek jest też dużo, tak więc jeszcze nie trać nadziei. To dopiero 4 cykl starań. Ja się starałam 14 miesięcy i w 15 się udało.

    ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet
    Postów: 6798 5797

    Wysłany: 23 października 2014, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karen85 wrote:
    u mnie TSH z 4,25 spadło do 0,009 w ciągu 2 miesięcy brania Euthyroxu 25 - 50. Czytałam, że żeby efekty działania tego leku były szybkie to trzeba go brać codziennie o tej samej porze. Ja zawsze o 6:00 rano zjadam mój zestaw:) Poza tym mam zapalenie tarczycy (nie wiem, czy to to samo co hashi) przez co mam też bardzo wysoką prolaktynę (tak przynajmniej twierdzi moja Endo) więc podejrzewam, że stąd moje problemy z zajściem w ciążę.
    A jakie leki bierzecie na hashimoto?

    Hashimoto to choroba autoimmunologiczna, gdzie nasz własny organizm traktuje tarczycę jako ciało obce i je niszczy. Do końca życia trzeba już leki brać. Ja biorę Euthyrox. W ciąży zwiększa się dawki, bo mały lokator też wysysa z nas ten hormon. Jeśli masz za wysoką prolaktynę, to powinnaś dostać Bromergon na zbicie. Co do Euthyroxu, żeby się dobrze wchłonął, to trzeba go brać przynajmniej pół godziny przed jedzeniem, czyli rano na czczo.

    ltCGp1.png HZoWp2.png
  • karen85 Ekspertka
    Postów: 179 72

    Wysłany: 23 października 2014, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie powinnam dostać bromergon, ale moja Endo powidziała, że jak poradzimy sobie ze stanem zapalnym tarczycy, to prolaktyna sama wróci do prawidłowego poziomu. Dostałam w związku z tym thyrozol. Mam nadzieję że Kobieta wie co robi :)
    Milcia w którym cyklu z Bromkiem zaszlaś w ciążę?

    bl9csg18q9opjj7y.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 października 2014, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Alicja92 pójde zbadać sobie jeszcze raz ft3, ft4 chociaż nie dawno to robiłam i było oki ale zrobie tez to Anty-TPO i gdyby nie daj boze było coś nie tak to na usg tarczycy pójde . Ale jestem dobrej myśli ;)
    kochana mi wczoraj endo powiedział ze ma przypadki gdzie tsh,faktory i anty tpo jest ok a w obrazie tarczycy jest zapalenie(hasimoto) ja mam tsh 6,360 nie jest tragiczne bo maja i nawet ponad 100 ;P a wyszło hasi małe zapalenie jest tak mi gin powiedział

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 17:53

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 października 2014, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karen85 wrote:
    u mnie TSH z 4,25 spadło do 0,009 w ciągu 2 miesięcy brania Euthyroxu 25 - 50. Czytałam, że żeby efekty działania tego leku były szybkie to trzeba go brać codziennie o tej samej porze. Ja zawsze o 6:00 rano zjadam mój zestaw:) Poza tym mam zapalenie tarczycy (nie wiem, czy to to samo co hashi) przez co mam też bardzo wysoką prolaktynę (tak przynajmniej twierdzi moja Endo) więc podejrzewam, że stąd moje problemy z zajściem w ciążę.
    A jakie leki bierzecie na hashimoto?
    zapalenie to hasimoto kochana:)
    hasimoto sie nie da wyleczyc niestety ale bierze sie euthyrox badz letrox:)

  • Marteczka91 Autorytet
    Postów: 724 578

    Wysłany: 23 października 2014, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochanieńkie ależ mnie boli ręka!
    dzis pobierała mi starsza, powolna Pani...
    Tak mnie teraz boli.. a po pobraniu z żyły leciała aż taka czaaarna krew...
    tfuuuu
    teraz czekać na wynik..

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • karen85 Ekspertka
    Postów: 179 72

    Wysłany: 23 października 2014, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    zapalenie to hasimoto kochana:)
    hasimoto sie nie da wyleczyc niestety ale bierze sie euthyrox badz letrox:)

    Tak podejrzewałam, tylko nie byłam pewna, bo nie miałam żadnych zmian na USG :/ No to w takim razie mam hashimoto...

    bl9csg18q9opjj7y.png
  • Alicja92 Autorytet
    Postów: 897 596

    Wysłany: 23 października 2014, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tsh wyszlo w normie. Ft3 i ft4 oraz antyTPO i antyTG (chyba). Do tego chce zrobic usg tarczycy. Czy to wykonuje endokrynolog?

  • Marteczka91 Autorytet
    Postów: 724 578

    Wysłany: 23 października 2014, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja beta po 48h - 102,5 mIU
    pierwsza 30,9 -21.10

    chyba dobrze:)?

    julita, Daisy, Sigma, Sue, agniesja, monia91, zielarka, mana, asiorekk, mała.mi, karen85, Mimi86, Alorrene13, november123, Sana, Toxey, Betty Boop, Robotka1 lubią tę wiadomość

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Daisy Autorytet
    Postów: 3480 4306

    Wysłany: 23 października 2014, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martus super!!!!! ♡

  • Evaa Autorytet
    Postów: 6356 12611

    Wysłany: 23 października 2014, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakreconaona...;(

    wyrazy wspolczucie <3 <3 bardzoo mi przykro...naprawde.

    ,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Alicja92 Autorytet
    Postów: 897 596

    Wysłany: 23 października 2014, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martus pekam z zazdrosci! Gratuluje <3 dbajcie o siebie ;*

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 października 2014, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka, cudownie się potroila! :)

  • Marteczka91 Autorytet
    Postów: 724 578

    Wysłany: 23 października 2014, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):) płaczę ze szczęścia!

    Sue, mała.mi, Daisy, julita lubią tę wiadomość

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 października 2014, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 11:07

  • agniesja Autorytet
    Postów: 2814 1011

    Wysłany: 23 października 2014, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna, strasznie mi przykro...
    sorry13.gif

    w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • monia91 Autorytet
    Postów: 3233 942

    Wysłany: 23 października 2014, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta super ! Gratuluje <3

    20140607580117.png
  • Marteczka91 Autorytet
    Postów: 724 578

    Wysłany: 23 października 2014, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję kochane:*

    Daisy lubi tę wiadomość

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego