Paździrnikowe Szczęścia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nieukowa wrote:Laseczki... budzę się rano, full rezygnacja a tu piersi napirzają, tempka znów 37,0 i w gaciach pełno śluzu.
Dziś miał przyjść okres i nie wytrzymałam. Wczoraj 13dpo - test ujemny. Dziś 14dpo... same zobaczcie...
http://www.tinypic.pl/4trsdsl1c5mx
Nie wiem czy nie na wyrost się cieszę, zrobię jeszcze jakiś "lepsiejszy" test jutro z rańca
Kciukać! Taka radość mi się przyda w ciężkim czasie w pracy.. -
Amerie wrote:Dziewczyny mam problem z mierzeniem teperatury...otóż zawsze mierzę o 7 rano...jednak po owulacji wstaje w nocy do toalety bo pęcherz nie wytrzymuje:) Dzisiaj wstalam o 4...potem o 7 zmierzyłam temperature było 36,67 jednak po 3 godz snu to chyba nie jest ona wiarygodna, potem zmierzylam o 9 czyli po 5 h snu i mialam 36,87. No i teraz pytanie jaką temp mam zaznaczyć na wykresie?
Amerie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny:)
Postanowiłam dołączyć do październikowych testerek i dopisać się do listy, którą przy okazji zaktualizowałam z wpisami od wczoraj.
Miłego dnia
Lista Testówek w październiku
01 - Kaśka (-), madzianka(-), rudainka @, Werbenka , Magda_lena88
02 - JusWik, november123 (@)
03 - Ania1986(@), Nieukowa , Morwa, apaulaa, maaadzik1207, fAnusia @
04 - Dżejzi (-)
05 - marzen2210, kasika8303, zonaboba, la
06 - Kitaja
07 - Pysiaaa21,
08 - tomania2806, firanki na duszę, basiulkaa_89,
09 - Alorrene13, mała.mi
10 - renieczka, battinka, Muffinka1019, MagdaH
11 - Drzwiona, agniesja, Daisy, Paulina_2603, Ewa99, kot_bury
12 - Maniuś
13 - Amerie, Aga_502, MagSz, Pati Belgia
14 - Czarnula87, pirelka
15 - sury_cat, Gosiacu
16 - Natka098, lilirose
17 -
18 - Isia93, mimi86
19 - Toxey
20 - asiorekk, Nona, Marteczka91
21 - magda-ck, mana, Magnosia, asiek191
22 - Lena83, karen85
23 - Tolcia25, triss
24 - Nancy87, motyl1993
25 - Ania 14, julita
26 - zwei_kresken, Biedroneczka83
27 - sigma, Storczyk3
28 - monia91,
29 - november123,
30 - Anastazjaaa, madzianka, Ania1989
31 - mik82, serena1989
odwiedził 3 październikówki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 11:34
rybka lubi tę wiadomość
-
siknęłam i to nie z porannego moczu i też jest bledziuśka kreseczka więc musi być ciąża. W poprzedniej też miałam bladziuśką a po kilku dniach była mocna jak nie wiem.
Brzuszek lekko kłuje.rybka, Daisy, sury_cat, katalina, Biedroneczka83, mik82, Katarzyna87, Nona, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
JusWik wrote:siknęłam i to nie z porannego moczu i też jest bledziuśka kreseczka więc musi być ciąża. W poprzedniej też miałam bladziuśką a po kilku dniach była mocna jak nie wiem.
Brzuszek lekko kłuje.JusWik lubi tę wiadomość
-
Amerie tez mialam Ci pisac ze po 3 h snu to na miekko wpisuj ja sie w nocy tez budze bo psy spia kolo mnie, mlaszcza itp, czasami wstaje. Mysle ze nawet delikatne wahanie nie wplynie na wyglad wykresu, wiec sie nie obawiaj.
Kochane wybaczcie malo pisze ale ludki dzis drewutnie wylewaja itp i musze ich pilnowac
Buziaki!
Oh zazdroszcze Wam tych ciaz! Mnie jak na zlosc zadne bole @ nie dopadaja dzisiaj.. a pewnie lepiej gdyby tak bylo. Piersi troche spuchly-lutka, sutki bola-lutka, tempka w gorze-lutka, wiec co tu duzo mowic, dupy nie urywa!
JusWik swietnie! Nie wpisujesz sobie bocianka? jestem pewna ze beta to tylko formalnosc! Zrob spokojnie bede w poniedzialek, chyba ze jutro masz otwarte. Bo dzis jakbys zrobila to 48h wypada w niedziele wiec i tak nic z tego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 11:42
Amerie lubi tę wiadomość
-
Po cichu gratuluję nowych bockow ♥♥ ja staram się spokojnie na tyle ile daje radę czekać do czw.powtórzyć hcg z krwi i oby było cudnie. Dziś mam teoretyczny termin @ czasem mocniej boli brzuch ale bardziej mnie kwurza to uczucie jakby ze mnie miało za chwilę coś polecieć. Dziwnie jakbym miała taki pęcherzyka tam. Ale póki co dzięki Bogu wszystko jest ok. Oby zostało tak do końca. A ja mam pytanie. Może głupie ale jak to jest z tymi tygodniami ciąży? Suwaczek pokazuje 4tc a na fioletowej str. Pokazuje mi 5tc jak to się ma jedno do drugiego:-P?
-
Lista Testówek w październiku
01 - Kaśka (-), madzianka(-), rudainka @, Werbenka , Magda_lena88
02 - JusWik, november123 (@)
03 - Ania1986(@), Nieukowa , Morwa, apaulaa, maaadzik1207, fAnusia @
04 - Dżejzi (-)
05 - marzen2210, kasika8303, zonaboba, la
06 - Kitaja
07 - Pysiaaa21,
08 - tomania2806, firanki na duszę, basiulkaa_89,
09 - Alorrene13, mała.mi
10 - renieczka, battinka, Muffinka1019, MagdaH
11 - Drzwiona, agniesja, Daisy, Paulina_2603, Ewa99, kot_bury
12 - Maniuś
13 - Amerie, Aga_502, MagSz, Pati Belgia
14 - Czarnula87, pirelka
15 - sury_cat, Gosiacu
16 - Natka098, lilirose
17 -
18 - Isia93, mimi86
19 - Toxey
20 - asiorekk, Nona, Marteczka91
21 - magda-ck, mana, Magnosia, asiek191
22 - Lena83, karen85, rybka
23 - Tolcia25, triss
24 - Nancy87, motyl1993
25 - Ania 14, julita
26 - zwei_kresken, Biedroneczka83
27 - sigma, Storczyk3
28 - monia91,
29 - november123,
30 - Anastazjaaa, madzianka, Ania1989
31 - mik82, serena1989
odwiedził 3 październikówkiMoże kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
Dziewczyny mam pytanie o śluz. Gin stwierdził, że u mnie z nim "bez szału" mogę go zaobserwować tylko przy badaniu wewnętrznym.. nic ze mnie nie "wypływa".. boje się, że to właśnie może być przeszkodą w zajściu. Bo od 3 mc był dzień przed owu i dupa. Czy z taką "niewypływającą" ilością śluzu można zaciążyć? Jak u was było w dni płodne?
-
JusWik wrote:siknęłam i to nie z porannego moczu i też jest bledziuśka kreseczka więc musi być ciąża. W poprzedniej też miałam bladziuśką a po kilku dniach była mocna jak nie wiem.
Brzuszek lekko kłuje. -
nick nieaktualnyMagSz wrote:Dziewczyny mam pytanie o śluz. Gin stwierdził, że u mnie z nim "bez szału" mogę go zaobserwować tylko przy badaniu wewnętrznym.. nic ze mnie nie "wypływa".. boje się, że to właśnie może być przeszkodą w zajściu. Bo od 3 mc był dzień przed owu i dupa. Czy z taką "niewypływającą" ilością śluzu można zaciążyć? Jak u was było w dni płodne?
Z tym to właściwie niewiadomo, ja mam śluz " z szałem" i od 9mcsy nic
Jesli masz mało śluzu zacznij brać wiesiołek, pić siemię a w dni płodne wypróbuj żel Conceive PlusMagSz lubi tę wiadomość
-
Magda_lena88 wrote:Po cichu gratuluję nowych bockow ♥♥ ja staram się spokojnie na tyle ile daje radę czekać do czw.powtórzyć hcg z krwi i oby było cudnie. Dziś mam teoretyczny termin @ czasem mocniej boli brzuch ale bardziej mnie kwurza to uczucie jakby ze mnie miało za chwilę coś polecieć. Dziwnie jakbym miała taki pęcherzyka tam. Ale póki co dzięki Bogu wszystko jest ok. Oby zostało tak do końca. A ja mam pytanie. Może głupie ale jak to jest z tymi tygodniami ciąży? Suwaczek pokazuje 4tc a na fioletowej str. Pokazuje mi 5tc jak to się ma jedno do drugiego:-P?
Teoretycznie ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Niektóre programy wliczają ten dzień inne nie. Niektórzy liczą od dnia owulacji. Może się zdarzyć, że rozmawiając z koleżanką Ty jej powiesz, że jesteś w 6 tyg, ona Ci że w 8, a tak na prawdę obie będziecie w tym samym, bo każda inaczej liczy. Ginekolog na dalszych wizytach też będzie inaczej liczył, bo on ustala tydzień wg wielkości płodu.
Ja moim zdaniem jestem w 5 tyg + 4 dni, czyli w 6 tygodniu (liczy się w górę)
Belly i suwaczek liczą mi 6 tyg + 1 dzień, czyli 7 tydzień
Dlatego, że wszystkie programy w standardzie liczą, że owulka była 14 dni licząc od 1 dnia @, ja miałam 18dc, więc sobie odejmuję te 4 dni
Licząc wiek płodu to jestem w 3 tyg i 5 dniu, czyli w 4 tygodniu
Pogmatwane strasznie
MagSz wrote:Dziewczyny mam pytanie o śluz. Gin stwierdził, że u mnie z nim "bez szału" mogę go zaobserwować tylko przy badaniu wewnętrznym.. nic ze mnie nie "wypływa".. boje się, że to właśnie może być przeszkodą w zajściu. Bo od 3 mc był dzień przed owu i dupa. Czy z taką "niewypływającą" ilością śluzu można zaciążyć? Jak u was było w dni płodne?
Ważne, żeby śluz był w środku, nie musi go być tyle, żeby podłogę zalewał
W końcu mężczyzna kończy wewnętrznie
Daisy, MagSz lubią tę wiadomość