Pierwszy cykl starań :) dla swiezakow
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatiii wrote:Fiolecik ja też tak żyłam w takim związku w rozjazdach, 12 lat związku z czego 10 spedzilam sama bo tez wpadal co 6 albo 8 tygodni na tydzien lub dwa i to wszystko. A czemu przyjeżdża w twój okres?! Nie może sobie dopasowac?
Niestety nowa praca i grafik sztywny do końca roku, może z czasem cos się uda pokombinować, ale wątpię żeby jego ekipa z pracy jechała 1000km na weekend, a samemu wiadomo duże koszty. Ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu, w tym cyklu przyjechał idealnie dzień w moje dni płodne, wiec będę dobrej myśli a potem będę się martwić jak tu się zsynchronizować -
nick nieaktualny
-
Hej,
pozwolę sobie też tu do was wejść
tak na prawdę odstawiliśmy całkowicie próbę nie zajścia od czerwca ale na zasadzie będzie to będzie, z tego też względu, że lekarza miałam na wrzesień umówionego
To tak na prawdę 1cs gdzie do 14 dnia cyklu przypilnowałam męża do pracy
W następnym planujemy już użyć testów owulacyjnych i jak to nie pomoże on leci na badanie nasienia, a ja idę sprawdzać hormony bo może coś faktycznie nie gra
Temperaturę mierzę od kwietnia jak nam pani w poradni kazała ale to na zasadzie wtedy było jak tu nie zajść niż zajść.Fi0lecik lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Ja dałam sobie 3 cs tak na spokojnie, właśnie mijają.. Zbliża się niedługo @.
I już w 4cs do lekarza się wybieramy.
Nie jestem zdania że trzeba czekać rok. Lepiej wiedzieć teraz, że jest jakiś problem i z nim walczyć.
Ja sobie dałam 5cs, bo nie mogę powiedzieć z ręką na sercu, że do 1cs się przyłożyliśmy💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Jestem zbyt niecierpliwa na czekanie 5cs.
zawsze warto się przebadać więc dobrze, że pójdziecie do lekarza. Ale wydaje mi się, że badania to jedno, a przykładanie starań do serduszkowania, to drugie. Choć wiadomo, że niektórzy się nie przykładają i tadam, ciąża!💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Jestem zbyt niecierpliwa na czekanie 5cs.
Ja też niecierpliwa ;p Ale po tych 3 cs dalam sobie czas do marca. Liczę za to bardzo na grudzień, bo to moje urodziny i podobno wtedy plodnosc wieksza. Podobno. A slyszalyscie o chińskim kalendarzu płci? Niby sie sprawdza, można wyliczyć za pomocą daty ur matki (jej lunarnego wieku) i daty zaplodnienia (mniej wiecej miesiac rok. Mi się z corami porwierdzilo jak sprawdzałam -
nick nieaktualnyFi0lecik wrote:Niestety nowa praca i grafik sztywny do końca roku, może z czasem cos się uda pokombinować, ale wątpię żeby jego ekipa z pracy jechała 1000km na weekend, a samemu wiadomo duże koszty. Ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu, w tym cyklu przyjechał idealnie dzień w moje dni płodne, wiec będę dobrej myśli a potem będę się martwić jak tu się zsynchronizować
No to może już cos jest;)Fi0lecik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatiii wrote:Ja też niecierpliwa ;p Ale po tych 3 cs dalam sobie czas do marca. Liczę za to bardzo na grudzień, bo to moje urodziny i podobno wtedy plodnosc wieksza. Podobno. A slyszalyscie o chińskim kalendarzu płci? Niby sie sprawdza, można wyliczyć za pomocą daty ur matki (jej lunarnego wieku) i daty zaplodnienia (mniej wiecej miesiac rok. Mi się z corami porwierdzilo jak sprawdzałam
Nie słyszałam o tym.. Ale ciekawa jestem. -
nick nieaktualny
-
Natiii wrote:Ja też niecierpliwa ;p Ale po tych 3 cs dalam sobie czas do marca. Liczę za to bardzo na grudzień, bo to moje urodziny i podobno wtedy plodnosc wieksza. Podobno. A slyszalyscie o chińskim kalendarzu płci? Niby sie sprawdza, można wyliczyć za pomocą daty ur matki (jej lunarnego wieku) i daty zaplodnienia (mniej wiecej miesiac rok. Mi się z corami porwierdzilo jak sprawdzałam
Tam pokazuje się płeć?
Wyszedłby mi chłopak ale nie wiem gdzie ty tan liczysz coś z matką?6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No ja piję normalnie. Póki nie jestem w ciąży nie zachowuje się jakbym w niej była. Zresztą Dziecko łączy się z łożyskiem dopiero w 8 tygodniu wcześniej nawet jak nie wiesz, że jesteś w ciąży i pijesz alko, to dziecko nie dostaje go od Ciebie (źródło: mamaginekolog, post: hipotetyczna hania - polecam )
Fi0lecik lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Dziś robiony test - niestety negatywny.. ; (
Czekam na @...
I badamy się w 4cs.
Mąż juz tez czuje, ze coś jest nie tak. Zaproponował że pójdzie na to badanie nasienia.
Nie za wcześnie na test?
Widzę, że bierzesz olej z wiesiołka, nie powinnaś go brać tylko do dnia owulacji?6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Dziś robiony test - niestety negatywny.. ; (
Czekam na @...
I badamy się w 4cs.
Mąż juz tez czuje, ze coś jest nie tak. Zaproponował że pójdzie na to badanie nasienia.
Przykro mi kochana, wierze ze lekarz Wam pomoże.
Ja dziś 24 dc czuje się jakbym miała zaraz dostać okres (cykle Ok 30 dniowe)
Dzisiaj rano zauważyłam sluz z czerwonymi nitkami, nie wiem może to po stosunku.
A co słuchać u reszty ?
Buziaki