Planowanie dzidzi w Anglii
-
WIADOMOŚĆ
-
renia825 wrote:No hej dziewczyny ja tez mieszkam w uk juz 5 lat i od 5 miesiecy staramy sie o dzidziusia ale tez nic z tego ( jak na razie ) wczesniej jeszcze w polsce mialam problem z tarczyca wiec gdy zdecydowalismy sie na dzidzie poszlam tutaj do lekarza zeby to przebadac bo mam nieregularne @ ale on zrobil tylko badanie krwi i stwierdzil ze jest wszystko w normie kazal brac witaminy takze zdana jestem laske Boza albo na lut szczescia chociaz w to nie wieze.
-
ewelina90 wrote:hej ja tez mam problemy z tarczyca i jestem po dwoch ciazach pozamacicznych ale nie chodze do angielskich lekarzy tylko prywatnie do polaka... teraz moj lekarz wyjechal i szukam jakiegos dobrego ale jakos sami debile sie terafiaja... staram sie pare msc i zobaczymy jak bedzie biore eutyrox 25 ... daj znac jak cos.. buziaki
Zmartwie Cie trochę ale na nie debila chyba w tym kraju nie trafisz. Ja korzystam z polskich klinik w Londynie. Byłam już u chyba 10 lekarzy od pierwszej ciąży i ani rwz nie trafiłam na normalnego lekarza. Ostatni u jakiego byłam znalazł tętno w obumarlej ciąży. Jutro jadę znowu do jakiejś kobiety tym razem bo zwolnienie potrzebuje, a nóż okaże się normalna:)
-
ewelina90 wrote:hej ja tez mam problemy z tarczyca i jestem po dwoch ciazach pozamacicznych ale nie chodze do angielskich lekarzy tylko prywatnie do polaka... teraz moj lekarz wyjechal i szukam jakiegos dobrego ale jakos sami debile sie terafiaja... staram sie pare msc i zobaczymy jak bedzie biore eutyrox 25 ... daj znac jak cos.. buziaki
Gdyby tu byl jakis polski lekarz tez bym sie wybrala ale my tu sie przeprowadzilismy 5 miesiecy temu i nic nie wiem na temat tego czy tu sa polscy lekarze ale oczywiscie ze dam znac co i jak -
Witajcie dziewczyny! Ja tez z uk . Staramy sie już rok. W poniedziałek poprosiłam u GP o badania dala mi na tarczyce i progesteron tylko z tego co mi wiadomo to progesteron robi sie w określonym dniu cyklu a ja mam skierowanie na środę czyli końcówka cyklu.
Co do Waszych wypowiedzi trafić na fajnego GP to jest szczęście ja raczej takich u siebie nie mam jestem już po 35 wiec pewnie gorzej ale co tam walczyć będę dalej.....co do polskich to myślałam zeby sie wybrać tu do jakiegoś a macie jakiegoś godnego polecenia?Aprilka -
Co do GP .....hehehe w tym cyklu test owulacyjny drugi raz wyszedł mi po paru dniach znowu pozytywny..pytam moja panią doktor GP a ona na to ze to normalne ze pewnie owulacje mam jeszcze raz.....no to jak tak to ja sie was pytam o czym ja mam z nią rozmawiać......straszne to jest....Aprilka
-
aniafk wrote:Zmartwie Cie trochę ale na nie debila chyba w tym kraju nie trafisz. Ja korzystam z polskich klinik w Londynie. Byłam już u chyba 10 lekarzy od pierwszej ciąży i ani rwz nie trafiłam na normalnego lekarza. Ostatni u jakiego byłam znalazł tętno w obumarlej ciąży. Jutro jadę znowu do jakiejś kobiety tym razem bo zwolnienie potrzebuje, a nóż okaże się normalna:)Aprilka
-
Anulkaa wrote:Ewelina nie zgodze sie - wcale nie jest najlepiej zaplacic i isc do Polaka, ja bylam, zaplacilam 100 funtow za wizyte i bez badan hormonow itp dostalam recepte na dosyc ciezki lek. Juz nie mowiac o tym te ta ginekolog wlasciwie o nic mnie nie zapytala...
Angielski GP zlecil badania wszystkich hormonow w odpowiednich dniach cyklu po dwa razy, zeby sie upewnic ze nie ma jednorazowych wyskokow. Wyslal do endokrynologa. Endokrynolog badal mnie i przepytywal przez 1,5 godziny!
Skierowanie na badanie droznosci jajowodow tez dostalam od angielskiego lekarza. Oczywiscie zalezy na kogo sie trafi, wiem ze dziewczyny maja rozne doswiadczenia.ewelina90 lubi tę wiadomość
Aprilka -
Ewelina ja jutro jadę do przychodni mymedyk do jakiejś Agata Karowicz-Bilińska a w lutym byłam w tej samej przychodni u dr Marek Andrzej Waloch ODRADZAM unikaj jak ognia. Na greenford byłam 6 lat temu ale nie pamiętam nazwiska lekarza. Miałam niezła przygodę przez to. Lekarz wypisał mi zwolnienie z pracy a moja szefowa była podejrzliwa i zadzwoniła na numer z pieczątki. Co się okazało dodzwoniła się do jakiejś angielskiej kliniki w której powiedzieli że pan doktor od 3 miesięcy u nich nie pracuje
Zdam Ci relacje jutro o tej lekarce. -
Aprilka wrote:Co do GP .....hehehe w tym cyklu test owulacyjny drugi raz wyszedł mi po paru dniach znowu pozytywny..pytam moja panią doktor GP a ona na to ze to normalne ze pewnie owulacje mam jeszcze raz.....no to jak tak to ja sie was pytam o czym ja mam z nią rozmawiać......straszne to jest....
Padłam )))) Dwie owulacje. Powiedz jej za miesiąc, że testy wychodzą pozytywne co 5 dni. Ciekawe ile owulacji będziesz miała
Aprilka lubi tę wiadomość
-
Lh to hormon luteinizujący, jego stężenie wzrasta przed owulacja i dlatego w okresie jego najwyższego wzrostu testy owulacyjne go wykrywają. Zaraz później spada. Wiec jeśli Twoje testy wykrywają go po owulacji to może właśnie tu jest problem. Nie miałam nigdy z tym problemow wiec nie chce sugerować. Poczytaj gdzieś w necie o tym. Mi jak testy owulacyjne wyszły pozytywne po owulacji to wykryly ciążę
-
Już poczytałem i wiem co to to całe LH ...za tydzień w środę mam badania wiec będę cos wiedziała oczywiście trzeba bedzie nie wiadomo ile czekać na wyniki ale cóż.....ciekawe czy mogę GP poproście o wydrukowanie tych wyników dla mnie ...orientujecie sie czy tak mozna?Aprilka
-
No wiec nie daja przynajmniej w moim przypadku tak bylo weszlam do lekarza a on ze wszytko jest w normie no to ja zeby mi podal ile wyszlo ( wiem mniej wiecej jaka jest norma to bym wiedziala czy naprawde jest ok czy to gorna granica i dlatego tak sie czuje ) a on na to ze jest w normie i tyle kazal brac witaminy a @ mialam 26 maja i do tej pory cisza. Ale przeciez jest wszystko w normie
-
Dlatego ja na każdym urlopie w Polsce badam sobie wszystko co potrzebuje. Hormony można zbadać na własną rękę za 100 zł i wyniki w dwa dni. Samemu można wiele rozszyfrować.
Nie wiem jak Wy, ale ja nie bardzo ufam angielskim lekarzom a to czekanie na "cud" mnie dobija.