X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to owulkę powinnaś mieć miedzy 14-17 dniem cyklu!!
    A jaki śluz wpisałaś na wykresie!!! Jeżeli ci się pali zielone światło to ok wszystko!!! Do dzieła się brac Patryśka!!

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się aż tak dokładnie nie znam ale mnie wychodzi jutro albo pojutrze,że wypadają u Ciebie dni płodne Patryska 12,13,14

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2013, 18:55

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • natusia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryśka:) wrote:
    ostatni okres zaczol mi sie 30grudnia trwal 6 dni z innych kalendarzy wypada ze dzis tez jest dzien plodny a na tym ze nie wiec w co wieżyc??

ovu pokazuje owulację dopiero po jej terminie...także nie sugeruj się tym. Jak sprawdzasz śluz i mierzysz temperaturę to pewnie sama lepiej się orientujesz czy są płodne czy nie...

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale już dziś działać może jeżeli ma dziś 12dc a ok 14dc owulka by była!!!:-)

natusia lubi tę wiadomość

• Patryśka:) Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie chyba inne testy lepiej pokazuja niz ten i chyba lepiej w tamten wezyc...

Patryśka:)
  • natusia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie chyba inne testy lepiej pokazuja niz ten i chyba lepiej w tamten wezyc...

A robisz testy owulacyjne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Patryśka ty jedynie to zaufaj swoim obserwacją bo na tych wykresach wystarczy jedną rzecz żle wpisać i cuda wychodzą!! A jakie obserwacje zapisujesz !!;-)
    Ja też nie wierze temu wykresowi i ręcznie ustawiam owulkę bo już się nauczyłam jak ją zaobserwować!!!:-)

• natusia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

Patryśka ty jedynie to zaufaj swoim obserwacją bo na tych wykresach wystarczy jedną rzecz żle wpisać i cuda wychodzą!! A jakie obserwacje zapisujesz !!;-)
    Ja też nie wierze temu wykresowi i ręcznie ustawiam owulkę bo już się nauczyłam jak ją zaobserwować!!!:-)

Właśnie o to chodzi! Mi w zeszłym cyklu też pokazało w innym momencie,ale mniej więcej sam wiedziałam w jakim dniu była. Obserwuj się i patrz z przymrużeniem oka na te wszystkie wykresy :)

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryska mnie wychodzi że owulacja u Ciebie będzie 13,01 ja się kiedyś posiłkowałam kalendarzem owulacyjnym netmama i teraz mam 5 letniego syna:)chcesz to sprawdz tam jak wychodzi.Bo tu chyba pokazuje z opóżnieniem.A nie czujesz po sobie ,że owulacja nadchodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2013, 19:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcia ale to różnie bywa ja też mam cykle 28 dniowe a w pierwszym cyklu owulka w 17dc była w drugim cyklu w 14 a w trzecim w 15 dc!!! ale mniej więcej w tych przedziałach się mieści więc ok jest!!

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze moze tym razem sie uda wkoncu

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak ja jej napisałam te trzy dni ale nie dodałam że przypuszczalnie płodne są wcześniej.No i organizm jak się w niego wsłuchuje daję znaki przynajmniej u mnie:)

natusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze moze tym razem sie uda wkoncu

Patryśka bez paniki wkońcu się uda ja już parę ładnych lat nie umię w ciążę zajść a wszystkie badania ok jam!!!
    Do dzieła się bierzcie co lada dzień owulkę będziesz miała!!!I powodzenia życzę!!:-)

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a fl nie powinna trwać 14 dni?pytanie do Agi

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    no tak ja jej napisałam te trzy dni ale nie dodałam że przypuszczalnie płodne są wcześniej.No i organizm jak się w niego wsłuchuje daję znaki przynajmniej u mnie:)

Ja też już wiem dokładnie kiedy owulkę mam!!!
    Ciekawe jak w tym cykle bez clo będzie z ciekawości pójdę na jeden monitoring zobaczyć czy bez leków pęcherzyki mi rosną !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    a fl nie powinna trwać 14 dni?pytanie do Agi

Niby nie krócej niż 11 nie powinna trwać !!! Ja zawsze w 14 dpo czasem w 13 dpo dostaję @ więc FL jest raczej stała !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2013, 19:15

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jedni mają problem żeby zajść w ciąże starają się i starają i nic im nie wychodzi a inni tak jak np.ja zachodzę w ciąże beż problemu tylko nie potrafię jej utrzymać:((jak też nie równo nas Pan Bóg dzieli:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    kurcze jedni mają problem żeby zajść w ciąże starają się i starają i nic im nie wychodzi a inni tak jak np.ja zachodzę w ciąże beż problemu tylko nie potrafię jej utrzymać:((jak też nie równo nas Pan Bóg dzieli:(

Efcia a już kiedyś pisałam że moja znajoma 9 razy poroniła ale doczekała się dwóch synów i jest wszystko ok więc głowa do góry !!!
    A jakie przyczyny poronienia u ciebie są!!

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje

Nie ma za co polecamy się na przyszłość jeżeli będziemy umiały poradą pomóc!!!:-)

‹‹ 1039 1040 1041 1042 1043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ