X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne plemniczka, staraczka i tyśka
Odpowiedz

plemniczka, staraczka i tyśka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to owulkę powinnaś mieć miedzy 14-17 dniem cyklu!!
    A jaki śluz wpisałaś na wykresie!!! Jeżeli ci się pali zielone światło to ok wszystko!!! Do dzieła się brac Patryśka!!

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się aż tak dokładnie nie znam ale mnie wychodzi jutro albo pojutrze,że wypadają u Ciebie dni płodne Patryska 12,13,14

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2013, 18:55

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • natusia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryśka:) wrote:
    ostatni okres zaczol mi sie 30grudnia trwal 6 dni z innych kalendarzy wypada ze dzis tez jest dzien plodny a na tym ze nie wiec w co wieżyc??

ovu pokazuje owulację dopiero po jej terminie...także nie sugeruj się tym. Jak sprawdzasz śluz i mierzysz temperaturę to pewnie sama lepiej się orientujesz czy są płodne czy nie...

26adc18ecb3d77912c223fee25f8ec7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale już dziś działać może jeżeli ma dziś 12dc a ok 14dc owulka by była!!!:-)

natusia lubi tę wiadomość

• Patryśka:) Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie chyba inne testy lepiej pokazuja niz ten i chyba lepiej w tamten wezyc...

Patryśka:)
  • natusia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie chyba inne testy lepiej pokazuja niz ten i chyba lepiej w tamten wezyc...

A robisz testy owulacyjne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Patryśka ty jedynie to zaufaj swoim obserwacją bo na tych wykresach wystarczy jedną rzecz żle wpisać i cuda wychodzą!! A jakie obserwacje zapisujesz !!;-)
    Ja też nie wierze temu wykresowi i ręcznie ustawiam owulkę bo już się nauczyłam jak ją zaobserwować!!!:-)

• natusia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:

Patryśka ty jedynie to zaufaj swoim obserwacją bo na tych wykresach wystarczy jedną rzecz żle wpisać i cuda wychodzą!! A jakie obserwacje zapisujesz !!;-)
    Ja też nie wierze temu wykresowi i ręcznie ustawiam owulkę bo już się nauczyłam jak ją zaobserwować!!!:-)

Właśnie o to chodzi! Mi w zeszłym cyklu też pokazało w innym momencie,ale mniej więcej sam wiedziałam w jakim dniu była. Obserwuj się i patrz z przymrużeniem oka na te wszystkie wykresy :)

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryska mnie wychodzi że owulacja u Ciebie będzie 13,01 ja się kiedyś posiłkowałam kalendarzem owulacyjnym netmama i teraz mam 5 letniego syna:)chcesz to sprawdz tam jak wychodzi.Bo tu chyba pokazuje z opóżnieniem.A nie czujesz po sobie ,że owulacja nadchodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2013, 19:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcia ale to różnie bywa ja też mam cykle 28 dniowe a w pierwszym cyklu owulka w 17dc była w drugim cyklu w 14 a w trzecim w 15 dc!!! ale mniej więcej w tych przedziałach się mieści więc ok jest!!

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze moze tym razem sie uda wkoncu

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak ja jej napisałam te trzy dni ale nie dodałam że przypuszczalnie płodne są wcześniej.No i organizm jak się w niego wsłuchuje daję znaki przynajmniej u mnie:)

natusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze moze tym razem sie uda wkoncu

Patryśka bez paniki wkońcu się uda ja już parę ładnych lat nie umię w ciążę zajść a wszystkie badania ok jam!!!
    Do dzieła się bierzcie co lada dzień owulkę będziesz miała!!!I powodzenia życzę!!:-)

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a fl nie powinna trwać 14 dni?pytanie do Agi

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    no tak ja jej napisałam te trzy dni ale nie dodałam że przypuszczalnie płodne są wcześniej.No i organizm jak się w niego wsłuchuje daję znaki przynajmniej u mnie:)

Ja też już wiem dokładnie kiedy owulkę mam!!!
    Ciekawe jak w tym cykle bez clo będzie z ciekawości pójdę na jeden monitoring zobaczyć czy bez leków pęcherzyki mi rosną !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    a fl nie powinna trwać 14 dni?pytanie do Agi

Niby nie krócej niż 11 nie powinna trwać !!! Ja zawsze w 14 dpo czasem w 13 dpo dostaję @ więc FL jest raczej stała !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2013, 19:15

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jedni mają problem żeby zajść w ciąże starają się i starają i nic im nie wychodzi a inni tak jak np.ja zachodzę w ciąże beż problemu tylko nie potrafię jej utrzymać:((jak też nie równo nas Pan Bóg dzieli:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    kurcze jedni mają problem żeby zajść w ciąże starają się i starają i nic im nie wychodzi a inni tak jak np.ja zachodzę w ciąże beż problemu tylko nie potrafię jej utrzymać:((jak też nie równo nas Pan Bóg dzieli:(

Efcia a już kiedyś pisałam że moja znajoma 9 razy poroniła ale doczekała się dwóch synów i jest wszystko ok więc głowa do góry !!!
    A jakie przyczyny poronienia u ciebie są!!

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje

Nie ma za co polecamy się na przyszłość jeżeli będziemy umiały poradą pomóc!!!:-)

‹‹ 1039 1040 1041 1042 1043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ