Paździrnikowe Szczęścia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Unikaj sprawdzania śluzu tuż przed i zaraz po współżyciu, ponieważ podniecenie i sperma mogą zakłamać obserwacje.
Tzn jeśli było o północy to na drugi dzień koło południa można zacząć sprawdzac śluz? żeby tak bylo te 12h przerwy? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Ja tam samo, wczoraj miałam ąłdny R a dziś widze biało, czy to resztki z wczoraj, ech nie znam sie.
Szyjka to wciaz dla mnie nie do ogarniecia.
Stawiiam MIGDAŁY i LAMPKE WINA temu kto lopatologicznie wytlumaczy jaka szyjke powinnam miec tuz przed owu?
Ja mam tak...
Zaraz po miesiączce szybuje w górę jest twarda i zamknięta. Zaznaczam wtedy s/t/z. Przed owulacją zaczyna się robić srednio miękka i srednio otwarta, nadal wysoko...3 dni nie mogę jej sięgnąć jest tak wysoko, muszę się nieżle natrudzić żeby sprawdzić czy jest otwarta ale faktycznie wtedy wchodzi opuszek palca, no i jest mięciutka. Zaraz po owulacji okolo 2dpo schodzi delikatnie niżej, jest twardsza i zamknięta. Przed miesiączką jest tak nisko,że wystarczy kawałek palca włożyć zeby ją poczuć. Wtedy jest twarda i otwarta.
tadam:D Co kobieta to inaczej moze to odczuwać, wazne zeby sprawdzac codziennie i o tej samej porze.Nona lubi tę wiadomość
-
Nona wrote:Ja tam samo, wczoraj miałam ąłdny R a dziś widze biało, czy to resztki z wczoraj, ech nie znam sie.
Szyjka to wciaz dla mnie nie do ogarniecia.
Stawiiam MIGDAŁY i LAMPKE WINA temu kto lopatologicznie wytlumaczy jaka szyjke powinnam miec tuz przed owu?
Tuz przed owu sss, wss, wso owu wmo, smo, zalezy jak lezymik82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaisy wrote:Czarnula ja wiem jak szyjka powinna wygladac w kazdej fazie cyklu Sprawdzam od roku.
Pisze bo nie mialam tak nigdy zawsze byla wtz i opuszczala sie nieznacznie na 2 dni przed @.
Ale wkleiłam bo Nona pytała :]Daisy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anastazjaaa wrote:a ja tam nie grzebię, skupiam się na temperaturze i obserwuję śluz
Daisy lubi tę wiadomość
-
Czarnula87 wrote:Ale wkleiłam bo Nona pytała :]
No domyslilam sie ale najpierw napisalam a potem odswiezylam i mi sie pokazalo :p
Oby to byl dobry objaw u mnie taka nowosc!
A jak tam dziewczynki zadna juz nie testuje?
Werbenka dzis beta?Czarnula87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mik82 wrote:Właśnie podobno zarówno szyja jak i temp są zawodnymi metodami, podobno śluz jest najbardziej niezawodnym sposobem określania płodności tylko....no właśnie współzycie zaburza śluz...i bądź tu człowieku mądry
Amerie, mik82, mana lubią tę wiadomość
-
mik82 wrote:Właśnie podobno zarówno szyja jak i temp są zawodnymi metodami, podobno śluz jest najbardziej niezawodnym sposobem określania płodności tylko....no właśnie współzycie zaburza śluz...i bądź tu człowieku mądry
Gorzej jak ktoś ma problemy ze sluzem:/ Ja w tym miesiącu nie zaobserwowałam szczytu śluzu, są go małe ilości mimo wiesiołka i wody:/ Ale wyczytalam ze brak sluzu na zewnątrz nie oznacza ze go nie ma i to mnie poki co trzyma przy nadziei:)mik82, Daisy lubią tę wiadomość