X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pierwszy cykl starań :) dla swiezakow
Odpowiedz

Pierwszy cykl starań :) dla swiezakow

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim to właśnie mój gin w pierwszej kolejności kazał zbadać mi cukier i w wynikach zaczął dopatrywać się IO. Chodzę do niego od lat, prowadził moją pierwszą ciążę, więc trochę mnie już zna. Gdy zadzwoniłam z pierwszymi wynikami bety kazał cieszyć się ostrożnie. Ech ciągle mam cichą nadzieję, że to po prostu bardzo wczesna ciąża,a ten spadek bety to jakiś błąd w laboratorium, 18.10 gin kazał mi zrobić ponownie betę i potem już wizyta u niego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba być dobrej myśli. :)

KaroMi lubi tę wiadomość

• klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Zaczynam 1 cykl starań :)

Magda - mbc, PLPaulina lubią tę wiadomość

klz9h371w1o7q62n.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:

Powodzenia! :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:

Życzę udanego 1 cyklu. :)

• dais Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam do staraczek ;) To bedzie nasz 3 babel :) Powodzenia dla wszystkich

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kasienka1188 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Ja też dołączam do "świeżaków", to mój pierwszy cykl starań o pierwsze dziecko ;)
    Przed rozpoczęciem starań zrobiłam podstawowe badania: tarczyca w normie, prolaktyna nieznacznie podwyższona (ale miałam wtedy trochę stresów). No i na USG wyszło, że mam torbiel na jajniku (na szczęście małą) i ginekolog dał zielone światło dla starań :)

Dla pokrzepienia powiem, że znajomej udało się za pierwszym razem - w wieku 34 lat i z problemami tarczycy - czego sobie i wszystkim Wam życzę!!!!

29 lat, starania wstrzymane na kilka miesięcy

fc6fd5c0d922ecc4903d1293fd003df1.png
  • Agatella88 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam to też mój pierwszy cykl starań :) więc jestem jeszcze laikiem w tym temacie :) 29 lat na karku ale zobaczymy może w najbliższych miesiącach się uda w tym testuje ostatniego dnia października który podobno jest łaskawy :) pomyślność kochane ;)

Vi lubi tę wiadomość

2cs :)
  • Xxboo Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dołączam po 1 cyklu starań, dziś mija 33 dc, okresu nie ma, ostatni cykl był 32 dniowy (to mój 3 cykl bez tabsów), tydzień temu dostałam bardzo silnego bólu podbrzusza, krzyża i prawego jajnika i jednorazowe plamienie, najpierw różowe potem brązowawe, od tego czasu pobolewało mnie dalej ale już wszystko do wytrzymania.

Dzisiaj robiłam test ale wyszedł niestety negatywny.

715d7c48aeb895ef7206b2c9bd3947ed.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja też teoretycnzie świeżak po 4cs, oraz po diagnostyce mojego partnera (zrobil tesn nasienia, bo chciał być odpowiedzialny). U niego wszystko ok, ale ja już zaczynam miec lekka paranoję, że coś napewno jest nie tak... Na dodatek w tym cyklu dolączyłam testy owulacyjne i mam już 20dc (z 27) i nic.

Także tak

Vi lubi tę wiadomość

• blumchen30 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny
    pozwolcie ze dolacze do watku. O dziecku zaczelam myslec juz w styczniu, wtedy tez zrobilam podstawowe badania, niestety pozniej troche chorowalam plus jakies zapalenie pecherza antybiotyki itp i tak powaznie zaczelismy sie starac w czerwcu.
    Ja rowniez jestem po odstawieniu tabletek i cykle mam dluuuugie. obecnie robie badania u encokrynologa. poki co stwierdzone PCOS i pewnie brak owulacji.
    dziewczyny mysle ze kazda powinna sobie dac te chociaz pol roku staran, wiem ze kazda z nas jest niecierpliwa;) ale mysle ze po 3-4 cs nie macie co wpadac w panike.
    zycze powodzenia nam wszystkim!

82dox1hpk6gsfajc.png
  • Vi Znajoma

Wysłany: 12 listopada 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dołączam, a co!
    Ovu to dla mnie nowość, z mężem nie zabezpieczamy się od ślubu, czyli już 5 lat...
    Mam za sobą dwie operacje wycięcia mięśniaków podśluzówkowych, które jak się okazało, działały antykoncepcyjnie.
    Mam 31 lat i długo się z nimi męczyłam, ale mam nadzieję, że zanim cholerstwo wróci będzie maleńki cud, może dwa, mogą być nawet trzy... jak Bóg da :-)

Vi
‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ