X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pierwszy cykl starań :) dla swiezakow
Odpowiedz

Pierwszy cykl starań :) dla swiezakow

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolecik ja też tak żyłam w takim związku w rozjazdach, 12 lat związku z czego 10 spedzilam sama bo tez wpadal co 6 albo 8 tygodni na tydzien lub dwa i to wszystko. A czemu przyjeżdża w twój okres?! Nie może sobie dopasowac?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natiii wrote:
    Fiolecik ja też tak żyłam w takim związku w rozjazdach, 12 lat związku z czego 10 spedzilam sama bo tez wpadal co 6 albo 8 tygodni na tydzien lub dwa i to wszystko. A czemu przyjeżdża w twój okres?! Nie może sobie dopasowac?

Niestety nowa praca i grafik sztywny do końca roku, może z czasem cos się uda pokombinować, ale wątpię żeby jego ekipa z pracy jechała 1000km na weekend, a samemu wiadomo duże koszty. Ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu, w tym cyklu przyjechał idealnie dzień w moje dni płodne, wiec będę dobrej myśli a potem będę się martwić jak tu się zsynchronizować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba być dobrej myśli, że w końcu da się zgrać dni płodne z przyjazdem faceta.

d74ba5835bc50067428f6418b79f6dd7.png

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

pozwolę sobie też tu do was wejść :)
    tak na prawdę odstawiliśmy całkowicie próbę nie zajścia od czerwca ale na zasadzie będzie to będzie, z tego też względu, że lekarza miałam na wrzesień umówionego :)

To tak na prawdę 1cs gdzie do 14 dnia cyklu przypilnowałam męża do pracy ;)
    W następnym planujemy już użyć testów owulacyjnych i jak to nie pomoże on leci na badanie nasienia, a ja idę sprawdzać hormony bo może coś faktycznie nie gra :)

Temperaturę mierzę od kwietnia jak nam pani w poradni kazała ale to na zasadzie wtedy było jak tu nie zajść niż zajść.

Fi0lecik lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dałam sobie 3 cs tak na spokojnie, właśnie mijają.. Zbliża się niedługo @.
    I już w 4cs do lekarza się wybieramy.

Nie jestem zdania że trzeba czekać rok. Lepiej wiedzieć teraz, że jest jakiś problem i z nim walczyć.

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja dałam sobie 3 cs tak na spokojnie, właśnie mijają.. Zbliża się niedługo @.
    I już w 4cs do lekarza się wybieramy.

Nie jestem zdania że trzeba czekać rok. Lepiej wiedzieć teraz, że jest jakiś problem i z nim walczyć.

Ja sobie dałam 5cs, bo nie mogę powiedzieć z ręką na sercu, że do 1cs się przyłożyliśmy :P

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zbyt niecierpliwa na czekanie 5cs. :(

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

zawsze warto się przebadać więc dobrze, że pójdziecie do lekarza. Ale wydaje mi się, że badania to jedno, a przykładanie starań do serduszkowania, to drugie. Choć wiadomo, że niektórzy się nie przykładają i tadam, ciąża! ;)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Ja też niecierpliwa ;p Ale po tych 3 cs dalam sobie czas do marca. Liczę za to bardzo na grudzień, bo to moje urodziny i podobno wtedy plodnosc wieksza. Podobno. A slyszalyscie o chińskim kalendarzu płci? Niby sie sprawdza, można wyliczyć za pomocą daty ur matki (jej lunarnego wieku) i daty zaplodnienia (mniej wiecej miesiac rok. Mi się z corami porwierdzilo jak sprawdzałam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fi0lecik wrote:
    Niestety nowa praca i grafik sztywny do końca roku, może z czasem cos się uda pokombinować, ale wątpię żeby jego ekipa z pracy jechała 1000km na weekend, a samemu wiadomo duże koszty. Ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu, w tym cyklu przyjechał idealnie dzień w moje dni płodne, wiec będę dobrej myśli a potem będę się martwić jak tu się zsynchronizować :)

No to może już cos jest;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natiii wrote:
    Ja też niecierpliwa ;p Ale po tych 3 cs dalam sobie czas do marca. Liczę za to bardzo na grudzień, bo to moje urodziny i podobno wtedy plodnosc wieksza. Podobno. A slyszalyscie o chińskim kalendarzu płci? Niby sie sprawdza, można wyliczyć za pomocą daty ur matki (jej lunarnego wieku) i daty zaplodnienia (mniej wiecej miesiac rok. Mi się z corami porwierdzilo jak sprawdzałam ;)

Nie słyszałam o tym.. Ale ciekawa jestem. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Nie słyszałam o tym.. Ale ciekawa jestem. :D

Wkleje ci linka do stronki po angielsku bo nie trzeba samemu wyliczac. Tak jako zabawę :)

https://www.yourchineseastrology.com/calendar/baby-gender-predictor.htm

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natiii wrote:

Tam pokazuje się płeć?
    Wyszedłby mi chłopak :) ale nie wiem gdzie ty tan liczysz coś z matką?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masz takie dwa suwaki ustawiasz date ur swoją i datę przyblizona zaplodnienia

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sądzicie o piciu alkoholu po owulacji i serduszkowaniu? Mam dziś 22dc mam taka ochotę na wino, codziennie pije mała lampeczke dosłownie na cm sobie leje ale sama nie wiem, boje sie trochę może to głupie napiszcie co myślicie

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja piję normalnie. Póki nie jestem w ciąży nie zachowuje się jakbym w niej była. Zresztą Dziecko łączy się z łożyskiem dopiero w 8 tygodniu wcześniej nawet jak nie wiesz, że jesteś w ciąży i pijesz alko, to dziecko nie dostaje go od Ciebie (źródło: mamaginekolog, post: hipotetyczna hania - polecam ;) )

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram. Póki nie ma ciąży korzystajmy z życia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś robiony test - niestety negatywny.. ; (
    Czekam na @...
    I badamy się w 4cs.
    Mąż juz tez czuje, ze coś jest nie tak. Zaproponował że pójdzie na to badanie nasienia. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 10:06

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Czekam na @...
    I badamy się w 4cs.
    Mąż juz tez czuje, ze coś jest nie tak. Zaproponował że pójdzie na to badanie nasienia. :D

Nie za wcześnie na test?

Widzę, że bierzesz olej z wiesiołka, nie powinnaś go brać tylko do dnia owulacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Czekam na @...
    I badamy się w 4cs.

Przykro mi kochana, wierze ze lekarz Wam pomoże.

Ja dziś 24 dc czuje się jakbym miała zaraz dostać okres (cykle Ok 30 dniowe)
    Dzisiaj rano zauważyłam sluz z czerwonymi nitkami, nie wiem może to po stosunku.
    A co słuchać u reszty ?
    Buziaki

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ