X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Paździrnikowe Szczęścia :)
Odpowiedz

Paździrnikowe Szczęścia :)

Oceń ten wątek:
  • triss Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie doświadczenie mam niewielkie, ale wydaje mi się ze "wyjście" do toalety nie zaburzy wyniku pomiarów jesli temperatura jest mierzona o tej samej porze.

Toxey lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Amerie doświadczenie mam niewielkie, ale wydaje mi się ze "wyjście" do toalety nie zaburzy wyniku pomiarów jesli temperatura jest mierzona o tej samej porze.

też mi się tak wydaje, ja codziennie wstaje, nie potrafię przespać całej nocy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaburza, bo to już jest ruch ciała a temperatura ma być spoczynkowa ;P po tym wyjściu do toalety trzeba by spać 5 godzin, żeby była wiarygodna. Inaczej jest przelicznik ;P wejdźcie w "pytania i odpowiedzi" i tam jest jak przeliczać temperaturę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 11:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 14:56

• Amerie Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nie piję...w pierwszej połowie cyklu nie miałam z tym problemu. Skoro sury_cat pisze, że po pięciu godzinach snu powinno być ok to wpiszę tą temperaturę z 9 chociaż wydaje mi się zbyt wysoka:/ No ale trudno Dzisiaj sprobuje nie pić od 18:)

relgh371rrya3inl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ja nie piję po 21:00 żeby nie wstawać...ech
    Ja też nie piję zbyt dużo w ogóle ;) a mimo to zależnie od okresu raz wstaję codziennie, a raz w ogóle przez kilka tygodni mi się nie zdarza. A pić trzeba :) i powinno się pić wody jak najwięcej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki uciekam się szykować i na miasto ;) Będę później.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amerie wrote:
    No ja też nie piję...w pierwszej połowie cyklu nie miałam z tym problemu. Skoro sury_cat pisze, że po pięciu godzinach snu powinno być ok to wpiszę tą temperaturę z 9 chociaż wydaje mi się zbyt wysoka:/ No ale trudno Dzisiaj sprobuje nie pić od 18:)

nie wpisuj bo z tego co wyczytałam to po 3 godzinach się obudziłaś i mierzyłaś tempkę a to chodzi o 5 godzin snu bez przerwy ;P przynajmniej tak wyczytała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona no to ładnie ;) ja w pracy mało piję, zawsze mam taki zapier.... ,że czasami nie mam czasu ani siły... nadrabiam w domu. Ale od dzisiaj postanowiłam sobie zdrowiej się odżywiać jak dawniej bo zaczynam czuć się jak kulka coraz bardziej i już 3 kg więcej, a wiadomo woda zatrzymana i tabletki hormonalne nie pomogą w utrzymaniu wagi.. teraz staram się pić regularnie wodę i jeść co 3-4 godziny.

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Laseczki... budzę się rano, full rezygnacja a tu piersi napirzają, tempka znów 37,0 i w gaciach pełno śluzu.
    Dziś miał przyjść okres i nie wytrzymałam. Wczoraj 13dpo - test ujemny. Dziś 14dpo... same zobaczcie...

http://www.tinypic.pl/4trsdsl1c5mx

Nie wiem czy nie na wyrost się cieszę, zrobię jeszcze jakiś "lepsiejszy" test jutro z rańca :)
    Kciukać! Taka radość mi się przyda w ciężkim czasie w pracy..

Nieukowa moja pierwsza, druga kreska byłą taka sama ;)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    zaburza, bo to już jest ruch ciała a temperatura ma być spoczynkowa ;P po tym wyjściu do toalety trzeba by spać 5 godzin, żeby była wiarygodna. Inaczej jest przelicznik ;P wejdźcie w "pytania i odpowiedzi" i tam jest jak przeliczać temperaturę :P

Kochana zgodnie z OF

"mierz temperaturę codziennie po przynajmniej 3 godzinach nieprzerwanego snu", czyli spokojnie można zaznaczyć pierwszą temp

Na pytanie "Czy powinnam w jakikolwiek sposób przeliczyć (skorygować) swoją temperaturę, jeśli obudzę się i zmierzę ją o innej godzinie niż zwykle?" Of odpowiada

Jeśli zmierzysz temperaturę o innej porze niż zwykle, nie powinnaś próbować jej przeliczać w żaden sposób (pomimo, że można czasem znaleźć wzory i metody na przeliczenie temperatury zmierzonej o innym czasie niż zwykle). OvuFriend nie poleca stosowania tych metod, ponieważ nie istnieje wiarygodny sposób, aby skorygować zmierzoną temperaturę. Organizm każdej kobiety jest inny i tym samym inaczej reaguje na zmianę godziny pomiaru. Zmiana temperatury w zależności od czasu mierzenia jest sprawą indywidualną i nie można przewidzieć w jaki sposób Twoje ciało zareaguje na inny czas pomiaru.

pełny artykuł https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pomiar-temperatury/czy-powinnam-w-jakikolwiek-sposob-przeliczyc-skorygowac-swoja-temperature-jesli-obudze-sie-i-zmierze-ja-o-innej-godzinie-niz-zwykle,123.html

Podaję, bo sama bardzo dokładnie czytałam porady na ovufriend, nie wiem czy to pomogło, ale świadomość przynajmniej większa:)

Całuję i trzymam kciuki za dzisiejsze testerki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 10:34

Amerie lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tą temperaturą nie jest tak, że mierzy się ją po 3 godzinach nieprzerwanego snu ? tak czytałam w pytaniach i odpowiedziach na ovu

Więc jeśli wstanę w nocy na siku np o 3 w nocy, a tempkę mierzę o 6 rano to wszystko chyba ok ?

mik82, renieczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 11:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 11:44

• JusWik Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze wku..... sie bo pojechalam bete zrobić a labo zmknięte a w koło wszystko rozkopane ach, muszę jutro zrobić jeszcze rano test.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Kochana zgodnie z OF

"mierz temperaturę codziennie po przynajmniej 3 godzinach nieprzerwanego snu", czyli spokojnie można zaznaczyć pierwszą temp

Na pytanie "Czy powinnam w jakikolwiek sposób przeliczyć (skorygować) swoją temperaturę, jeśli obudzę się i zmierzę ją o innej godzinie niż zwykle?" Of odpowiada

Jeśli zmierzysz temperaturę o innej porze niż zwykle, nie powinnaś próbować jej przeliczać w żaden sposób (pomimo, że można czasem znaleźć wzory i metody na przeliczenie temperatury zmierzonej o innym czasie niż zwykle). OvuFriend nie poleca stosowania tych metod, ponieważ nie istnieje wiarygodny sposób, aby skorygować zmierzoną temperaturę. Organizm każdej kobiety jest inny i tym samym inaczej reaguje na zmianę godziny pomiaru. Zmiana temperatury w zależności od czasu mierzenia jest sprawą indywidualną i nie można przewidzieć w jaki sposób Twoje ciało zareaguje na inny czas pomiaru.

pełny artykuł https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pomiar-temperatury/czy-powinnam-w-jakikolwiek-sposob-przeliczyc-skorygowac-swoja-temperature-jesli-obudze-sie-i-zmierze-ja-o-innej-godzinie-niz-zwykle,123.html

Podaję, bo sama bardzo dokładnie czytałam porady na ovufriend, nie wiem czy to pomogło, ale świadomość przynajmniej większa:)

Całuję i trzymam kciuki za dzisiejsze testerki :*
    w takim razie pomyliłam godziny, któraś z dziewczyn mówiła mi o 5 i sobie wkręciłam, że to w tym artykule czytałam :P sorki za zamieszanie, mój błąd :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff to wyjaśnione :) :)

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ